Umutlarım yıkıldı ama nasip..

Mesleğini eline aldıktan sonra sende takıcaksın bu konuyu. Erkek arkadaşındaki de iyi cesaret hala seninle devam ediyo

Tabiki önemli olan taştan çıkarmak emeğini.Ama herkes bu şekilde düşünmüyor maalesef

Bakın babanıza sevgilim markette çalışıyor derseniz kabul etmez

ama sevgilim X yerde şu mesleğe sahip derseniz kabul eder

memuriyet de çeşit çeşit memuriyet var hepsi de muteber meslekler değil ki

önemli olan işi gücü olduğuna dair babanızda uyandıracak izlenim

artık kalmadı da eskiden okullarda hizmetliler vardı babanız bilir

memur diye hizmetli ile evlenmenizi de kabul etmez ki hukuk bitirmiş kızının

bu nedenle iş güç vs den çok statü konuşuyor bu tip olaylarda ailenize resti çekemiyorsanız ağız dolduracak iş bulmaya bakın

mesela gidip hukuk bürolarında iş bulsun

avukat yardımcısı olsun

ilerde de birlikte çalışırsınız

bir arkadaşın bilgisayar ile ilgili eşi (tam olarak mezuniyetinin adını bilmiyorum ama iki yıllık) bir süre eşi ile birlikte benim de çalıştığım ofiste IT departmanı vs adı altında çalıştı

şimdi de eşi ile hukuk bürosunda çalışıyor yardımcı personel gibi

adalet yüksekokuluna kayıt yaptırsın

bu yolda çabalıyor olsun

Konu sahibi umutlarının yıkılması için daha çok küçük bir yaştasın. Yani üni son sınıf dediğin için , 21-22 yaşındasındır diye düşünüyorum . Bunları düşünmek için daha çok erken . Ne acelen ver . Sen bir okulunu bitir , staj yap . Senide hemen öyle çok hazır , iyi kazançlı işler beklemiyor emin ol . Bunun için yol katetmen lazım . O zamana kadar elbet erkek arkadaşında bir düzen kurar. Her nasip vaktine esirdir

Canım önlisans mezunları zaten POMEM başvurusu yapamiyor. Lisans mezunu olması gerekiyor.

Açıktan 4 e tamamlasin bence boş durmasını. Daha çok yeni mezunmuz 1.5 sene olmuş. Başka güzel kapılar açılır inşallah.

yapı denetimden inşaat mühendisliğine tamamlama çıkmıştı ona başvursun

Önlisans mezunları da başvurabiliyor KPSS'den 70 ve üzeri aldığı takdirde.Üniversite okumak istemiyorum artık başka sınava hazırlanmak da istemiyorum nasip ama istediğim hiçbir meslek olmuyor diyor

Şöyle ki zaten hemen evlenmeyeceğiz ama ona göre bir yol çizmemiz gerekiyor.Benim yolum var Allah nasip ederse.Ama 2 yıl Sonra bir şeyler otursun artık evlilik yolunda adım atalım diyorum.

Öyle Tabiki Rabbim nasip etmişse er yada geç olur.Ama dediğim gibi umudum suya düşünce üzüldüm.Sizlerin fikirlerini almak istedim

Erkek arkadaşınız kaç yaşında? Herhalde sizden çok büyük değildir. Bu son KPSS olmadığına göre, bir yer açarım gibi belirsiz, garantisiz hayaller yerine, çalışmaya devam etsin. Haa KPSS şart değil elbette ama iyi bir meslek için kendini eğitmeye odaklansın, eğitimlere kurslara gitsin örneğin. Açıktan lisansa tamamlasın. Bir yer açana kadar, eğitimine öncelik versin kısaca. Daha gerçekçi bir yol haritası çizmiş olur kendine.

