• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ÜNİVERSİTE SEÇİMİ AİLEM HASTALIGIM...

optimist9696

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2017
91
17
3
29
Herkese merhaba daha önceki açtıgım konulardan yaşadıklarımı bilirsiniz.Şimdi tercih dönemi geldi ve ben çok kararsızım çünkü kendime hiç güvenim yok babam ingilizce matematik oku diyor ankarada bense bu bölümü hiç istemiyorum .Bilg müh düşünüyorum ilerde kendi şirketimi açma hayalim var ama o bölümü bitirmekte baya zor muhler fizik ağırlıklı olur ve ben hiç fizik yapamıyorum sınıfta kalsam bana ben demiştim bu bölüme gitme diyecek.Bir diğer şey ise tm den psikoloji bölümünü tercih etmek istiyorum ama o bölüm özelde geliyor ve şimdi çok ısrar etsem yaz diyecek diyelim istanbulda geldi okudum hastalıgımdan dolayı ya kötü olsam annemi yanımda istesem başka şeyler olsa benim ağzıma sıçar babam hayatı dar eder işte bu yuzden kafam çok karışık ne yapacagımı bilemez haldeyim ya kendi istediğim bölümleri yazıp gidicem ama sonuclarına katlanmam gerekir işsizlik hastalıktan dolayı ataklar vs, yada onun istediği matematik ing bölümünü okucam ankarada istemediğim şehirde:( cidden kafam çok karışık ne yapacagımı bilemiyorum çok sıkıldım herşeyden bakıyorum milletin kızlarına ne güzel hayat yaşıyorlar güzel bi şehirdeler benim gbi çirkin değiller güzel orta okul ve lise hayatı geçirdiler her istediklerini yaptılar benimse herşeyim sorunlu geçti ne güclü karakterim var ne de ailem diğer insanların ailesi gibi cidden ailem cok tuhaf annem çok para harcar doğru dürüst ev işi yapmaz ev çok dağınık ve kirli yıllarca böyle bi evde yaşıyorum babamsa çok sorumsuz.Ablamlarla da aram pek iyi değil soguklar bana evde de gece gündüz kavga var .Zaten 21 yaşındayım artık yaşamanın ne anlamı var hiç bi istediğim olmadıktn sonra diye düşünüyorum

Anlamadim ankarada da okusaniz uzakta olmayacak misiniz ailenizden? Ayrica istemediginiz bölümü okumak da ileride o bölümle ilgili bir işte çalışmak da hayatınızı mahvetmekten baska bir sey degil

Mühendislik tabiki sayısal ağırlıklı olacaktır ama üniversitede lys fizik konusu işlendiğini sanmıyorum...
İstediginiz bölümü okuyun, ileride özellikle mental sağlığınız için.
Ama lütfen öncelikle bugününüzü güzelleştirin. Her konunuzda batsın bu dünya modundasınız. Lütfen önce moralinizi yükseltin, genceciksiniz, önünüzde mükemmel bir hayat var ve o mükemmel hayatı çağırmak sizin elinizde

Pardon, bilgisayar mühendisliğinin fizik ağırlıklı olduğunu kim söyledi sana ? Benim de fiziğim kötü idi. üni sınavında hepsi fullken fenlerin fiizk 2 de sağlam saçmalamıştım :) Neyse üniversiteye başlarken artık dd dc ile geçerim diyordum. Çok değerli boğaziçili bir proftan aldım fiziği (101-102) ve hepsini aa ile geçtim. öyleki adam bana gel asistanım ol fizikte diyordu. :D Demek ki ben profların dilinden anlıyormuşum dedim kendime :)

Neyse bilg müh. i makine, inşaatla karıştırma. fizik sadece ilk sene tüm sınıflarda ortak olan fizik yani matematik okusanda büyük ihtimalle 101-102 derslerini alacaksın. Çok istiyorsa ailen matematiği yüksek ortalama ile çap yaparsın bilg mühte. Bilg muheleri ing varsa dünyanın her yeirnde üniveristeden bağımsız iş bulur. daha geçen geldi bana yurtdışından. Ama dandik üni olmasın tr deki şirketler üni ayrımı yapıyorlar. Yazılıma ilgin varsa matematik müh okuyarakta yazılımcı olabilirsin, ama aldığın derslerle olmaz bu iş extra efor harcaman gerekiyor. keza matematik okusanda öyle. Ben karşıyım zaten bu tarz bölümdekilerin yazılımcı olmasına. ama açık çok, olmak isteyen oluıyor şimdilik. seni çok depresif gördüm. baban güngörmüş vizyon sahibi biriyse dinle onu. Ben bir dersimden cb aldım diye elek-elok a geçecektim (orada tüm derslerim aa iidi) babam izin vermedi. öfleye püfleye okudum bölümü 2.likle bitirdim orası ayrı. şimdi iyiki elek-elok okumamışım diyorum. Babama güvendim, zaten kendiisi büyük bir şirkette ik yöneticiisydi :) Hayırlısı diyorum senin için.

