üniversite ilişkiyi bitirir mi? kafa karıştırmaya yeterli bi sebep mi?

nirvana114

Üye
Kayıtlı Üye
8 Mayıs 2014
83
13
13
İstanbul
Merak ediyorum.suana kadar böyle bi dusuncem, korkum olmadi.sevgime inancim tamdi.hala da oyle ama az once sevgilimin anlattiklari..

Iliskimiz 3.yilindayiz ve bu sene ikimiz de Üniversiteye baslicaz.
Konuşmalarımiz hep farkli ilde olsak bile iliskimizin devam edecegi yonundeydi. Benim en basindan beri öyleydi. Derkim ki, olur da ayrılırsak mesafelere dayanacak kadar güçlü olmadigini anlamis oluruz sevgimizin.

O hep istanbul isterdi ben izmir.ve hep hayallerimiz o yöndeydi.o gelip gidecekti ben gelip gidecektim.ama puanı istanbula yetecek kadar gelmedi. Istedigi bolum icin.benim izmir gelir gibi buyuk ihtimal.onun da alternatif olarak düşündüğü bolum izmirde oluyor.ben her zaman nereyi istersen hangisi kafana yatiyorsa onu orayı yaz dedim.neden bunlari anlatıyorum asil yere simdi geliyorum.

Az once ablasının eşiyle konuşmuşlar. Senle ciddi konusuyorum demiş." Iliskin konusunda ciddi düşünüyorsan nirvana'nin da etkisi olsun sende.ilerde pisman olcagin secimler yapma. " Ben ilk farklı ilde olursak ayrilirz dedigini dusundum cunku arada takılırdi ayrilin diye. Simdi sevgilim bana diyor ki senin biraz etkin olsa ben izmir yazarim. Ama ben de dedim ki "butun hayatini yapacağın işi 4 yil beraber olalim diye ben mi belirlicem?bu bencillik olmaz mi?ya ilerde pisman olursan istediğin bolumu okumadigin icin? Mesafeler beni icin engel degil" belkide haklisin dedi.galiba kafasi karıştı. Ayni ilde olmayi bende cok isterim ama onun isteklerine kararlarina karisamam.karismak istemiyorum. Secimini kendi yapsın istiyorum.

Kafanin karismasina üzüldüm dedim.benim fikirlerim degismedi ne olursa olsun seninle bi gelecek istiyorum dedi.

Simdi Izmirin onune istedigi bolumde baska bi yer yazicak ve buyuk ihtimal o gelicek.yazmazsa izmir gelicek.cok kararsiz yarin tercih yapicaz ama ben onu etkilemek istemiyorum. Yanlis mi düşünüyorum?

canım sen çok doğru düşünüyosun ama kendimden biliyorum üniversite kafa karıştırmak için çok yeterli bi neden. ama bunun tam tersi örnekleride vardır mutlaka ..

Bana göre yanlış değil. Aynı durumda bende olsam karışamazdım ki nitekim yıllar önce de aynı şeyi yaptım eski sevgilim için.ayrı şehirlerde olsanız bile sahip çıkın sevginize çok mutlu olun...

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Eski sevgilim her kavgamızda "Sen bana o üniversiteyi yazma demedin. Seni yanımda istiyorum demedin. " diyip durdu.
Her kavgamızı ayrı şehirlerde olmamıza bağladı. Ayrı olmamızda benim yüzümdendi.
Hep evlilik planları yapardık. Bir gün kavga esnasında "Sırf bana gitme demedin diye evlilik planlarımız suya düşecek bir gün" demişti.

O kadar zaman geçti ayrıldığımızdan, ama ben ne "İyi ki karışmamışım, sonumuz ayrılıkmış zaten" diyebiliyorum, ne de "keşke başka şehre gitmesine izin vermeseydim, belki devam ediyor olurduk" diyebiliyorum.

Üniversite gibi bir ortamda yanyana olanların bile %95i ayrılıyor. Farklı şehirler çok zor. Birbirinizi yorup sonra da ayrılırsınız. Seni üzmek istemem ama insanların düşünceleri hisleri değişir. Ona göre plan yapıp sonradan pişman olmayın.

sizin nasıl ilişkileriniz var öyle mesafe olunca hemen bozuluyo ilginçsiniz valla istediği bölüm hangi ildeyse onu yazsın tabi ki her ilişki dipdibe yürümüyor, arkadaşım 2 yıl yurt dısında kaldı sevgilisi türkiyedey di her gün internetten görüştüler konuştular yürüttüler ilişkiyi arada büyük bir sevgi vardı çünkü siz aynı ülkede yürütemeyiz mesafeler sorun olur diyorsanız arada öyle büyük bir sevgi yok demektir.

Canim bende okudum ayri ilde ama cok zor ya aklin hep orda onda kaliyo surekli bi tedirginlik oluyo ama zamanda cok hizli geciyo mesafeleleriniz yakin olursa bol bol bi araya geliesiniz zaten. Hatta gecis yapabilirsiniz ilerde yani insan istedikten sonra hersey oluyo farabi programi diye biseyde var 1 yilligina yada donemligine istedigin universiteye gidiyosun orda okuyosun 1 yil hatta aylik 300 tl gibi harici burs veriyolar. Sonra kendi okuluna dondugundede toplu para aliyosun.basladiginizda arastirin:) Ben 4 yil okudum okul bitti ve evlendik cok sukur.

canım sen çok doğru düşünüyosun ama kendimden biliyorum üniversite kafa karıştırmak için çok yeterli bi neden. ama bunun tam tersi örnekleride vardır mutlaka ..

Dogru düşünüyorum dimi.. ben bencillik yapmak istemiyorum. Benim yuzumden pisman ve mutsuz olursa diye korkuyorum.

