- 11 Ocak 2013
- 608
- 165
- 133
- Konu Sahibi umutlugirl
Hayırlısı Allah tan canım elden bişey gelmiyor ki üzme kendini çok fazla ne olurBugün testi tekrarladık 390 a düşmüş bebeğimi kaybediyorum sanırım![]()
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Hayırlısı Allah tan canım elden bişey gelmiyor ki üzme kendini çok fazla ne olurBugün testi tekrarladık 390 a düşmüş bebeğimi kaybediyorum sanırım![]()
arkadaşlar merhaba bende aranıza yeni katıldım lütfen bana da akıl verin2 yıllık evliyim ve yaklaşık 1 ,5 yıldır çocuk düşünüyoruz ama düşündüğün gibi olmuyormuş olaylar yaşayınca anladım
eşimde morfoloji bozukluğu ve sperm düşüklüğü problemi çıktı doktorlar aşılamanın vakit kaybı olacağını tüp bebek denemelerine başlamamız gerektiğini söylediler.önce asm den ebru hanıma gittim ön görüşmeye fakat nedense ilk görüşmede içime sinmedi daha sonra eşimin arkadaşı vasıtasıyla selen hanımı duydumm henüz randevu almadım nasıl memnun musunuz? kafammm çok karışık yardımcı olursanız çok sevinirim bu arada morfoloji %1 sperm 7milyon
hadii yaa öyle bişey de mi varrrBende selen hanımın hastasıyım.1 negatif deneme oldu selen hanımla.ama sana tavsiyem spermde sorun varsa.sperm dna hasar tahlili diye bir tahlil var.onu yaptırmadan tüp bebeğe başlama.tüp bebek merkezleri bu tahlili yaptırın bile demiyorlar.direk tüp bebek yapıyorlar.ve spermde dna hasarı varsa yine tutmuyor.bizde %66 dna hasarı çıktı.ve şuan dna hasar tedavisi görüyoruz.3 aylık 1 tedavi.hasar tedavi edilirse normal yolla bile olur dediler.5 milyon spermle morfoloji bizdede düşük.ama yinede dna hasarı düştüğü takdirde normal yolla olur diyorlar.bu tahlili mutlaka yaptırmanızı öneririm.ben 2 deneme yaptıktan sonra.bu durumu kendi araştırmalarımla öğrendim.2 denemede çöpe gitti düşün.
hadii yaa öyle bişey de mi varrrşimdiye kadar gittiğimiz hiç bir doktor bahsini bile etmedi bu durumun.
peki dna hasarını yine tüp bebek merkezlerinde mi tespit ettiriyorsunuz ? önerebileceğin bir merkez var mı?
sizde ki sıkıntı sadece erkek faktörü müydü peki?
kusura bakma çok soru soruyorum ama burdan başka akıl danışabileceğim kimse yok çevremde
ben katılmıyorum eğer benim yorumlarımsa dediğin öyle düşünüyorum iyi olursa ALLAH DAN KÖTÜ OLURSA DOKTOR DAN yok öyle birşey UNUTMAMALIYIZ HERŞEY NASİP İŞTE olacağı varmış arkadaşın kendiliğinden olmuş! bizimde başarısız olabilirdi hatta çok umutsuz dedi bize birçok prof doktor bak üzerine basa basa diyorum tüp bebekte şansınız az dediler eşim e kesin ameliyat belki öyle bile çıkmaz dediler yaşadık ya bunları TANSEL BEY VE SELEN HANIMA biz hemen başlayalım dedik bize kesinlikle olmaz dediler 3 ay hazırlık dönemi ilaç vs yani biz yakınları değiliz ki ayırsınlar bize söylediler şans bu kadar şu kadar diye birçok hasta ile tanıştım orada konuştum benimle birlikte birçok kişi hamile ayrıldı tabii olmayan da oldu ama işte nasip yani kısmet tabii bak haklısın doktor çok önemli ama kötüde olsa ne diyecek git olmaz mı nerden bilsin ki şimdi benim embriyolar iyidi çözüldü kalanların beklendiği gibi olunmadığı söylendi tranfer günü ne yapsın ya bunlar tutmaz ama çok istersen verim mi diyecek ben düşündüm ikiz gebelik zor gibi dedim ama Selen hanım ve Embrıyolog bize bırak dedi iyi ki bırakmışım. Dilerim en yakın zamanda hayırlısıyla iyi haber alırsın inşallah olur.
