• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Üniversite sınavı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

sivkin

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2020
7
3
1
sayısal öğrencisiyim ve 3.defa üniversite sınavına gireceğim. 3 senedir kendime yazık ettiğimin farkındayım. ilk sene okulla beraber çalışmayı yürütememeyi bahane ettim, geçen sene ameliyat oldum onu bahane ettim. bu sene kazanmayı çok istiyorum. çevremdekiler beni kendi çocuklarıyla yarıştırıyor ve ben başarısız olacağımı biliyorum. çünkü istediğim bölüm çok yüksek puanla alıyor ve ben ona yetecek kadar çalışmadım. artık kendimden geçtim ailem çok destek veriyor. babam ve annem tüm planlarını ablam ve benim eğitim durumuma göre yapıyor. ben onlara layık olamadım. onları küçük düşüreceğim yine. çok çaresizim ve bunaldım.

Hem çalışmayıp hem üzülmeyi anlamıyorum ben. Ya çalışacaktın ya üzülmeyeceksin. Belki kapasiten bu kadardır. Hedeflediğin değil elde edebildiğin bir bölüm düşünmelisin bence.
kapasitem bu kadar değil. türkiyenin üstün zekalılarının gittiği (iq belirleyici sınavla alınan) bir sanat merkezinde eğitim aldım.

kapasitem bu kadar değil. türkiyenin üstün zekalılarının gittiği (iq belirleyici sınavla alınan) bir sanat merkezinde eğitim aldım.
Bilsem mi? Yani her iq’su yüksek olan başarılı bir eğitim hayatı sürdürecek diye bir kural yok. Zekisindir ama tembelsindir. Şu durumda elde ettiğinle yetineceksin ya da bir sene daha bu kez doğru düzgün hazırlanacaksın. Ama onun da garantisi yok.

Lütfen ama lütfen, son zamanlarda üniversite sınavı için ders verdiğim birkaç kişi vardı, sayısal bir bölüm seçmememe rağmen iyi bir sonuç elde etmiştim, kendinize sırf yüksek puanlı diye bir yeri hedef belirlemeyin. Belirliyorsanız da ona göre çalışın. Eğitim sisteminin en büyük açığı bu bence, herkes üniversite okuyor ama yeteneklerimize göre bir yol bulamıyoruz. O yüzden sınav anına odaklanmaktan başka yapabilecek hiçbir şeyiniz yok bu yıl için. Ayrıca sadece ailenizi gururlandırmaya da odaklanmayın çünkü siz harika bir yerden de mezun olsanız geleceğiniz kesin değil. İnsanlar karşılaştıracaklar, bunu engelleyemezsiniz. Son günler, ne yapmak istediğinizi iyice belirleyin. Seçeneklerinizi açık tutun.

Mukemmelliyetci bir yapin ya da yuksek standartlarin varsa bu ertelemeye ve sonrasinda kendi kendini gerceklestiren kehanetle basarisizliga donusebiliyor. Ben benzeri bir durum icin hem universite sinavina hazirlanirken hem de doktoramin ilk senesinde yardim aldim, faydasini gordum. Tavsiye ederim.

Mukemmelliyetci bir yapin ya da yuksek standartlarin varsa bu ertelemeye ve sonrasinda kendi kendini gerceklestiren kehanetle basarisizliga donusebiliyor. Ben benzeri bir durum icin hem universite sinavina hazirlanirken hem de doktoramin ilk senesinde yardim aldim, faydasini gordum. Tavsiye ederim.
teşekkür ediyorum

belki de belirlediğin hedef yanlıştır senin için. daha ulaşılabilir hedefler koymalısın. ayrıca yapabileceğin en iyi şey stresten uzak durmak. sınava çok az zaman kala konu eksiği tamamlayamayacağına ve bu yılki sonucu değiştirecek bir şeyler yapamayacağına göre en azından stres faktöründen uzak kalmaya bak. seni aşağı çekecek en büyük şey bu. sınavının olabilecek en iyi şekilde geçmesine odaklan. sonrasına sonra bakarsın.

istediğiniz bölüm ne ?
yüksek puanla alıyor olmasının dışında ne gibi vasıfları var.
pilotaj. aslında en başından beri istediğim bir bölüm ama gözüm çok bozuk olduğu için ilk sene çok zorlamadım.

pilotaj. aslında en başından beri istediğim bir bölüm ama gözüm çok bozuk olduğu için ilk sene çok zorlamadım.

gözde problem varsa alınma şansınız var mı ki ?
bildiğim kadarıyla yok, yani boşuna zorlamış olmayın öyleyse.
bir de sanat lisesinde okuyup pilotaj seçilebiliyor mu ? çok alakasız değil mi ?

