- 20 Mart 2015
- 2.261
- 1.932
- 133
- 29
- Konu Sahibi yarimelmagonulalma
-
Bir hayaliniz yoksa karar vermek de zorlaşır. Ben zamanında aileme illa da o bölümü okuyacağım dedim üstelik iş potansiyeli yüksek olan bir bölümü iki üç puanla kaçırmıştım ve tekrar hazırlanmak istemedim. Şu an staj yapıyorum ve hala içimde öğretmenlik isteği var çoğu stajyer arkadaşım öğretmenlikten soğudu. Hayallerin olması çok önemli değilse okumak işkence gibi geliyor.Bende bundan korkuyorum işte. 4 sene oku, onca masraf yap, ailene yük ol, sınav stresi çek; sonra işsiz kal. Ben kendimi enayi hissederim, öyle hissetmektense hiç okumam daha iyi. Yapanlar zamanında, nispeten kolayken yapmış. 4 sene sonra şartlar çok daha zorlaşacak bunun farkındayım.
Yada şu an çok fazla genç gibi abuk subuk şeyler çekip sosyalmedyadan kolay para kazanmayı hedefliyorlar. Tıp fakültesinin bile önü kapanacak onlara göre ama sosyal medyadan para kazanmak sanki sonsuza kadar sürecek. Yazık gençlerin şu halineBirak bence bosa konusuyorsun, zaten kacis psikolojisinde. Okumak zor gelmis, zengin koca bulup evlencem, pisman okur mutum diye sormaya calisiyor
O da olabilirYada şu an çok fazla genç gibi abuk subuk şeyler çekip sosyalmedyadan kolay para kazanmayı hedefliyorlar. Tıp fakültesinin bile önü kapanacak onlara göre ama sosyal medyadan para kazanmak sanki sonsuza kadar sürecek. Yazık gençlerin şu haline
Binlerce yıldır var olan mı? Siz şu anki üniversitelerin çok köklü, eğitimlerinin çok kaliteli olduğunu falan mı zannediyorsunuz? Evet eğitim sistemi çöktü.Öyle bir cümle kurdunuz ki. Binlerce yıldır var olan eğitim sistemi çöktü sayenizde. İkinci planınız bile yokken tıp fakültesinin bile önü kapanır demek fazla tezatlık içermiyor mu?
Bu aralar en sık düşündüğün şey yurtdışında denkliği olan bir bölüm okumak. Sizin bölüm önerileriniz nelerdir?Yurtdışı bağlantısına açık, diplomanızı farklı alanlarla da ilişkilendirenileceğiniz pek çok bölüm mevcut.
Ancak bunu sınava çeyrek kala planlayamazsınız. Kendinizi tanımadan yol haritası çizemezsiniz.
Hayır öyle bir derdim yok. Okumak da zor gelmiyor. Sadece kaliteli bir eğitim almak istiyorum, sadece kağıttan bir diplomaya sahip işsiz olmak istemiyorum.Birak bence bosa konusuyorsun, zaten kacis psikolojisinde. Okumak zor gelmis, zengin koca bulup evlencem, pisman olur muyum diye sormaya calisiyor
O zaman daha cok calisip daha iyi bir universitede daha iyi bir bolum okuman gerekiyor. Su anda bize cizdigin tablo tam olarak tembel, usengec bir insan profiliHayır öyle bir derdim yok. Okumak da zor gelmiyor. Sadece kaliteli bir eğitim almak istiyorum, sadece kağıttan bir diplomaya sahip işsiz olmak istemiyorum.
Ben öğretmenim ve sınava hazırlanıyorum. Aynı zamanda çok kötü bir okulda ücretli öğretmenlik yapıyorum. Ama konu sahibi gibi vazgeçme lüksüm olmadığından ve asla pes etmeyeceğimden mütevellit kendi alanımla ilgili yegane planım atanıp gerekli süreyi doldurduktan sonra yurtdışında öğretmenlik sınavlarına girmek.Bu aralar en sık düşündüğün şey yurtdışında denkliği olan bir bölüm okumak. Sizin bölüm önerileriniz nelerdir?
