• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Üniversite meselesi

Ek tercih yazıp eldekinden de olacaksan hiç yazmamalısın. Bİ bak bakalım 1.öğretim en son kaç puana düşmüş,bu ek tercih işinin mantığını biliyor musun belki senden yüksekler yazacak onlar gidecek. Bende 2.öğretim okudum,dersler geç bitiyordu ama 1.öğretimler sabahtan geliyordu öğle arası şu bu derken öğleden sonraya baya sarkıyordu,bizde öyle bi durum yoktu,genelde 5 te başlardı laboratuvar derslerim hariç onlar 3 te başlardı, kimileri 7.30 da kimileri 9.30 da kimileri de 8.30 da biterdi. Harç paran oluyor artı olarak o da yeter gerçi insana ama yazdığına göre düşünmüşsün bunu,gerisi aynı eğitim hocalar falan hep aynı,eğitimsen olarak bi farkı yoktu.

dezavantajı = harç ücreti

2.öğretim okumuş biri olarak çok memnundum

en büyük avantajı= hocaların çoğu aynı oluyor aynı bölümün 1.öğretiminden soruları alabiliyorsun aynı olmasada benzeri çıkıyor

1.öğretim ler haftaiçi çalışma olasılığı yok
siz nakde sıkıştığınızda haftaiçi marketlerde falan stand işi yapabilrsiniz

geç kalma derdin yok
1.öğretime zaman yetmiyor sende o dert yok
mesela 1.öğretim geç yatsa (ki öğrencili,kte yanındaki 1. öğretim bile olsa kesin gıcıklık yapıp geç yatarak senide geciktiriyor
ama 2.öğretim olunca biraz daha rahatsın

mesela biryere gitmen gerekiyorsa yetişemeyebiliyorsun çünkü sabah erken kalkman lazım ama 2.öğretimde sabah kahvaltıyı biryerde yapıp ordan başka yere gidip oradan da okula geçebilirsin
( benim bir arkadaşım 1. öğretim kartın da para vardı ama yanlış şifre girdiği için bloke edilmişti sınav haftasydı kız 3.günü gidebildi 3 gün parası olduğu halde parasız gezmek zorunda kaldı (öğrencilikte borç pekte verilmez)

birde eğer değişmediyse

lisedekiler gibi yerleşince, ek tercihlere tekrar başvuramıyorsun tercih yapamıyorsunuz
du eskiden
Evet öyleymiş bende böyle biliyordum biri ek tercih yap falan deyince oluyor sandım ama olmuyormuş :)

İkinci öğretim okumuş biri olarak pişman olmayacağınıza eminim birinci öğretimde
herkes uykusuz huysuz vs ama ikinci öğretimde akşam saati herkes dinç dersler eğlenceli hocalar prof ya da doç :kahve:

Merhabalar.
Gerçekten fikirlerinize ihtiyacım var.
Şöyle ki zor bir dönem atlattım ve hayatımı değiştirmeye karar verdim.
Bir şeylere yeniden baslamak istedim. Çok şükür yaptım da. İkinci bir üniversite okumak adına sınava girmiştim, istediğim bölümün ikinci ogretimi neredeyse garanti geliyordu. Puan olarak 2 puan dusuktum ve riske atmiyim dedim ilk tercih olarak ikinci öğretimi yazdım. Dün açıklandı yerleşmişim.
Bir arkadaşım puanimiz aynı olmasına rağmen birinci öğretim yazmış ve gelmiş. Ben gelmez diye dusunmustum ve hiç yazmamistim bile. Üzüldüm açıkçası keşke yazsaydim dedim. Şimdi ek tercihlerde yazsam mi birinci öğretimi yoksa gidip kaydolsam mı?
İkinci öğretimin avantajlarını dezavantajlarını bana anlatır mısınız rica etsem?
Gece gözüme uyku girmedi pişmanlıktan, pişman olduğum kadar var mı ?
Fikirlerinizi, düşüncelerinizi bekliyorum..

tercihte hata yapmıssın canım.. neden örgün öğretimi başlara yazmadın ki?? i.ö. de daha aşağılara yazabilirdin?? böyleyece örgüne puanın tutarsa o gelirdi yoksa i.ö. zaten olurdu..

