Universite hastanesinde dogum?

asli-asli

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Kasım 2015
805
517
33
Anneler merhabalar..
Özel hastaneye gidiyorum kontrol için. Maddi ağırlığını geçtim gittiğim dr dahil bulunduğum şehirdeki bicok özel dr un sezaryenci olduğu bilgisini aldım. Benim dr um da nabız çok yüksek şöyle böyle deyip sezaryen yapiyormus oysaki sezaryen yapmamız lazım dedigi bi arkadaş doğum evinde normal doğurmuş. Ben de normal istiyorum. İlgi alaka özel oda doğuma eşin de girmesi gibi sebeplerle özel hastanede olsun istiyordum. Ama yavaş yavaş vazgeçiyorum. Üniversite hastanesinde devam etmeyi düşünüyorum kontrollere. Hem ebeler daha tecrubelidir diye düşünüyorum ama doğum nasıl oluyor doğumhane nasıl bi yer esimiz bizle gelebiliyor mu doguma. İlgi alaka var mi tecrubelerinizi paylasirsaniz çok sevinirim

Eşin yanınca olmuyor . Sancını tek çekiyorsun sancı odası var Şen'inle birlikte bi kaç kadında sancı çekiyor. Uzman Dr ve ebeler var hemşireler var. Seni gözetim altında tutuyorlar devamlı. Uzman Doğum yaklaştıkça sık geliyor muane ediyor Doğum anında ebe hemşire uzman Dr Doğum odasına geçiyorsunuz. Çatala çıkıyorsun. Dr ıkınma talimatı veriyor. Ebe eğer bebek çıkmıyorsa yardımcınoluyır. Bebek doğunca hemşireler bebeği yanındaki kuveze alıp siliyorlar . Bebeğin bakımını yapıyorlar koş bandını takıyorlar ayak mührü vs. Kafasına bi şapka giydirip bi kundağa sarıyorlar. Seni tekerlekli sandalyeye alıp bebeğini emzir diyo ebe. İlk orda emziriyorsun . Odana çıkıyorsun eşin orda görüyor ilk kez. Çoğu hastanede özel oda var. Refakatçi alınıyor özel odada

Teşekkür ederim cevabınız için. Siz doğum yaptınız herhalde hamileydiniz diye hatırlıyorum. Tek basima olmak istemiyorum açıkçası siz hangisini tavsiye edersiniz özel mi üniv. hastanesi mi

Canım ben iki doğumumu da devlette yaptım. İlk gebeliğimde 29. Haftada sıkıntı yaşadım . Özel hastaneye gidiyordum Doğum sancım başlamıştı leke geldi. Bana 31. Haftaya kadar zor dayanır bebek seni 31 de sezeryana alalım dediler. Küvez masraflarını falan hesapladılar bize fiyat söylediler. Eşim bi ihtimal devlete gidelim belki başka bi çare söyler dddi. O kadar ağladık o kadar üzüldük . Devletteki Dr bana niye ağlıyorsun ben sancılarını kesicem den rahat ol dddi. Öylede oldu. Tedavi oldum 38+5 te kızım doğdu. Velhasıl kelam on tane daha doğursam özele gitmem . Bu gebeliğimde arada bir özele bebeğimi görmeye gittim sadece resim almak doya doya bakmak için. Bütün tahlillerim devlette oldu. Bana sorarsan imkanım olsana eşimi Doğum anında yanıma almam. O halimi görsün istemem. Ama sancı çekerken yanımda olsa iyi olurdu. Her devlet hastanesi bir değil her özel hastanede bir değil . Kararı sen muanede giderek karar ver bence. Dr un başka hastalarına danış falan

Işte bahsettiginiz olay gibi olaylar duydum ben de genel olarak özel hastanelerle ilgili. Ha istisna vardır illaki . Bir de ben bayan dr olsun istediğim için sayı ister istemez düşüyor. Maddi durumumuz doğuma bile yetmeyecek belki sadece ilk zamanlarda eşim de ben de özel olsun istiyorduk ama duyumlar aldıkça bana da bebeğime de cebimize de yazık demeye başladık. Bilemiyorum ya çevremde hiç doğum hikayelerini dinleyebilecegim kimse yok annem anlatıyor taaa ne zamanki mevzu artık öyle değildir diyor bilmiyorum :/

Hangi şehirdesin??

