Üniversite okunmalı mı sizce

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
insanlar senin gercek oldugunu zannedip bosuna karamsarliga kapilmasinlar.
Kesinlikle çizdiği profildeki insan değil. Dünde söyledim; hangi lise mezunu kardeşimiz görmediği üniversitenin girmediği dersinde slayttan ders anlatıyor hoca diye konuşur ? Hangi lise mezunu kardeşimiz intihal programından, torpilli doçentten, ulusal yada uluslararası dergilerden, litaratür taramadan, makaleden bahseder??? Arkadaşımızın ne yaşı nede çizdiği profil doğru değil. Kendisi
ya üni de geleceği olmayan bi bölüm okurken karamsarlığa düşüp evine geri dönüp tekrardan sınavlara hazırlanıyor(verimsiz bir çalışma yılı geçirdi ve sınavlara az kaldı bunalıma girdi stresten) ya da okulu bitirdi yüksekte yaptı ama kadrosunu alamadı. Kadroyu başkaları kaptı. O nedenlede sallıyor üniye yada hocalara.(bu biraz ütopik ama imkansız değil)Keşke derdini gerçekliğe uygun anlatsaydıda bizde derdine ortak olsaydık, doğru yorumları yapabilseydik...

elbette öyle.hiç bir liseli bunları bilemez.amacı bizleri gaza getirip siyasi yorumlar yaptırmak sadece.bunu başaramayınca da sinirlendi doğal olarak

Sadece mesele atanmak değil ki ceycey tabi ki belki daha çok para kazanabileceğiniz işler yapabiliriz ama neden bu ülkenin insanlari daha iyi şartlarda yaşamasin ulkecek şikayet etmiyoruz bence ben buna katılmıyorum herkes çalışıyor dininiyor . Gençler yüksek okullardan mezun oluyor ben mühendis ve hukuk mezunları için konuşuyorum özellikle çünkü çevrem bunlardan oluşuyor . Şartlar gerçekten kötü . Böyle olmamaliydi . Tabi ki çalışacagiz daha iyisi olması için ama ben umutsuz genç görünce kizmayi da yuklenmeyi de doğru bulmuyorum

ya kuzum ben de dahil umutsuz olduğumuz yerler var şu an.ama bunlar aile arasında konuşulur yakın arkadaş arasında konuşulur burada konuşulmaz .zaten site kuralları gereği de yasak.ama bu kadar da kötü değil herşey konuyu açanın yazdıkları gibi.çabalamamış ki hiç bir şeylerden şikayet etsin?hak çabalayan insanlarındır bence.

Geriye düğün alışverişinde kaynana ile ipli kırmızı don almak kalıyor. Şimdi gelir çalışıyom ben yeaaa der. Tekstildeki ortacı da çalışıyor napalım şimdi. :) Çalışmayıp napacaksın ekmek parası.

Tabi ki öyle yani toptan karamsarlığa bende karşıyım okumayalim kısmına da katılmıyorum hepimiz bir şekilde sonuçta yaşıyoruz .

Ama sizin bakış açınız da doğru degil ki . Bu şekilde olacaksa hiç kimse okumamali üretmemeli biz gelişmek için daha çok cabalamaliyiz. Evet hepimizin umutsuz olduğu anlar olacak ama ne yapmalıyız umutsuzca oturacak miyiz ? Bir genç olarak umutsuz hissetmenizi anlıyorum ama okumamak bunun çözümü değil

ben de size diyorum ki bu gelecek kaygisi mevzusu sadece turkiye icin gecerli degil, dunyanin her yeri icin gecerli. yeni duzen bu
Ben buna kesinlikle katılıyorum bence de artık dünya olarak bazı bunalımlar dan geçiyoruz sadece ülke olarak değil nüfus artışı çok fazla kaynaklar sınırlı

Yalan söylüyorsunuz!...
Konuyu açarken kullandığınız umutsuz Z kuşağı üslubu ile sayfalar ilerledikçe insanlarla tartışırken kullandığınız uslup farklı... Kullandığınız konuşma kalıpları, dile hakimiyetiniz, entelektüel kelime hazneniz ve "Allah Allah, öyle mi yahu..."lu laf yetistirmeleriniz 30'lu yaşlara işaret ediyor.
İyi bir işim ve eğitimim var, kötü yönetilen güzel ülkemin gençlerimizi haksız ve zorlu bir mücadeleye mahkum ettiğini aklı başında her insan gibi ben de görüyorum ve üzülüyorum. Ama hayatın her zaman farklı opsiyonları var ve algıları açık, iyi niyetli ve çalışkan insanlar mutlaka ilerlemenin bir yolunu bulacaklar. Evet, belki her on kişiden sadece biri başaracak ama o bir kişi, geriden gelen onlarca kişiye yapılabileceğini kanıtlamış olacak.

Ve bence sizin buradaki varlığınız saçmasapan bir sosyal deney değilse eğer, kötücül bir provokasyon öyleyse. Mutsuzluktan mı besleniyorsunuz? Çünkü hiç çözüm önermeden bütün umudu yok edecek argümanlar üretiyorsunuz sadece...

Hayir bir de kendi haric hicbirimiz gercekleri gormuyormusuz, iddia da bu :))

Sahsen ben Turkiye`de kalmak icin cok cabalamis bir arastirmaciyim ama Turkiye`deki akademisyenlik donemimde sadece kendilerinden (!) olmadigimiz icin butce verilmeyen cok iyi projelerimizi, elimizi attigimizda yuzumuze kapanan kurumlari gordukten sonra yurtdisina ciktim. Donanimli insanlar bir bakima beyin gocu yapmaya mecbur birakiliyor. Sartlar degisirse elbette ki donmeyi dusunuruz ama sabah aksam ne olacak gelecegimiz diye dusunmektense once kendi hayatimizi degistirmek zorundayiz.

