kizlar günaydin,ya bildiniz gibi ben lucrin kulaniyorum,adetin en gec 3 günü merkezde olmamaiz gerekiyor demmi???benim dün adetim geldi ama benim türkiyeye gelmeme daha 8 gün var,merkezimi aradim hocamda lucrine devam et 21 subtada merkeze gel dedi,ya benim tedavimi etkilermi ne yapayim kizlar cok korkuyorum bi aksilik olur diye....
senin 3. günü gitmeye başlaman herhangi bir ilaç verdiler / vermediler diye değil...daha önce de yazmıştım ultrasondan rahmin ve yumurtalıkların durumunu görmek için lazımdı.. sen geç de gitsen neticede transfer falan kaçmıyor, sadece rahim kalınlığının ilk günlerdeki değerlerini görememiş ama 7-8. günlerdeki halini görmüş olacaklar.. zaten trasnfer Şubat ayında değil muhtemelen MArt ta olacaktır endişelenme sen..
canim dedinde haklisin ama transfer marta kalmiycak subat ayinda olcak sonucta ben 1 subatda merkezdeyim bugün konusdum gene merkezimle onlarda dedi bize sadece 14 - 16 gün gerekiyor diye yani ben geri dönmeden bile sonucumu ögrencem canim
Babytwin...... Ne guzel,rahat oldugunu sutununde geldigine cok sevindim,Rabbim daim huzur ve mutlulugunuzu eksik etmesin insallah. Bu arada masallah subhanallah kizina ve sanada. Cok sagol insana moralde oluyor boyle guzel hikayeler.. Insallah,benim ufaklikda huzurlu saglikli bi bebek olur,(cumlesininki ) egoist olmayalim:)) Ha bu arada,simdi Nas felak okuyorum mesajimin ardindan nazar degmesin size diye
Yazmayi unutmayin biz geriden gelenlere moral oluyor unutmayin. Ben saahsen cok seviyorum senin ve seranenaesin yazdiklarini okumayi a.s.
BU arada bugun surekli kasilmalarim oldu her 10-15 dk'da bi .. Sancimi bu bilmiyorum,ama nefesimi kesecek gibi oluyor,birde cok afedersiniz sanki buyuk abdeste SIKISMIS gibi bi his oluyor. Acaba bu sancimi yaa??[/B]
kızlar selam....
bugün 9. günümüz...
dün ankarada kar vardı.. doğum iyiki bir hafta önce oldu... yoksa doğumum da düğünüm gibi kar altında olacaktı.. havayı görünce şükrettim...
yazdıklarım silindi bunları hızlıca yazacağım...
yazmaya korkuyordum silinmesi bir işaret mi diye düşünüyorum şimdi de... sürekli dua okuyorum.. nazar değecek diye çok korkuyorum... herşey o kadar yolunka ki kızlar... inanamıyorum... annem anlatma dedi, kendinin bile nazarı değer... ama sizinle paylaşmicam da kiminle paylaşıcam...
öncelikle doğum öncesi hazırlanmamız listelerimiz acayip işe yaradı... eşim başta olmak üzere tebrik etti.. canım arkadaşım senacığımın önerileri sayesinde birçok konuda hazırlıklıydık... sağolsun...
sadece emzirme yastığı almamıştık, eşim doğumdan sonra eve çıkınca alıp gelmiş, ben rahat ettim tavsiye ederim.
sezeryan olacaklara önerilerim...
hastaneye yanınızda mutlaka patik, çorap, ketıl, rezene çayı, humana stil tea ve sıcak su torbası götürün...
bunlar süt gelmesi, üşütmmeniz,gaz çıkışı ve kolay iyileşmeniz için çokkkk önemli..
bir de ben hastane de dahil nerdeyse hiç yatmadım kızlar... ablam yatarsan kalkamazsın dedi... hareket et... bir de günde abartmıyorum en az 5-6 litre su içtim ilk 3 gün.. hem vücuttaki ödemi atmamı kolaylaştırdı hem de süt için çok faydalı...
acayip yiyorum bu arada... gebelikteki iştah neki... ya emziriyorum ya yemek yiyorum... çaylar fiks her sabah: rezene ve humanastill tea... kayısı hoşafı ılık için, yoğurt dökerek yiyebileceğim ılık sebze yiyecekleri yiyorum, içine bulgur koyduruyorum mutlaka sütü artırıyor. pırasa karnabahar, kabak ve lahana hariç.. bunlar gaz yapıyor.. meyva olarak da odasıcaklığında elma yiyorum tek...
pek tatlı tüketmiyorum.
kayısı hoşafı yeterince tatlı zaten.