Herkes esnaf olamaz, deneyimi var mı? Üstelik bir yer açmak için sermayeye ihtiyacı olacak. Var mı öyle bir parası? Kredi çekti diyelim, açtığı yer tutacak mı, batacak mı belli değil. Bu riskleri göze alacak kadar tuzu kuru bir insan mı? Hani insan riske girecek ekonomik düzeyde olur, denenebilir de... Erkek arkadaşınızın şuan eti ne budu ne? Bunu küçümsemek için değil, gerçekçi bakmanız için söylüyorum.

Evliliklerde her iki tarafın da kendi ayakları üstünde sağlam duracak şekilde bir iş güç sahibi olması gerektiğini düşünüyorum. Kimin çok kazandığının önemi yok, ego savaşları yaratmayacak karakterde insanlarsa. Öyle diploma eşitliğine de gerek yok. Ama daha hayatını nasıl idame ettireceği belli olmayan biriyle kimse çocuğunun evlenmesini istemez. Aileniz haklı bu konuda.

Tabiki anne baba evladı için en iyisini ister, siz anlaşabileceğinize inanıyorsanız en önemlisi ahlaklı, erdemli, çalışmaktan gocunmayan, merhametli bir insan olması. Ne malum mesleki açıdan denk biriyle evlenip mutlu olabileceğiniz. Önünüzdeki iki yıllık süreçte daha iyi bir iş için çabalasın erkek arkadaşınız. Sizde bu süreçte biraz daha bu konuları kafanızda netleştirirsiniz.

Öyle Tabiki Rabbim nasip etmişse er yada geç olur.Ama dediğim gibi umudum suya düşünce üzüldüm.Sizlerin fikirlerini almak istedim
Daha ne Umutlar düşer suya. Allah çaresiz dert vermesin. Hayatın kuralı bu. Gerçi biz ne desek boş. İnsan yaşayarak öğreniyor . Hakkında hayırlısı ne ise o olsun

Ben 22,o 24 yaşında.dinine düşkün,beni gerçekten seven,beyfendi ve utangaç biri.Hayatında ki ilk insan benim.Benimde aynı şekilde o
Kaç senedir berabersiniz ?

Kültür farkı aranızda hiç sorun yarattı mı bunlar önemli

Bir de azmi Varsa başarılı da olur.

Eğer Allah korusun ilerde arada kalacak olursanız ailenizin yanında olun diyorum.. İş bulurum kurarım vs geçsin. İş kursun önce göstersin size ve ailenize

Cok acele ediyorsunuz gibime geldi.

Herkes doğru insanı bulduğunda biran önce yuvasını kurmak ister ama şartlar uygun değilse ve gerçekten o kişiyi seviyorsa beklemesi gerektiği kadar bekler.

Türkiye’de yaşam şartları cok zor her meslek mezun olduğunda artık cok zor is buluyor. O yuzden biraz sabırlı olun bekleyin elbet sevgiliniz sağlam bir is bulur diye düşünüyorum.

Daha ne Umutlar düşer suya. Allah çaresiz dert vermesin. Hayatın kuralı bu. Gerçi biz ne desek boş. İnsan yaşayarak öğreniyor . Hakkında hayırlısı ne ise o olsun
Tabiki amin şükürler olsun halimize.Teşekkür ediyorum

Yorum yapmadan geçemeyeceğim sırf sizin için giriş yaptım. Siz benim için mesleğin önemi yok diyorsunuz ama emin olun ileride o kadar çok pişman olursunuz ki sevgi bi yere kadar siz avukatlık yada hakimlik yapıp eşinizin markette çalışması zamanla size de batacak.

Eve bişey almak istediğiniz zaman eşinizin parası yetmeye bilir zamanla sizin üstünü tamamlamanız size batabilir. Ben çok aydınlık görmedim. Üstelik 1,5 yıl çalışıp nasıl 67 almış oda ayrı bir düşündürücü. Çalışmasa bile insan 60 alır ki bende 72 almıştım çalışmadan çalışıp 67 almak bana çok mantıklı gelmedi.

İyi düşünün ona göre karar verin ileride pişman olmamak için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…