Teşekkür ederim desteginiz icin :) inşallah. .

Kendini o nedene şartlamis gibi sanki

Son düzenleme:
Evet bitirir. uzaklık ortam rahatlık vs.. Bi çok neden var zaten bitmesi için. en fazla 1 sene sürer. İstisnalar elbette var ama bunlar %5 falan.. Çok az yani..

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Şimdi sana iki örnek vericem. Arkadaşımın biri Ankarada okuyor erkek arkadaşı ,daha doğrusu eski erkek arkadaşı da İstanbul da. Kazandıktan 1 ay sonra ayrıldılar mesafelerle ilişki yürümez yıpranırız diye. Diğer bir örnek de Yine biri Ankara da diğeri İstanbul da yaklaşık üç yıldır birlikteler ve mesafelerin canı cehenneme diyorlar. Olmuyor mu sorun tabiki oluyordur ama biraz aşkın gücüne ve kişiliklere bağlı sanırım. Ayrıca yaklaşımın çok güzel sonuçta geleceği söz konusu. Bencillik yapmaman çok doğru.

Olur demiyorum ki daha çok nasil oluyor neler yaşanıyor diye soruyorum.
Ben de yürümezse güçlü bi sevginin olmadigini düşünüyordum zaten. :)

Çok teşekkür ederim arastiricam bilmiyorum öyle bişey olduğunu :)
Ne güzel ya inşallah hep mutlu olun :)

Tercihleri siraya koymusken fikir degistirmeyecegim sanirim :/

Umarim ayri kalirsak bunlar yaşanmaz

Teşekkür ederim fikrimi degistirmeyecegim sanirim.

Mesafe iliskiyi belirleyici olmamali. Askin gücü galip gelmeli :)

Son düzenleme:
Tebrik ediyorum seni. Bu yaşında koca koca insanların yapamadıklarını yapıyorsun. Karışma tercihlere bence de. Bırak kendi kararını kendi versin ki ilerde bu aranızda problem olmasın. Yürüyecek ilişki her şartta yürür merak etme.

Canim insanin icinde olduktan sonra yakindayken bile ayriliyor o kadar insan siz okulunuza odaklanin. Okadar cok arkadasim vardi hala devam ediyolar. Sonucta 3 yillik bi gecmisiniz varmis aradaki bag gucluyse hic bisey olmazzz allahin izniyle.

Boyle yorumlar aldıkca çok rahatliyorum teşekkür ederim.

Canim insanin icinde olduktan sonra yakindayken bile ayriliyor o kadar insan siz okulunuza odaklanin. Okadar cok arkadasim vardi hala devam ediyolar. Sonucta 3 yillik bi gecmisiniz varmis aradaki bag gucluyse hic bisey olmazzz allahin izniyle.

Inşallah insallah guzel dilekleriniz çok sağolun..umarim guzel bi egitim hayatimiz ve sonrasinda ilişkimiz olur :)

Tabiki tercihlerini etkileme kendi kararini kendi versin. Ama uzaktan iliski cok zor inan samimi konusuyum surecegine hiç inanmıyorum o iliski biter

bravo bu yaşta bu kadar olgun olabilmek herkese nasip olmaz.

karışmamakla en doğru kararı vermişsiniz, ilişkiniz bitse de devam da etse hiç bir şekilde vicdan azabı ve pişmanlık duymayacağınız bir davranış sergiliyorsunuz.

Bana kalirsa ayri sehirlerde hemde universite okumaniz ikiniz ayni anda askiniz icin cok belirleyici olur. Bu tarz iliskileri cok duydum. Maalesef ciftler ayrilmasa bile birbirini yiyor. Cunku ikiside unideki ortamin farkinda. O yuzden askiniza sahip cikin derim ben. Eger bi gelecek varsa bu ikinizin.
Isiniz zor.

Dogru olani yapmissin.
"Ben surdayim sen de oraya gel" diye dusunmek baskaaa bunu talep etmek baska sey.

Birak gonlunde yatan meslegi, uni.yi, sehri secsin...
sizin iliskiniz de devam eder veya etmez, bunu da zaman gosterir. Ayni sehirde olup ayrilan da cok.
Meslek iliskilere gore secilmemeli bence.

Zaten farkli sehirlerde olmayi kabullenmissiniz daha once de, simdi gelen sonuc izmir olursa sana supriz olsun karisma...

Biteceği varsa okul bahane olmaz canım emin ol, yazdıklarında da sana katılıyorum doğru yoldasın.
Biz de farklı illerde okuduk ama evliyiz mutluyuz
Özlem olunca aşkınız kuvvetlenir, aranızdaki gerçek bağ değilse de biter zaten

Tabiki tercihlerini etkileme kendi kararini kendi versin. Ama uzaktan iliski cok zor inan samimi konusuyum surecegine hiç inanmıyorum o iliski biter

Ne olursa olsun karismama konusunda kararliyim.bitmezse biz kazanmis oluruz :)

Aynen öyle. Karışmıyorum tekrar konuştum birazdan tercihi yapicak inşallah hayirlisi olur :)

Evet ikimizin geleceği ama ayni zamanda onun ilerdeki meslek hayati. Karismama konusunda kararliyim :)

Evet bakalim hayırlısı olsun :) o dedi zaten sen desen ben yazarim izmir dıye. Ama diyemem ki, bu onu istememek degil.hayatinda önemli bi kararı verme noktasinda ve kendi versin istiyorum.

Boyle ornekleri gormek beni cok mutlu ediyor :)
Hem farkli yerlerd olursak degisik yerler görmüş oluruz. Aslinda dusununce bi cok güzel yani da var :)

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…