Umutsuz vaka mıyım...

Yumim

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2017
1.082
573
38
Lütfen bana yardım eder misiniz? Ben aşk ilişkileri konusunda sıfırım.Hiçbir ilişkiyi sürdüremedim.Hep en güzel anlarda bozuyorum. Ve bu sanki bilinçsiz,kontrolsüz şekilde oluyor. Kendimi frenleyemiyorum,sanki beni içimdeki başka biri yönetiyor. Hep kavgacı,tripçi tarafım.
İlişkiler için altın kurallar nelerdir?
Artık yeni bir sayfa açıp doğru davranmak istiyorum. Adeta "melek gibi sevgili "olmak istiyorum.
Değişebilir miyim,yapabilir miyim. Karşı tarafla konuşma üslubunu bile bilmiyorum. Sanırım umutsuz vakayım.

Melek gibi sevgililik olmaz. Her zaman gerektiği yerde tırnaklar cikabilmeli. Bence sizin karşınıza doğru kişi henüz çıkmamış. O olduğu zaman kavga edip trip atamiyorsunuz. En azından sebepsiz yere :)

anlaşıldı hiç aşık olmamışsın

o zaman dilin tutuluyo bırak kavgayı süt dökmüş kedi gibi ağnızı açamıyosun

Yani, hatalarınızın da farkındasınız, otokontrolünüz zayıf sanırım.
Evet hatta hiç yok.Her şey güzel giderken sanki içime başka biri girip beni olumsuz davranışlara yönlendiriyor.Nasıl bir şey, neden böyle oluyor anlamadım.

Melek gibi sevgililik olmaz. Her zaman gerektiği yerde tırnaklar cikabilmeli. Bence sizin karşınıza doğru kişi henüz çıkmamış. O olduğu zaman kavga edip trip atamiyorsunuz. En azından sebepsiz yere :)
Canımı sıkıyor sebepsiz kavga etmek,hep benden kaynaklı bitiyor ilişkiler bu olumsuz tavırdan.Böyle oldukça doğru insana da aynısını yapacağım diye düşünmekteyim.Hoş yaşım 30 a geliyor hala öyle birşey yok.

Baktiniz saçma sapan bir şey söyleyeceksiniz kendinizi tutup 3 saniye düşünün. Bu hareket mantıklı mı diye?

Sen melek gibi olunca da karşındaki kavgacı tripçi olacak.

Baktiniz saçma sapan bir şey söyleyeceksiniz kendinizi tutup 3 saniye düşünün. Bu hareket mantıklı mı diye?
Evet bunu hiç unutmamam lazım.
Bir de bir şeyi söylerken konuşma şekli çok önemli öyle mi.Bunun ince kuralları nedir

Kendi kendinizi sabote ediyorsunuz :)
Sonrasında ilişkinşn devamı için yalvar yakar olmadığınızı umuyorum, kendinizi çok suçlamışsınız.
Belki de biriken bir şeyle devam etmeyecegini anlayıp kestirip atma yolunuzdur bu?

Evet bunu hiç unutmamam lazım.
Bir de bir şeyi söylerken konuşma şekli çok önemli öyle mi.Bunun ince kuralları nedir
Belki sizi karşıdaki tahrik etti bir şekilde de siz trip atmak zorunda hissettiniz? Neden her koşulda kendinizi suçluyorsunuz ki? Genelde karşıdakinin duruşuna göre biz hareketlerimizi ayarlarız. İlişki dinamiğini kendisi oluşturur. Mesela eşim beni gıcık edecek hareket etmez. Sakin ve dingin bir insandır hep mantıklı konuşur. Kizginsam da üzerime gitmez. Beni şüpheye düşürecek saçma sapan hareketler yapmaz. Bir olay geliştiğinde kızıp bagirmam bu yüzden. İşe yaramayacağını bilirim. Susar bir iki gün kafa dinler sakince olayı konuşuruz. Ama bizim dinamigimiz bu. Ben normalde çok laf sokarım kinayeli konuşurum dilim de sivridir. Ama eşimden aldığım elektrik bu davranışlarımı engelliyor. Damarima basmıyor çünkü.

Neden suçluyorsunuz ki kendinizi? Belki de gerçekten hak ediyor karşınızdakiler! Bence ilişkinin altın kuralı: Kendini kasmayıp kendin olabilmek. Aman karşımdakini kırmayayım, o üzülmesin, trip atan olmayayım derseniz kendinizi kasar ve mutlu olamazsınız. Önce ben, deyin. (Hep ben değil, önce ben! Hep ben derseniz de bencillik yapmış olursunuz evlilikte!) Bunu demezseniz karşınızdakine köle olursunuz.

Ya da kaçma yolu olabilir haklısınız,çünkü daha ilişkinin başında da aynı tavırlarım oluyor

Suçlamak değil de anlam veremediğim davranışlarım var.Mesela gün içinde birkaç defa konuşuruz ama akşam bir an aramadı diye kavga çıkarırım.Hani sakin bir dille soramam ,bu yüzden kendimi çekilmez biri gibi hissediyorum.

Sizi olduğunuz gibi seven birini bulsanız daha kolay değil mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…