Üniversite 1.sınıf uyum sorunu

golge8

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2016
21
0
86
Herkes merhaba öncelikle. Bu sene üniversiteyi kazandım şuan 1.sınıftayım. arkadaş ortamım hakkında sorunlar yaşıyorum. bir grubum var ve kafama uygun biri pek yok.ilerde sınıflar değişecek ve ben pekte yakın hissetmediklerimle aynı sınıfta olacağım.Sınıflar kalabalık pek samimi bir ortam yok yani herkes kendi grubuyla takılıyor. Merak ettiğim bu kalabalık amfi tarzı sınıflarda derslerin işlendiği ortamlarda gruplar değişir mi, yani herkes 1.seneki grubuyla aynen devam ediyor mu, yoksa ilerki senelerde değişmeler yaşanıyor mu? Ve tek gezsem ilerki senelerde sizce insanlar bakar mı bu niye tek diye? 2. ya da 3 sınıfta bu grup grup takılma mevzuları azalıyor insanlar daha bireysellesiyor diyin lütfen gerçekten yoruldum :)

Son düzenleme:

her üniversite hayatı farklıdır
kimi yalnız takılır
kimi ilk samimi olduğu grupla devam eder
kimi de sonradan farklı arkadaşlar bulur
bunun bir standardı yok
önemli olan ise; sen kendin, bir süre sonra bu soruların hiçbirini önemsemiyor olacaksın!

Hickimse üni ye başladığı insanlar la üni yi bitirmez
Öyle mi diyorsunuz tanışabilir miyim sizce 2.sınıfta falan yeni insanlarla herkes aynı grubuyla devam etmez dimi

Aslında haklisiniz herkes farklı gruplar değişir değişmez gibi genellemeler yapmak yanlış ama ne biliyim hem yeniyim okulda ondan sanırım hemde takıldıgım gruptaki kızlara fazla ısınamadım bayadır bir yalnız kalma korkusu çekiyorum hem yalnız kalmak istemiyorum,hem arkadaşlarimdan bazen çok bunalıyorum seneye mutlaka tek gezicem herkesin grubu olmak zorunda mi diyorum ama 1 saat sonra yapayalnız 3 sene tek başıma ne yapicam derken buluyorum kendimi delirmeme az kaldı. Daha 1.sınıf olduğumdan boyledir dimi inşallah alışırım ilerki senelerde okula sudan çıkmış balık gibi hissediyordum

değiştirmek isterseniz illaki değiştirirsiniz. Yanlız şu da var, birden pat diye olmaz. Zamanla diğer gruplardaki sosyal insanlar ile aranızı ısıtın. Onları bir yere çağırın ya da çay kahve ısmarlayın. Tabiiki onlarda size ısmarlar ve çağırır. Bu şekilde çevre genişletme çalışması yapabilirsiniz. Ve evet hiç kimse üniyi başladığı arkadaşlarıyla bitirmez kolay kolay. O gruplar 10 sefer değişir.

Hiç tek gezen kız yok mu bu üniversite de ya :) belli bir grubum olmasa arada merhaba merhabalastigim yani tanışıkligimin olduğu insanlar olsa genel manada yalnız olsam 3 sene çok mu zor biter okul

Tek takıl boş
ver. Nerde çokluk orda b*kl*k. Tek olmak herzaman iyidir. Zamanla 1 kafa dengi bulup omunla bitirirsin üniyi.
Artık akışına bıraktım bu sene bu grubumla hayat nereye sürüklerse oraya gideceğim gibi görüyor ama işte gelecek seneleri taktım kafama. Ya kimseyle tanışamazsam herkes ayni grubuyla da devam ederse ne yapicam 3 sene diye. Tek kalmak çok korkunç bir şeymiş gibi yazıyorlar bu internette 2.sınıfta tek kalmaya karar versem 3 sene boyunca kafa dengi bir kişi bile bulamazsam diye paranoyağa bağladım. Sizin nasıldı universitede arkadaş ortamınız biraz deneyimlerinizden bahsetseniz

tek gezme eğlenceli bi gruba dahil et kendini zorla

yoksa tek kalırsın hep. kimse tam benimsemez seni

sana tavsiyem herkesle selamlas konus özerk ol. insan istemediği seyleri yapıyor grupta olunca bazen
ama gruplar dagılıyor ve degişiyor sık sık .bak gözlemle sana tiyakın karakterler illaki bulursun

Önceleri grup halinde gezerdik. Sonra ev arkadaşımla takıldım. 11 sene dir hala görüşür konuşuruz

ilginc bizim zamanimizda uni. kazanmak cok zordu bakiyorum simdi herkes universiteli olmus

Bende bu sene 1nci sinifim bir takim sorunlar bende yasadim ama sonra farkettim ki bir grubun icinde yer alinca yok oluyorum. Simdi yakin bir arkadasimla berabriz inan bana bir arkadas grubuna ihtiyacin yok

ya bunlar bu kadar hesap kitap yapilacak meseleler değil rahat ol. nasil rahatsan öyle davran. iyi anlastigin birileri varsa takil yoksa tek ol kime ne yakin olacagin arkadasinin ayni sinifta olmasi da şart değil. benim diğer bölümlerden cok sevdigim arkadaslarim da vardi. kafam rahat olsun zaten guruplar filan zamanla değişir

Bende senin gibiyim arkadas buldum bulmasina da kanim bi turlu isinamadi onlara..Zaten okul disinda da hic gorusmuyoruz gelin gezelim diyorum hicbiri yanasmiyor.Ben bi de sehir disinda okuyorum hem ailemin yoklugu hem de insanlara isinamama kendimi cok yalniz hissediyorum resmen depresyona girdim her gun agliyorum

Ne yapacağız böyle hic bilmiyorum bildiğin bunalıma girdim. İnsanlarda ilk sınıfta arkadaş ortamını yaptın yaptın yapamadın bitti diyorlar iyice deli ediyorlar beni. Hic mi yeni arkadaş edinemiyoruz 2.sınıfta ya. Bunalıma girdim iyice bende tek gezerim nolacak diyorum bu seferde okuldan haber alamazsın, notları alacak kimsen olmaz diyorlar

zamanla alışırsın ki lise değil bu bir grupla takılma olayı farklı farklı arkadaşlıklar da edin

zamanla alışırsın ki lise değil bu bir grupla takılma olayı farklı farklı arkadaşlıklar da edin

Elimden geldigince edinmeye çalışıyorum ama ortam bu yani millet hep kendi grubuyla takılıyor öğlen onla yemeğe gidiyor yer tutup onunla oturuyor. Korkum 2.sınıfta da aynı durumun devam etmesi. Sizce 2.sınıfta tek takilsam öğlen tek yesem öyle sürekli beraber olacağım bir arkadaş edinmesem ne olur ki? Derslere düzenli girer kendi notumu kendim tutarım, devam zorunluluğu da yok yani imza mevzusu da dert değil. İnsanlar bakar mi bu niye sürekli yalniz diye çok mu kötü bir şey üniversite de arkadasınin olmamasi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…