Umutlarım yıkıldı ama nasip..

Y Yassmiy33
Hukuk son sınıftasın. Yani bitirince davalara girip hakimleri ikna edeceksin, insanları savunacaksın.e son sınıfsın,, bir sürü dava örneği görmüşsündür okurken. Artık avukatlık sıfatına bürün bence. Evlenmeyi düşündüğünüz vakitte gerçek bir hukukçu gibi,, öğretmen olarak gerici davranmaması gereken babana karşı savun ilişkini. O savunma dilini doğru belirlemelisin zaten. Doğru ifade eder, güçlü durursan ailen sizin yanınızda olacaktır.

İlerde evlendiğinizde arkadaş ortamına girdiğinizde arkadaşların küçümser,. İlerde sen de zorlanırsın, yapamazsın gibi şeyler diyenler var. Buna kulak asıyorsan ve gerçekten markette çalışan biri olarak kalsa bile sen bu durumu kaldıramam diyorsan açık konuşmalıyım ki lütfen hukukçu olma.

Benim ablam avukat. İyi bi avukat. Eşi ise lise mezunu kuyumcu. Eniştemin babasıyla Küçük bi kira dükkanları var ama işinde o kadar iyi ki ablamdan fazla kazanır. Babam öğretmen, en büyük destekçileri babamı zamanında.2 de küçük çocukları var. Kimse eşinden utanmaz kimse küçümseme kuyumcu ve lise mezunu olduğu için. . Önemli olan insan olması çünkü.

Ben öğretmenim, eşim de öğretmen. Eşim liseden sonra dershanelerde hademe olarak çalışmaya gidiyor ama kendini dershaneye kaydetmiş olarak buluyor. derken markette çalışıyor uzun bi süre. Hem dershane gitmeye çalışıyor hem de markette ekmeğini kazanmaya çalışıyor. Anne baba döyle çünkü, bakan eden yok. Kendi başının çaresine bakmaya çalışıyor. Ama markette o kadar iyi ki müdür çalışma saatlerini sen belirle, dershaneye git ama işten çıkma diyormuş. Sonra öğretmenliği kazanıyor tabii. Eskilerden konuşurken,, vay be şu okullarda öğretmen değil de hademe olabilirdim diyor. Sen de öğretmen olsan nasıl olurdu acaba falan diyor. Ben de diyorum ki seni tanıyor olsam ve şimdiki gibi bi insan olsan , hademe olsan da severdim seni.
Üstelik eşimle tanıştığımda boşanmış ve bir çocuğu vardı. İyi ki diyorum,, iyi ki onunla karşılaşmışım. Hayatımdaki en iyi şey diyebilirim. Benim için önemli olan nasıl bir insan ve baba olduğuydu.

Bir başka örnek daha vereyim. Yakın arkadaşlarımdan biri doktor. Tıp okurken liseden bi arkadaşı ona tçıkma teklif ediyor. Adam mühendislik okuyor. Ama bir bacağı diğerinden çok kısa yani engeli var. Desteksiz değneksiz yürüyemiyor. Üniversitedeyken işte arkadaşım ondan bahsetti. Çocuk liseden beri aşık bizimkine. Burdaki herkes gibi arkadaşımın da engelinin ilerde onun için sorun olup olmayacağı konusunda endişeleri vardı. Diyor ya hani buradakiler, koca doktor, değneksiz yürüyemen biriyle. Aman elalem ne der, falan filan saçmalıkları. Neyse ben bi gün konuştum arkadaşımla. Düpedüz saçmaladığını söyledim. Çocuk bu engeline rağmen, o kadar güzel bir aşk yaşıyor ki kalbinde,gayet de cesur davranıyor, bu sağlam halinle sen de yok o aşk ve cesaret dedim. O bu haliyle seninle mutlu olabileceğini düşünürken senin buna gücün yok dedim. Çocuğu görseniz, yüzer, koşar, top oynar, maç yapar, göbek atar, değnekle çoğu ama yapamadığı şey yok. Sonrasında arkadaşım teklifini kabul etti. 7 yıl çıktılar. Sonra aileye anlatma derdine düştü arkadaşım. Bunla ilgili endişe duydu çokça, ailem ne der, kabul etmezse biz naparız falan. Ailesi öğrendi ve o kadar normal karşıladılar ki. Çocuğu kendi oğulları gibi sevdiler. Korktukları gibi olmadı yani. Evlendiler tabii ki. Şimdi de şirin mi şirin bi kızları var.

Arkadaşınızın anne babası ölmüş. Allah rahmet eylesin. Bu yüzden sermayesi yok mu, adam akıllı oturup çalışsın, siz kasiyer o avukat olsa anne babası ne der, gibi sözleri okumak acı veriyor açıkçası. Çocuğun hangi şartlar altında neler yapmaya çalıştığını kimse bilemez. Markette de çalışsa hep en iyisi olsun. İşini en iyi yapan olsun. İnsan olsun her şeyden öte.

