- 23 Ocak 2021
- 1.297
- 987
- 73
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Merhaba canım biz daha önce negatif bir deneme yaptık demiştim.Benim esimin sayısı 100.000 di o zaman ben 22 eşimde 30 yaşındaydı evliliğimizin de 2. yılıydı yani rapor şartlarına göre değil diyordum ama sayıdan dolayı rapor hemen çıkartıldı. Git hemen hastaneyle görüş büyük bir ihtimalle size rapor verilir.Merhabalar raporsuz üni. Hastanelerinde ücretli olarak tüp bebek yaptıran varmı?
Benim yaşım 22 olduğu için rapor çıkmıyor sanırım.eşimin sperm sayısı çok düşük bişi farkedermi bilmiyorum bilgisi olan varsa yazabilirmi?
Cok tesekkur ederim canim icim rahatladi tek sorun benin yaşım dıMerhaba canım biz daha önce negatif bir deneme yaptık demiştim.Benim esimin sayısı 100.000 di o zaman ben 22 eşimde 30 yaşındaydı evliliğimizin de 2. yılıydı yani rapor şartlarına göre değil diyordum ama sayıdan dolayı rapor hemen çıkartıldı. Git hemen hastaneyle görüş büyük bir ihtimalle size rapor verilir.
Hastanede hangi bolumle görusmem gerekiyor canım sıra vs. AlınıyormuMerhaba canım biz daha önce negatif bir deneme yaptık demiştim.Benim esimin sayısı 100.000 di o zaman ben 22 eşimde 30 yaşındaydı evliliğimizin de 2. yılıydı yani rapor şartlarına göre değil diyordum ama sayıdan dolayı rapor hemen çıkartıldı. Git hemen hastaneyle görüş büyük bir ihtimalle size rapor verilir.
Veya muayne için ücret odemem .meram tipta sira kolay kolay bulunmadigindan mecbur ücretli muayneye gidiyoruzHastanede hangi bolumle görusmem gerekiyor canım sıra vs. Alınıyormu
Meram tıpa gitmeyi dusunuyorum olmazsa fazla kalabalik olmayan biyere de gidebilirim.
Biz senle daha öncede görüşmüştük ya tecrube sayarsan bir iki birsey soyleyeyim ki benim oyalandigim takildigim yerlerde sende takilma. Simdi sizde sayi cikisi basladi ya hemen bir andrologla gorus( bunu bende yeni ogrendim) selcuklu tıpta murat gül var bu alanla ilgileniyormuş. Benim eşimden şimdi hemen emar istedi( esimin hipofiz bezinde tümör var iyi huylu biz bunu biliyorduk ama sperme etki etmez denmişti.ama murat hoca bununla büyük ilgisinin olacağını soyledi) yani bu tümör ya da başka birşey beyinde hormonlara baskı yapan birşeyler olabilir sperm azlığından dolayı söylüyorum kötü düşün diye yazmıyorum tümörle alakası olmayan hastalarda da emar istenip önce beyine bakilabiliyormuş.cunku pek çoğumuzda aslında iyi huylu tümörler varmis ve tesadüfen farkedilirmis. Spermlerin çıkışının az olmasıyla ilgili hemen araştırmaya girdiler. Dün medovaya görüştüm ordaki doktor da hemen hemen aynı şeyleri söyledi.Ama sayi teterse havuz yapariz dedi bizde tetkikler için bari devlette devam edelim dedik. Yani bir negatif denemeyle şunu söyleyeyim ki ilk defa eşimde neden sperm azdı bunu irdeliyorlar. 100.000 ken sayı yeter diyip hemen bana birsuru hormon yuklendi. En az bir kaç ay bakılması gerekiyormus ama biz direk tup bebek dediğimiz için bakmamışlar. Yani bence önce altında yatan nedeni araştırın sabırlı olun. tup bebek denemesi aşamasına geçmek çok güzel evet ama inan bana olmadığını öğrenmek de zor. Ben 1 yılı geçti anca cesaret edebildim tekrar deneyelim diye. Bu seferde Allah önüme başka kapılar açtı. Yani önce eşinin sayı sorununu halledin ve bence mutlaka tıpta bir görünün çünkü bana göre araştırma düzeyleri daha fazla ve maliyetsiz.Hastanede hangi bolumle görusmem gerekiyor canım sıra vs. Alınıyormu
Meram tıpa gitmeyi dusunuyorum olmazsa fazla kalabalik olmayan biyere de gidebilirim.