Lütfen ama lütfen, son zamanlarda üniversite sınavı için ders verdiğim birkaç kişi vardı, sayısal bir bölüm seçmememe rağmen iyi bir sonuç elde etmiştim, kendinize sırf yüksek puanlı diye bir yeri hedef belirlemeyin. Belirliyorsanız da ona göre çalışın. Eğitim sisteminin en büyük açığı bu bence, herkes üniversite okuyor ama yeteneklerimize göre bir yol bulamıyoruz. O yüzden sınav anına odaklanmaktan başka yapabilecek hiçbir şeyiniz yok bu yıl için. Ayrıca sadece ailenizi gururlandırmaya da odaklanmayın çünkü siz harika bir yerden de mezun olsanız geleceğiniz kesin değil. İnsanlar karşılaştıracaklar, bunu engelleyemezsiniz. Son günler, ne yapmak istediğinizi iyice belirleyin. Seçeneklerinizi açık tutun.
birden fazla seçeneğim var aslında. ama seçeneklerim arasında gerçekten istediğim tek bölüm var o da pilotaj.

sanat merkezinde egitim aldiysaniz yeteneginiz o yonde olabilir mi ?
sanat dallarina yonelseniz.
sahsen kizimin sanat dallarinda egitim almasini cok isterim.

bir de sanat lisesinde okuyup pilotaj seçilebiliyor mu ? çok alakasız değil mi ?
hayır sanırım yanlış anlattım. sanat lisesinde okumadım. anadolu lisesi mezunuyum. Bilsem dediğimiz üstün zekalı olarak kabul edilen öğrencilerin alındığı bir yer. okuldan bağımsız ama yine milli eğitime bağlı.
belli bir dereceye kadar gözdeki problem sorun edilmiyor.

sanat okulu değil Bilsem. üstün zekalıların alındığı bir eğitim merkezi. okulla birbirinden bağımsız.
sanat merkezinde egitim aldiysaniz yeteneginiz o yonde olabilir mi ?
sanat dallarina yonelseniz.
sahsen kizimin sanat dallarinda egitim almasini cok isterim.

Bilsem sanat lisesi değil.

Konu sahibesi zekayı kullanabilmek için çalışmak gerekir o bilgiler siz zekisiniz diye beyninize girmez.
Bu sene istediğiniz bölüm olmazsa seneye çalışıp tekrar girin. Yada kazanacağınız bölüme razı gelin.

Sanat lisesi değil. Diğer çocuklara göre biraz daha parlak çocukları gönderdiğimiz sınavla öğrenci alan destekleyici eğitim merkezi olan bilsem’den bahsediyor muhtemelen. İlkokul çağı çocuklar gidiyor zaten, lise çağında devam ediyorlar mı emin değilim.

hayır sanırım yanlış anlattım. sanat lisesinde okumadım. anadolu lisesi mezunuyum. Bilsem dediğimiz üstün zekalı olarak kabul edilen öğrencilerin alındığı bir yer. okuldan bağımsız ama yine milli eğitime bağlı.
belli bir dereceye kadar gözdeki problem sorun edilmiyor.

bilemedim. liseden sonra sanat merkezine gitmek ama hedefin pilotaj olması bana kararsızlık gibi geldi çok. yani şu an yazdıklarınızı toplayınca sırf puanı iyi diye, muhtemelen maddi getirisi olacak diye seçilmiş gibi.
tabi bunlar da kriteri olabilir bir insanın ama sanat - pilotaj ayrı iki hedef.
ben de sayısalcıyım, mühendisim, sanat sağ beyni besler ki faydalıdır ama hedefim mühendislik olduğu için hiç öyle bir eğitim gelmedi aklıma liseden sonra.

Bilsem sanat lisesi değil.

Konu sahibesi zekayı kullanabilmek için çalışmak gerekir o bilgiler siz zekisiniz diye beyninize girmez.
Bu sene istediğiniz bölüm olmazsa seneye çalışıp tekrar girin. Yada kazanacağınız bölüme razı gelin.

eğitimle o kadar alakam yok çünkü çevremde ya ilkokul var yada üni bitirmiş olan :)

sanat okulu değil Bilsem. üstün zekalıların alındığı bir eğitim merkezi. okulla birbirinden bağımsız.
Üstün zekalıları değil özel yetenekli öğrencileri alır bilsem. Iq testi falan da yapmaz. Yapma güzelim gözünü seveyim. Zeki bir çocuksun eminim ama kendini böyle şeylerle destekleyerek kategorize etme lütfen.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X