Umut var mı sizce?

Sizin dediğiniz yöntemde doğru olabilir yalnız eğer gerçekten bitmeye gönlüm varsa kafamda tamamen bitirirsem böyle bişeye cesaret edebilirim yada olması gereken o olmalı yani gidersem herşey daha kötüye gider korkusu ve endişesindeyim şuan için. Ceza olarak düşünmedim fakat bana dokunmasına başımı okşamasına izin vermiyorum veremiyorum bu süreçte bu ceza olarak geçerli mi bilmiyorum ama.

İşte bu korkunuzu adam görmüyor mu sanıyorsunuz? Zaten kaybetme korkunuzu gördüğü için için bu kadar tepenize çıkmış..
Merak etme senin rest çekmenle giden adam zaten seni sevmiyor demektir, seven kişi hemen gitmez öyle ..

Hayır bunlar ceza değil çünkü hala yanındasın ve 2 gün sonra yataga da gireeksiniz sonra yine küfredecek...Her cezasız kalışında 1 doz daha saygısızlaşacak sana..sen bilirsin kendine saygın yok ki o saygı duysun

İşte bu korkunuzu adam görmüyor mu sanıyorsunuz? Zaten kaybetme korkunuzu gördüğü için için bu kadar tepenize çıkmış..
Merak etme senin rest çekmenle giden adam zaten seni sevmiyor demektir, seven kişi hemen gitmez öyle ..

Hayır bunlar ceza değil çünkü hala yanındasın ve 2 gün sonra yataga da gireeksiniz sonra yine küfredecek...Her cezasız kalışında 1 doz daha saygısızlaşacak sana..sen bilirsin kendine saygın yok ki o saygı duysun
Tek çözüm çekip gitmek mi peki sizce

Ciddi bir öfke problemi var tedavi olmayıda reddediyor, eğer siz ayrılırsanız bu öfke problemi aşırı daha büyür eğer siz ona destek olursanız belkide beraber yenebilirsiniz. Eskilerin bir lafı vardır "biz kırılanı tamir ederiz çöpe atmayız" diye.. bence ona destek olup tek başına değilde birlikte yenmeye çalışın. Eee hala bir gelişim yoksa dediğiniz gibi yıkın köprüleri

Benim eşim de öfkesini kontrol edemiyordu. Öyle oraya buraya çarpayım kırayım dökeyim yoktu ama çenesi durmuyordu. Baya düzeldi. Şimdi susabiliyor. Büyük mucize. Eşyalara vurup kırsaydı daha endişe verici bulurdum çünkü bir süre sonra o şiddet bana yönelebilirdi. Tartışma esnasında ortamı terk edin, bağırırken asla konuşmayın sorularına da cevap vermeyin. Benim eşim bağrınıp durduğunda hemen kapıyı çarpıp çıkıyordum evden. Ona da defalarca söyledim. Sesini yükselterek konuşursan asla seni takmam seni durup dinlemem ve sorularına cevap vermem dedim. Nefret ediyorum derdini çığlık çığlığa anlatan insanlardan. Kocaman adamsın kontrol et kendini. Küçük harflerle konuş. Tepemde car car bağıran biri ile yaşayamam dedim. Şimdi bağırmıyor. En fazla surat asıyor oturuyor kös kös. Yani o bağırmaya başlayınca onu bastırmalıyım yoksa beni ezer diye düşünmeyin. Biri bağırırken diğerinin susması alttan alması anlamına gelmez. Sinirler yatışınca tatlı tatlı, sakince ama net bi biçimde konuşup tavır koyun. Aslında o da kendinden utandığı için sevgim azalıyor diyor.

Ofke kontrol sorunu var belli ki, su pandemi donemi zaten herkesin sirazesini kaydirdi.
Ancak bu sekilde de olmaz.
Iki kavgada bir insanin sevgisi azalmaz, sorunlar evlilikte ve hayatta her daim olacak.
Onemli olan zaten sorunlar degil, bu sorunlar ile nasil basa cikildigi.
O sorunlari ile basa cikamiyor belli ki, sorunlarla basetmek yerine saga sola vurup kufur etmek daha kolay geliyor.
O zaman destek almali, kesinlikle destek icin tesvik edin.
Aksi halde evliliginiz yipranacak, bu sekilde zor.

Ciddi bir öfke problemi var tedavi olmayıda reddediyor, eğer siz ayrılırsanız bu öfke problemi aşırı daha büyür eğer siz ona destek olursanız belkide beraber yenebilirsiniz. Eskilerin bir lafı vardır "biz kırılanı tamir ederiz çöpe atmayız" diye.. bence ona destek olup tek başına değilde birlikte yenmeye çalışın. Eee hala bir gelişim yoksa dediğiniz gibi yıkın köprüleri
Emin olun bir yanım sizin gibi düşündüğü için kalıyorum hep. Son bir kez şans verdim tekrarlandığında psikolog sözünü tutmazsa naparım ozaman emin değilim

Eşinizin yaptığı davranış doğru değil. Allahtan size şiddet uygulamamış.Öfke problemi olduğunu söylüyorsunuz. Bu bilerek önemsiz bir konuda üzerine gitmişsiniz, sizde tartışma anında ifadelerinizi davranışlarınızı değiştirin. Takılacağınız şey sevmiyorsan boşanalım olmamamlı. İlişkiyi bu duruma tek taraf getirmemiştir. Bunu bende yaptım zamanında sürekli karşı tarafı suçladım küstüm kızdım bunları yaptıkça daha da sinirlerim bozuldu, sonra hoşuma giymeyen şeyleri normal konuşma tonumda ve uzatmayarak söylediğimde hem eşim beni anladı hem davranışları değişti.