Kendin araştır öncelikle, ne istediğine kendin karar ver. Babam onu yaz diyor, yok özelde şu bu yani seçtiğin bölümler bile birbirinden alakasız bir MF bölümü söylüyorsun bir EA yani ne istediğini kendin de bilmiyorsun. Neye ilgin varsa, hangi alanda başarılı olacağını düşünüyorsan ona yönel. Psikoloji davranış bilimi olduğundan haliyle her insanın ilgisini çekiyor ama bunu bölüm olarak okuyup meslek olarak yapmak bambaşka bir şey. Önce kendini sorgula, kendini nerede görmek istediğine karar ver. Bir ofis ortamında topuklu ayakkabılarınla mı, bilgisayar başında kod yazarken mi, belki de sayılarla uğraşmayı seviyorsun. Yani iş senin kendini keşfetmende bitiyor.

Ha bir de, ruh sağlığın için destek al. Şu an pek sağlıklı bir ruh halinde değilsin, muhakeme yeteneğin düşük olur gibime geliyor.

Ben yazılımcıyım bilgisayar bölümü eğer severek gitmezsen okunması çok zor bir bölüm ve bitmek bilmez. Seversen bölümü tadından yenmez.

Herkese merhaba daha önceki açtıgım konulardan yaşadıklarımı bilirsiniz.Şimdi tercih dönemi geldi ve ben çok kararsızım çünkü kendime hiç güvenim yok babam ingilizce matematik oku diyor ankarada bense bu bölümü hiç istemiyorum .Bilg müh düşünüyorum ilerde kendi şirketimi açma hayalim var ama o bölümü bitirmekte baya zor muhler fizik ağırlıklı olur ve ben hiç fizik yapamıyorum sınıfta kalsam bana ben demiştim bu bölüme gitme diyecek.Bir diğer şey ise tm den psikoloji bölümünü tercih etmek istiyorum ama o bölüm özelde geliyor ve şimdi çok ısrar etsem yaz diyecek diyelim istanbulda geldi okudum hastalıgımdan dolayı ya kötü olsam annemi yanımda istesem başka şeyler olsa benim ağzıma sıçar babam hayatı dar eder işte bu yuzden kafam çok karışık ne yapacagımı bilemez haldeyim ya kendi istediğim bölümleri yazıp gidicem ama sonuclarına katlanmam gerekir işsizlik hastalıktan dolayı ataklar vs, yada onun istediği matematik ing bölümünü okucam ankarada istemediğim şehirde:KK43: cidden kafam çok karışık ne yapacagımı bilemiyorum çok sıkıldım herşeyden bakıyorum milletin kızlarına ne güzel hayat yaşıyorlar güzel bi şehirdeler benim gbi çirkin değiller güzel orta okul ve lise hayatı geçirdiler her istediklerini yaptılar benimse herşeyim sorunlu geçti ne güclü karakterim var ne de ailem diğer insanların ailesi gibi cidden ailem cok tuhaf annem çok para harcar doğru dürüst ev işi yapmaz ev çok dağınık ve kirli yıllarca böyle bi evde yaşıyorum babamsa çok sorumsuz.Ablamlarla da aram pek iyi değil soguklar bana evde de gece gündüz kavga var .Zaten 21 yaşındayım artık yaşamanın ne anlamı var hiç bi istediğim olmadıktn sonra diye düşünüyorum
Eminim ki cirkin falan degilsin. Biraz bunalmissin hayatindan, her seyi negatif gormeye baslamissin. Hangi sehirde yasiyosun? Hastaligin ne?
Fizik yapamam diye istedigin bolumden sakin vazgecme bi kere. Benim de matematigim cok iyiydi, ezber yapmayi sevmezdim ama doktor olmak istedigim icin tip okudum.
Her bolumun kendine gore zorluklari var. Hayalin bilgisayar muh ise ve puanin da tutuyorsa fizik mizik dusunme yaz.