Selçuklu tıp ya da meram tıpta olabilir. Her ıkisinde de tup bebek bölümü var. Belki ordan da urolojiye yönlendirme yapabilirler. Ama sana şunu söyleyeyim ilk denememde sayım 100.000 nasıl olsa tuo bebek olcak diye hiç üstüne gitmedim bu konuların şimdiyse pişmanım yani araştırilsaydi daha iyi olurdu 2018 in son aylarında başladım doktorlara gitmeye o zaman bir yıllık evliydim 2. Yilima yakınken tup yaptrdik. 1.5 yıl ara verdim şimdi 4. Yıla gircz bunca zaman kendime zarar verdigimi düşünüyorum. Altında yatan neden belki bulanabilecek belki cozulebilecek ya da başka birşey birşekilde araştırılması gerekn bir konuydu ve doktorlar hep görmezden geldi. Ben tese diyen tup bebek doktorunu şuan dinlemeye devam etseydim bu ay kocamı tese yapacaklar bana da tonla hormon yukeleneckti. O süreçte geçer ama sonunda negatifi görünce insan o zaman soruyor neden diye. Bence iyice araştırsınlar illaki bir sebep var sayıyı etkileyen.Hastanede hangi bolumle görusmem gerekiyor canım sıra vs. Alınıyormu
Aynen canim bende mutlaka birsey oldugunu ve bulunamadigini dusunuyorum.Selçuklu tıp ya da meram tıpta olabilir. Her ıkisinde de tup bebek bölümü var. Belki ordan da urolojiye yönlendirme yapabilirler. Ama sana şunu söyleyeyim ilk denememde sayım 100.000 nasıl olsa tuo bebek olcak diye hiç üstüne gitmedim bu konuların şimdiyse pişmanım yani araştırilsaydi daha iyi olurdu 2018 in son aylarında başladım doktorlara gitmeye o zaman bir yıllık evliydim 2. Yilima yakınken tup yaptrdik. 1.5 yıl ara verdim şimdi 4. Yıla gircz bunca zaman kendime zarar verdigimi düşünüyorum. Altında yatan neden belki bulanabilecek belki cozulebilecek ya da başka birşey birşekilde araştırılması gerekn bir konuydu ve doktorlar hep görmezden geldi. Ben tese diyen tup bebek doktorunu şuan dinlemeye devam etseydim bu ay kocamı tese yapacaklar bana da tonla hormon yukeleneckti. O süreçte geçer ama sonunda negatifi görünce insan o zaman soruyor neden diye. Bence iyice araştırsınlar illaki bir sebep var sayıyı etkileyen.
tüp bebekta sayıya takılmayın 1 tane bile sağlıklı sperm yeter 7 bin di benim eşimin sperm sayısı şuan 10 haftalık gebeyimCok tesekkur ederim canim icim rahatladi tek sorun benin yaşım dı
Bizim sayi 44 bin baya düsük![]()
sürekli oynama da oluyor 1-2 taane den 44 bine çıktı.tüp bebekta sayıya takılmayın 1 tane bile sağlıklı sperm yeter 7 bin di benim eşimin sperm sayısı şuan 10 haftalık gebeyim
eşim 2 ay kadar ilaç tedavisi gördü, bu süreçte bende vitaminlere falan başladım daha sonra yumurta toplama ve döllenme işlemi yapıldı 20 adet yumurtadan 12 adet 1. kalite embriyomuz oldu, 1 ay rahim dinlendirme uygulandı daha sonra 2 adet 5. gün dondurulmuş embriyo transferim oldu, şükür 1 tanesi tutundusürekli oynama da oluyor 1-2 taane den 44 bine çıktı.