Benim eşim de öfkesini kontrol edemiyordu. Öyle oraya buraya çarpayım kırayım dökeyim yoktu ama çenesi durmuyordu. Baya düzeldi. Şimdi susabiliyor. Büyük mucize. Eşyalara vurup kırsaydı daha endişe verici bulurdum çünkü bir süre sonra o şiddet bana yönelebilirdi. Tartışma esnasında ortamı terk edin, bağırırken asla konuşmayın sorularına da cevap vermeyin. Benim eşim bağrınıp durduğunda hemen kapıyı çarpıp çıkıyordum evden. Ona da defalarca söyledim. Sesini yükselterek konuşursan asla seni takmam seni durup dinlemem ve sorularına cevap vermem dedim. Nefret ediyorum derdini çığlık çığlığa anlatan insanlardan. Kocaman adamsın kontrol et kendini. Küçük harflerle konuş. Tepemde car car bağıran biri ile yaşayamam dedim. Şimdi bağırmıyor. En fazla surat asıyor oturuyor kös kös. Yani o bağırmaya başlayınca onu bastırmalıyım yoksa beni ezer diye düşünmeyin. Biri bağırırken diğerinin susması alttan alması anlamına gelmez. Sinirler yatışınca tatlı tatlı, sakince ama net bi biçimde konuşup tavır koyun. Aslında o da kendinden utandığı için sevgim azalıyor diyor.
Sizin adınıza sevindim son bulmasına. Bende sessiz kalmayı tercih ettiğim zamanlar oluyor fakat en sonki tartışmamız bende dayanamayıp cevap verdim susmadım çünkü sinirlendim bende ben cevap verdikçe daha da kötü oluyor katlanamıyor daha da deliriyor. Oda bağırması dan kendini kontrol edememesindden nefret ettiğimi biliyor kaç kez söyledim. Korktuğumu dile getirdim ben sana zarar verecek bişey yapmam diyor. Sinirlenince böyle oluyorum beni alttan al diyor ben ise onu bir tek böyle davrandığı zamanlarda alttan alamıyorum.

Ofke kontrol sorunu var belli ki, su pandemi donemi zaten herkesin sirazesini kaydirdi.
Ancak bu sekilde de olmaz.
Iki kavgada bir insanin sevgisi azalmaz, sorunlar evlilikte ve hayatta her daim olacak.
Onemli olan zaten sorunlar degil, bu sorunlar ile nasil basa cikildigi.
O sorunlari ile basa cikamiyor belli ki, sorunlarla basetmek yerine saga sola vurup kufur etmek daha kolay geliyor.
O zaman destek almali, kesinlikle destek icin tesvik edin.
Aksi halde evliliginiz yipranacak, bu sekilde zor.
Psikolog hep öneriyorum eşime yalnız son kez kendisi çözmek için şans istedi tekrarlarsa gideceğine söz verdi ve kavga etmediğimiz zamanlardaki bana olan güzel davranışları tek beni yanında tutan bu ikisi.

Psikolog hep öneriyorum eşime yalnız son kez kendisi çözmek için şans istedi tekrarlarsa gideceğine söz verdi ve kavga etmediğimiz zamanlardaki bana olan güzel davranışları tek beni yanında tutan bu ikisi.

Umarim dediginiz gibi, psikolojik destek alir.
Benim sizin anlattiklarinizdan anladigim kadari ile bu davranislari tekrarlayacak.
Korkum ise, siddetini zamanla size yoneltmesi.
Hakkinizda hayirlisi olsun, umarim bu huylarini birakir ve huzurlu bir evliliginiz olur.

