- 16 Haziran 2021
- 39
- -60
- 1
- Konu Sahibi yarimelmagonulalma
-
Öğretmenlik bikac seneye kalmaz tamamen bitiyor çünkü ihtiyaç kalamayacak kadar yığılma var , güzel bir bölüm kazanmaya bakın..Sınava da az bir zaman kaldı, çok kararsızım bu konuda. Eşit ağırlık kısmından gireceğim sınava, yapabileceğim vasat bir üniversitenin Eğitim Fakültesine girebilmek olacak büyük ihtimalle. Öğretmenlik atamaları da malum, çok sıkıntılı. Ekonomik olarak her şey daha kötüye gideceği için atamaların sayısı daha da düşecek gibi. Hayatın 4 yılını boşa heba edecekmiş gibi hissediyorum. Üniversiteli işsiz de çok malum, ayrı bir psikolojik travma olur o da. Sizce ne yapmalıyım?
Hic mi hedefin yok? Onunde gelecegini belirleyecek sinav var ve sadece “vasat bir universitenin egitim fakultesi” mi olacak diyorsunSınava da az bir zaman kaldı, çok kararsızım bu konuda. Eşit ağırlık kısmından gireceğim sınava, yapabileceğim vasat bir üniversitenin Eğitim Fakültesine girebilmek olacak büyük ihtimalle. Öğretmenlik atamaları da malum, çok sıkıntılı. Ekonomik olarak her şey daha kötüye gideceği için atamaların sayısı daha da düşecek gibi. Hayatın 4 yılını boşa heba edecekmiş gibi hissediyorum. Üniversiteli işsiz de çok malum, ayrı bir psikolojik travma olur o da. Sizce ne yapmalıyım?
Güzel bir bölüm yok açıkçası. Her bölümün önü ben bu sene başlayıp mezun olana kadar kapanacak ki buna Tıp Fakültesi de dahil. Ne yapacağımı hiç bilmiyorum gelecekten çok umutsuzum.Öğretmenlik bikac seneye kalmaz tamamen bitiyor çünkü ihtiyaç kalamayacak kadar yığılma var , güzel bir bölüm kazanmaya
Türkiye'deki üniversitelerin %90'ı vasat zaten. Geri kalan %10'luk dilimi de kazanamayacağımın farkındayım.Hic mi hedefin yok? Onunde gelecegini belirleyecek sinav var ve sadece “vasat bir universitenin egitim fakultesi” mi olacak diyorsun
Peki vasat bir okul dahi bitiremeyen lise mezunu milyonlardan biri olunca ne yapacaksınız?Türkiye'deki üniversitelerin %90'ı vasat zaten. Geri kalan %10'luk dilimi de kazanamayacağımın farkındayım.
İhtiyacın kalmaması mümkün değil. Gerçek öğretmen açığı, açıklanan açığın onlarca katı. Gerçek öğretmen açığını ücretlilerle (özellikle de eğitim fakültesi mezunu ya da formasyonu olmayanlarla) doldurmak yerine sözleşmeli alımlarla kapatmaya çalışırlarsa yeterli düzeydeki herkes atanabilir. Ancak sözleşmeli ya da kadrolu bir öğretmene verilen maaşın yarısından bile azını vererek ücretli öğretmenleri almak mevcut hükümetin işine geliyor. Seçimden sonra ne olacak bilinmez.Öğretmenlik bikac seneye kalmaz tamamen bitiyor çünkü ihtiyaç kalamayacak kadar yığılma var , güzel bir bölüm kazanmaya bakın..
Bende bundan korkuyorum işte. 4 sene oku, onca masraf yap, ailene yük ol, sınav stresi çek; sonra işsiz kal. Ben kendimi enayi hissederim, öyle hissetmektense hiç okumam daha iyi. Yapanlar zamanında, nispeten kolayken yapmış. 4 sene sonra şartlar çok daha zorlaşacak bunun farkındayım.Ben bölümümü istediğim için okudum ve herhangi bir beklentim de yoktu. Ancak o kadar sene okuyup da işsiz kalmak insana aşırı koyuyor ve üniversiteden soğutuyor. Öte yandan öğretmen olan arkadaşlarımı düşünüyorum bu kişiler nasıl bunu başarmış diye. Aklınızda sadece öğretmenlik mi var?
O zaman yurtdisinda okuTürkiye'deki üniversitelerin %90'ı vasat zaten. Geri kalan %10'luk dilimi de kazanamayacağımın farkındayım.
Öyle bir cümle kurdunuz ki. Binlerce yıldır var olan eğitim sistemi çöktü sayenizde. İkinci planınız bile yokken tıp fakültesinin bile önü kapanır demek fazla tezatlık içermiyor mu?Güzel bir bölüm yok açıkçası. Her bölümün önü ben bu sene başlayıp mezun olana kadar kapanacak ki buna Tıp Fakültesi de dahil. Ne yapacağımı hiç bilmiyorum gelecekten çok umutsuzum.
Tamam okumayın ailenize yük olmayın, peki evde oturunca ne olacak? Nasıl bir gelecek planınız var? Ne yapacaksınız da yük olmayacaksınızBende bundan korkuyorum işte. 4 sene oku, onca masraf yap, ailene yük ol, sınav stresi çek; sonra işsiz kal. Ben kendimi enayi hissederim, öyle hissetmektense hiç okumam daha iyi. Yapanlar zamanında, nispeten kolayken yapmış. 4 sene sonra şartlar çok daha zorlaşacak bunun farkındayım.
Birak bence bosa konusuyorsun, zaten kacis psikolojisinde. Okumak zor gelmis, zengin koca bulup evlencem, pisman olur muyum diye sormaya calisiyorTamam okumayın ailenize yük olmayın, peki evde oturunca ne olacak? Nasıl bir gelecek planınız var? Ne yapacaksınız da yük olmayacaksınız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?