Üniversite bırakma

Dediğin durum her meslek için geçerli cnm..
Çok iyi kazanan da var işsiz gezen de..
Tek sebep bu ise
Senin yerinde olsam istatistik i bitirip yüksek lisans yaparım..
Matematik mezunu olup y.lisans yapan şu an yazılım mühendisi olanlar tanıyorum..
Ve ailenizden gizli yapmayın çok uzulurler.. anlatın bilsinler..

Üniversiteyi daha önce bırakmış birisi olarak söylüyorum eğer gerçekten ideallerin varsa, bölümü hiç sevmiyorsan ve çalışıp idealini gerçekleştirebileceğini düşünüyorsan bırak. Tabii aksini genelde düşünmez insan ama mesela ben çok üşengeç, ders çalışmayı sevmeyen biriydim. Çok iyi istediğim bi yerde değilim şuan. Benden 2-3 yaş küçük insanlarla okuyorum ve gerçekten korkunç bir şey. Yani 2-3 sene bu kadar farketmemeliydi ama işte :) bunu kaldırabilecek bir psikolojide olman gerek. Şuan oda arkadaşım 98li. Ve iyi bi bölümde okumasına rağmen benim ortaokulda düşünmediğim kadar çocukça ve ergence düşünüyor. Katlanılmaz bir hal alıyor her şey. İyi düşün bunları da hesaba kat derim.
Kolay gelsin :) ( 2 sene kaybedersin demiştim de.. hazırlık okumuşsun onu görmemişim)

bırakma ama hazırlan da sınava gir belki kazanırsın hazırda olandan da olma ,işletme mezunu evde oturan biri olarak ben olsam böyle yapardım diyorum ,ha ama arkanda çok tanıdığın hatırlı bakan milletvekili olur ozaman hiç hazırlanma her durumda iş bulursun bu hayatın raconu böyle

Yok hazirlik aldim dedimya zaten bu sene puanim kesilmiyor gecen sene kesiliyordu :)
96liyim ben ve suanda bende 98lilerle okuyorum yani dediginiz durumu su anda bende yasiyorum seneyede kazansam yone aynisi olur bir sey degismez.

Bolum cok kotu katlanamiyorum degilde gereksiz zor diyorlar derstede surekli ispat yapiyoruz ve teorem yaziyoruz birde olay su bir sene mezuna kaldim daha iyi bir yer kazanabilecekken stres ve panik ile batiriyorum hak ettigim bu degilmis gibi hissediyorum hedeflerim daha yuksekti

Ben de bilgisayar mühendisliğini bıraktım bana göre değildi kendi adıma gelecek göremiyordum fıtratım sağlığa yatkın diye düşünüyordum ve 1 yıl okuyup bıraktım 1 sene hazırlandım 2 senem gitti ama iyi ki de bırakmışım dedim hep istediğim bölümü kazandım ve bitirdim çok mutluyum..ama gerçekten bir meslekte yol almak için istemek lazım iş gücü var parası iyi gibi kriterler 2. Plan olmalı seçim senin canım ailene güzelce açıklarsan kabul ederler etrafa da kulak asma

Valla coook haklisiniz o dayilardan her yerde lazim zaten. Onu yapacaktim zaten ailemlede gorustum onlarda daha iyi yapmami bekliyolardi birlikt goturmemi soylediler.

Yalniz o zamanda durum su oluyo hem ygs/lys hemde universite dersleri gitmiyor bu sefer hem ygsde ayni siralamayi yapip hem de vize finalleri dusurmekten korkuyorum. Sonucta adam gibi birisine odaklanmak varken ikisine bolunmek cok zor oluyor.

Ornegin eve geliyorum saat 3 olsun. Yorgunluk dinlenme yemek derken saat geciyor zaten birde kac saat okul odeviyle ugrasiyorum bu surectede ygs calisamiyorim rakiplerim gece gunduz bu isle mesguller haliyle hedefime ulasasmam imkansizlastigi gibi bolumdede dusuk notlar aliyorum bu yuzden birini secmem lazim

Ya gercekten insanlarin ne soyledigini takan bir yapim var. Etrafimdada beni sevmeyen ve kotu olmami isteyen insan o kadar cokki. Annemde elaleme malzeme verme yuzumuzu kara cikarma diyerekten iyice strese sokuyor haliyle.

