Konu hala devam mı ediyor?
Yav burada "Samimi arkadaş" denen kişinin (ki bu arkadaş üni.den ve evinde yatılı kalmak için ısrarla çağıran böyle bir muhabbette olan biri) evinde, konu sahibinin rahatsız olduğu bir durumu direkt arkadaşı ile konuşmadan altında bir şeyler arayarak arkasından dedikoduya bağlaması değil mi esas mevzu?
Sayfalarca "Kadın düşünememiştir, bilmiyordur, belki şöyle düşünmüştür, yönünü bilememiştir, bunlara takılmayın, muhabbetinize bakın, rahatsız olduysanız bunu arkadaşınıza açın-davranışını düzeltmesi için bilgilendirin onu samimiyetle" minvalinde yorumlar yapıldı, hala daha mevzu kek, banyo, yok misafir ağırlamayı bilmeyen ağırlamasın, yok soğudum, yok böyle muamele mi olur...
Ne biçim bi misafirlik anlayışıdır bu ya, ev sahibini geçtim; yani siz böyle mi yapıyorsunuz, millet sizi evinde ağırlarken yaptığı keke göre mi "Ay bize hiç değer vermemiş bi kek yapmış geçmiş" filan diyorsunuz?
Kimin evinde ne yediğime de bakmam, nereye oturtulduğuma da bakmam, ayağıma terlik mi gelmiş ne olmuş ona da bakmam; belki de bu yüzden kendi evimde de bunun rahatlığı içindeyimdir "Gelen bana geliyor" diye. Misafir ağırlamak bir kültürdür arkadaşlar, ya bunu herkes bilmeyebilir, görmemiş olabilir, şaşırabilir ya da samimiyetten alıştığı gibi davranmaya devam edebilir. Bir insan neden sohbeti hoş, yüzü gülen bir arkadaşının evdeki davranışları altında ısrarla ters bir şey arar?
Konu "Yanlış mı anladım?" tarzı açılmış ama konu sahibinin cevaplara bakarsak "Ben doğru anladım, anlayacağımı anladım, siz de anladınız değil mi? Savunmayın o kadını bana" tarzında.
Burada misafirperverlikten ayrı bir samimiyet sorunu var.
Hala kek de kek... Banyo da banyo...
Ay bana dert oldu, evime böylesi gelmesin ya :/