• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

universite okurken evlenmek yardimm lutfeennnn :(

Kizlaarr ben psikolojik danismanlik ve rehberlik bolumunde okuyorum ikinci sinifim dersler zor degil bu sene calismadim dogru duzgun ona ragmen onur belgesi aldim 3.3 ortalama yaptim sorum su ailem sevgilimi ogrendi ve cok kizdi evlenmeden gezip tozmaya cok karsilar erkek arkadasim bu sene son sinifa gecti hukuk okuyo bi bucuk sene icinde kamuya avukat olarak atanir diye dusunuyorum ben ikonci sinifa gectim erkek arkadasim okulunu bitirip ise girdikten sonra evlensek ama ben yine yurtta kalicam ayri sehirlerde olucaz buyuk ihtimal sadece gunaha girmemus olucaz ve ben de mezun olduktan sonra birlikte yasamaya baslasak olmaz mi cok mu sorun cikar su an ailem ayril ya da evlen diye baski yapiyo

Madem evleneceksin adam gibi evlenirsin, okurken evli olursun ki, tavsiye etmem bunu.. Evlenip sen ayrı yerde duracaksın yurtta kalacaksın da.. Hiç akıllıca değil. Olsa bile evliliğin yıpranır. Okurken evlenmeni tavsiye etmem. ilk sene derslerinin iyi olmasına bakma. Ama evleneceksen de adam gibi evlenirsin. Psikolojik danışmanlık okuyup ailene ben,m geleceğimle niye oyunuyosunuz demiyor musun? Hiç olmadı nişanlanırsınız.. Okulun bitinceye kadar da evlenmeye hazırlanırsınız..

Kizlaarr ben psikolojik danismanlik ve rehberlik bolumunde okuyorum ikinci sinifim dersler zor degil bu sene calismadim dogru duzgun ona ragmen onur belgesi aldim 3.3 ortalama yaptim sorum su ailem sevgilimi ogrendi ve cok kizdi evlenmeden gezip tozmaya cok karsilar erkek arkadasim bu sene son sinifa gecti hukuk okuyo bi bucuk sene icinde kamuya avukat olarak atanir diye dusunuyorum ben ikonci sinifa gectim erkek arkadasim okulunu bitirip ise girdikten sonra evlensek ama ben yine yurtta kalicam ayri sehirlerde olucaz buyuk ihtimal sadece gunaha girmemus olucaz ve ben de mezun olduktan sonra birlikte yasamaya baslasak olmaz mi cok mu sorun cikar su an ailem ayril ya da evlen diye baski yapiyo
erkek arkadaşının bir buçuk sene içinde kamuya avukat olarak atanması mümkün değil. staj zorunluluğunun yanı sıra askerlikle ilişiği olmaması (mastera başlayıp öteleyebilir de tabii) vekurumdan kurumadeğişen x yıl avukatlık tecrübesi aranır. ha bi de sınavları geçecek tabii:) staj dediğin şey de teoride 1 yıl ama askıda bekleme süresi, staj bittikten sonra ruhsat bekleme süresi derken 15 aya kadar uzuyor.

Evlenmeyin. Kendi sorunlarınızı çözmeden evlenmeyin. Maalesef kimse kimsenin yara bandı değil. Acıyan konularınız daha çok acır. Evlilik hayatın bir bölümüdür, bana göre kurtuluş değil. Yanlış ve yarım bir başlangıç olur. Şu anda kendinize yapabileceğiniz her türlü yatırımı yapın ama evlenmeyin.

Okuduğunuz bölümden ötürü bir süre sonra bazı insanların karar mekanizması haline geleceksiniz, 2 sene sonrada mezun olacaksınız. Henüz kendi karar mekanizmanızı oturtmadan, ailenize kendinizi izah edemeden, başka insanların sorunlarını nasıl çözmeyi başaracaksınız?

Sırf okumak için, üniversiteyi kazandım demek için yada iyi bölümdeyim demek için yazdığınız bölümlerden dolayı maalesef ülkemizde gerçekten işini hakkını vererek yapan insan sayısı çok az. Tabii ki sizde insansınız sorunlarınız, problemleriniz olacak, fakat ailenizin bu kadar üstünüzde sorun yaşatması ve kararlarınızı etkilemesi, bana gelecek mesleğinizde sorunlar yaşatacağını hissettirdi.

Sorununuza gelirsek eğer, ailenize üniversite çağında 2 insanın sevgili olmasının çok normal olduğunu, dini inancınız ve gördüğünüz terbiye dışında herhangi bir münasebette bulunmadığınızı, henüz birbirinizi tanıma aşamasında olduğunuzu ve hayırlısıyla hayırlı eşin nasip olması için dua ettiğinizi söylemenizi tavsiye ederim. Siz eğer günah işlediğinizi düşünüyorsanız kendinize hakim olmayı deneyin, olamıyorsanız da bunu ailenize söylemeyin nitekim bu durum sizin kararını vereceğiniz bir şey. Eğer siz bu şekilde ailenizi ikna edemiyorsanız, okuduğunuz bölümü değiştirmenizi tavsiye ederim.

Bizim üniversitede bi çift vardı. İmam nikahı kıyıp aynı eve çıktılar. Ailelerin de haberi vardı. Bir kaç ay sonra ayrıldılar. Valla kızı pek tanımıyorum, oğlanı hiç tanımıyorum. Ama şunu söyliyeyim, imam nikahı yaptığı için kıza pek iyi gözle bakılmadı okulda.çünkü insanlar dini nikahı günaha girmemek için yapıyor. E bi de bi kaç ay sonra ayrılınca bunlar akla yanlış düşünceleri de getirdi tabiki. Bu olay 10 sene önce falan yaşandı. Şimdi jenerasyon değiştiyse bilmem tabiki.

Okurken evlenmek sandigin kadar kolaybir sey degil canim. Yipranabilirsin,uzulebilirsin. Bunu en zor bolumlerden birinde okurken evlenmis ve son 3 yilini evli olarak bitirmis biri olarak soyluyorum.

Back
X