- 17 Ekim 2016
- 100
- 22
- 98
- 29
- Konu Sahibi endoplazmik retikulum
-
Öncelikle 1 sene değil 2 sene daha kaybedeceksin çünkü bu sene girersen sınava tekrar puanın kesilecek. Üniversiteyi daha önce bırakmış birisi olarak söylüyorum eğer gerçekten ideallerin varsa, bölümü hiç sevmiyorsan ve çalışıp idealini gerçekleştirebileceğini düşünüyorsan bırak. Tabii aksini genelde düşünmez insan ama mesela ben çok üşengeç, ders çalışmayı sevmeyen biriydim. Çok iyi istediğim bi yerde değilim şuan. Benden 2-3 yaş küçük insanlarla okuyorum ve gerçekten korkunç bir şey. Yani 2-3 sene bu kadar farketmemeliydi ama işte :) bunu kaldırabilecek bir psikolojide olman gerek. Şuan oda arkadaşım 98li. Ve iyi bi bölümde okumasına rağmen benim ortaokulda düşünmediğim kadar çocukça ve ergence düşünüyor. Katlanılmaz bir hal alıyor her şey. İyi düşün bunları da hesaba kat derim.
Kolay gelsin :)
bırakma ama hazırlan da sınava gir belki kazanırsın hazırda olandan da olma ,işletme mezunu evde oturan biri olarak ben olsam böyle yapardım diyorum ,ha ama arkanda çok tanıdığın hatırlı bakan milletvekili olur ozaman hiç hazırlanma her durumda iş bulursun bu hayatın raconu böyle
Ben de bilgisayar mühendisliğini bıraktım bana göre değildi kendi adıma gelecek göremiyordum fıtratım sağlığa yatkın diye düşünüyordum ve 1 yıl okuyup bıraktım 1 sene hazırlandım 2 senem gitti ama iyi ki de bırakmışım dedim hep istediğim bölümü kazandım ve bitirdim çok mutluyum..ama gerçekten bir meslekte yol almak için istemek lazım iş gücü var parası iyi gibi kriterler 2. Plan olmalı seçim senin canım ailene güzelce açıklarsan kabul ederler etrafa da kulak asma
Dediğin durum her meslek için geçerli cnm..
Çok iyi kazanan da var işsiz gezen de..
Tek sebep bu ise
Senin yerinde olsam istatistik i bitirip yüksek lisans yaparım..
Matematik mezunu olup y.lisans yapan şu an yazılım mühendisi olanlar tanıyorum..
Ve ailenizden gizli yapmayın çok uzulurler.. anlatın bilsinler..
Zamaninda elektronik muhendisligini birakip bilgisayar bolumune gecmis biri olarak, birakma diyorum. Birakmak hem zamanini hem enerjini goturur. Bilgisayar muhendisligi oyle baldan yapilmis bir bolum degil. Zorlanirsin + is bulmamak her alanda gecerli.
Zaten o bolume yetenekliysen iktisat okuyup yuksek lisansi bu alanda yapabilirsin. Aldigin istatistik , matematik dersleri her turlu isine yarar.
Bunu bitirip 2.universiteyi de okurdum ben olsam :)
Okulu dondurup dersaneye gidebilirsin millet seni mi takip edecek nereye gittin diye..2. Tercih de hem okul hem sınava çalışmak olabilir .İnsan gerçekten isteyince aşamayacağı engel yok kende bahaneler üretmeden hedefinin ne olduğuna bir an önce karar ver ve çalışmalara başla.Türkiye şartlarında garanti meslek yok zaten görüyorsun ülkenin halini memur alımları donma noktasında o yüzden seçim yaparken iş alanı geniş ve severek yapabileceğin mesleğe yönelYa gercekten insanlarin ne soyledigini takan bir yapim var. Etrafimdada beni sevmeyen ve kotu olmami isteyen insan o kadar cokki. Annemde elaleme malzeme verme yuzumuzu kara cikarma diyerekten iyice strese sokuyor haliyle.
Bende mesela saglik yapamam hemsirelik falan istatistik okuyarak bankada calisabilirim ama bankada calismak icinde fazla kasmis oluyorum diye dusunuyorum.
