üniversite hayatım...içimde kalan ukde...

ne kadar yaşansada üni hayatı geçip gidiyor ve insan gerçeklerle yüzyüze kalıyor
sen yine atamışsın mesleğin var daha ne olsun
binlerce süper üni hayatı yaşayıp işsizlikten depresyona giren insan varken şükret bence

Geriye dönüp bakınca üniversite yıllarımı güzel geçirmişim diyebiliyorum. Yine de genel beklentilere bakarsan yaşadıklarım %55-60'ını karşılamıştır ancak... Üniversite güzel olduğu kadar tehlikeli de bir yer. Arkadaş çevrenin olması, eğlenmek vs çok güzel ama bu arada yanlış arkadaş ve kötü huy edinme ihtimali de var. Ben o yüzden üniversitede hep kontrollü gittim her konuda. Yani sanırım mükemmel üniversite hayatı diye bir şey yok

Kaldı ki henüz yaşın genç, istediğin herşeyi yapabilirsin hala, bu mutsuzluk neden? Ben işe girip paramı kazanmaya başladıktan sonra sosyal aktivite imkanım çok daha geniş bir hal aldı mesela. Öğrenciyken insan üçün beşin hesabını yapmak zorunda kalıyor, şimdi onu düşünmezsin en azından

aynen bnmde üniyle ilgili çok hayallerim vardı ama hepsi güm suya düştü...

Benim hic hayallerim yoktu,inektim biraz:)bisey ummadim da bulmadim da.bosver gercek hayat zaten unv bitince yasaniyor.

bu yazın aslında üniversiteli kızlara iyi bir nasihat niteliğinde.Doya doya yaşamak için kendilerine şans tanımalılar ki ilerde sen gibi pişmanlık yaşamasınlar.

Bana gelince,ben de üniversiteliyim.Ne kadar zaman geçirsem,aktivitelere katılsam vs vs hep bir eksiklik hissediyorum.Acaba şuraya gitmeli miyim,acaba şu topluluğa da katılmalı mıyım,acaba şu kulübe de gitmeli miyim,acaba şu geziye gitmeli miyim?Ve koskoca üniversite hayatım boyunca hiçbir geziye,bilmem neye vesaire hiçbir şeye katılmadım.insanlardan kaçtım,kendimden kaçtım,zamandan kaçtım.Çok üzgünüm..Bu sene son senem,ve hiçbir şey yetişmeyecek gibi geliyor ve bu beni üzüyor.Ne yapmam gerektiğini bilmiyorum ve kum saatini hüzünle izliyorum...

canım senin son şansın bu sene üniversiteyi değerlendirmen için ama genelde son seneler hep kpss ye çalışmakla ya da bitirme tezi hazırlamakla geçer. olsun, sen yine de iyi değerlendirmeye bak bu seneyi. mutlaka gezilere katıl, ingilizce öğren,yüzme öğren,bir enstürüman ya da dans öğren.tiyatroya,sinemaya,konsere git, bol bol kitap oku, kendini geliştir. ben bu saydıklarımı üniversitede değil, iş hayatna atılınca yapmaya başladım. yüzme tamam sırada, ehliyet ve ingilizce var. mutlaka bu seneni değerlendir çünkü ZAMAN ÇOK DEĞERLİ HEPİMİZ İÇİN.. geriye dönüp baktığında çoook pişman olursun sonra. tıpkı ben gibi...sevgiler

Aslında ben dağcılık topluluğuna katılmak istiyorum,ama işte onda da yol almak için yetişmez,tek senede olacak iş değil. göl gezisi düzenlenecek,eminim yakında bir zamandır,bilet falan da almadım.bari ona mı katılsam ki

Benim de yoktu arkadaşım.
Maalesef hep çıkarcı insanlara rastladım.
Ben de isterdim kardeş gibi sevebileceğim iyi bir arkadaş bulmak, hala bu arkadaşlığı devam ettirmek. Ama olmuyor işte bazen
Sıkma canını, her şeyde bir hayır vardır.

Üniversite yıllarındaki arkadaşlıkların her zaman samimim olmadığını düşünmüşümdür.Öyle de oldu.
Genelde sayılı arkadaşım olmuştur hep.Üniversite de doğru düzgün tam anlamıyla o bile olamadı desem yeridir.Gezme,tozma zaten hiç düşünmemiştim çünkü derslerin yoğunluğundan hiç fırsat kalmıyor.Bence hiç üzülme canımm üzüldüğün dedin bu olsun tek.O içinde kalan ukdeyi şimdi yaparsın.Mesleğini de almışsın ne güzel istediğin gibi gezebilirsin yani ne güzel.Ben de şu an emin ol senin yerinde olmayı çok isterdim.

bu yorum benim de içimi rahatlattı bak :)

evet.çünkü arkadaşlarım olmalı mı,mutluluk için illaki arkadaşlıklar mı lazım diye düşünerek yoruyordum kendimi.ben yalnız halimde mutluyum,kendi kendimi mutlu edebiliyorum,yeni insanlarla tanışabiliyorum,farklı hayatların içine girip gözlemleyebiliyorum..illaki okul arkadaşlarımın olması gerekmiyor galiba.

dediğin gibi üniversite arkadaşlıkları sahte.bunu yeni ve acı bir deneyimle bir kaç gün önce de gördüm zaten.

