18 yaşımdayım .Son sınıf öğrencisiyim .Ailemde her aile gibi tip okumamı istiyor ama ben kendime o kadar guvenmiyorum yani kazanmam diye düşünüyorum. Benim istediğim bölümleri babam istemiyor ne yapıcam nasıl çalışıcam bilmiyorum
Benim ailem hiç baskıcı bir tavır sergilemez bu konu da ama eğer benden özel bir bölüm isteselerdi fazla söz hakkı tanimazdim, tamam tip çok güzel bir bölüm fakat bu bizim gelecegimiz elinden geleni yaptıktan sonra iyi bir puanla hayatını gecirmek istediğin bir mesleği seç sonra pişman olma
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Benim ailem hiç baskıcı bir tavır sergilemez bu konu da ama eğer benden özel bir bölüm isteselerdi fazla söz hakkı tanimazdim, tamam tip çok güzel bir bölüm fakat bu bizim gelecegimiz elinden geleni yaptıktan sonra iyi bir puanla hayatını gecirmek istediğin bir mesleği seç sonra pişman olma
Ben genetik istiyorum biyoloji yi çok seviyorum ama o bölümü okursan işsiz kalırsın boşuna okuma diyip duruyor benimkide önceden hiç karismazdi ama bu sene değişti seni düşünüyorum falan diyor
Hiiç belli olmaz
Puanın gelince ne olacağı bilinir az buçuk bence şimdiden bölümü düşünmktense alabileceğin en yüksek puanı almaya çalış
Sonra belki genetik kazanırsın belki tıpta uzmanlığını genetikte yaparsın ne farkı var hatta daha iyi
Sen puanına odaklan bence
Bence de zaten anlaşılan sayısal öğrencisisin benim gibi çok olanak var önünde, bence ailenle daha çok konuyu paylaşmaya çalış istediğin bölümlerin ilerde is olanağı olabileceğini söyle. ve Genetik ilerleyen tippin kaynağı sayılır her gelisme de tip kadar etkilenen bir bölüm
Hiiç belli olmaz
Puanın gelince ne olacağı bilinir az buçuk bence şimdiden bölümü düşünmktense alabileceğin en yüksek puanı almaya çalış
Sonra belki genetik kazanırsın belki tıpta uzmanlığını genetikte yaparsın ne farkı var hatta daha iyi
Sen puanına odaklan bence
18 yaşımdayım .Son sınıf öğrencisiyim .Ailemde her aile gibi tip okumamı istiyor ama ben kendime o kadar guvenmiyorum yani kazanmam diye düşünüyorum. Benim istediğim bölümleri babam istemiyor ne yapıcam nasıl çalışıcam bilmiyorum
Tıp'ı kazanıp kazanamamaktan çok doktorluk yapabilir misin bunu sorgulamalısın önce.
Bazıları var ki sanki birileri kafalarına silah dayamış doktor olsunlar diye, misal bizim aile hekimi, kadına 1 söylüyorsun 1000 ah işitiyorsun. Herkesi terslemeler, kendini dünyanın merkezi sanmalar..
Ama bazı doktorlar da var ki sorunu öyle güzel dinliyor, öyle güzel empati kuruyor ki hastalarla.. Tamam diyorsun bu insan doktor olmak için doğmuş.
Eğer tıp istemiyorsan veya bu mesleği icra edip edemeyeceğine emin değilsen, kimseyi dinleme, özgür bir bireysin bu hayatı sen idame ettireceksin, okulu sen okuyacaksın, mesleği sen yapacaksın, baban yapmayacak.
Diyeceğim o ki, sen ne meslek istiyorsan o yönde çiz hayatını, evet belki baban kızabilir, üzülebilir ama anlayışlı biriyse sana hak verip destek olacağını düşünüyorum. İyi şanslar
Genetik bölümü de iyice düşünmeden yazılmaması gereken bir bölüm bence. Malesef benim bilgilerim 10 yıl öncesinin yani taze değil ama bizim zamanımızda eğer iyi okulların genetik bölümlerini (ODTU Boğaziçi Bilkent vb) yazmazsan çok parlak değildi meslek durumu. Zaten bu okulda bu bölümde okuyanların çoğuda yurt dışında devam etti kariyerlerine. Şu an Türkiye'de durum ne bilmiyorum ama sadece biyoloji sevgisi ile değil mesleki durumunu da araştırıp karar ver. İdealist bir işsiz olmak var işin ucunda ya da genetik alanda çığır açacağı hayali ile okuyup mezun olup branşın dışında bir işte sürünmek var.