Ben üniversitelerin vizyon kazandırdığını asla düşünmüyorum. Üniversite okuyan tanıdıklarım var, şehrimdeki üniversitenin kampüsünde de zaman zaman vakit geçiriyorum ve vizyonlu hiçbir insan yok. Herkesin aklı bir karış havada. Okumya değil, 4 sene hayatlarını erteleyip laylaylom gezip tozmaya gelmişler. Ben öyle olmak istemiyorum.Sınav stresi tabii bu yazdıklarınızın sebebi. Sınav yaklaştıkça zaten her şey mantıksız, neden uğraşıyoruz ki sorguları artıyor. Ama lise mezunları kasiyer bile yapılmıyor artık. Ayrıca üniversite eğitimi insana vizyon katmak için var o kazandığımız vizyon bizi bir yere getiriyor zaten. Ülkemizde eğitim ve istihdamın ciddi bir reforma ihtiyacı var. Ülke apartman üniversitesinden geçilmiyor. Bu yerlerde vizyon kazanmak da zor o ayrı. Asıl olması gereken mesleki eğitime ağırlık vermek ama meslek liseleri de acınası hâlde. Ara eleman açığı çok fazla aslında. Hangimiz yana yana iyi bir kuaför, tesisatçı bilmem neci aramıyor ki yok bunlar da çırak bulamamaktan şikayetçi. Tabi gidin sanayiye çırak olun demiyorum ama bir yerde eğer el beceriniz yüksekse böyle bir alana da yöneltebilirsiniz. Biraz cesur olmak lazım sadece.
Eee o zaman çalışın ve size göre %10 olan iyi üniversitelere girin. Niye şimdiden kıytırık bir yerde şu bölümü okuyacağım diye şartlandınız. Demek ki istekleriniz için hiç çalışmadığınızın farkındasınız.Hayır öyle bir derdim yok. Okumak da zor gelmiyor. Sadece kaliteli bir eğitim almak istiyorum, sadece kağıttan bir diplomaya sahip işsiz olmak istemiyorum.
Vizyonlu insanı tanımanız ya da anlayabilmeniz için sizin de öyle olmanız lazım yalnız. Belki ondan göremiyorsunuzdur.Ben üniversitelerin vizyon kazandırdığını asla düşünmüyorum. Üniversite okuyan tanıdıklarım var, şehrimdeki üniversitenin kampüsünde de zaman zaman vakit geçiriyorum ve vizyonlu hiçbir insan yok. Herkesin aklı bir karış havada. Okumya değil, 4 sene hayatlarını erteleyip laylaylom gezip tozmaya gelmişler. Ben öyle olmak istemiyorum.
evde oturduğunuz yerden kazanın o zaman vizyonunuzu. Ne kadar pesimist bir insansınız. Ben iki üniversite okudum. Gayet güzel deneyimler kazandım. Başka şehirde kendi hayatımı idame ettirmem bile bir başarıydı bana bir şeyler kazandırdı. Orda uzaktan durup kimseyi beğenmemek ve kulp takmak en kolayı.Ben üniversitelerin vizyon kazandırdığını asla düşünmüyorum. Üniversite okuyan tanıdıklarım var, şehrimdeki üniversitenin kampüsünde de zaman zaman vakit geçiriyorum ve vizyonlu hiçbir insan yok. Herkesin aklı bir karış havada. Okumya değil, 4 sene hayatlarını erteleyip laylaylom gezip tozmaya gelmişler. Ben öyle olmak istemiyorum.
Ben de hep milli konular iceren bölümleri okudum. Hep yanlış yönlendirmeler iste. Simdiki aklim olsa en basindan farkli tutardim yollarimi. Su anda yazılım hakkinda araştırmalar yapıyorum. Baska ilgi çekici bölümlere yakin hissedersem onlara da yönelebilirim. Insallah her sey dilediginiz gibi olur. Kolaylikla hayalinize kavuşursunuzBen öğretmenim ve sınava hazırlanıyorum. Aynı zamanda çok kötü bir okulda ücretli öğretmenlik yapıyorum. Ama konu sahibi gibi vazgeçme lüksüm olmadığından ve asla pes etmeyeceğimden mütevellit kendi alanımla ilgili yegane planım atanıp gerekli süreyi doldurduktan sonra yurtdışında öğretmenlik sınavlarına girmek.
Ancak başka bir bölüm okuma imkanım olursa kodlama/dijital pazarlama gibi alanlara yönelirdim sanırım.
Sen yalnizca zengin koca istiyorsun.Ben öyle olmak istemiyorum.
tıp fakültesi de dahil mi?hiç güleceğim yoktu gece geceGüzel bir bölüm yok açıkçası. Her bölümün önü ben bu sene başlayıp mezun olana kadar kapanacak ki buna Tıp Fakültesi de dahil. Ne yapacağımı hiç bilmiyorum gelecekten çok umutsuzum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?