Umarim dediginiz gibi, psikolojik destek alir.
Benim sizin anlattiklarinizdan anladigim kadari ile bu davranislari tekrarlayacak.
Korkum ise, siddetini zamanla size yoneltmesi.
Hakkinizda hayirlisi olsun, umarim bu huylarini birakir ve huzurlu bir evliliginiz olur.
Çok teşekkür ederim yorum ve iyi dilekleriniz için en azından ben bu davranışlarını tekrarlamamak için elimden geleni yapıcam ki tekrarlarsa yolumuz psikolog. Bi gözümde canlanıyor benim babamda böyledir normalde annemin üzerine titrer ona bişey olsa ödü kopar kahrolur ama sinirlendiğinde küfür eder bağırır aksi sinirli bi adam olur sanırım kadınların kaderinde babası gibi biriyle evlenmek dedikleri doğruymuş

Çok teşekkür ederim yorum ve iyi dilekleriniz için en azından ben bu davranışlarını tekrarlamamak için elimden geleni yapıcam ki tekrarlarsa yolumuz psikolog. Bi gözümde canlanıyor benim babamda böyledir normalde annemin üzerine titrer ona bişey olsa ödü kopar kahrolur ama sinirlendiğinde küfür eder bağırır aksi sinirli bi adam olur sanırım kadınların kaderinde babası gibi biriyle evlenmek dedikleri doğruymuş

Ama artik biliyoruz ki, kadinlar malesef boyle adamlari cekiyor kendilerine.
Cunku cocukluklarindaki yasadiklari ortamlar kendilerine en dogru yermis, en guvenli yermis gibi geliyor.
Ama dogru degil tabii ki bu, herkesin guzel ve huzurlu bir hayata ihtiyaci ve hakki var.
Bunu da yaratmak kendi elimizde, bunu da ancak destek alarak yapabiliyoruz.

Ama artik biliyoruz ki, kadinlar malesef boyle adamlari cekiyor kendilerine.
Cunku cocukluklarindaki yasadiklari ortamlar kendilerine en dogru yermis, en guvenli yermis gibi geliyor.
Ama dogru degil tabii ki bu, herkesin guzel ve huzurlu bir hayata ihtiyaci ve hakki var.
Bunu da yaratmak kendi elimizde, bunu da ancak destek alarak yapabiliyoruz.
Haklısınız

Tebrik ederim. Nasil basardiniz? Detaylandirirsaniz bizlere cok yardimci olur.
Eşime ona muhtaçmışım gibi hissettirmedim elimde mesleğim yok ama markette olsun biyerde olsun çalışır ayakta dururum kafasindayim aman boşanırsam naparim hissini hic vermedim ona oda hep bana neyine guveniyosun anlamiyorumki boyle dikleniyosun derdi bende asıl güvendiğim bisey olursa kork benden derdim elimde mesleğim olsa belki biterdi ozamanlar bilmiyorum ama sonra kendimizi cok yiprattigimizi anladık genelde adım atan taraf esim olurdu yapmayalım boyle falan diye sonra o alttan aldıkça bnde laf sokmamaya başladım ben cok laf sokardım kavga çıkardı ama oda suyuma gitti daha cok üstüme düştü hep geçecek bu zamanlar gibisinden konuşmalar yaptı bende laf söylememeye başladım cunku baktımki artik hep geçmiş yüzünden tartışıyorduk kavgalarda hic yeni konu yoktu yani esim farkettirdi bunu yapmayalım hep arkaya bakıyoruz dedi biz boyle kendimiz astık ama yalayan lütfen bi destek alsin cok faydasi olacağına inanıyorum beraber psikolog olur evlilik terapisti olur deneyin her yolu baktınız olmuyor ozaman dahada yıpranmanın anlamı yok

Yaptığı davranışların bende de soğukluk yarattığının farkında ben söylemeden söyledi hemde bunu eşim, bense gerçekten bakın 1 gün geçti gözümü kapattığımda hala o sinirden kızarmış damarları çıkmış yüz ifadesi heliyor gözümün önüne kalbim sıkışıyor. Eşim ise siniri geçtikten 5 dk sonra herşeyi alttan alan biri çorba yapıyor meyve getiriyor ki çoğunlukla da böyledir elinden geldiğince mutlu etmeye çalışır ama öyle şeyler söylüyor sinirliyken yüzüne bakasım gelmiyor dengem alt üst oldu. Ayrılsak diye düşünüyorum belki bu durumlardan kurtulucam ama bunun düşüncesi de kalbimi sıkıştırıyor beraberken de olmuyor. Kendimi sabrım kalmamış iki duvar arasında sıkışmış gibi hissediyorum.
Hepimiz birbirimizden farklıyız. Birimiz icindeki öfkesini kontrol edemez gectikten sonra hicbirsey olmamis gibi yoluna bakabilir. Kendimde birkac aydir hemen herseye sinirlenebiliyorum eşim dengeyi tutturamasa belki is daha cok büyüyecek. Ama o ben sinirlendigimde uzak bir koseye çekiliyor. Ben sakinlestikten sonra oturup konuşuyoruz. Yolunu bulmak önemli. Esinizi iyi taniyorsaniz muhakkak bir yol bulursunuz. Tabi onunda bu yollari aramasi gerek. Tek tarafli olmamali birseyler. Üslup kavgada bile önemlidir. Küfür hakaret icerikli seyler soylenipte hicbirsey olmamis gibi yola devam edilmemeli... yeni bir sayfa açın ikinizde. Gecmise bakmayin, gecmisi tekrarlamayinda. Cabalayin tabi esiniz degismezse de siz ayri bir yol, yörünge belirleyin kendinize

Back
X