• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

üniversite sınavıı. Kardeşinize bi duacık ):

doktor_hanim

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2013
15
10
0
Gaziantep
bu sene ilk senem tıp istedigim için gelecek yıl dusunuyorum aslnda bu yıl pek hazırlanamadım ama işte hayırlısı yinede :)
iyi geçsin sınavım aminn:)

aneeemmmmm eminmisin gercekten tip istediginee :26:
ailende doktor fln var mi hic yol gosterecek
ben tip fakultesinde okuyorum 3. siniftayim sali gunu sinavim var
3 senede anam agladi resmen sinavdir derstir vizedir
cok gururlu bir meslek dogru ama bazen cok bunaliyorum kim vurdu kafamada tip okumaya girdim diyorum
cocugum olunca Allah nasip ederse :nazar: kesinlikle evladim bir daha dusun derim elimden geldigince vazgeciririm
cok gururlu bir meslek gercekten ama yasanilan stress inanilmaz etkiliyor seni hayatini cevreni herseyini
gozunu korkutmak istemiyorum arkadasim gercekten Allah gonlune gore versin madem ki istiyorsun kazanirsin insallah
gorunce yazmadan gecemedim sadece...

senin yaşındaki pek çok genç hedefsiz bir biçimde gezinirken kararlı ve hedefli olmandan dolayı takdir ettim seni..daha dün bir öğrencim gelip hocam ben hangi bölümü yazayım, kafamda hiçbir şey yok dedi ve beni benden aldı..

napcan tıbbı ya
boşver hiç de öyle göründüğü gibi değil
okuması bi dert
tusu ayrı dert
çalışması ayrı dert
hiç bulaşma

"Rabbi yesir vela tuassir. Rabbi temmim bi'l hayr."

Kardesime benden bir duacik:)

Oku bunu canim. Rabbim kolaylastir, Rabbim zorlastirma demek.

Allah hakkinda hayirlisini versin. Basarilar diliyorum. :-*

cok gururlu bir meslek dogru ama bazen cok bunaliyorum kim vurdu kafamada tip okumaya girdim diyorum
cocugum olunca Allah nasip ederse :nazar: kesinlikle evladim bir daha dusun derim elimden geldigince vazgeciririm
cok gururlu bir meslek gercekten ama yasanilan stress inanilmaz etkiliyor seni hayatini cevreni herseyini
gozunu korkutmak istemiyorum arkadasim gercekten Allah gonlune gore versin madem ki istiyorsun kazanirsin insallah

Ben de senin düşündüğünü e.e.mühendisliği için düşünüyorum canım..çocuğum olursa okutmucam diyorum.ömür törpüsü:1::1::1:..ama şu açıdan bak,sen bu mesleği seviyor musun,o zaman her şeye değer..keşke ben de tıp okusaydım her türlü zorluğuna razıydım..

Konu sahibi canım sana başarılar bu yıl olmazsa bile sakın vazgeçme..umarım sınavın çok çok güzel geçer..

evet aslında abimde doktor benim :) tusu kazandı ama kac defa bırakmaya yeltendi yani bitmiyor zorlugu :) ama ne bileyim insanlara sifa olmak istiyorum ne mutlu sana ki kazanmıssın darısı basıma :)

senin yaşındaki pek çok genç hedefsiz bir biçimde gezinirken kararlı ve hedefli olmandan dolayı takdir ettim seni..daha dün bir öğrencim gelip hocam ben hangi bölümü yazayım, kafamda hiçbir şey yok dedi ve beni benden aldı..

