üniversite hayatım...içimde kalan ukde...

ataturkcuyumben

mutluluk beni yakalasın:)
Kayıtlı Üye
1 Haziran 2013
364
4
16
İstanbul
ne umutlarla gitmiştim halbuki ,ne hayaller kurmuştum,ne rüyalar görmüştüm.
ben bir meslek sahibi olmak için değil de üniversite hayatını yaşamak için onca çabaladım yırtındım. büyüklerim üniversitedeydi,çok özeniyordum onlara . ben de gideceğim dedim hep ortaokuldan beri.
birgün hayallerim gerçek oldu. istediğim bölümü ve istediğim üniversiteyi kazandığımı duyunca havalara uçtum. başladım hayaller kurmaya, rüyalar görmeye.
ve o gün geldi çattı. yıl 2007 üniversiteye giriş tarihim. edinmeye çalıştığım arkadaşlıklarda hep hüsrana uğradım. sanki uğursuzdum ben. 2 sene boyunca arkadaşlıklarımda dikiş tutturamadım. e tabi dolayısıyla hayallerim de suya düşüyordu. gezme-tozma, üniversite hayatını yaşama hayyallerim hep suya düştü. 2. senemin 2. döneminde bir kızla samimiyeti ilerletebilmiştim ama maalesef o da hiç sosyal değildi (( o arkadaşlığım hala devam ediyor ama üniversiteyi hiç doya doya yaşayamadım.

kanayan yaramdır benim üniversite yaşamım . boş boş geldim gittim. hiçbir hayalim gerçekleşmedi ne aşklar, ne de arkadaşlıklar.
işte bu yüzden benim içimde kalan bir ukde oldu üniversite yaşamım.

şimdi ise 3 senelik öğretmenim..o günlerime özlem duyuyorum . ama geri dönüşü mümkün değil , biliyorum

Çoğu kişinin yaşadığı bir olay bu..

Bende çok heveslenirdim aa üniversiteli oldum arkadaş ortamım olcak gezcez eglencez fln fistan.. hepsi hikaye çıktı..

Filmlerde izlediğimiz aşklar, sadık arkadaşlar fln hepsi hikayeymiş..

Hiçde öyle heveslenildiği gibi bi yer değilmiş gerçekten.. Lise daha güzeldi valla.. Ben lise yılları çok özlerdim üniversitede..

hemen hemen herkes aynı şeyleri yaşıyor,
bence bunun nedeni üniversite hayatının sosyal yönünü fazla abartarak hayal kurmak.
yani eğlenceli gezmeler,tozmalar,müthiş aşklar....
oluyor olmasına ama hepsi aynı anda aynı güzellikte olmuyor.
benim üniversite hayatım eğlenceliydi ama bende hayal ettiğimi yaşamadım.
fazla uçuyoruz galiba

Bende ne ümitlerle gitmiştim... Tanıdığım oda arkadaşım hem o zamanlar ki yaşantımı hemde şimdi mi mahvetti
Evet güzel zamanlar olmadı değil oldu
Ama öyle dizilerdeki gibi şıkır şıkır giysiler, partiler, peşinde koşan erkekler sosyal hayatın dibine vurmak falan yok
Ben liseyi daha çok sevdiğimi anladım
Aklım olsa belkide o zamanlar kpss asılırdım hiç uğraşmazdım bende çok güzel hatıraları yok okuduğum okulun

Ben hiç hayal kurmadan gittim ama üniversitede yaşayabileceğim dizilerden öte bir hayat yaşadım,arkadaşlıklar aşklar entrikalar sansasyonlar hepsi vardı..ama şimdi ne oldu hepsi bitti gitti sonuç olarak ben bu durumu eksiklik olarak görmüyorum...

peki kızlar hiç aklınıza gelmiyor mu keşke şunu da yapsaydm bunu da yapsaydım diye. ben bahar şenliklerinin bile tadını alamadım doğru düzgün off yaaaa ahh yok mu tıklım tıklım kalabalıklarda müzikle çoşmak...