Ha ama ben kendi hayatimi degistirdikten sonra elimden ne geliyor diye dusundum. Kisisellestirilmis kanser ilaci gelistiriyorum, biyoinformatik uzmaniyim. Global bir sirketiz, pilot bir gen sekanslama programimiz var, bu programa Turkiye`yi de dahil ettirdim. En azindan bir grup insanin hayatina dokunabilecegiz bu sekilde.

Ben cogu zaman evre 4 hastalarin ornekleri ile calisiyorum, boyle bir umutsuzluk, amacsizlik hicbirinde gormedim. Maslow`un ihtiyaclar hiyerarsisinin son basamagi kendi kendini gerceklestirmedir. Temel ihtiyaclarimiz karsilandiktan buna ihtiyac duyariz. Amacsiz bombos bir yasam surdugu surece insanlar tabii ki hicbir icsel doyuma ulasmaz ve aman da ulkenin hali, aman da ulke batti o zaman ben de evde yatayim ne yapayim diye bahanelerin ardina siginirlar.

Oneriniz icin tesekkurler ama onerisini ciddiye alacagim kisileri kendim seciyorum, siz bunlardan biri degilsiniz. Ayrica aklinizda bulunsun oneri yalnizca isteyene verilir, size fikir sorulmadigi surece oneride bulunmaniz haddinizin sinirlarini zorlamaktir.

Belli olmuyo bu hayatta hiç bi şey sen okulunu oku

Bu ülkede okusan da acsin okumasan da açsın maalesef. Okuyupta bölümünden bir isi olan kac kisi var? Ama dediklerim seni yaniltmasin, oku yinede. En azindan ortamin degissin dusunce yapisinin degismesine faydali olabilir. En azindan universite mezunu olursun bir diploman olur, hem oku hem keyif almaya bak derim ben. Ama kastettigim sey tabi uniye git yr ic gez degil hem keyfini cikar hemde annenin babanin ve kendi emeklerini bosuna cikarma en azindan ben oyle yapmaya calisiyorum.

Konu sahibesi! kadın değil, lise kızı hiç değil kendisi bir ekşiboy %100

Ekşisözlükçü denen güruhun seviyesi belli zaten toplanıp kendilerine yüz vermeyen kadınlara, ülkedeki farklı etnik gruplara, sokak hayvanlarına kin kusuyorlar.

Biri ortaya bir laf atıyorlar, diğerleri de ezbere onu yazıp konuşuyor işte. Misal yukarda bu şahıs artık kimse cerrah olmak istemiyor yazmış. Tıp fakültesine gittin mi gördün mü kardeşim? Doktor musun? Fakülte dekanı mısın bu istatistiği nasıl yaptın? Hiç. Bomboş, saçma sapan iddialar ve tipler.

Ne işe yarıyorlar derseniz, bütün gün anca vırvır konuşuyorlar ne ülkeye ne kendilerine 5 paralık faydaları yok ama kendilerini çok entel görüyorlar.

Bir de kaba ve saygısızlar, birbirlerine bolca hakaret ediyorlar. Kadın düşmanlığı yapmaları ayrıca berbat. Bu yazan abimiz burda ev kadınlarına sallamayı da ihmal etmemiş de, madem kadınlar akılsız burdan ne medet umuyorsun kardeşim? Bu kadar terbiyesiz ve saygısız olunmaz, karşıdaki insanın eğitimi, gelirinden bağımsız olarak saygı göstermek mecburiyetindeyiz hepimiz. Ondan sonra da Türkiye berbat oldu yaşanmıyor, eee madem öyle önce kendini düzelt edepli davran canım kardeşim. İsteyen çalışır, istemeyen canı çekmez çalışmaz insan insandır, hepimiz insanız ve aynı değerdeyiz. Bu entel geçinen liboşlar bir türlü insana saygıyı öğrenemedi.
Ceycey zaten bu arkadaşa yerini haddini göstermiş ama bu kadar hadsiz ve saygısız olunmaz, şaşkınım hala

Ekşiboya bu kadar pazar eğlencesi yeter bence Mune

Son düzenleme:
nedense ben de ekşici bir erkek olduğunu düşündüm. kk'daki kadınların eğitime bakış açılarını sorgulayıp kendince argumanlarla çürütmeye çalışmış. lisansta da olurdu böyle tipler elleri uzun sakallarında herşeye "ama o öyle değil aslında bla bla..." cümleleri bitmeyenler. maksat "ben varım". kaynak "kibir". tamam sensin sensin.

Bence bakış açın kısmen mantıklı. İstemediğin ve geleceği olmayan bir meslekte vasat bir birey olmak için 4 yıl okuman saçma. Ama meslek puana göre seçilmez. Şu hayatta neye yeteneğin ve ilgin var neyle ilgili kaynağın var onu düşünüp 2 yıllık bir bölüm hedefle bence, ona göre alanında mesleki olarak uzmanlaş.

Hayırlısı inşallah, benim bölümde kpss de adını yazan atandı, şükür bende atandım ama suanki duruma göre puanlar giderek artıyor yavaş yavaş, maalesef ben de şartları kötü bir yerdeyim hele kışın dayanılmaz bir yer hep hasta oldum bu sene ..

Hayır bir de bilerek noktalama işaretlerine o kadar dikkat etmiş ki arkadaş ben her şeyi zaten biliyorum kafasını yaşıyor.dogustan zeki olduguna o kadar emin ki burada ki üniversiteleri vasat olarak nitelendiriyor.Gitme kardeşim o zaman sanki zorla ...hatta sen ilkokul felan da okumasaydin . bence kendi kendine sokerdin okumayı gerek yokmuş diğer okullari da okumana

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…