- 11 Kasım 2016
- 273
- 190
- 103
- Konu Sahibi Diamondheart
-
Hem evet hem hayirSiz ailenizin yanında mı okuyosunuz ?
Ya bakin benim sorunum tarih okusam mi okumasam mi degil ben bu konuda bi sey danismadim size benim danisdigim sey bunu nasil aileme soyleyebilirimYahu yargıladık mı bi abla nasihati
Hasbinallah vaktimizden çalıp cevap yazıyoruz onda da trip yiyoruz
Var ama gene muhendislik bolumleriyle oluyor.Ben genel olarak muhendislik istemiyorum.Aile zoruyla yazdim diyebilirim.Çift ana dal imkânınız var mı acaba?
Anlayamadım ama birlikte yaşamıyosanız bence söylemeyin. Zamanında bende sizin yapmak istediğiniz şeyi yapmaya çalıştığımdan söylüyorum. Yapamadım bir sürü dersim kaldı okulum uzadı. Keşke vizelere finallere girseydim dedim. Hadi bunu geçtim ailem durumu bildiğinden şuan hep lafı oraya getiriyolar. Siz yapabilirsiniz tabi ama öyle bi ihtimal olduğunuda unutmayın derim.Hem evet hem hayirbiraz karisik
Ya soyle ben sehirdisindayim ama eger bu bolumde devam edersem ailem seneye buraya tasinmayi dusunuyor yani tek basima olmayabilirimAnlayamadım ama birlikte yaşamıyosanız bence söylemeyin. Zamanında bende sizin yapmak istediğiniz şeyi yapmaya çalıştığımdan söylüyorum. Yapamadım bir sürü dersim kaldı okulum uzadı. Keşke vizelere finallere girseydim dedim. Hadi bunu geçtim ailem durumu bildiğinden şuan hep lafı oraya getiriyolar. Siz yapabilirsiniz tabi ama öyle bi ihtimal olduğunuda unutmayın derim.
Ya aslında sen karar vermişsin destek bekliyorsunVar ama gene muhendislik bolumleriyle oluyor.Ben genel olarak muhendislik istemiyorum.Aile zoruyla yazdim diyebilirim.
Yıllar önce aynı durumu yaşadım, ancak ben okuduğum şehre alışamadığım için bırakmıştım okulu amacım bölüm değiştirmek değildi ve ailemden izin bile istemeden bir gecede karar verip tası tarağı toplayıp eve dönmüştüm ilk anda annem çok kızdı, bir kaç ay bana tepkiliydi, haksız da değildi çünkü emrivaki olmuştu yaptığım ama daha fazla dayanamayacaktım. Okul hayatı boyunca 4 yıl mutsuz olacağıma annemin tepkisine bir yıl dayanırım diye düşündüm öyle de oldu aynı yıl sınavı tekrar kazanınca annem de her şeyi unuttuKisaca anlatiyim universitede okudugum bolumu sevmiyorum ve cocuklugumdan beri istedigim baska bi bolum var.Simdiki bolumumde birinci sinifi bitirdim ama hic bana gore bir bolum degil biraz da annemin istegiyle girdim.Okulu dondurup tekrar sinava hazirlanmak istiyorum.Bu konuyu uzun suredir dusunuyorum ve okumak istedigim bolumle ilgili bi cok arastirma da yaptim.Ben kararimi verdim sinava tekrat hazirlanmak istiyorum.Ama bunu anneme soylemeye bi turlu cesaret edemiyorum.Bunun iki nedeni var birincisi annem bu bolumu kazanmami cok istiyordu ikincisi zaten su gunlerde cok sinirli durduk yere sinirleniyor.Bu durumu ona nasil acikliycam daha once bunu yasamis olan var mi
Ya soyle ben sehirdisindayim ama eger bu bolumde devam edersem ailem seneye buraya tasinmayi dusunuyor yani tek basima olmayabilirim
Evet beni anlayan sizsiniz ben her seyiyle arastirdim ve sonuclarina raziyim tek istegim birinin bu senin kararin tabiki yapabilirsin diye destek vermesi sonucunda basarisiz olmakta var ama en azindan denemis olurumYa aslında sen karar vermişsin destek bekliyorsun
İnsanın sevdiği mesleği yapması çok ayrı ve güzel bir şey, tarih desen bambaşka bir tutku ...