Son düzenleme:

Ne kadar eğlenirsen eğlen bir gün geçiyor o zamanlar öyle de böylede geçiyor bence boşver geriye bakarak ileriye yürüyemezsin

benimde aynı,ilk yıl muhteşemdi arkadaslık dostluk vs aıleden ayrısın tabı,eğlence gırla,sonra anlıosun herkes kabak çiçeği gibi açılıo,kımseyı tanıyamaz oluosun,ılk orda asık oldum ben 6 sene sürdü,hayatımın dönüm noktası olan en buyuk acılarıda hatalarıda bu dönemde yaşadım bana ders oldu,sanırım ergenlıkten olgunluğa geçiş arası heralde ,aileden ayrı toy zamanlar ,güzel zamanlarım olduysada keşke gıtmeseydım.çocugum olursa asla şehir dışına okumaya göndermem...

Ben direk salaklığıma doymayayım anlatayım hemen ..
Ben de bu sene kazandım üniversiteyi evimin yanında bile üniversite kazansam gideceğim bu evden yurtta kalacağım yine de diyordum . Üniveersite çok iyi olur diye düşünüyordum . yeni aşklar demedim hiç ( şükür çk sevdiğim bi sevgilim var çok uzun süredir ) ama yeni arkadaşlarım olur diyordum mutlu olurum sanıyordum ama hiç de öyle olmadı belki biraz daha kalsam kendime zaman ayırsam severdim ama olmadı işte istemedim .. Oraya gittim hergünüüm ağlamakla geçti daha ilk gnden yurttaki kızlar odamdakiler yani bunalım adını taktılar bana . Okulun yanında cafe falan yoktu hiç yaklaşık yürüyerek yarım saat sonra çarşı vardı oralar doluydu çaydır kahvedir cafedir pidedir lahmacundur köftedir dönerdir hep bunlarla doluydu öteki yerler ise köy gibiydi çok değişik biyerdi .
Alışamadım . Üniversite de zaten az kişi vardı . Odamdakilerle pek bi sorunum yoktu ama odamdakilerin dışında daha çok kendimi yakın hisssettiğim kızlar oldu şans işte . Ama ben oraya katlanamadım ve geri döndüm .. Şimdi ise açıktan okuyacağım .

Galiba gerçekten de bazen hayal edilen gibi olmuyor herşeye bence siz de artık geçmişe değil de ileriye dönük yaşamalısınız hayatı ...

Bende 1 aydır üniversiteliyim..Ben sevdim ama çoğu kişi çıkarları için bişey yapıyo lisedeki masum arkadaşlıklar yok belli şimdiden.Bakalım daha yeniyim inşallah ilerde sizin gibi düşünmem

Senın topıgını okuyunca o kadar tuhaf oldum ki sadece ben degılmısım demekki dedim. Şuankı dusuncelerımın bırkac sene sonrakı halını yazmıssın.

Ben de unıversıteye gıttıgımde cok ıyı olcak falan dusunuyordum ama hıc oyle olmadı. Ilk sene zaten o kadar cana yakın bır ınsan olmama ragmen kımseyle arkadaslık kuramadım ustelık hayatım boyunca hep dolu dolu arkadaslarım olan ben.

2. senemdeyım hala aynı. Kendıme olan guvenım kayboldu. Şimdı dusunuyorum ya ne guzel yıllarım ben bunları lisedekı gıbı guzel hatırlamak ıstıyorum gerıye baktıgım zaman dolu dolu yasadım deyıp yuzumde bır gulumsemenın olusmasını ıstıyorum. Ya hep boyle olursa bos bosuna mahvolucak gıdıcek yıllarım.

Sanırım bızım unıversıteden cok beklentılı olmamızın nedeni hep bu diziler. Orada bakıyoruz muthıs arkadaslıklar eglencenın dıbıne vuruyorlar falan. Onları gorup bız de ucuk beklentılere gırıyoruz belkı de unıversıte boyle degıl bız boyle sanıyoruz bılmıyorum ama bence sebebi bu.

