• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Üniversite meselesi

sizi tebrik ederim öncelikle
ve hayırlı olsun...
sizin gibi bende,hayatım ile ilgili yeni başlangıç yapmak üzereyim
sizin üzülmeniz için neden yok, güzel olan budur belki
çalışmak için daha çok zamanınız olacak
Umarım kolay olur her şey sizin için.
Yukarıya da yazdım Ağustos 2016 da hayatım bitti galiba diyordum öyle dibe vurmuştum ki şu an Allah çok şükür istediğim yerdeyim.
O zaman en yakın arkadasima dedim ki seneye bu zaman hayatım bambaşka olacak hayatımda ali olmayacak. Belki bir ise girmiş olacağım belki bir okula başlamış olacağım ama bambaşka olacak dedim.
Gerçekten bambaşka su anda.
Hayatımı zehir eden insandan kurtuldum. Takıntı hastalığım olmasına rağmen anksiyete bozuklugum olmasına rağmen kurtuldum, 10 yıllık bi alışkanlığı attım kenara. Yeni bir ilişkim var, hayalimdeki adam resmen, çok şükür.
Okula başlıyorum, bir işim var. Geçen sene bu kadarını tahmin bile edemezdim ama 365 günde oldu. İnan bana olacak seninde dilediğin hayat yeter ki vazgeçme. :)
Kolaylıklar diliyorum

Umarım kolay olur her şey sizin için.
Yukarıya da yazdım Ağustos 2016 da hayatım bitti galiba diyordum öyle dibe vurmuştum ki şu an Allah çok şükür istediğim yerdeyim.
O zaman en yakın arkadasima dedim ki seneye bu zaman hayatım bambaşka olacak hayatımda ali olmayacak. Belki bir ise girmiş olacağım belki bir okula başlamış olacağım ama bambaşka olacak dedim.
Gerçekten bambaşka su anda.
Hayatımı zehir eden insandan kurtuldum. Takıntı hastalığım olmasına rağmen anksiyete bozuklugum olmasına rağmen kurtuldum, 10 yıllık bi alışkanlığı attım kenara. Yeni bir ilişkim var, hayalimdeki adam resmen, çok şükür.
Okula başlıyorum, bir işim var. Geçen sene bu kadarını tahmin bile edemezdim ama 365 günde oldu. İnan bana olacak seninde dilediğin hayat yeter ki vazgeçme. :)
Kolaylıklar diliyorum
yazınca hatırladım
bir kara sevdanız vardı değil mi?
sizin adınıza ne güzel kurtulmuşsunuz sevda takıntısından..
Şükür dileğim gerçekleşti,yeni şehir,yeni iş, yeni umutlar ,hayaller ,
şuan hayatımın 2. bir başlangıçındayım şükür...

isteyince,emek verince, sabırlı olunca,çalışınca oluyor
istemesini bilmek gerek

yazınca hatırladım
bir kara sevdanız vardı değil mi?
sizin adınıza ne güzel kurtulmuşsunuz sevda takıntısından..
Şükür dileğim gerçekleşti,yeni şehir,yeni iş, yeni umutlar ,hayaller ,
şuan hayatımın 2. bir başlangıçındayım şükür...

isteyince,emek verince, sabırlı olunca,çalışınca oluyor
istemesini bilmek gerek
Evet doğru hatirladiniz, tesekkur ederim.
Darısı size inşallah :)

