"Umutla meleklerini bekleyenler yola burdan devam ediyoruz..."

canları cıksın dicem ama ALLAH ın zoruna gidecek aman benim dedim bana yeter yumurtlama gününü siz nasıl buluyosunuz kızlar
 
fortel ovulasyon testi var ben onu alacağım ama açıkçası ağlama gibi olmaktan da korkuyorum ya kist birlikte hamile kalırsam diye???
 
bende duydum o ve preseed le hamile kalan var sitede onlara ulaşamadım ben menzil gülü ve kıbeleyi tanıyan varmı içinizde
 
alikayra aşılama nasıl oluyo yani acıtıyomu neler yapıyolar öncesinda beni aydınlatırmısın
 
Spermlerin özel sıvılarla yıkanıp , kaliteli ve sağlıklı olanların bir enjektör yardımıyla rahim içine verilmesidir. ılk aşılama , erkeğin penis ucundaki deliğin normal yerinden aşağıda bulunması (Hipospadyas) nedeniyle gebelik sorunu yaşayan çifte yapılmıştır. Isıtılmış bir enjektöre alınan spermler rahim ağzına enjekte edilerek gebelik elde edilmiştir. Özellikle 1930’lardan sonra , kısırlığın , normal meni örneğine sahip olamayan erkeklerden kaynaklandığının gösterilmesiyle önem kazanmıştır.


Aşılama , tüp bebekten önceki aşama olarak kabul edilir. Yumurtalık kanalları açık ve normal yumurta olgunlaştıran bir kadına , normal yumurtlama zamanında ilaç verilmeksizin ya da düşük doz yumurtlama ilaçları verilerek yapılır. Ultrasonografik olarak yumurtanın bulunduğu folikülün çatladığı saptandığı gün spermler hazırlanarak rahim içine verilir.



Aşılamaya Uygun Spermiyogramın Parametreleri Ne Olmalıdır?Aşılama Kaç Kez Yapılmalıdır?


Sayı , hareket ve morfolojik yapı yumurtayı dölleyecek spermin en önemli üç özelliğidir. Önce morfolojik yapıdan başlayalım; ”Kruger” kriterlerine göre normal yapıda olanlar %4’ün üzerinde olmalıdır. Toplam sayıyı, meni hacmi belirlediği için yıkama sonrası en az 5 milyon veya üzerinde hareketli sperm elde edilmelidir. Bunların en az dörtte biri ilerleyici hareket özelliği göstermelidir.


Genellikle 3-5 kez uygulanması önerilir.Tabii burada kadının yaşı ve daha önceki uygulamaları da göz önünde tutulmalıdır. Mümkünse örnekler aynı laboratuvarda hazırlanmalı ve aynı hekim tarafından uygulanmalıdır
 
Spermler Nasıl Hazırlanır? Aşılama ıle Ne Gibi Katkı Sağlanır?



Alınan meni örneği, vücut ısısında bir cihazın içine konularak sıvı hale gelene kadar bekletilir.
Sıvı hale geldikten sonra özellikle son yıllarda hemen hemen en sık kullanılan yöntem olan gradiyent tekniği uygulanır.

Bu teknikte , sıvı hale gelen meni örneği , percol veya puresperm adı verilen yoğun ve normalden daha visköz olan 2 tabakalı sıvının üzerine cam bir pipet yardımıyla dikkatlice konur. Hazırlanan bu tüp , santrifüj denen bir cihazda 20-30 dk. yüksek devirde döndürülür.

Bu işlemin amacı , menide bulunan ölü veya anormal hücrelerin , lökosit (beyaz kan hücresi) , eritrosit (kırmızı kan hücresi) , epitel (üreme yolunda bulunan döküntü hücreler) ve prostat bezi hücresi gibi hücreler ile meniyi oluşturan sıvıyı tabakaların üzerinde bırakıp , altta kalan hareketli , canlı ve yapısı daha normal hücrelerden ayrıştırılmasını sağlamaktır.

Dipteki kısım dışındaki tüm sıvı atılır ve yerine spermlerin yumurtalık kanalına girdiklerinde karşılaşacakları sıvının tamamen kopyası olan yapay sıvı eklenir.Bu sıvı ile iyice karıştırılarak yine daha önceki gibi santrifüj edilerek iki kez yıkanır.

Son yıkamada dipteki hücrelerin üzerinde 0,5ml sıvı eklenir. Bu malzeme enjektöre çekildikten sonra , katater yardımıyla vajina geçilip rahim içine kadar girilerek rahim içine verilir. Bu işlem , spermlere yaklaşık bir saatlik yol kazandırmış olur.

Normal ilişkiden sonra spermlerin yumurtalık kanalını geçerek yumurtaya ulaşması yaklaşık iki saatlik bir zaman gerektirir.
Aşılama ile hem bu süre kısaltılmış olur, hem de rahim ağzında veya vajinada spermlere olumsuz etki eden bir sorun varsa aşılmış olur. Diğer bir yararı da yıkamada kullanılan sıvıların içindeki vitamin ve benzeri kimyasalların yardımıyla spermlerin hareketlilik oranı ve hareket kalitesini arttırmasıdır. Meniyi oluşturan sıvının büyük kısmı atıldığı için sperm yoğunluğu artar. En önemli faydalarından biri de meniyi ölü ve döküntü hücrelerinden arındırdığı için bunların zararlı etkilerinden de kaçınılmış olmasıdır.


En çok merak edilen konulardan biri de aşılama ile gebelik oranlarıdır. Bunu etkileyen birçok etken olmasına karşın (kadının yaşı, rahim kalitesi, yumurta ve sperm kalitesi gibi) yaklaşık %8-10 denilebilir. Özellikle spermiyogram özellikleri hafif yetersiz olan olgularda aşılama ile gebelik olasılığı daha yüksektir
 
peki hocam yumurta takibi varmış kızlar gidip göstercez diyolar bu nasıl ve be zaman oluyo bi zahmrt onuda acıklarmısın
 
adetın ıkıncı gunu muayene oluyosun yumurtalarının olgunlaşması ıcın ılac kullanıyosun zamanını soyluyo dr sonra eşin aşılama olacak gün sperm verıyo sabahtan sende normal muayene olur şeklınde yatıyosun mısına seklınde tüp şırıngada yıkanan spermı yamurtanın oraya verıyolar tabı bı gece önce çatlatma ıgnesı vurunuyosun sonra 20 dk ayakların havada yatıyosun sonra evıne dönuyosun 13 14 gün sonra tahlıl yapıyosun korkma acısı yok
 
hm sen cektırdinmi rahim filmi benim kocam biraz tembel olur zamana bırak kadere inanmıyonmu diyo bazen beni delirtiyo seninki nasıl isteklimi
 
ya benim dr bide özel nasıl ve hangi günler ilişki olacağını bile demedi eşime ürolog demi 12 14 16 günleri diye ha bide bana yardıma gelen kadın dedi :çok üzgünüm:
 
ben cektırdım bıraz zor 4 yıllık evlıyız baştan problem oldugunu bıldıgımız ıçın erkenden başladık tedavıye istiyoruz hemde cok
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…