Kimseyle hemen yakınlık kurma diyorum ben öncelikle. Güleryüzle selamlaşma ve seviyeli bir sohbet tabii ki olmalı ama hemen kanka modu, güvenip her şeyini paylaşmak, birileri hakkında konuşmak asla olmamalı. Samimiyet zamanla oluşmalı.
Yurtta zorluklar yaşayabilirsin; mümkün mertebe mesafeni koru, tartışma kavga işlerinden kaçın.
Derslerine çok önem ver, ortalamanı yüksek tutmaya bak, hatta gider gitmez dil kursuna da yazıl ve kendini geliştir bu konuda. Dil çok önemli; hele otel, gemi gibi hayallerin varsa dil işini asla erteleme. İngilizce ile birlikte alanında işe yarayacak başka bir dilin eğitimi de çok önemli. Bir de, DGS için test çözmeye ilk yıldan başla mutlaka.
Okulların etkinlikleri olur; sempozyumlar, seminerler, tiyatro müzik söyleşi vs haftaları, ilgini çeken konuları takip edip katıl.
Bakım konusunda lütfen ama lütfen abartma, vitrinden fırlamış gibi kızlar göreceksin belki ama inan normal değil. Temiz olmak, kıl tüy tırnak bakımına dikkat etmek en önemlisi bence. Saçlarına da güzel bir kesimle şekil verdirip düz, dalgalı, açık, toplu vs zevkine göre kullanırsın. Makyaj için ağır şeylere gerek yok. Bb krem, allık, ruj, duruma göre eyeliner, rimel yeter de artar bile.
Heyecan, heves çok güzel ama üniversiteye gidiyorum diye aşırı beklentilere girmemek, kendini kaybetmemek de çok önemli.