Hayatını istediğin meslekle geçirmen kadar güzel bişey olmayacağını düşünürsen derslerine de asılırsın.
Çok korkuyorsan psikoloji değilde pdr yaz devlet için uğraş misler gibi çalışırsın. Ama bilg müh gibi bi hayali olan psikoloji de çok sıkılır. Sen önc sayısal mı sözel mi istiyosun onu kararlaştır.

Şunu da ekleyeyim, psikoloji mezunuyum ben de. Bölümün eski forsu kalmadı artık, özellerde zebil gibi açılıyor, her okul her yıl 100-150 mezun veriyor. Çoğunun eğitim kalitesi muamma, sürüyle mezun var. Tek lisans eğitimi de yetmiyor, alanına göre uzmanlık alman gerekiyor. Yüksek lisans programlarında çok fazla yığılma var. İş bulabilmek de haliyle zor. Yani bölümün önü açık değil artık. Sen kazanıp gitsen bile mezun olana kadar daha da çok yığılma olur. Bilgisayar mühendisliğinin psikolojiye göre daha önü açık bence, sen de o bölüme daha yatkın gibisin zaten.

ben üniversiteye kadar bildiğin kafasına vur lokmasını al biriydim
2.yılda açılmaya başladım

eğer karakterin zayıfse kesinlikle başka şehir
kendine geliyorsun ilk sene ağlamakla pişmanlıkla geçiyor ama sonradan kendini toparlıyorsun
sakın ilk seneden vazgeçip geride gelme kal gittiğin yerde

birde üniversitede okuduğun bölümle ilgili iş yapan insan sayısı yüzdeye vurduğunda 20 yi geçmez

Canim iyide sen hem.bu nickle hem de kendini bu kadar pasif özguvenin girmekle nasıl psikoloji okuyup millete danışmanlık yapacaksın. Kelin ilacı olsa misali. Lütfen kendine gel o nicki değiştir önce sonra da hayatındaki güzellikleri görmeyi dene.

Mühendislik tabiki sayısal ağırlıklı olacaktır ama üniversitede lys fizik konusu işlendiğini sanmıyorum...
İstediginiz bölümü okuyun, ileride özellikle mental sağlığınız için.
Ama lütfen öncelikle bugününüzü güzelleştirin. Her konunuzda batsın bu dünya modundasınız. Lütfen önce moralinizi yükseltin, genceciksiniz, önünüzde mükemmel bir hayat var ve o mükemmel hayatı çağırmak sizin elinizde
evet daha çok gencim ama işte bakıyorum hiç iyi bir lise hayatım olmadı yaşadıgım şehirde herkes bana ezik gözüyle bakıyor güzel bir kızda değilim ailemde bahsettiğim gibi evde hergün kavga kıyamet diyorum ki artık bundan sonrası iyi olsa ne olur zaten 21 yılım boyle geçti:(

Ev pisse hepiniz temizleyin sanki sadece kadının görevi evi temizleyip derli toplu tutmak:işsiz: ikincisi sizde uzakta yapabilecek potansiyeli ben göremedim ailenizin yanında en makul bölümü yazın. Bu ülkede kimse istediği bölümü okumuyor sevdiği işi de yapmıyor. Hayat o kadar sevimli değil:KK14:

Eminim ki cirkin falan degilsin. Biraz bunalmissin hayatindan, her seyi negatif gormeye baslamissin. Hangi sehirde yasiyosun? Hastaligin ne?
Fizik yapamam diye istedigin bolumden sakin vazgecme bi kere. Benim de matematigim cok iyiydi, ezber yapmayi sevmezdim ama doktor olmak istedigim icin tip okudum.
Her bolumun kendine gore zorluklari var. Hayalin bilgisayar muh ise ve puanin da tutuyorsa fizik mizik dusunme yaz.
benimde hayalim tıp okumaktı ama yaşım geçti artık ve 3.seneye kaldım ama kazanamdım ailemde bırakmaz artık denememe.Panik bozuklugu ve anksiyete hastasıyım korkum şu istediğim bölümü yazıp üniye gitsem hastalıgım dolayısıyla sorun cıksa yapamıyorum diye ağlasam babam bana neler yapar bilemiyorum:( cunku 3.seneye kaldım bu yıl baya bi cektirdi

Back
X