Merhaba arkadaşlar öncelikle rabbim isteyen herkesi evladına kavuştursun bende umut tüp bebekte tedavi görüyorum selen hanımın hastasıyım pazartesi günü yumurtalarım toplandı 16 adet 15 i döllendi bugün 3.gün ve 13 ü iyi durumda fakat benim bazı sıkıntılarım var toplama işleminden sonra şişlik oluştu ve arttı karnımın içi sanki morarmış gibi acıyo 2 gündür ve bu sabah göbek deliğimin morardığını gördüm hemn hastaneye gittik hafif sıvı birikimi var dendi serum takıldı fakat göbek deliğimin morarması hakkında bişey söylemediler benim gibi bişey yaşıyan varsalütfen yazsın çok endişe ediyorum budurumdan.
İğneleri gobek deliğine çok yakın vurduysan ondan olabilir.çünkü benimde iğne vurduğum yerler ve çevresi morarmıştı.şişlik fln bendede çok oldu.nefes alamıyordum derinden.1 haftada anca geçti.yüksek ateşin fln olursa hastaneye git mutlaka.
Kızlar bir sorum olucak bn tedavimi bahçecide görüyorum pazartesi yumurtam toplandı 16 adet döllendi 3.gün 13 iyi durumda dendi bugün 5.gün arandım ve gelişim yavaş 6.günü bekliycez 3'ü iyi durumda dediler her aramalarında çok iyi diyip şimdi 6.güne gitmesi çok moralimi bozdu benim gibi bir durum yaşayan varmı aranızda
Oluyor cnm.benimde 21 yumurta toplandı.18i döllendi 3.gün 14 taneside iyi durumdaydı. 5.gün ikitane donduruldu. Diğerlerinide 6.güne beklettiler pek parlak dğl onlar die.onların arasındanda 1 tane dondurduk.5.güne kadar hiç gidemeyenler bile oluyor.ztn 3.gün çoğu duruyor.önemli olan 3ten sonraki günler.ztn 5.güne ulaşamayan embriyolarında iyi olmadığı için ulaşamamıştır deniliyor.üzülme bakalım hiç belli olmuyor gelişimi birden bire artadabilir 6.gün
Selen hanıma tedavi olanlardan Selen hanım bütün süreçlere dahil oluyor mu öğrenmek istiyorum.Mesela yumurtaları kendi mi topluyor?
Merhaba. Tedaviniz hayırlı olsun. Ben de selen hanımın hastasıyım. Benim de yaş 28 olmasına rağmen rezervim düşük. 5 yumurta vardı. 4 ü döllendi. 2 tanesi 5.güne ulaştı ve ikisi de transfer edildi biri tuttu. Hiç üzülmeyin. Önemli olan kaliteli olgun olması. Çok yumurtası olup da 5.güne ulaşamayan embriyolar var. Sıkıntı yapmayın. Bu dönemde güzel beslenin. Ceviz yiyinMerhaba kızlar bugün bugün kontrolüm vardı selen hanımda. Yumurta rezervim düşükmus 6 tane yumurtam olduğunu soledi. İgnelere devam ediyorum bugün 5. Günüm. Kötü değil moralini bozma belki hepsi çok kaliteli olacak dedi. Ben biraz stres oldum çünkü ilk denememiz.benim durumumda olan arkadaşlar lütfen yazabilir mi?
Canım kişiden kişiye değişiyor belirtiler. Ben de 4. günden sonra hafif kramplar vardı. Çok uzun haftalar ara ara devam etti.Veraerva demek iki taneden biri tuttu peki ilk günlerde belirti nelerdi benim 7. Günüm hiç birşey hissetmiyorum normalmi