Üniversite durumum ve annem

Valla biz okurken birinci sınıfta sınıfın yüzde yetmişi sizin gibi tekrar hazırlanmak isteyenlerle doluydu içimizden sadece bir tanesi okulla birlikte tekrar hazırlandı ve istediği bölümü kazandı ve istediği bölüm çapa tıp ti biz baka kaldık.Suan mesleğimi çok seviyorum ama arasira doktorları gorunce üzülüyorum. Bende iki uç puanla tıp kacirmistim en azından bir sene daha kalıp tekrar hazirlansaydim diye dusunuyorum. Bence bırak git istedigini oku anne kurbanı olma. Hatta iş yerinde bir arkadaş itu makina mühendisliği mezunu oda bu sene tarih okumayan başladı acaip taktir ettim. Neyle mutluysan onu yapcam gerisi gelir zaten

Ben şuan senin durumunda değilim. Ama olabilirim ilerde. Keşke ortaokulda daha fazla çalışsaydım da daha iyi bir liseye gitseydim diyorum.Dil bölümünün bana çok uygun olduğunu gördüm. Genede meslek lisesi olmama rağmen dilden hazırlanmak istiyorum. Lisede istemedigim ve yapamadığım bi bölüm okuyorum. Kimya bölümü. Genede keşke dememek için bi şansını dene derim.

Tarih bölümü ile çift anadal yaptım bu yıl ve bıraktım... Soruların varsa sorabilirsin...
Fakat 2-3 dili iyi şekilde öğrenmezsen tarih okurken ya da akademisyen olunca kaynak sıkıntısı yaşarsın ve okuduğun bölümün bir önemi kalmaz. 2 yabancı dilim olduğu için avantajlıydım...
Ayrıca tarih bölümünü gerçekten çok istiyorsan Boğaziçi ya da Odtü'yü kazanmaya bak.

Sinavsiz 2. Universite kapsaminda cogu okulda tarih bolumu var, istanbul universitesinde vardi mesela, onu dusunmez misin?

Gida muhendisligine devam edin. Aciktanda 4 yillik tarihi bitirin. Emin olun tarih bittiginde yapacak bir sey bulamayacaksiniz zaten. Yinede yuksek lisansla devam edebilirsiniz. Osmanlicada ogrenirseniz iyi olur. Baktiniz tarihten bir ekmek yok, gidadan devam edersiniz hayatiniza.

İki bölümü de aynı anda okuyabilirsiniz ki. İu ve Anadolu üniversitesinin falan ikinci üniversite bölümleri var tarih de içlerinde. Formasyon da alırsınız öğretmenlik hakkınız olur.
Eger aklınızda okulu bırakmak başka bölüm okumak varsa başka bölüm düşünün. İki meslek de iş açısından çok sıkıntılı. Eğer iyi bir referansiniz yoksa çok zor hatta.

Annen hatalı davranmış. Kendi istediğin bölüme git. Bu hayatı sen yaşayacaksın annen değil.
Annen menapoza giriyor olabilir. Bazı kadınlarda öfke nöbetleri, hassasiyet yapabilir.

Aynı yaştayız.Benzer bir durumda bulunuyorum benim ailem bölümümü değil ama üniversitemi değiştirmek istiyor başta ben de istiyordum ama sonra kesin kararımı verdim değiştirmemek adına.Aileme nasıl söyleyeceğimi ikna edeceğimi bilmiyordum ama şöyleki artık reşitiz ve istemediğimiz sürece bir şey yaptıramazlar bunu fark edip aileme çok kesin konuştum,kararlı durdum ve sebeplerimi anlattım ve ikna oldular.Siz de eğer kararınızda eminseniz ve gelecekte kötü bile olsa pişman olmayacağınızı düşünüyorsanız anneniz karşısında kararlı durun ikna edin.

Ya aslında bunun bi önemi yok çünkü ben karar verdim çoktan
Ama genede diyim gıda mühendisliği okuyorum tarih istiyorum
sacmala arkadasim gozunu seveyim. yakarsin basini. tarih okuyup ne yapacaksin. ogretmen desen neredeyse imkansiz, akademisyen desen o daha imkansiz. dersanede kolejde 2 3 yil asgari ucretle anca calisirsin.
bence aoyle yapabilirsin.
sen gida muhendisligini bitir. diplomani al. sonra mesela istanbul universitesi sinavsiz 2. universite alimlari yapiyor tarih bolumu de var. icinde kalmasin gider tarih de okursun. calisirken de okuyabilirsin.

İlla tarih istiyorsanız kendi bölümünüzü bırakmadan okuma şansınız var yazan olmuştur belki sınavsız ikinci üniversite olarak. Ama siz bana çok kararlı gelmediniz tek kararlı olduğunuz durum gıda mühendisliği istemediğiniz. Bir yerde de hukuk okusam mı diye yazmışsınız yani siz de aslında ne istediğinizi tam bilmiyorsunuz. Yanlış ve geri dönülemez kararlar almayın derim istediğinizi tam olarak çözmeden.

Ogretmenlik degil universitede kalmayi dusunuyorum yuksek lisans doktora olaylari falan yani
universiteler fosillesmis tarihcilerle dolu adamalr cakili kadro olmeden de gitmeye niyetleri yok. yeni gelenlerin onunu kapamaktan baska bisey yapmiyorlar. tez konusunda cokca sikintilar yaratiyorlar. ve binlerce tarih mezunu issiz geziyor. onlar akademik kariyer dusubmedi mi zannediyorsun. cok yigilma olan bir bolum. ben edebiyat mezunuyum kuzenim tarih. yasayan bilir ikisi de birbirinden beter.

Hukuk olayi su gidayi birakip tarihten baska bolum okusam mesela hukuk gene de tarih icimde kalmis olacak.Diyelim tibi kazandim ama aklimin bi kosesinde hep tarih olacak.Tarih tutkusu hic gecmeyecek icimden.En iyi bolumu kazansam bile aklimin bi kenarinda hep keske tarih okusaymisim da o alanda uzmanlasmaya calissaymisim diye dusunucem.Aklimda kalsin istemiyorum

Yani realist bakmam gerekirse tarih bölümünün Türkiye için hiçbir iş olanağı yok. Öğretmenliğin durumu malum, akademik ilerlemek de zor çünkü dinamik bir bölüm değil hocalar yıllardır duruyor ölünce gitmiş olurlar en fazla ve genelde hepsi yaşlı oluyor. Ben yerinizde olsaydım kendi bölümümü bırakmadan sınavsız ikinci üniversite olarak okurdum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…