Bu aralar benimde kafamda aynı sorular...galiba bende üniversitede doğum yapacağım.benim doktorum özel hastanede çalışıyor aynı zamanda üniversitede anabilim dalı başkanı.nerede doğum yapmak isterSeniz oraya gelirim dedi.şimdilik normal doğum olacak gibi .34. Haftadayim.ilk doğumumu da başka bir üniversite hastanesinde yapmıştım.tam teşekküllü olmasından dolayı tercihim oluyor üniversite.

Benim öyle bir şansım da yok.Evet üniv. hastaneleri tam teşekküllü ama ilgi beklediğim kadar olmayacak sanırım. Bilemiyorum galiba üniv lere yonlencem ben de. Peki zordu su yönü kötüydü dediğiniz bişey var mi üniv hastanelerinin

Zordu dediğim birşey yok.ama tabi özel hastanedeki gibi esin yanında olamıyor.ama ilgi alaka çok iyiydi o zaman.asistanları yetiyordu zaten.saat başı kontrole geliyor,bir uyutmuyorlardi beni.ben şimdi nasıl normal doğum yapacağım diye korkuyorum.zaman azaldikca korku telaş artıyor.allah hepimizin yardımcısı olsun

CANım sor soruştur hepsinin şartlarını öğren öyle karar ver. Büyük şehirlerde rezalet daha fazla oluyor . Bence iyidir oradaki devlet hastanesi
Uzun zaman tedavi için gittim hiç memnun kalmadigim için ozellere baslamaistim ama hamile biri olarak nasıl olur bilmiyorum. Araştırma hastanesi olunca intornleri oturtuyorlar masaya Hımm Hımm diyo yapabileceği bişey varsa ilaç yazıyor yoksa hocasina soruyor bir zamanlar ben hastalığım hakkında onlardan daha tecrubeliydim. Çok kızmıştım hastaneye ama değişmiştir artık diye umuyorum.

Amin canım. Bende korku yok enterasan bi şekilde. Sadece bebeğim icin en iyisi olsun istiyorum. İlk bebeğim ve tedavilerle dr dr gezerek gelmeyen Rabbim in bi mucizesi olarak annesine sürpriz yapan bebeğim. Odalar artık tek kişilik di mi. İki kadınla aynı odayı paylasmiycam eşim odada olabilecek

Ne güzel Allah sağ salim kucagimiza almayı nasip etsin ınş.ben 2 hafta sonra kontrole gideceğim ve hastane hakkında detaylı konuşmayı düşünüyorum.her oda tek kişilik değil galiba emin değilim.

Allah iyilerle karşılaştırsın diye sürekli dua et. Tecrübe olarak devlet iyi oluyor ilgi olarak özel

Ne güzel Allah sağ salim kucagimiza almayı nasip etsin ınş.ben 2 hafta sonra kontrole gideceğim ve hastane hakkında detaylı konuşmayı düşünüyorum.her oda tek kişilik değil galiba emin değilim.
Amin inşallah.. Beni de bilhilendirirsen çok sevinirim Canım ya. Benim kontrolume var daha ve karar veremedik henüz özel mi üniv mi olsun diye..

Allah iyilerle karşılaştırsın diye sürekli dua et. Tecrübe olarak devlet iyi oluyor ilgi olarak özel
Aynen aslında önemli olan tek şey o. Bi tanıdığımizin sağlam cocugu devlette ihmal yüzünden ölü doğmuş Tabi herşey Rabbim in takdiri ama devlet deyip arkaya da yaslanmamak lazım ne doktorlar ne insanlar var artık. Ben paramı alır cekilirim deyip umursamayabilirlerde. Dediğiniz gibi Rabbim iyilerle karsilastirsin inşallah

Amin CANım. Benim gittiğim devlet hastanesinde yıllar önce çok vukaat yaşanmış. Annem diyor ben sizin zamanınızda oraya gitmedim Doğuma korktum . Bebek kaçırmaları karışmaları ölü doğumlar doğan bebeklerde ölümler. Ama şimdi o kadar sıkı denetim var ki. Çok çok memnun kaldım. Memnun kalmasam ikisini aynı yerde doğurmazdım zaten. Araştır mutşaka

Haklısınız. Üç ayim kaldı nasipse didik didik edicem :) Rabbim sağlıkla kucağıma almayı nasip etsin inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…