nasıl tüp bebek yaptırdınız spermlere Havuzlama vs. yapııldımı yoksa direk taze transfermi oldu?
teşekkür ediyorm bilgi verdiğiniz için.Raporluk durumunuz yoksa evet parasını verip yaptırabilirsiniz. Ama bence bi sorun infertilite bölümüne belki eşinizin durumundan dolayı yaş şartına takılmazlar. Bende amh düşüktü. Normalde 2 aşılama şartı da oluyor devlet rapor verirken ama bana aşılamasız rapor verdiler.
rabbim sağlıklı sıhatli kucağınıza almayı nasip etsin inşallah bizimde olur :)eşim 2 ay kadar ilaç tedavisi gördü, bu süreçte bende vitaminlere falan başladım daha sonra yumurta toplama ve döllenme işlemi yapıldı 20 adet yumurtadan 12 adet 1. kalite embriyomuz oldu, 1 ay rahim dinlendirme uygulandı daha sonra 2 adet 5. gün dondurulmuş embriyo transferim oldu, şükür 1 tanesi tutundu
İnşAllah umudunuzu yitirmeyin imkansız değil bizim 3. denemizde oldu ama size tavsiyem iyi bir doktor bulmanız 2 kez devlette denedim olmadı 1 tane embriyo zor elde edildi sonra başka bir doktor bulduk önce Rabbimin sonra canım doktorumun sayesinde yüzümüz güldü inşAllah sağlıklada kucağımıza alırız.rabbim sağlıklı sıhatli kucağınıza almayı nasip etsin inşallah bizimde olur :)
tesekkür ederim öneriniz için rapor çıkar insallah rahat rahat iyi bir doktora gideriz :)İnşAllah umudunuzu yitirmeyin imkansız değil bizim 3. denemizde oldu ama size tavsiyem iyi bir doktor bulmanız 2 kez devlette denedim olmadı 1 tane embriyo zor elde edildi sonra başka bir doktor bulduk önce Rabbimin sonra canım doktorumun sayesinde yüzümüz güldü inşAllah sağlıklada kucağımıza alırız.
Ben henüz tup bebek bölümünu hiç görmedim eşimdeki sorunları çözmeye çalışıcaz. Bakın murat gül bu doktor andrologmus bize baya olumlu konuştu üstelik mesaisi bitti çıkarken bizim için geri döndü. Siz ilk gittigimizde çıkış yoktu demiştiniz şimdi sayınız var bence benim dedgim doktorla da bir görüşün. Internette her doktorla ilgili yorum bulunmuyor. Bizi asistan doktor yönlendirdi salı günleri onun poliklinik günüymüş. tesadüf gibi oldu karşılaşmamız bir gün önceki doktor tümörle alakası yok dedi ama murat bey direk hipofiz de nasıl olmaz dedi. Ben kalben inandım sizde bir denersiniz. Hepimiz arayış içindeyiz en ufak bir destek bir bilgi bile önemli bizim durumumuzda. Sonuçta dışarda direk herkese bu konuları danışamıyoruz dert ortak olunca derman konusunda da yardimlasmaliyiz.Aynen canim bende mutlaka birsey oldugunu ve bulunamadigini dusunuyorum.
Hipofiz bezini arastirma yaparken görmustum suphelenmiyorum degil ama doktorlarin hicbbiri bi emar çekelim demiyorlar bizimmi söylememiz lasım
Biz oncelikle devlettegitme isteme sebebim ilk deneme sonrs özel dusunuruz diye ama aslinda bizim de hiç vakit kaybetmememiz lazım benin esim memur tayin yaklasabilir gorevi çıkar gider yani bunlarida dusunerekten ertelememiz gereken konu aslinda.