Merhabalar.
Gerçekten fikirlerinize ihtiyacım var.
Şöyle ki zor bir dönem atlattım ve hayatımı değiştirmeye karar verdim.
Bir şeylere yeniden baslamak istedim. Çok şükür yaptım da. İkinci bir üniversite okumak adına sınava girmiştim, istediğim bölümün ikinci ogretimi neredeyse garanti geliyordu. Puan olarak 2 puan dusuktum ve riske atmiyim dedim ilk tercih olarak ikinci öğretimi yazdım. Dün açıklandı yerleşmişim.
Bir arkadaşım puanimiz aynı olmasına rağmen birinci öğretim yazmış ve gelmiş. Ben gelmez diye dusunmustum ve hiç yazmamistim bile. Üzüldüm açıkçası keşke yazsaydim dedim. Şimdi ek tercihlerde yazsam mi birinci öğretimi yoksa gidip kaydolsam mı?
İkinci öğretimin avantajlarını dezavantajlarını bana anlatır mısınız rica etsem?
Gece gözüme uyku girmedi pişmanlıktan, pişman olduğum kadar var mı ?
Fikirlerinizi, düşüncelerinizi bekliyorum..
Aksam 5 te basliyor dersler ve harc ucreti var işte 1.ogretimin 2 katiydi bizim zamanimizda..Simdi nasil bilmiyorum..En guzeli sabahin 8 bucugunda derse gitmek zorunda olmamak..Tercihi gercekten bilincsiz yapmissiniz ilk istediginiz sonra digerleri..
Bu arada hayirli olsun, kardesimde mimarligi kazandi..

Bir yeri kazandığınız için ek yerlestirmelere basvurma hakkınız yok.

Ablamm tesekkur ederim. Memleketimde okuyacağım, aslında planım baskaydi ama malum planladığım gibi gitmedi :)
Bana İstanbul gidelim gel dedi, istersen yurtta kalirsin istersen ikinci döneme kalmadan evleniriz orda oku bende islerimi oraya ayarlayayim dedi ama pek cesaret edemedim :)
Bu ada pek güzel dertlerim var çok sukur ablam, geçen sene ağustosta demiştim arkadaşıma seneye bu zaman hayatım bambaşka olacak diye, o zaman temenniydi ama şimdi gerçek oldu çok şükür, Allah izin verirse her derdin bi çaresi varmış onu anladım. :)
evet canım çok şükür bak geçti gitti herşey
ailen biliyor mu bu arkadaşı :) şimdi evlilik askıya alındı değil mi

Üniversiteye göre değişir. Bazı üniversitelerde 2. Öğretimin harctan başka farkı olmuyor, yine gündüz gidiyorlar derse.
Normal öğretimi niye yazmadın ki onu anlamadım, gelmeseydi 2. Tercihine yerlesirdin yine.

evet canım çok şükür bak geçti gitti herşey
ailen biliyor mu bu arkadaşı :) şimdi evlilik askıya alındı değil mi
Teyzem biliyor şimdilik abla :)
Evlilik zaten hemen olmazdı abla benim ailevi problemler yüzünden, en erken yaza yuzuktu bir sene daha bekler ikinci seneden sonra yuzuk takarız diye düşünüyoruz sonra da aileler nasıl goruyorsa artık :)
Ona kalsa şimdi eylülde yüzük takalim istiyor ama dedim benim planlarım var diye beklemek boynumun borcu nasıl istersen dedi. Şimdilik planımız bu yönde :)

Teyzem biliyor şimdilik abla :)
Evlilik zaten hemen olmazdı abla benim ailevi problemler yüzünden, en erken yaza yuzuktu bir sene daha bekler ikinci seneden sonra yuzuk takarız diye düşünüyoruz sonra da aileler nasıl goruyorsa artık :)
Ona kalsa şimdi eylülde yüzük takalim istiyor ama dedim benim planlarım var diye beklemek boynumun borcu nasıl istersen dedi. Şimdilik planımız bu yönde :)
zaten yaşın çok ileri de değil bildiğim kadarıyla
ne zamandır görüşüyorsunuz daha çok olmadı sanırım
yine de çoook fazla uzatma derim

bu arada hatırlatmak gibi olmasın eski gereksiz karşına falan çıkıp rahatsız etmiyor dimi?