şuan 11 kilo gitti. toplam 14 almıştım ama 4 kilo zaten sırf ödem olunca almıştım. onu hemen attım. geri kalanları da hızla veririm. pek sorun değil. dediğm gibi evde eğilmek dışında her işi yapabiliyorum.
annem yanımda. ablam hastane sürecinden sonra gitti.
yanınızda ya anneniz ya da ablanız olsun. ilk saatlerde tuvalet ihtiyacınız için biri gerekiyor mutlaka. hemşireler de yardımcı ama böylesi daha rahat.
ilk 3 gece karşı çıkmama rağmen ablamın ısrarıyla bebeğe mama verdik. çünkü süt akışı yoğunlaşmamıştı. 3. günün sabahı bollaştı sütümüz. eşime süt geldi dedğimde bu dünyanın en güzel haberi dedi sevinerek. çünkü o gece saat 1'de nöbetçi eczane aradı ve kızım çok ağladı çünkü açtı. hastanede hemşireler hazıralayıp getirdi ben eve almayı düşündüm her ihimale karşı ama söylemeyi ihmal ettim eşime bir de sütüm gelecek diye kendimi şarltadım ama ancak o gecenin sabahı geldi.
neyse şuan süt sorunumuz yok. gaz sorunumuz yok. kayısı hoşafı ve rezene çayına borçluyuz bunu.
kızım da ben de çok iyiyiz...
mayadaki doktorlarım hiç doğum yapmamış gibisin dediler... aferim dediler...
tekrar hatırlatıyorum bunu yatmamaya borçluyum.
uyku 1-2 saat uyuyunca yetiyor. yatınca uyuyan bir insan olsam daha çok da uyuyrum. ama öğrenicem ben de. emsirmeden sanırım sırt ağrım oluyor geceleri, ağrı kesici bir krem varonu sürüyoruz geçiyor. adını hatırlayamadım şimdi.
göğüslerime lansiloh krem sürmüştüm doğumdan bir ay öncesinden başlayarak yara olmadı çok şükür. ilk günler her emzirmede sürdüm şimdi arada bir aklıma gelince sürüyorum. bende fayda etti.
kızımın tek sorunu emmek için uyandırmakta zorlanmamız. başkaları uyusun diye bakar biz uyansın diye her tarafını mıncıklıyoruz. hatta geçen gün annemle yıkadık uyanmadı veçok korktuk. hemen babasını aradık, koştu geldi işini gücünü bırakıp, annemin dudağı uçuklamış düşünün ben nedense rahattım. doktor muayne etti sarılık yok hiçbir sorunu yok dedi maşallah. ne dedi biliyor musunuz uykucu bu çok uykucu dedi. duyabileceğim en güzel sözdü bu. hepimizgülmeye başladık derin bir oh çektik. sevinçle eve geri döndük. uykucu kızım şuan uyuyor.
uyuyacak ve büyüyecek.
herkese allahtan benimki gibi bir doğum ve sonrası diliyorum.
çok korkuyorum silindi yine yazdım... lütfen maşallah diyin...
hepinizin duaları sayesinde, bizi burada beklerken attığınız güzel mesajlar sayesinde bu kadar güzel geçirdik bu süreci.
hacı olan annem sürekli okuyor, odasına kuranı kerim koyduk, ben de sürekli şükrediyorum ve dua okuyorum. allahım sana çok şükürler olsun. kızımı bana verdin, işimizi kolaylaştırdın, buradaki arkadaşlarıma da ver, isteyen ve hak eden her kadını anne yap allahım...
lap top bu sıra akşamları oluyor, annem babam yanımda olunca eşime devakit ayırmak isteyince fazla giremedim. bundan sonra daha sık girerim. kendinize iyi bakın. hepinizi sevgiyle öpüyorum.
tam olmadı bu yazı yine yazarım... öpüldünüz....
seranenaes merhaba,sen ve minik doruk nasıl.Senden bir ricam olacak bebek ve anne ihtiyaç listesi vardı.Ben onu kopyalamıştım ama silinmiş pc de.sende varsa gönderebilirmisin tekrar.Senin yaşadıkların bize bir tecrübe oluyor adeta.
ayy bu kadar olur Sinem cim, sanki içime doğmuş gibi mesajından evvel yazıp yolladım :)))))))) Bunların yanında markalar ve adetleri var.. En büyük önerim önlüklerden 10-15 tane alın mutlaka, günde 3-4 adet kirletiyor bizimki , kustuğu için..
Gazımız çok uykularımız düzensiz, önce reflümüz vardı şimdi geçti ama kıvranıyor, kucakta ya da koynumda uymak istiyor, benim işim zor malesef. 2. ayımız bitti ama henüz bir düzenimiz yok, nerde uyursa orda ben de düşüyorum uyumak için.. salon, oturma odası beebk odası derken ... kendi yatağımı unuttum ..neyse alıştırma yapmaya , mümkün olduğu kadar onu bir rutine oturmaya çabalıyorum.. bıkıp usanmadan uykusuzluktan isyan etmeden , alabildiğiniz kadar yardım alarak devam etmek lazım.. allah hepinize yardım etsin , bana da elbette...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?