Şimdi ilköğretımı ve liseyi özellikle de liseyı o kadar özluyorum ki.... Okulumun önunden gecerken ıcım sızlıyor boyle basımı cevırıp cevırıp bakıyorum. O gunler kokusuna kadar gozumun onune gelıyor. Bir de ben anılarıma hatıralarıma cok duskun ınsanım asla nasıl olsa bu senelerr gecıcek ne kafama takıcam dıyemıyorum. Cunku benım hayatım anılarım, hatıralarım. Gecmısle cok yasarım gecmısımde huzunlu buldugum bırseyler varsa takılıp kalıyorum onlara bu yüzden bu yıllarımın dolu dolu olmasını ıstıyorum ama ama işte.... Söylenecek cok sey varki doluyum gercekten

hiçbirşey için geç değil,o beğendiğiniz eğlence mekanlarına hala gidebilirsiniz,arkadaş grubunuzu kurabilirsiniz...
nacizane tavsiyem bulunduğunuz şehirdeki üniversitenin sosyal kulüplerinden birine aktif olarak yazılmanız.Benim fotoğrafçılık kulübümde şehrin yerlisinden bir genç vardı mesela,hiçkimse de rahatsızlık duymuyordu.Hem mezun olalı çok olmamış,yaşınız da üni öğrencisinden çok büyük değildir...
ah aman , keşke diyeceğinize bugünü değerlendirmeye bakın...

Demekki üniversite hayatında yaşananlarda, yaşanmayanlarda insanın içinde ukte kalabiliyor... Bende üniversitede ne istersem yaptım çok güzel zamanlar geçirdim fakat o hayat bitip iş bulma sıkıntısı kpss vs. baş gösterince insan depresyona giriyor. ben mezun olalı 1 sene oldu şu an yaşadığım şehirde ne bir arkadaşım var ne de bir ortamım. günlerim sadece o zamanları özleyerek geçiyor.

Bende ortaokulumu çok özledim keşke o masum çoculuk yıllarına dönebilsem Benimde üniverste hayatm aynı oldu arkadaslıklarda dikiş tutturamadım 1 sevgilim oldu kavga dövüş bazende eğlence gezme tozma(sadece sevgilimle çoğuda).Üniv bitince çok mutlu oldum oralardan kurtulduğum için çünkü hiç güzel anım olmadı Allah düşürmesin birdaha oralara..Ama hayat tecrübesi oldu çoğu olayda. Tek artısı bu

Bence bunun sebebi asiri beklenti ve ortam edinmeyi amaclarinin en tepesine koyman olmus. Keske o kadar caba sarfedecegine her seyi oluruna biraksaydin, o zaman hersey surpriz, hersey keyifli olurdu. Hayal kirikligin olmazdi.

Universiteye gittin de bitirip meslegini eline aldin mi? Evetse universiteyi hakkiyla okumussun demektir.
Su an arkadasin yok mu da eskide cok takildin bilemeyecegim ama arkadasliklari eglenceleri simdi de yapabilirsin.

merak ediyorum, doya doya üniversite hayatını yaşayamadım diyenler hangi şehirlerde okudular?

Aslında fark ettiyseniz dizilerde genelde üniversitede değil lisede geçiyo...Demek ki asıl olay lisede.Üniversitede herkes başka havaya giriyo kafa dengi bulmak çok zor gerçekten

Canım üzülme yalnız değilsin
Hepimizde olmuştur hayal kırıklıkları ve hüsranlar
Benim de üni de doğru düzgün arkadaşlarım olmamıştı
Maalesef uyum sorunu olabiliyor
Ama pek de takıntı yapma canım
Tekrar o günlere dönemeyiz
Bende bi ara ikinci üni okumayı bile düşünmüştüm yada yüksek lisans yapmayı
Sırf yaşayamadıklarımı yaşamak için
Zaten sonra evlenip çoluk çocuğa karışınca ondan da vazgeçtim ...

benim üniversite hayatım çok güzel geçti. Çok özlüyorum o günleri, arkadaşlıklar, geziler, konserler. 10 sene önce mezun oldum, bugün tekrar okuyacaksın deseler koşa koşa giderim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…