• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ÜNİVERSİTE SEÇİMİ AİLEM HASTALIGIM...

Ben yazılımcıyım bilgisayar bölümü eğer severek gitmezsen okunması çok zor bir bölüm ve bitmek bilmez. Seversen bölümü tadından yenmez.
babam da yazılım müh yaz diyor ya da bilg muh hayalim kendi şirketimi açmak kafam karışık ya ne secicem bilemiyorum:(

Kendin araştır öncelikle, ne istediğine kendin karar ver. Babam onu yaz diyor, yok özelde şu bu yani seçtiğin bölümler bile birbirinden alakasız bir MF bölümü söylüyorsun bir EA yani ne istediğini kendin de bilmiyorsun. Neye ilgin varsa, hangi alanda başarılı olacağını düşünüyorsan ona yönel. Psikoloji davranış bilimi olduğundan haliyle her insanın ilgisini çekiyor ama bunu bölüm olarak okuyup meslek olarak yapmak bambaşka bir şey. Önce kendini sorgula, kendini nerede görmek istediğine karar ver. Bir ofis ortamında topuklu ayakkabılarınla mı, bilgisayar başında kod yazarken mi, belki de sayılarla uğraşmayı seviyorsun. Yani iş senin kendini keşfetmende bitiyor.

Ha bir de, ruh sağlığın için destek al. Şu an pek sağlıklı bir ruh halinde değilsin, muhakeme yeteneğin düşük olur gibime geliyor.
kendi şirketim olmasını istiyorum ama herşey riskli bu ülkede hiç bi meslegın garantisi yok psikoloji ilglimi çekiyor hem okurken kendimde iyileşirim diye düşünüyorum ama ataması sıkıntı özelde iş imkanı da yok mühendislik okumak zor diyorlar ve de aldıgın ucret komık ingilizce matematik bölümünü sevmiyorum ama babam illa yaz diyor:/

benimde hayalim tıp okumaktı ama yaşım geçti artık ve 3.seneye kaldım ama kazanamdım ailemde bırakmaz artık denememe.Panik bozuklugu ve anksiyete hastasıyım korkum şu istediğim bölümü yazıp üniye gitsem hastalıgım dolayısıyla sorun cıksa yapamıyorum diye ağlasam babam bana neler yapar bilemiyorum:KK43: cunku 3.seneye kaldım bu yıl baya bi cektirdi
O zaman kendine soz ver, ne olursa olsun aileme sikayetci olmayacagim diye. Panik ataksan universitenin bulundugu sehirde tedaviye devam edersin. Universitede kimse hastalaninca annesini babasini aramaz ki. Artik ortaokulda degilsin. Bir sey oldugunda arkadaslarin yardimci olur zaten.

O zaman kendine soz ver, ne olursa olsun aileme sikayetci olmayacagim diye. Panik ataksan universitenin bulundugu sehirde tedaviye devam edersin. Universitede kimse hastalaninca annesini babasini aramaz ki. Artik ortaokulda degilsin. Bir sey oldugunda arkadaslarin yardimci olur zaten.
ben diğer insanlar gibi değilim ki çok pısırıgım özgüvensizim safım .Mesala suan dışarıya cıkamıyorum tek başıma :( ünide ne yapıcam bilmiyorum

Hazır bilgisayar mühendisliğini istiyorken onu seç bence. Psikoloji önermem çok çalışman lazım bir yerlere gelmek için. Sadece mezuniyet bir şey sağlamıyor. Uzmanlığı vs lazım. Matematik okumak bana b.m den daha zordur gibi geliyor.

kendi şirketim olmasını istiyorum ama herşey riskli bu ülkede hiç bi meslegın garantisi yok psikoloji ilglimi çekiyor hem okurken kendimde iyileşirim diye düşünüyorum ama ataması sıkıntı özelde iş imkanı da yok mühendislik okumak zor diyorlar ve de aldıgın ucret komık ingilizce matematik bölümünü sevmiyorum ama babam illa yaz diyor:/

Okurken kendini iyileştiremiyorsun, psikolojinin lisans eğitimi daha çok teoriktir, keza psikoterapi eğitimi lisansta alınsaydı bile bunun sana faydası dokunmazdı. Sırf bu yüzden psikoloji bölümünü seçme derim. Psikoloji bölümünün de iş imkanı yok eskisi gibi, rekabet etmen gerekecek, lisans eğitiminin tek başına bir faydası yok yüksek lisans gerekirse doktorayla devam etmen gerekecek. Yok psikolojiye illa ilgiliyim dersen bilgisayar mühendisliği okuduktan sonra bilişsel bilimler alanında yüksek lisans yapabilirsin. Önün daha çok açılır.

Istediğin bölümü okuman onemli ama aynı zamanda seçimi mantık cerçevesinde yapman lazım malum ekmek aslanın agzinda. Baska bir sehirde okursan özgüven kazanacagını bazı seyleri zamanla atlatabilecegini duşünüyorum. Ancak şuan kendine guvenini tamamen yitirmissin icinde bulundugun ruh halinin degisebilmesi icin psikolojik destek alman şart. Negatif düşünmeyi bırakman gerek. Negatif düşünerek olumsuzluklari cağırıp durursun.

canım suan piskolojin iyi degil belki oyuzden ustesinden gelemem şaflarının diyecen atak geceşricem diyecen ama işin ıcunda bir önür boyu kendi işini severek yapmammanın acısı duracak

tedavi ol kendistediğini sec ailenin yakınında olsun

Benim dikkatimi ne cekiyor biliyor musun?
Son zamanlardaokudugum uni tercih konularinda bir cümle var ki direkt oraya odaklaniyorum .

"Su bölümü istiyorum ama zor "kolay bölüm mü var. Varsa da sizi ileriye tasimaz. Hayir turizm okusan bile yurtdisi tecrübesi yabanci dil , is hayatinda agir kosullar olacak. Neyi ne kadar istedigin önemli olan.
Basarisizlik sebeplerim. (Gencler dinleyin bana söyleyen olmadi )
1- istedigim bölüme gecis sansim cikinca arkadaslarima alistim diye gecmeyesim (lisede .görsem selam vermeden gececek insanlar)
2-Istanbul 'dan korktugum icin Istanbul secmeyisim
3-Istedigim bazi bölümler veya isler icin zor diye vaz gecisim. (Zorsa zor imakansiz degil ya)
4- bazi konularda iyi degilim diye pesini birakisim ( Halbiki inatcilik ve emek ister hersey)

Korkularinizi ve amalarinizi kenara birakin. Babaniz ben demistim dese ne olacak. Bir de son bir kac yildir herkes psikoloji okuyor.

Bahsetigim korkusuzluk cahil cesareti degil.Gercekci olan. Kar zarar hesabi yapin.
Mesala babaniz ben demistim diyecek(büyük bir zarar degil . Dese ne olur)
Kar - is imkani. Is kuracaksiniz. Sartlari nelerdir. Yilda ne kadar ilerleme kaydedersiniz. Fizik dersinde probleminiz var. Ne kadar calisma ile bu problemi asarsiniz. Hangi konulari anlamiyorsunuz. Özel ders vs gibi bir destek saglayabilir misiniz?

Engelleri , karlari , zararlari yazin. Hesap edin

canım piskolojiyi bende isterdim iş hayatına baslayınca aman dedim insanlarla ugrasmak zor insanın oiskolojisi bozulur helede duygusalsa

Back
X