Üniversite okunmalı mı sizce

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bir hayaliniz yoksa karar vermek de zorlaşır. Ben zamanında aileme illa da o bölümü okuyacağım dedim üstelik iş potansiyeli yüksek olan bir bölümü iki üç puanla kaçırmıştım ve tekrar hazırlanmak istemedim. Şu an staj yapıyorum ve hala içimde öğretmenlik isteği var çoğu stajyer arkadaşım öğretmenlikten soğudu. Hayallerin olması çok önemli değilse okumak işkence gibi geliyor.

Birak bence bosa konusuyorsun, zaten kacis psikolojisinde. Okumak zor gelmis, zengin koca bulup evlencem, pisman okur mutum diye sormaya calisiyor
Yada şu an çok fazla genç gibi abuk subuk şeyler çekip sosyalmedyadan kolay para kazanmayı hedefliyorlar. Tıp fakültesinin bile önü kapanacak onlara göre ama sosyal medyadan para kazanmak sanki sonsuza kadar sürecek. Yazık gençlerin şu haline

O da olabilir her halukarda okumak zor gelmis

Öyle bir cümle kurdunuz ki. Binlerce yıldır var olan eğitim sistemi çöktü sayenizde. İkinci planınız bile yokken tıp fakültesinin bile önü kapanır demek fazla tezatlık içermiyor mu?
Binlerce yıldır var olan mı? Siz şu anki üniversitelerin çok köklü, eğitimlerinin çok kaliteli olduğunu falan mı zannediyorsunuz? Evet eğitim sistemi çöktü.

Bu aralar en sık düşündüğün şey yurtdışında denkliği olan bir bölüm okumak. Sizin bölüm önerileriniz nelerdir?

Yok o arkadaşım bu sene öğretmen oldu hem de mezun olur olmaz Instagram hesabına umutsuz bir post atmıştı ama kız gerçekten de çok çalışkandı. Şimdi istediği işi yapıyor üstelik yüksek lisansla birlikte yürütüyor.

Birak bence bosa konusuyorsun, zaten kacis psikolojisinde. Okumak zor gelmis, zengin koca bulup evlencem, pisman olur muyum diye sormaya calisiyor
Hayır öyle bir derdim yok. Okumak da zor gelmiyor. Sadece kaliteli bir eğitim almak istiyorum, sadece kağıttan bir diplomaya sahip işsiz olmak istemiyorum.

Sınav stresi tabii bu yazdıklarınızın sebebi. Sınav yaklaştıkça zaten her şey mantıksız, neden uğraşıyoruz ki sorguları artıyor. Ama lise mezunları kasiyer bile yapılmıyor artık. Ayrıca üniversite eğitimi insana vizyon katmak için var o kazandığımız vizyon bizi bir yere getiriyor zaten. Ülkemizde eğitim ve istihdamın ciddi bir reforma ihtiyacı var. Ülke apartman üniversitesinden geçilmiyor. Bu yerlerde vizyon kazanmak da zor o ayrı. Asıl olması gereken mesleki eğitime ağırlık vermek ama meslek liseleri de acınası hâlde. Ara eleman açığı çok fazla aslında. Hangimiz yana yana iyi bir kuaför, tesisatçı bilmem neci aramıyor ki yok bunlar da çırak bulamamaktan şikayetçi. Tabi gidin sanayiye çırak olun demiyorum ama bir yerde eğer el beceriniz yüksekse böyle bir alana da yöneltebilirsiniz. Biraz cesur olmak lazım sadece.

İbf mezunu olmaktansa eğitim tercih ederdim şimdiki aklım olsa... yani çalıştığım sürede meslek olarak yeterli deneyimi kazandım fakat bıraktım ... herşeyden önce bir kere üni hayatı benim için çok özel bence bunu kaçırmayın derim

Hayır öyle bir derdim yok. Okumak da zor gelmiyor. Sadece kaliteli bir eğitim almak istiyorum, sadece kağıttan bir diplomaya sahip işsiz olmak istemiyorum.
O zaman daha cok calisip daha iyi bir universitede daha iyi bir bolum okuman gerekiyor. Su anda bize cizdigin tablo tam olarak tembel, usengec bir insan profili

Bu aralar en sık düşündüğün şey yurtdışında denkliği olan bir bölüm okumak. Sizin bölüm önerileriniz nelerdir?
Ben öğretmenim ve sınava hazırlanıyorum. Aynı zamanda çok kötü bir okulda ücretli öğretmenlik yapıyorum. Ama konu sahibi gibi vazgeçme lüksüm olmadığından ve asla pes etmeyeceğimden mütevellit kendi alanımla ilgili yegane planım atanıp gerekli süreyi doldurduktan sonra yurtdışında öğretmenlik sınavlarına girmek.
Ancak başka bir bölüm okuma imkanım olursa kodlama/dijital pazarlama gibi alanlara yönelirdim sanırım.

