Üniversite meselesi :(

Rblyean

Üye
Kayıtlı Üye
23 Ekim 2014
5
0
6
--Belirli sebeplerden ötürü mesajı silmek zorundayım, yönetimin anlayış göstermesini diliyorum.

Son düzenleme:
İftiradan kasıt nedir? Ne demişsiniz yani

İftiradan kasıt nedir? Ne demişsiniz yani
Hep bi arkadaş hakkında yapmışım kötülükler iftiralar güya X diyelim.
Bir sınav hakkında kopya meselesi vardı, hocaya birkaç arkadaşla iletmiştik. Sonra gelip bazıları hesap sormuştu bana sanki sadece ben yapmışım gibi. İspiyoncusun vs vs demişlerdi. Orada hesap sormaya gelen arkadaşlara ben söylemedim x söyledi demişim. Ki ben açıkça arkadaşlarımla gittik söyledik hocaya demiştim. Aynı x başka sınavda yüksek not aldığında nasıl yüksek alır haketmiyor demişim. Ders notu vardı hocanın bana verdiği, sıkıntılar oldu yine demişim ki ben almadım notları x aldı demişim... Hep arkasından konuşuyormuşum falan filan..

Sıkıntı şurada x arkadaşla samimi değiliz, derslere gelmez, onun hakkında da kimseyle konuşmadım. Böyle iftiralar atmaları hiç demediğim şeyler hakkında çok ağrıma gitti.

Ozaman sende gerek iftira atanlarla gerek x ile yüzleşeceksin olgun bir şekilde. Böylece devamını getiremeyecekler. Ve bu tarz şeyleri fazla kafana takma,insanlar ve beklentileri bizim umduğumuzdan farklı oluyor,arana ufak bir mesafe koy insanlarla ki üzülmeyesin sonra.

Hayatinin cok merkezine koymussun okulu ve notlarini..arkadaslarin da itici bulmus bunu..anlattigin iki laftan biri notlar..calisin falan da demissin..bazen cok hirsliysan az dostun oluyor..

En güzel yillarini bu kadar hirsla gecirme..sosyallik,arkadaslik bunlar da cok önemli..

Sıkıntı şurada onlarla samimi bile değilim ki Genelde hep moral veririm anlamında demiştim çalışın kelimesini. Çalışın falan diye direkt demem, sınavlarda üzülürlerse bir dahakine yaparsın biliyordun ama demek ki aksilik oldu derim.Ki bunu da samimi arkadaşlarıma yaparım. Bu iftiraları atanlarla samimi bile değilim ki Onlara hiç demedim, hiç notlarımdan bahsetmedim. Sadece sınıfa geldim ve gittim. Onlardan biri benle samimi olmaya çalışmıştı, ben arkadaşça yaklaşırken daha ilk günden sende şu dersin notu var mı diyip durdu. Sonrasında sen o gün notların vardı ama yalan söyledin vermedin diye beni yalancı çıkardı. Ben arkadaş olacağız derken yolunacak kaz muamelesi yapamadıkları için sinir oluyorlar bana.

Bi de x dediğim kişiyle merhaba naber dışında hiç bi muhabbetim yok Resmen yukarıdaki tipler kızı kullanarak benim üzerime saldılar..

Bazı öğrenciler kopya çekti diye hocaya şikayet ettiysen eğer seni itici bulmaları çok normal. Bir daha ki sınavda yaparsınız diye samimi arkadaşlarını teselli ederken, yüksek not almak için kopya çeken insanları gidip hocaya şikayet etmenden belli ki hırslısın. Sınıfta en yüksek not benim olsun diyenlerdesin demek ki. Bunu senin anlattıklarına göre söylüyorum yanlış anlama, arkadaşlarını teselli edipte arkalarından gidip şikayet etmen hoş değil.