Bilgisayar ve teknoloji yatkinligim oldugunu dusunuyorum ama hepsinden once iyi bi bolum iyi bir gelecek isterdim
Okulu dondurup dersaneye gidebilirsin millet seni mi takip edecek nereye gittin diye..2. Tercih de hem okul hem sınava çalışmak olabilir .İnsan gerçekten isteyince aşamayacağı engel yok kendinize bahaneler üretmeden hedefinizin ne olduğuna bir an önce karar verin ve çalışmalara başlayın.Türkiye şartlarında garanti meslek yok zaten görüyorsunuz ülkenin halini memur alımları donma noktasında o yüzden seçim yaparken iş alanı geniş ve severek yapabileceğin mesleğe yönel
Eger cok hırslı okuma azmı olan bırıysen bırak.yada bı sene okulu dondur sınava calıs kazanamzsn gerı donersın.bende unıv.yenı mezunum kac aydır.sevmıyosam hıc okuma ınsanın sevdıgı meslegı yapması lazım.benım sımdkı aklım olsa yenıden sınava gırer saglıkla ılglı bı alan okurdum en azından smdı bos kalmazdım
Bu bakış açısıyla hiçbi yerde tutunamazsın bence.
Türkiye'de sağlık sektörü dışında hiçbir mesleğin garantisi yok.
Benim mezun olduğum bölümden mezun olup 1300 lira kazanan da var 20 bin lira kazanan da.
İş meselesi hem şans hem de senin ne kadar kendini geliştirdiğinle ilgili.
sağlık üzerine oku bence, bırak okulu bence de, ben iktisat mezunuyum, diploma bir işe yaramadıHanımlar merhaba, öncelikle dogru yeremi actim bilmiyorum yanlissa kusuruma bakmayin sirf bunu danismak icin yeni uyelik aldim büyüklerimden bana faydası dokunabilecek kisilerden fikir almak istiyorum. Oncelikle 20 yasindayim ankarada yasiyorum ve ankarada bir unide istatistik okuyorum yeni basladim bu sene, bir senede hazirlik aldim fakat kafam su siralar cok karisik bölümü bırakmayı ve yeniden hazırlanmayı düşünüyorum. Okul güzel ortam güzel yalnız iş olanakları hakkında birçok söylem duydum, çok iyi maaşlar aldığını söyleyenlerde bulunurken işsiz gezdiğini kesinlikle okuma diyeni de mevcut. zaten yasitlarimdan geride basladim başladım o kadar sene kaybetmişim kaybetmişken 1 sene daha kaybedip yeniden mi hazırlanayım yoksa bölümde kendimi geliştirmeye mi çalışayım?
Yeniden hazirlanmak istiyorum aslinda ama ailem biraz sorun cikariyor gibi haberleri olmadan birakmam lazim birde kendime guvenemiyorum sonucta cok iyi puan alan bir ogrenci olsaydim suan bu bolumu okumazdim benim icin fazla risk ama ileridede pisman olmak istemiyorum. Sinavlarda kontrol altina alamadigim asiri heyecan ve panik yasiyorum sirf bu yuzden yapamiyorum elim ayagim birbirine giriyo ve okudugumu anlayamiyorum cok fazla kaygi yasiyorum. Denemeler ne kadar iyi gelsede sinavda duvara tosluyorum. Gonlum bilgisayar muhendisliginden yana(ydi) ve sehir disi cikma olanagim pek yok.
Okulda kaldigim zaman gidip gelerek gecer not alarak bitirmeye calisirim. Arkadaslarim iyi fakat bolum icin cok zor diyorlar ben bu kadar fazla sinirlarimi burada zorlayip, yiranip ileride maas sorunuda yasayip keske demekten korkuyorum. Hak ettigimi alamazsam diye. Bolumun pek bilinmemis olmamasi ve etrafin yaptigi yorumlarda uzuyor fazlasiyla
Her ikisi icinde zamn geciyor karar vermem lazim ama asagi tukursen biyik yukari tukursen sakal misali cikar yolda bulamiyorim lutfen fikir verir misiniz sonucta degerlendirip yinede karari verecek olan benim ama yardimlariniza ihtiyacim var
Edit: birde sunu eklemek istiyorum 1 sene mezuna kalmistim yapabilecegimin daha iyisi olsun diye bir senemi verdim suan bulundugum yerden mutsuz olmamin en buyuk sebebi beklentimin daha buyuk ve calisma karsiligimin bu olmamasiydi (bolumdekilerin cogu okumak icin bolum olsun diye geldik, puan yetti geldik kafasindalar) icimde kaldi birnevi hem birsuru sene kaybedip hem de istedigim bir yerde okuyamamak surekli ikilemde kalmama sebep oldu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?