Annen de mecbur ikna olcak artık zamanini sen ayarla istersen
Yahu yargıladık mı bi abla nasihati
Hasbinallah vaktimizden çalıp cevap yazıyoruz onda da trip yiyoruz
Tesekkur ederim ben de sizin gibi tepki gormeyi goze alicam :)Yıllar önce aynı durumu yaşadım, ancak ben okuduğum şehre alışamadığım için bırakmıştım okulu amacım bölüm değiştirmek değildi ve ailemden izin bile istemeden bir gecede karar verip tası tarağı toplayıp eve dönmüştüm ilk anda annem çok kızdı, bir kaç ay bana tepkiliydi, haksız da değildi çünkü emrivaki olmuştu yaptığım ama daha fazla dayanamayacaktım. Okul hayatı boyunca 4 yıl mutsuz olacağıma annemin tepkisine bir yıl dayanırım diye düşündüm öyle de oldu aynı yıl sınavı tekrar kazanınca annem de her şeyi unuttuSizin durumunuza gelince siz bölüm değiştirmek istiyorsunuz, hayat sizin hayatınız seçtiğiniz meslek de sizin hayatınızın gidişatını belirliyor, bir ömür boyu mutsuzluk mu yoksa annenizin göstereceği tepki mi, düşünüp taşının ona göre karar verin, başarılar diliyorum şimdiden.
İnşallah herşey gönlünüzce olur başarılı ve mutlu bir hayat diliyorum :)Tesekkur ederim ben de sizin gibi tepki gormeyi goze alicam :)
Bakin agBaşlarda yazmıştım da sonradan vazgeçtim yazmaktan. Açıklamaya çalışmayın bence konu sahibi gereksiz bir şekilde agresif çünkü
resiflik degil kirdiysam ozur dilerim ama ben zaten kararimi verdim ve sizden destek istedigim nokta sizin bana dediginizle tamamen alakasiz tekrardan ozur dilerim ama benim sordugumdan farkli seylere yorum yapilinca elimde olmadan oluyor bunlarBaşlarda yazmıştım da sonradan vazgeçtim yazmaktan. Açıklamaya çalışmayın bence konu sahibi gereksiz bir şekilde agresif çünkü
Bakin ag
resiflik degil kirdiysam ozur dilerim ama ben zaten kararimi verdim ve sizden destek istedigim nokta sizin bana dediginizle tamamen alakasiz tekrardan ozur dilerim ama benim sordugumdan farkli seylere yorum yapilinca elimde olmadan oluyor bunlar
Tepkisinden o kadar cok cekiniyorum ki bi de tam tersi olup hic tepki vermezse o kadar sasiririm kiBen istediğim bölüm için 3 kez hazırlandım. Bu 3.yılım yani. Bu sene başlayacağım. Eğer gerçekten istiyorsan bir dakika bile düşünme zaten. Annene aynı bu şekilde anlat belki bağırır çağırır ama ne kadar sürecek ki? Alışır
Soyle bi sey de dusundum gene birakiyim bu bolumu sayisala kafam basmiyor diye tm den hazirlanip hukuk okuyim bunu dusundum ama boyle olsa da aklim tarihte kaliyor amatorce beni tatmin etmeyebilir bakalim ne olacakBen de sayısaldan bir bölüm okudum. Çünkü matematiğe kafam basıyordu ve para sayılsaldaydı. Benim zamanımda öyle görülüyordu bu işler.
Mesleğimden çok memnunum. Tarihe zeka çeşidi olarak da hiç yatkınlığım yok. Buna rağmen hayatım boyunca tarihle ilgili yaptığım her şey beni inanılmaz mutlu eder. Tarihle ilgili araştırmalar, geziler, görseller... her şey beni heyecanlandırıyor.
Ben bu heyecanımı, okuyarak ve gezerek törpülemeye çalışıyorum. Çünkü biliyorum ki asla iyi bir tarihçi olamayacagım. Siz de düşünün belki amatörce uğraşmak size de yeterli gelecektir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?