Merhabalar.
Bir şeylere yeniden baslamak istedim. Çok şükür yaptım da. İkinci bir üniversite okumak adına sınava girmiştim, istediğim bölümün ikinci ogretimi neredeyse garanti geliyordu. Puan olarak 2 puan dusuktum ve riske atmiyim dedim ilk tercih olarak ikinci öğretimi yazdım. Dün açıklandı yerleşmişim.
Bir arkadaşım puanimiz aynı olmasına rağmen birinci öğretim yazmış ve gelmiş. Ben gelmez diye dusunmustum ve hiç yazmamistim bile. Üzüldüm açıkçası keşke yazsaydim dedim. Şimdi ek tercihlerde yazsam mi birinci öğretimi yoksa gidip kaydolsam mı?
İkinci öğretimin avantajlarını dezavantajlarını bana anlatır mısınız rica etsem?

ayrıca bende i.ö. okumuş biriyim. açıkçası ben memnundum:))) 5 git 9 da gel falan oluyordu. genelde zaten hocalaar daha erken bırakırdı falan. hatta bzan 7 de gdip 9da gelirdikk:halay::rolleyes:

4 sene 2.ci öğretim olarak okudum. Iyi ki de 1.ci öğretim değilmişim derdim. Sabah erken kalkmak zorunda değilsin, istersen part TİME bir işte calisabilrisin. Ders araları çok uzun sürmez. Akşam ders işlemek daha zevkli. Daha sayamadigim birçok güzel yani var buna emin ol. Tek dezavantajı dönemden döneme harç parası yatırmak o da halledilir diye düşünüyorum. Hakkınızda hayırlısı :)

Merhabalar.
ben bile isteye 2,öğretim yazdım. gayette memnundum. 1. öğretime puanım yetiyordu buna rağmen yazmadım. benim bölümümde 2 sininde hocaları aynı idi. program vsde aynı oluyordu. sadece sabah 8de kalkıp derse gitmek istemedim. 2. öğretimde bizim dersler 14 de başlardı rahat rahat uyurdum :) akşamlarıda ders 9 da biterdi sonra sabahlara kadar gezer üni okumanın tadını çıkarırdım :)

hayırlı uğurlu olsun ceylinim gözün aydın :)
ailenden uzak mı yanlarında mı okuyacaksın?

benim kızkardeşim 2. öğretim okudu ve onun daha rahat olduğunu söyledi
gayette güzel öğretmen maşallah :)

Merhabalar.
sizi tebrik ederim öncelikle
ve hayırlı olsun...
sizin gibi bende,hayatım ile ilgili yeni başlangıç yapmak üzereyim
sizin üzülmeniz için neden yok, güzel olan budur belki
çalışmak için daha çok zamanınız olacak

Bence ikinci ögretim cok daha iyi. Gündüz kendinize dilediginiz kadar zaman ayırabilirsiniz, ders saatlerinizin arasında daglar kadar fark olmadıgı icin dersinizi görüp misler gibi evinize gidebilirsiniz. Part time is icin fırsatınız olur. Calısmayı düsünmüyorsanız da, erken kalkmak gibi bi iskenceniz olmaz. Hic o riske girmeyin derim.

tercihin tutmaz da açıkta kalırsan işte oda var. mesela okuyacğn bölümü okurken çalışma imkanı olan bir bölümse gündüz de çalışırsın üniversite bittiğinde deneyim kazanmış olursun iş bulurken zorlanmazsın

hayırlı uğurlu olsun ceylinim gözün aydın :)
ailenden uzak mı yanlarında mı okuyacaksın?

benim kızkardeşim 2. öğretim okudu ve onun daha rahat olduğunu söyledi
gayette güzel öğretmen maşallah :)
Ablamm tesekkur ederim. Memleketimde okuyacağım, aslında planım baskaydi ama malum planladığım gibi gitmedi :)
Bana İstanbul gidelim gel dedi, istersen yurtta kalirsin istersen ikinci döneme kalmadan evleniriz orda oku bende islerimi oraya ayarlayayim dedi ama pek cesaret edemedim :)
Bu ada pek güzel dertlerim var çok sukur ablam, geçen sene ağustosta demiştim arkadaşıma seneye bu zaman hayatım bambaşka olacak diye, o zaman temenniydi ama şimdi gerçek oldu çok şükür, Allah izin verirse her derdin bi çaresi varmış onu anladım. :)

Back
X