Biz nerdeyse suanda 2 yillik evliyiz hala çocugumuz yok . Ha birde sürekli böyle çıkış olacakmı bilmiyorim süreklo dalgalanıyor bi sayı bi sayıyı tutmuyor bi yanım hemen bisilere basla diyor bi yanımda ya olumsuz olursa erken baslican diyor.
Erken deme sebebim suan rapor ihtimaliini dusunmedigimiz icin raporsuz tüp bebek 15 binu geçiyor ya olumsuz olursaenazindan ilk denemem devlette olsun maddi yönden yipranmamis olurum diye dusundum seneye de rapor kesin cikar diye dusunuyorum bu yil cikmazsa.
Çıkarsa çok iyi olur .
Çok detayli yazmissin canım bu arada tesekkur ederim .
Siz tedavinize selcuklu tiptami devam ediyorsunuz suan bize o hastane direk tese dedi ilac bile vermedigini icin birdahs da gitmedik .
Ozaman çıkış 1-2 taneydi belki o yuzden öylr söyledi ama ilaç bile vermedi ordaki doktor istedigimiz halde tabi 1 tanesi bu sekilde yapti diye hepsi ayni olacak hali yok .birdaha gorusuruz o hastaneylr neler yapilabilir ögreniriz.
Meram tipta tup bebek bolumu hic hosuma gitmedi tüp bebek icin ortam ve ebryologlardw çok önemliymis.ama selcuklu tipin güzeldi
♀
Bakalım birdahs gidelim yarinda novafertile de gidecegiz olmassa gitmeden ugrariz selçuklu tıp'a![]()
asistan doktor bakmıştı bize şimdi hatırladım .Ben henüz tup bebek bölümünu hiç görmedim eşimdeki sorunları çözmeye çalışıcaz. Bakın murat gül bu doktor andrologmus bize baya olumlu konuştu üstelik mesaisi bitti çıkarken bizim için geri döndü. Siz ilk gittigimizde çıkış yoktu demiştiniz şimdi sayınız var bence benim dedgim doktorla da bir görüşün. Internette her doktorla ilgili yorum bulunmuyor. Bizi asistan doktor yönlendirdi salı günleri onun poliklinik günüymüş. tesadüf gibi oldu karşılaşmamız bir gün önceki doktor tümörle alakası yok dedi ama murat bey direk hipofiz de nasıl olmaz dedi. Ben kalben inandım sizde bir denersiniz. Hepimiz arayış içindeyiz en ufak bir destek bir bilgi bile önemli bizim durumumuzda. Sonuçta dışarda direk herkese bu konuları danışamıyoruz dert ortak olunca derman konusunda da yardimlasmaliyiz.
İnşAllah ama özel hastane de denemek isterseniz rapor geçerli olmuyor çoğunda bilginiz olsuntesekkür ederim öneriniz için rapor çıkar insallah rahat rahat iyi bir doktora gideriz :)
Yuksek ama inişli çıkışlı mesela 100.000 ken 17 ydi doktor söylememe rağmen onemsemedi bile o etki etmez dedi geçti. Geçen verdiğimiz testte sperm sayisi 0 di prolaktin 40 ti. Bu hafta tip-a gittik prolaktin 23 çıktı yani bir dalgalanma düşünün ki haftalar arasında bile oynama olmuş. Biz oncedennhic bu kadar sık kan vermemiştik. Belki de evlendigimkzden beri hep böyle dalgalanıyordu. O yüzden diyorum iyi bir üroloji doktoruyla görüşmek şart maalesef her doktor aynı titizlikle bakmıyor bu olaylara ben iyice anladim ılkten üstüne düşmem gerekiyormus.asistan doktor bakmıştı bize şimdi hatırladım .
dediğiniz doktorla da bi görüşelim haftaya inşallah .
birşey daha duymuştm hipofiz beziyle alakalı olduğu zaman prolaktin denen hormon artıyormuş sizin prolaktin seviyeniz yüksekmiydi hatırlıyormusunuz?