Ben üniversitelerin vizyon kazandırdığını asla düşünmüyorum. Üniversite okuyan tanıdıklarım var, şehrimdeki üniversitenin kampüsünde de zaman zaman vakit geçiriyorum ve vizyonlu hiçbir insan yok. Herkesin aklı bir karış havada. Okumya değil, 4 sene hayatlarını erteleyip laylaylom gezip tozmaya gelmişler. Ben öyle olmak istemiyorum.

Eee o zaman çalışın ve size göre %10 olan iyi üniversitelere girin. Niye şimdiden kıytırık bir yerde şu bölümü okuyacağım diye şartlandınız. Demek ki istekleriniz için hiç çalışmadığınızın farkındasınız.
Hiç anlamlandırımadım isteklerinizi. Sanırım kapasitenize güvenmiyorsunuz

Ben üniversiteye girerken sene 2016 da öğretmenlik bitti bir sürü bekleyen öğretmen var diye gözümü korkuttular puanım yettiği hâlde yazmadım. Puanı benden daha düşük olan arkadaşım yazdı, sınıf öğretmeni oldu ve ilk senesinde atandı. Yani oluyor bi şekilde her sene alım var. Tabiki çalışman gerek sınavlara, öğretmen olmasan bile hiç bir bölümde mezun olur olmaz altın tepside iş sunulmayacak ama bir şekilde çabalayacaksın. Bende kpss çalışıyorum şuan duruma göre hareket edeceğim olmazsa özel sektörden devam ederim diyorum. 4 sene okumak gereksiz diyosunuz ama evde oturup ne yapacağız? En azından çalışmasak bile eğitimli insanlar oluyoruz. Evde ne yapacaktım okumasaydım ev işleri, oturma vs derken belki şimdiye çoktan evlenmiştim. Daha az masraf çıkarmak istiyorsanız ailenizin yanında okuyabilirsiniz ben öyle yaptım gerçi biz izmirde yaşıyoruz siz nerdesiniz bilmiyorum ama imkan varsa tabiki benim tavsiyem istanbul ve ankaradaki devlet üniversiteleri öncelikli tercihiniz olsun.

Vizyonlu insanı tanımanız ya da anlayabilmeniz için sizin de öyle olmanız lazım yalnız. Belki ondan göremiyorsunuzdur.

evde oturduğunuz yerden kazanın o zaman vizyonunuzu. Ne kadar pesimist bir insansınız. Ben iki üniversite okudum. Gayet güzel deneyimler kazandım. Başka şehirde kendi hayatımı idame ettirmem bile bir başarıydı bana bir şeyler kazandırdı. Orda uzaktan durup kimseyi beğenmemek ve kulp takmak en kolayı.
Ayrıca üniversitede sıkı tutar çalışırsanız başka ülkelere gönderen programlarla şansınızı deneyebilirsiniz.

Ben de hep milli konular iceren bölümleri okudum. Hep yanlış yönlendirmeler iste. Simdiki aklim olsa en basindan farkli tutardim yollarimi. Su anda yazılım hakkinda araştırmalar yapıyorum. Baska ilgi çekici bölümlere yakin hissedersem onlara da yönelebilirim. Insallah her sey dilediginiz gibi olur. Kolaylikla hayalinize kavuşursunuz

Yani ticarete atılacak imkanınız, çok başka bir el beceriniz, tutunacağınız başka bir dal yoksa okuyacaksınız. Üniversiteler sadece meslek sahibi yapan yerler değil. Belli bir vizyon, hayat tecrübesi de kazandırıyor. Türkiye hiçbir zaman öğrenci dostu bir ülke, istihdam oranlarının şahane olduğu bir rüya ülkesi olmadı. İnsanlar canını dişine takarak sınavlara giriyor ve meslek sahibi oluyorlar buna rağmen. Bunun yolu bu

Güzel bir bölüm yok açıkçası. Her bölümün önü ben bu sene başlayıp mezun olana kadar kapanacak ki buna Tıp Fakültesi de dahil. Ne yapacağımı hiç bilmiyorum gelecekten çok umutsuzum.
tıp fakültesi de dahil mi?hiç güleceğim yoktu gece gece

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…