Bende mesela saglik yapamam hemsirelik falan istatistik okuyarak bankada calisabilirim ama bankada calismak icinde fazla kasmis oluyorum diye dusunuyorum.

Bilgisayar ve teknoloji yatkinligim oldugunu dusunuyorum ama hepsinden once iyi bi bolum iyi bir gelecek isterdim

Dediginiz gibi buda bi secenek onuda dusunuyorum cesaret edemedigim icin. Tesekkur ederim aileme mecburen soylerim ama ilerleyen zamanlarda cunku olduki kazanamadim sonrasi daha kotu gelir ama hemen birakmam ailem icin biraz sorun olabilir

Zamaninda elektronik muhendisligini birakip bilgisayar bolumune gecmis biri olarak, birakma diyorum. Birakmak hem zamanini hem enerjini goturur. Bilgisayar muhendisligi oyle baldan yapilmis bir bolum degil. Zorlanirsin + is bulmamak her alanda gecerli.

Zaten o bolume yetenekliysen iktisat okuyup yuksek lisansi bu alanda yapabilirsin. Aldigin istatistik , matematik dersleri her turlu isine yarar.

Galiba asil sorun su. Ben bi sene mezuna kaldim daha iyisi olsun diye 1 senemi verdim ve yapabilecekken yapamadim asiri uzuldum tekrar mezuna kalmama izin verilmedi surekli agladim aslinda icimde kaldi gibi bir sey. Onceki mesajdada dedigim gibi daha iyisini yapmak isterdim bolume gelen herkes puanim yetti yazdim havasinda cunku.

Bilgisayarda zordur eminim ama bu bolum muhendisliklerden bile zormus ve o kadar zorluga hak ettigi maasida alamiyormus bunlarda iyice uzaklasmama yetiyor zaten

Eger cok hırslı okuma azmı olan bırıysen bırak.yada bı sene okulu dondur sınava calıs kazanamzsn gerı donersın.bende unıv.yenı mezunum kac aydır.sevmıyosam hıc okuma ınsanın sevdıgı meslegı yapması lazım.benım sımdkı aklım olsa yenıden sınava gırer saglıkla ılglı bı alan okurdum en azından smdı bos kalmazdım

Okulu dondurup dersaneye gidebilirsin millet seni mi takip edecek nereye gittin diye..2. Tercih de hem okul hem sınava çalışmak olabilir .İnsan gerçekten isteyince aşamayacağı engel yok kende bahaneler üretmeden hedefinin ne olduğuna bir an önce karar ver ve çalışmalara başla.Türkiye şartlarında garanti meslek yok zaten görüyorsun ülkenin halini memur alımları donma noktasında o yüzden seçim yaparken iş alanı geniş ve severek yapabileceğin mesleğe yönel

Dershaneye gitme ihtimalim sifir. Cunku kardesim 18 ysinda ve universiteye hazirlaniyor oda. Temel lise derken cok oduyoruz benim masrafimi kaldiramazlar ayrica birakma ne var bolumunde derler.

Bencede dogru diyorsunuz goze alamadigim cesaret edemedigim icin bahaneler uretiyorum gibi. Biran once karar vermek en sagliklisi zaten bir yandan ygs calisiyorum da tesekkkur ederim yazdiklariniz icin :)

Siz ne mezunusunuz?
Valla sinifta kalsamda olur ayni hesap oluyor zaten, kaydimi sildirmem kesin kazanana kadar yine olmazsa en kotu orasi

Bu bakış açısıyla hiçbi yerde tutunamazsın bence.
Türkiye'de sağlık sektörü dışında hiçbir mesleğin garantisi yok.
Benim mezun olduğum bölümden mezun olup 1300 lira kazanan da var 20 bin lira kazanan da.
İş meselesi hem şans hem de senin ne kadar kendini geliştirdiğinle ilgili.

Oda dogru gelecek ne getirir bilinmiyoki o yuzden birakipta pisman olmakta istemiyorum valla gelistirmek icinde ilgili olmak lazim sevmek lazim oda ayri mesela

sağlık üzerine oku bence, bırak okulu bence de, ben iktisat mezunuyum, diploma bir işe yaramadı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…