Üniversite 1.sınıf uyum sorunu

Bende bu sene 1nci sinifim bir takim sorunlar bende yasadim ama sonra farkettim ki bir grubun icinde yer alinca yok oluyorum. Simdi yakin bir arkadasimla berabriz inan bana bir arkadas grubuna ihtiyacin yok

Yakın arkadaşınız sınıfınızdan mı? Benim farklı bölümlerden 1-2 lise arkadaşım var onlarla sürekli irtibat halindeyiz ama sınıfta yalniz kalacağım diye çok korkuyorum ilerki senelerde. Yalnız kalınca da en fazla nolur niye bu kadar buyutuyorum bilmiyorum

Sınıftan hatta hazırlık sınıfından tanıştığım arkadaşlarımla çoktan uzaklaştım. Ortak noktanız sadece aynı sene aynı bölümde olmak olduğu için pek güçlü arkadaşlıklar kurulmuyor. Yıllardır ayrılmadığım bir arkadaş grubum var. Bir kaç tanesiyle seçmeli derslerden tanıştım. Diğerleri de öğrenci kulüplerinden. Sınıfta derste kafa dengi insan bulabilmeniz çok zor. Şans işi. Bence akışına bırakın. İlginizi çeken birisi olursa gidin tanışın konuşun. İlgi alanlarınıza önem verin. Seviyorsanız tiyatroya sergilere gidin. Üniversitenizde yapılan etkinliklere katılın, kulüplere girin. Bu şekilde kafa dengi çok eğleneceğiniz tatliş insanlarla tanışabilirsiniz. Ailenin yanında kalıyormuşsun eğer seni çok kısıtlamıyorlarsa kendini eve kapatma sürekli. Ailesinin yanında okuyan insanlar genelde okul-ev arasında gidip geliyorlar sosyalleşme olasılığı tanımıyorlar kendilerine. Bu konuda aktif olursanız yalnız kalmazsınız merak etmeyin.

Zaten ilerki sınıflarda derslerde hep farklı insanlara denk geleceksiniz ister istemez arkadaş ortamını değiştirebilirsin. Ben de şuan üçüncü sınıfım ve tekim herhangi bir grubum yok. Sadece o günkü dersimiz ortak olan kim varsa o günü onlarla geçiriyorum

Nasıl yani grubunuz yok ama belli dersi birlikte geçirdiğiniz belli arkadaşlarınız mi var yoksa o gün kimin yanına oturursanız o mu tam anlayamadım. Peki 1.sınıftaki arkadaşlarınızla görüşmüyor musunuz?

hiçbi zaman uyum sağlayamadım ben. hiç kimseyle kafam uyuşmadı. meraba meraba sadece. kimle muhabbete girdiysem sıkıcı geldi bana. kimisiyle de hayat görüşlerim aynı değildi, paylaşacak bi şey bulamazdık. sonra zaten herkes gruplaştı, ben hiçbir gruba dahil olmadım.
insanlar telefonla haberleşip okula birlikte gelirken ben çoğuna numaramı bile vermedim. zaten istemediler de.

bi tanesiyle tam kaynaşır gibi oldum, tamam dedim buldum. bi iki kez evine bile gittim, okulda hep birlikte olduk falan.

nişanlım beni almaya gelirdi sık sık. doğal olarak bu kızı tanıştırmıştım. bi gün burs hakkında bi kaç şey sordu nişanlıma, derken derken ''sana numaramı vereyim de bana öğrenince bilgi ver'' dedi kız.

bi gün nişanlım bana ''bu kızla görüşme'' dedi, nedenini sordum telefonunu verdi elime mesajları okuttu. kız baya baya asılmış resmen. hatta beni ne övdüğü ne yerdiği belli olmayan mesajlarla alttan alttan beni bile kötülemiş.

onu da öyle çıkardım hayatımdan.

sonra hep tek takıldım gittiğim süre boyunca. taktım kulaklığı müzik dinledim hep. yalnız yedim yemeğimi. kütüphaneye yalnız gidip ders çalıştım.

ay zaten bölümü de okulu da sevemeyerek, istemeyerek gitmiştim, ısınırım dedim ısınamadım da. bıraktım ben de

Ay valla bütün moralim alt üst oldu. Kaçıncı sınıfta bıraktınız okulu? O kızla kaçıncı sınıfta samimi olmuştunuz özel değilse acaba

Senin Dr işi ne oldu?