Arkadaşınla birbirinizi iyi tanıyın. Gizliniz saklınız olmasın. Her konuda dürüst ve açık olun birbirinize. Gerisi zaten çorap söküğü gibi gelir.

Uzun oldu, kusura bakma. Son olarak şunu söylemek istiyorum..Hukukçu olacaksan lütfen gerçek bi hukukçu gibi yaşa.

En çok istediğim şey gerçek bir hukukçu olmak.İnanın ailelerimizin düşünceleri farklı.İkna edebileceğim bir ailem olduğunu sanmıyorum.Hıı şurası da var Ki ben sadece anneme erkek arkadaşımdan bahsettim ve kesinlikle istemedi.Bende tanımamasına verdim tanısa çok seveceği biri.Meslek ayrıma vende çok karşıyım şuan bile sınıfımda hukuk okuyan ama düşünceleri beş para etmez insanlar var.Her şey meslek Yada yüksek maaş kesinlikle değil.Ben gerçekten seviyorum şuan evlilik gibi bir düşüncem Yok 2-3 yıl sonrası için olacak inŞAllah ama.Ondan ötürü şimdiden her şeyi düşünmek istiyorum zaman Ne gösterir bilinmez lakin.Bu arada çok teşekkür ederim üşenmeden yazmışsınız :) düşünceleriniz benim için çok değerli ve beklediğim bir yorumdu.Elinize,kalbinize sağlık

Offf su büyükler,büyüklerimiz..
En sevmedigim zihniyet bu. Ben mi bir tuhafim ya?
Evlenmeden önce hep dedim ki ; asker,polis,avukat,doktor,öğretmen birisiyle evlenmem.
Burdaki mesleklerin hepsi cok degerli,ama ben memurlugu sevmiyorum daha dogrusu kendi isinin patronu olcak takıntım vardi az da kazansa. Cokta kazansa. Nitekim de öyle oldu. Aile rizasi önemli
Ama cocuk kazanamamissa nolcak yani acar bir isyeri Allah yürü ya kulum derse neden olmasin ki . Ne diyor peki ne is yapacakmis

Cok iyi anliyorum canim .ama zaman gercekten hersyin ilaci nasilsa vaktiniz var aceleniz yok . Onune cikan her sansi degerlendirsin Allah bir kapi acicaktir. Hayirlisi olsun mutluluklar
Çok teşekkür ediyorum dualarınızı eksik etmeyin lütfen :)

Önlisansta 70 ve üzeri alması gerekiyor başvuru yapabilmesi için

Seni hatırladım , erkek arkadaşın kardeşlerine bakıyordu annesi babası hayatta değildi değil mi?

Erkek arkadaşın zor bir durumda , hayatı gerçekten zor gibi , senin ona destek olman çok güzel ama hayatın gerçekleri var.Bir işi gücü olmadan evlenmeyin.Ayrıca sen de derslerine işine gücüne asıl.Çok seviyorsan ve anlaşıyorsan değer ama gençlik heyecanıysa zor bu iş.

ya her şey kısmet inanınki veren Allah zenginde eder fakirlikte verir önemli olan sevginiz saygınız. Benim çevremde kariyer sahibi çok iyi yerlerde bayanlar var eşleride kültürlü okumuş dayak yiyorlar. Daha gençsiniz erken evlilik için.

millet ne der diye düşünürsen hayatini insanlara göre şekilledirirsen çok şey kaybedersin ilk kaybın da sevdiğin adam olur sonrası çorap söküğü gibi gelir... ben ne istiyorum diye sor kendine istesiğin neyse onu yap onu yaşa

Almanya ya gitmeye baş vursun şuan Almanya Türkiye den birsuru işçi alıyormuş canım

Gençlik heyecanı 3,5 yıl sürmez zannımca zaten şuan hemen evlilik gibi bir düşüncem de Yok.Haklısınız realist düşünmemiz gerekiyor

Herkes her şeye karışıyor.Etkilenmemek elde değil.Herkesten önce ailem sorun yapacak hayırlısı olsun hakkımızda.Cevabınız için teşekkür ederim :)

Tabiki Rabb'imin verdiği her şey başımın üzerine.Sadece insan düşünmeden edemiyor

Almanya işçi aliyor.çeşitli branslarda.mesela hemsire aliyor 3000 euro maasla.Konsolosluklarda sanirim basvurular basladi.Bilgi olsun diye paylastim.konu sahibi rabbim bizi bizden iyi bilendir.Hakkinizda hayirlisi olsun.Tekrar girsin sinavlara her kuruma basvursun nasibi bir yerde o arasin nasibini.sizde bol dua edin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…