üniversite okurken evlenmek???

Çocuğumu okula göndermek içimden gelmiyor
Siz Türkçe öğretmeni olacaksınız ama her konuşmanızda gün yapan teyzeler gibi bir laf yetiştirme telaşı
"buna cevap vermem mi canınızı sıktı" bu nasıl bir cümledir ya bunu söyleyen öğretmen olacak
Güzel ülkemde eğitim seviyesi yerlerde ne yazık ki
nasıl böyle kin dolu olabiliyorsunuz anlamadım, eğitimciliğime laf edecek haddi nerden buldunuz onu da anlamadım ama haklısınız hiç seviyenize inmesem ve size "laf yetiştirmesem" iyiymiş...

Siz Türkçe öğretmeni olacaksınız ama her konuşmanızda gün yapan teyzeler gibi bir laf yetiştirme telaşı
"buna cevap vermem mi canınızı sıktı" bu nasıl bir cümledir ya bunu söyleyen öğretmen olacak
:D :D :D komiksiniz kız ne dese batmış size

Aynı fikirdeyim. Bu yazıyı yazan kişi nasıl öğretmen olabilir diye düşünmeden edemiyorum. Gerçi öğretmenlere yönelik sınav yapılmıştı ve büyük çoğunluğu geçerli notu alamamışti çok birşey beklememek lazım.

Öncelikle tebrik ederim, mutluluklar dilerim. Ama sizde her şey yolunda gitti diye genel öneriler verenleri niye eleştirdiniz anlayamadım. Üniversiteyi bitir evlen denmesinin sebebi bir sorumluluk sahibi olmadan rahat rahat gez toz, derslerinle ev işi gücü olmadan rahatça ilgilen, bir sıkıntı olursa ekonomik bağımsızlığın olsun eşine ağız burun eğme. Sizde her şey yolunda gitmiş olabilir ama gitmeyebilirdi de. Bunun için konu hortlatmanıza gerek yoktu, sizde böyle oldu diye diğer insanlarda da olacak değil. Ne olursa olsun en mantıklısı kendini sağlama alıp öyle evlenmektir, kimsenin garantisi yok bu hayatta.

Aynı fikirdeyim. Bu yazıyı yazan kişi nasıl öğretmen olabilir diye düşünmeden edemiyorum. Gerçi öğretmenlere yönelik sınav yapılmıştı ve büyük çoğunluğu geçerli notu alamamışti çok birşey beklememek lazım.
ne kadar ayip su yazdiginiz sey gercekten. Ogretmenler 4 sene dirsek curutuyor, ogretmen degilim fakat egitime duyulmasi gereken saygiyi ve bilmedigim mesleklerle ilgili yetkinlik yorumu yapamayacagimi biliyorum. Lutfen siz de ogrenin. Grupta bircok isini layigiyla yapan ogretmen var. Bahsettiginiz sinav da cokca elestirilen ve ogretmenlerin yetkinligini olcemeyecegi konusunda tartismalar yasanmis bir sinav. Konu sahibiyle ilgili bireysel bir yorum yapsaniz anlarim ancak cogu ogretmenin yetkinligini incelemeniz ve yetersiz olusuna oturdugunuz yerden karar verisiniz cok garip. Egitimci misiniz veya bakanlik personeli misiniz bu konuda yetkili mercii misiniz? Bir meslek grubunu hedef alisiniz gercekten cok cirkin. Hatanizi fark edemeyip simdi de bana saldiracaginizi bilerek yaziyorum bunu da.