zaten yaşın çok ileri de değil bildiğim kadarıyla
ne zamandır görüşüyorsunuz daha çok olmadı sanırım
yine de çoook fazla uzatma derim

bu arada hatırlatmak gibi olmasın eski gereksiz karşına falan çıkıp rahatsız etmiyor dimi?
Çıkmaz mı abla kapıda yatıyor.
Geçenlerde yolda karşılaştık malum küçük şehir, geldi peşimden. Ağladı yalvardı yolun ortasında yapma dedim dinlemedi, koşarak gitti çiçek almış geldi istemiyorum dedim çiçeği yere fırlattı üstüme yürüdü arkadaşım olmasaydı dövecekti resmen O derece.
Yalvarıyor yakariyor daha dün gece kapidaydi bizim. O da ayrı dert, soyleyemiyorum brii var diye delirir ona bir şey yapar bana yapar kendine yapar.
Kendini kesip fotoğraflar atıyor. Adımı dövme yaptırmıştı onun üstüne jiletlemis çekmiş atmış bana.
Annesi geldi çok pişman kendine bir şey yapacak affet artık dedi aglayip duruyormus evde. Bilmiyorum ya..

Merhaba. Hayırlı olsun bence de 2. Ogretim çok daha iyi. Tüm gününüz size kalır. Size sormak istedigim birkac şey var kaç yaşındasınız? Nasıl çalıştınız sinava? Kaldı ki zaten bir işte calisiyormussunuz. Benim de aklima arada esiyor ama ben gireli çok oldu. Sistem cok degisti. Konular çalışma şekli sınav sistemi hiçbir şey hatirlamiyorum. 31 yaşındayım şu an. Siz daha gençsiniz muhtemelen.

Merhaba. Hayırlı olsun bence de 2. Ogretim çok daha iyi. Tüm gününüz size kalır. Size sormak istedigim birkac şey var kaç yaşındasınız? Nasıl çalıştınız sinava? Kaldı ki zaten bir işte calisiyormussunuz. Benim de aklima arada esiyor ama ben gireli çok oldu. Sistem cok degisti. Konular çalışma şekli sınav sistemi hiçbir şey hatirlamiyorum. 31 yaşındayım şu an. Siz daha gençsiniz muhtemelen.
Merhaba.
24 yaşındayım, kitaplar vardı evde çokça sağolsun bi arkadaşımda gönderdi sadece YGS ye çalıştım açıkçası. Sözel bir bölümden girdim ve sozelim çok iyidir benim. Turkcem tarihim sadece şöyle bi bakmak yetti yani.
Günlük calisamadim ama günaşırı 1-2 saat baktim ders dinledim internetten yetti bana. Zaten konular benim zamanima gore çokta farklı değildi :) Allaha şükür başarılı oldum

Çok tesekkur ederim, sizin adınıza artıları nelerdi?

Çok tesekkur ederim umarım öyle olur :)

Biraz öyle oldu galiba :)
Riske atamazdim açıkçası, o bölüm gelmezse daha seneye falan girmezdim çünkü. Ahh ah geliyormus

Yerlestirme mantığı şudur. Sırayla en yüksek puanlı Kişiden başlanır listesinde ilk sırada ne varsa ona yerleştirilir. Sıra size geldiğinde listenizde ilk sıradan başlayarak aşağı inilir listenizde daha yüksek puanlı kişilerin doldurmadığı ilk bölüm hangisiyse ona yerleştirilirsiniz. Buyüzden sıralamanızdan +50.000 yukarı - 50.000 aşağı olacak şekilde tercihlerinizi en yüksek puandan en düşük puana olacak şekilde sıralamamız gerekir. Ek yerleştirme ya da seneye merkezi atamayla yatay geçiş yaparsınız diye yazıyorum bunları. Tercihinizi doğru yapsaydınız belki bu sene girdiğiniz okulun 1. Öğretiminden daha yüksek puanlı 1 okula girebilirdiniz.

Back
X