dert etme ya
ben de 2007 yılında girdim üniversiteye.
istediğim üni, istediğim bölümdü.
işte ilk sene arkadaşlar edindim.
sonra baktım onlarla kafamız uymuyor, 2. sene başka arkadaşlar edindim.
ama ben yalnızlıktan da zevk alan biriydim.
çok da takılmadık beraber.
benim güzel günlerim 4 sene yurttaki arkadaşlıklarımdı.
akşamları beraber eğlenirdik odamızda.
başka odalardan da arkadaşlar gelirdi.
bahar şenliklerinde ilk 2 sene en önlerde olmak için daha öğlenden gider kamp kurardık :)
ama bunlar sayılı şeyler yani.
yoksa derse git gel böyle geçti.

sonra yavaş yavaş uzaklaştık okul bitince.
şimdi sadece Facebook arkadaşı olduk.
bir kaç anı kaldı sadece üniversiteden

konuyu okuyunca sanki ben yazmışım dedim. aynı yollardan aynı sıkıntılardan bende geçtim. çok isteyerek kazandığım bi bölümdü. arkadaşlar ortam yaparız düşünceleriyle hareket ettim ilk sene iyiydi ama daha sonra akla hayale gelmeyecek şeyler yaşadım. çok büyük heveslerle geldim ama hiç biri olmadı. arkadaşlarında dediği gibi dizilerden ileri geliyordu bu düşünceler. gerçek hayat bambaşka. heleki üniversite iğrenç bi ortam. insanlar çıkar için birbirleriyle takılıyorlar. keşke güzel anılarım olsa dedim. kızlar çok fesat ağzımı açık bırakacak derecede fesatlardı. erkekler daha güvenilirdi daha iyi anlaşabiliyordum ama erkeğin de kızın ağzına rbakanını gördüm. artık hiç birşeye şaşırmıyorum. hayat okulundan da mezun oldum üniversiteden mezun olurken diyorum. kimin ne zaman nasıl davranacağını kestirebiliyorum artık. bardağın dolu tarafından bakmak gerekse; imrenilecek güzel, beklediğim gibi bi üniversite hayatım olmadı ama çok şey öğrendim. tek kendim böyleyim sanıyordum sizleri de görünce de şaşırdım. söylediğiniz tüm şeylerde "işte bu, aynısını hissettim" dedim. üniversite hayatında tek olucan kendini geliştirmeye bakıcan. insanlardan(!) fayda yok.

Benim 2 kere üniversite hayatım oldu ilki 2007 yılında ve daha ilk haftadan arkadaş grubum olmuştu.
Çok iyi anlaşan 5 kişilik bir grup arkadaş konusunda hiç sıkıntı yaşamadım. Hala da görüşürüz sanki çocukluk arkadaşım gibiler.
O kadar kafa dengi dostları ben lise yaşamımda bulamamıştım. Üniversite herkeste farklı etki bırakır. Arada yalnızlık güzeldir ama dostluk oldu mu daha başka...
2. üniversite de ben böyle dostluk bulamadım maalesef ve zaten bölüme ısınamadığım için okulu da bırakmıştım. O zaman işte tek başıma takılırdım sınıfta molalarda falan ve sınıftakiler benim havalı esrarengiz olduğumu söylerlerdi.
Yalnız takılırken de böyle garip olaylar geldi başıma yani

Ama bir konuda haklısınız bahar şenliklerine doyum olmuyor. Sanırım 50 yaşıma da geldiğimde bi bahar şenliğine katılmak isteyebilirim.

kampüs ortamı öyle bir atmosferdir ki oranın kültürü farklı bir şey. bu kültürü ne parayla alabilirsin ne de çevreyle. velhasıl 1 kere yaşanıyor ama ömür boyu gözünün önününden gitmiyor. yıllar geçtikçe görüştüğün kişiler azalıyor ama yine de yıllar öncesinin o sahnelerini özlüyorsun.
öyle ya da böyle pişmanlıklarımız var ya da ukdelerimiz o yıllara dair. ben de hep derim ki önümde dünya kadar yapabileceğim spor aktivitesi varken 4 yıl boyunca yan gelip yatmışım. tenis oynayabilirdim ya da yapılacak o kadar çok şey vardı ki..
o kantin ortamları. plastik bardakta içilen çaylar. tadını başka hiç bir yerde alamazsın.
geldi geçti üstüne tam 10 yıldan fazla...ben bile hala özlüyorum o yılları..
ama her yaşın bir durumu var galiba. bu yaşta üniversiteye gitsem diyorum ağır abla olurmuşum sanırım
şimdi güzel bir meleğim var ve anneliği doyasıya yaşamaya çalışıyorum.

canım seni o kadar iyi anlıyorum ki çünkü aynı duygular içindeyim. 2006 yılında üniversiteye girdim ve o 4 yıl o kadar hüsranla geçti ki. yapmak istediğim ama yapamadığım o kadar çok şey var ki şimdi 3 yıldır yoğun bir şekilde çalışıyorum ve geçmişe bakınca pişmanlık duyuyorum

ben Allah kısmet etmedi diyorum canım. elden ne gelir. yine de hiçbir şey yaşamadım diyemem. yaşadım ama istediğim şeyleri istediğim kadar değil maalesef.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…