• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Üniversite Seçimi

sen ne istiyorsun asıl
Hangi bölümdesin lisede?
Ne yapmak istiyorsun karakterin nasıl
Çok ayrı uç bölümler bunlar
Sanki felsefeyle mühendislik gibi

Biliyorum TM bölümündeyim. Dil öğrenmeyi severim. İkiside dille ilgili bölümler zaten. İkisinin arasında gidip geliyorum. Bilgi almak istedim
sen ne istiyorsun asıl
Hangi bölümdesin lisede?
Ne yapmak istiyorsun karakterin nasıl
Çok ayrı uç bölümler bunlar
Sanki felsefeyle mühendislik gibi

Kaç yabancı dil bildiğine bağlı ve okuyacağın okula, ben şu an çevirmenlik yapıyorum ama 3 dil biliyorum, sadece İngilizce bilsem de aynı işte olurdum ama okulum bölümüm iyiydi, eğer iyi bi okula girersen çok güzel bölüm tercümanlık.

Hangi üniversitede okuyorsunuz acaba? Ben mütercim tercümanlık okursam rehber olmak istiyorum. İş var mı? Teşekkür ederim
Kaç yabancı dil bildiğine bağlı ve okuyacağın okula, ben şu an çevirmenlik yapıyorum ama 3 dil biliyorum, sadece İngilizce bilsem de aynı işte olurdum ama okulum bölümüm iyiydi, eğer iyi bi okula girersen çok güzel bölüm tercümanlık.

Hangi üniversitede okuyorsunuz acaba? Ben mütercim tercümanlık okursam rehber olmak istiyorum. İş var mı? Teşekkür ederim
Ben mezun olalı yıllar oldu da, evlendim çoluk çocuğa karıştım :))
Koç'ta okudum canım, ingiliz dili ve karşılaştırmalı edebiyat.
Rehberlik alanında iş artık çok az, olsa da beklentilerinizi karşılamayabilir. O yüzden hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz.

Bir kaç dil bildikten sonra başka ülkelerde de çalışabileceğimi düşünüyorum. Özel şirketlerde. Tabi belki de bu bölüm olmaz kararsızım.
Ben mezun olalı yıllar oldu da, evlendim çoluk çocuğa karıştım :))
Koç'ta okudum canım, ingiliz dili ve karşılaştırmalı edebiyat.
Rehberlik alanında iş artık çok az, olsa da beklentilerinizi karşılamayabilir. O yüzden hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz.

9 Eylül müt. ter. Ingilizce-Almanca-Türkce ve iyi oldugunu biliyorum.
Ama yerinde olsam özelde burs kazanmaya çalışırım. Yurt dışı planın da varsa daha güzel fırsatlar çıkar özel üniversitede karşına.

Eğer mütercim tercümanlık istersem bu yıl Amerikaya gideceğim zaten. Seneye tekrar Lys'ye gireceğim. Haklısınız özel önün daha açık oluyor
9 Eylül müt. ter. Ingilizce-Almanca-Türkce ve iyi oldugunu biliyorum.
Ama yerinde olsam özelde burs kazanmaya çalışırım. Yurt dışı planın da varsa daha güzel fırsatlar çıkar özel üniversitede karşına.

Back
X