Kopya çekerek geçmeleri senin işine gelir, sonuçta onlar senin rakibin sen bilerek geçiyorsun onlar bilmeyerek geçiyor yarın bir gün onlara bunu biliyor musun dediklerinde kopya çekecekleri yer olmayacak o derside geçtikleri için bir daha alamayacaklar, öğrenemeyecekler.

Bu saatten sonra yapacak bir şeyin yok sınıfta artık "inek" moduna girmişsin bundan kurtulamazsın. Konuda bile çok fazla notlarından bahsetmen yaşadığın olayları gözlerimin önüne seriyor. Bir daha arkadaşlarını şikayet etmeni tavsiye etmem emin ol onlar o dersi yine geçerler kanıtlanmadığı için ama sen kötü olursun, şimdi olduğun gibi.

Şikayet ettiklerimi teselli etmiyorum ki. Merhabalığımız var bir tek. Ben sadece arkadaşlarımı teselli ediyorum, onlar da anlıyorlar ve yanlış bir tepki de vermiyorlar.

Olay aslında kopya çekti diye şikayet etmedim. Sadece hocaya sınavdan önce telefonları toplar mısınız diye arkadaşlarla söyledik, onlar da çekeceklerdi bozuldular. Bundan ibaret.

Arkadaşlarının gözü önünde hocaya söylemediysen eğer ki söylememişsin öyle olsa dedikodu çıkmaz X şahsı vs. diye, direk hocaya neden şikayet ettin diye sana gelmeleri hoş bir şey mi tartışılır. Yani birisi hocaya bir şey dediğinde akıllara ilk sen geliyorsan üniversite hayatın sadece kağıt ve taş yollarda geçer.

Üniversitede kopya çektiler diye şikayet mi edilir ya ne saçma. Gözetmen asistanlar ne güne duruyor? Kopya çekmem asla ama çekeni şikayet edeni de hiç sevmem ne kadar çocukça.

Düzenleme-- Mesaj düzenlememin nedeni konuşsam da sınıftaki bazılarının algısını kıramayacağım için. Ben kendimden taviz verdikçe kendim olmayı yitireceğim, her konuda. Kendilerinden başkaları itaat etsin her dediklerini yapsın güvensiz olsun istiyorlar. Tabi ki hepimizin olumsuz yanları var bunları törpülemek gerek ancak kişiliğimizi kaybedersek bu daha acı olur. Teşekkürler.

Bence önceden şikayet etmen ya da uyarman kötü .Çeken çeksin sanane boşver .Tamam kopya yanlış bir davranış,ben çekmem ama çekeni de şikayet etmem .Çünkü öyle olunca koskoca sınıfta ders delisi ,ders uğruna herkesi satan falan olarak görülüp yalnız kalırsın.

Türkiye'nin ne ileri ne geri gitme sebebi yazılanlardan anlaşılıyor.
Hayretle okudum, üniversitede kopya çekmeyi normal bulmak, görüp geçmeyi normal bulmak tek bana mı yalancılık ve ahlaksızlık olarak geliyor?

Yani ilkokulda kopya kötü, yalan söylemek kötü, ama yetişkinsen yalan söylemenin sakıncası yok demeye geliyor bu işler.

Kopya çekenleri şikayet ediniz efendim. Çan eğrisinde, kopya çekenler yüksek alıp adam gibi çalışanların hakkına geçer. İnsanların hakkına geçilmesine göz göre göre izin vermeyiniz.

Yalana, ahlaksızlığa göz yummak, bunları normal görmek insanlara çok büyük bir mesele değilmiş gibi gelebilir ama bence, şu gün ülkemizdeki adam kayırmanın, torpilin, rüşvetin ve nice yolsuzlukların 1 numaralı sebebi bence yalana tepki vermemek, hakka geçmeye göz yummak. Bu kafadan toplumca kurtulmalıyız bence.

Konu sahibesi yalancılığa göz yummadığınız için sizi tebrik ediyorum. Böyle devam derim.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…