Bizim okulda ikinci sinifta tek takilanlar azinliktaydi 3.sinif olduk ucluler ikiye indi s0n sinif olduk herkes tek takildi :)) bu isler boyle.

Bizim okulda ikinci sinifta tek takilanlar azinliktaydi 3.sinif olduk ucluler ikiye indi s0n sinif olduk herkes tek takildi :)) bu isler boyle.

Sınıfınız kaç kişilikti acaba? 2.sınıfta tek takılanlar tahmini kaç kişiydi? Sizce 3 sene boyunca tek başıma yapabilir miyim, çok mu korkunç tek kalmak ya da ne biliyim dediğim gibi 2.sınıfta sınıflar değişiyor herkes mi 1.sınıftan grubuyla devam eder yeni hiç mi arkadas edinemem vallahi kafayi yiyeceğim

Evet diyelim ki x ile salı günü dersimiz ortak o gün onunla takılıyoruz. Y ile Çarşamba ortak Çarşamba onlayız. Ya da ikisiyle de ortak o gün de üçümüz birlikteyiz. Bazen sınıftan hiç samimi olmadığım insanlarla derslerim oluyor o günü de tek geçiriyorum bu garipsenecek bi şey değil ki. Evet görüşüyoruz ama hepsiyle değil ortak dersim olanlarla daha cok

Ay valla bütün moralim alt üst oldu. Kaçıncı sınıfta bıraktınız okulu? O kızla kaçıncı sınıfta samimi olmuştunuz özel değilse acaba

o kızla 1.sınıfta samimi olmuştum, zaten iki seneden sonra gitmedim, hala gitmiyorum ama öğrenci görünüyorum, moralinizi bozmaya gerek yok, herkes aynı değil sonuçta :)

Senin Dr işi ne oldu?

ben de merak ediyorum kaç gündür aklıma takıldı.

o kızarıklık falan kendiliğinden geçti, ağrısı da kalmadı, bi de regl olunca belki de o yüzden öyle oldu diye düşündüm gitmeyi erteledim erteledim dediysem reglim bitince gideceğim yani bi haftaya kadar, bu arada merak ettiğiniz için çok teşekkür ederim ay bi önemli hissettim kendimi

Konunu takip ediyodum en son cevap yazmayınca merak ettim
Geçmiş olsun cnm inş bişey çıkmaz

Sizde aşırı derecede kendimi buldum. Üni 1.sinif değilim ama su an benimde içində bulundugum yeni ortamda da "kurum dışında gorusmeme" hastalığı var. Ben de bayaa sıkılıyorum depresyona giricem valla. Genç insanlar neden boyle yapar ki. Sizin bunu asmak için düşündüğünüz bi şeyler var mı? Hem konu sahibine de tavsiye olur.

Okulda dışında bir şey yapmiyor musunuz?

Bi şekilde uyum sağlarsın zamanla. Bi bakmışsın olmuş çevren çok takma

1.sınıftaki yakın arkadasın 4.sınıfta görmek istemediğin kişi, 1.sınıftaki görmek istemediğin kişi 4.sınıfta canın ciğerin olabiliyor

Ya açıkçası bir çözüm yolu bulabilmiş degilim.Ama soyle bir sey var ki herkesin ilgi alani farkli.Eger onlarin ilgi alaninda bir seyler yapmayi teklif edersek o zaman daha farkli olabilir.Acikcasi sıkıcı bir insan oldugumu da dusunmuyorum arkadaslarim benle gezerken falan cok eglenir ama bu universite ortaminda neden boyle oldu bilemedim..
Belki bi baska secenek daha olarak toplu bi etkinlige katilmak olabilir mesela bi geziye veya bi tiyatroya ama onda da burun kiviriyorlar genelde

Bi şekilde uyum sağlarsın zamanla. Bi bakmışsın olmuş çevren çok takma
Artık seneye yalnız kalacağım diye düşünmekten ders bile çalışamıyorum. Sınıflar değişiyor ama sanki herkes kendi grubuyla aynı sınıfta olacakmış bir tek ben tek kalacakmisim gibi. Birbirini önceden tanıyan insanların arasına girmekte zor malum. 2.sınıfta hiç mi benim gibi tek kalan kız olmaz sını kalabalık olacak baya sizin üniversitede nasıldı durum?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…