Ayrica bu yasta veya okurken evlenilmesini dogru bulmasam da bunun konu sagibinin ogretmenligiyle egitimciligiyle ilgisi nedir? Konu sahibine tavsiyem, takilmayin bu tip yorumlara. Okulunuzu bitirdiginizde yeterli oldugunuzu ispatliyorsunuz zaten. Baska biriyle muhattap olmaniza gerek yok.

ne kadar ayip su yazdiginiz sey gercekten. Ogretmenler 4 sene dirsek curutuyor, ogretmen degilim fakat egitime duyulmasi gereken saygiyi ve bilmedigim mesleklerle ilgili yetkinlik yorumu yapamayacagimi biliyorum. Lutfen siz de ogrenin. Grupta bircok isini layigiyla yapan ogretmen var. Bahsettiginiz sinav da cokca elestirilen ve ogretmenlerin yetkinligini olcemeyecegi konusunda tartismalar yasanmis bir sinav. Konu sahibiyle ilgili bireysel bir yorum yapsaniz anlarim ancak cogu ogretmenin yetkinligini incelemeniz ve yetersiz olusuna oturdugunuz yerden karar verisiniz cok garip. Egitimci misiniz veya bakanlik personeli misiniz bu konuda yetkili mercii misiniz? Bir meslek grubunu hedef alisiniz gercekten cok cirkin. Hatanizi fark edemeyip simdi de bana saldiracaginizi bilerek yaziyorum bunu da.
Kesinlikle katılıyorum hızını alamayan öğretmenlere sallıyor yazık. Sanki ülkede her meslek grubunda hep dört dörtlük insanlar var.

Öğretmenler 4 sene dirsek çürütüyor da diğer üniversite bölümleri ne yapıyor? Nedir bu ayrı tutma çabası onu anlamıyorum kusura bakmayın

öncelikle ataması çok zor tabiri bizi.m ülkemizde her sene değişkenlik göstgeren bir tabirdir. şöyle örnek vereyim 2013 yılında ben bu bölüme "sözelin tıpı" denirken 423 lys puanıyla yerleştim ve ataması çok iyiydi. aynı sene sınıf öğretmenliğine 320 puanla arkadaşım yerleşti ve ataması yerlerde sürünüyordu. ama biz mezun olduğumuz yıl işler tam tersine döndü, benim atamam düştü onun ataması yükseldi. o düşük puanla girdiği üniversiteden zorlanmadan atanacak, ben de zorlanarak atanacağım. bilmediğiniz konular hakkında ileri geri yorum yapmazsanız ve insanların emek vererek yaptığı işlere "okumaya değer, okumaya değmez" ayrımı yaparken bir daha düşünürseniz sevinirim.
evlilik için erken ya da geç olayına gelince, kimse size erken mi geç mi diye sormamış. sorulan soruya da cevap bulunmuş. erken evlendim evet ama çok şükür sevgi dolu bir yuvam var. belki de geç evlensem bu ortamı yakalayamazdım. pişman değilim, okulla beraber yürüttüm de zaten... sorun yok yani :KK66:
Üslubunuz hiç hoşuma gitmedi. Benim demek istediğim yol yakınken bölüm değiltirebilirsinizdi.
Fakat siz eski konuyu tekrar gündeme getirmişsiniz. Benim zamanında da bölümünüz ataması çok zor bi bölümdü yeni olan birşey değil. Uzun bir açıklama yapmışsınız örnek vererek o yüzden söyleme gereği hissettim.
İyi okurken evlendiniz pişman değilsiniz başınız göğe erdi ne mutlu size!
Bunu tekrar gündeme getirmenin amacı neydi çözemedim. Kendinizi ispat etmek için gündeme getirdiğiniz bi konu olduğunu bilsem zaten yorum yapmazdım.

Öğretmenler 4 sene dirsek çürütüyor da diğer üniversite bölümleri ne yapıyor? Nedir bu ayrı tutma çabası onu anlamıyorum kusura bakmayın
offf yazdigimdan bunu anlamak icin cok mu caba sarf ettiniz? Meslek grubuna saldirmanin yanlis oldugunu yazdim. Zaten ogretmen degil muhendisim. Baska meslek gruplarina ayni sey yapilsa yine ayni tepkiyi veririm. Konu ogretmenler, ben doktorlardan mi bahsedeyim?

Back
X