tesekkür ederim hocam evet benmde cok arkadasım var bu puanla nereye gidilir diyen. benmde ygsm kotu gecti ama ne hedefimden sastım nede baska bişey sadece seneye daha iyi calısmalıymısım dedim :) sadece üniversite okuym diye üniversiteye gdilmez vatana millete nasıl hayırlı olurum gelecegm nasıl olur 10 yıl snra nerde olurum diye dusunmek gerek

evet aslında abimde doktor benim :) tusu kazandı ama kac defa bırakmaya yeltendi yani bitmiyor zorlugu :) ama ne bileyim insanlara sifa olmak istiyorum ne mutlu sana ki kazanmıssın darısı basıma :)

canim ne diyim ozm birebir ornekte varmis hem sana yardimcida olur abin derslerde zor gelen konulari anlativerir
kazanirsin canim insallah bu dunyada imkansiz diye birsey yoktur zaten ama omur torpusu yani hakkaten :1:
seyy bende birsey sorayim ozm ben turkiyede okumuyorum ama mezun olunca Allah nasip ederse turkiyeye gelcem
abim kac kez vazgececekti tustan demissin... peki vazgecseydi ne hekimligi yapacakti yani acilde filan mi ?
atama fln oluyormus sanirim tusa girmeyen doktorlar icin zorunlu dogu gorevi diye duymustum
bi bilgin varsa birazcik anlatabilirmisin yani beni neler bekliyor :26:

canim ne diyim ozm birebir ornekte varmis hem sana yardimcida olur abin derslerde zor gelen konulari anlativerir
kazanirsin canim insallah bu dunyada imkansiz diye birsey yoktur zaten ama omur torpusu yani hakkaten :1:
seyy bende birsey sorayim ozm ben turkiyede okumuyorum ama mezun olunca Allah nasip ederse turkiyeye gelcem
abim kac kez vazgececekti tustan demissin... peki vazgecseydi ne hekimligi yapacakti yani acilde filan mi ?
atama fln oluyormus sanirim tusa girmeyen doktorlar icin zorunlu dogu gorevi diye duymustum

şimdi mezun olunca zaten zorunlu bi dogu gorevi yapıyosun abim sırnagın ilçesinde yapmıstı cok zor gunler gecirmiş bilirsn bölgenin sorunları.. cok kotu yerlere atıyolar yahu -,- tabi o dogu hizmetinden istifa edebiliyosun ama doktorluk hayatında 3 istifa hakkın varmıs sanırm sonrasında men ediliyo gibi bişy oluyodu o yuzden dayanmaya calstı

herneysem. tabi cok yogundu calısamıyodu son 2 ay ankarada kampa girdi izin falan alıp tusa calıstı daha fazla kalamam dedi. aile hekimliği yapıyodu iyi para var ama onda :D
işte girdi kadın dogum istedi kazandı . gittikten sonra abimn kac kere arayp neredeyse agladıgını bilirim üstleri cok katı davranıyodu uyku yok hiçbişey yok :( abimin bacagı kaloriferde yanmıstı biliyomusn kalorifer yani uyuya kalms sandalyede bildigin ütü yanıgı gbi bişey :/

annem cok teselli etti 3 4 ay dayanırsa yeniler geliyo onlar kıdemli oluyo rahatlıyolar falan. abim yaklasık 2 yıldır uzmanlıkta işte rahat suan ama zor yani kadın dogm yapılacak sey degil o.O

abim psikyatri cok istiyodu hem rahat hem geliri güzel. zaten sende görüyomusn bilmiyorum 3er ay staj goruluyo her bolumden ordan aklında bişeler oluşur:)
yani mezun olunca bi yere atanıyosun hemen aile hekimliği ayda en az 10bin maaş:) soruna cevap verebldimmi bilmiyorum :D
aklına takılan başka bişey varsa anlatyım :)

denkliğin var mı bilmiyorum ama önce denklik alman lazım sınavlar filan falan
denklik alırsan o güze diplomanı ellerinle gidip sağlık bakanlığına rehin veriyorsun, zorunlu hizmet bitmeden diploma filan yok (sanki devlet okutuyor burs filan veriyor da!)
zorunlu hizmet kurasına giriyorsun 5 tercih hakkın var,tercihlerin gelmezse genel kuradan bir yere gidiyorsun ( az da olsa iyi yer gelme ihtimali de oluyor istanbul filan mesela). hiç gitmeyebilirsin, müstafi olursun, sanırım o zaman istifa hakkın gitmiyor emin değilim.
bu arada tusa girip kazanırsan zorunlu yaparken girdiğin yere başlayabilirsin zorunlunun bitmesine gerek yok.
zorunludayken istifa edersen bir süre eğitim araştırma hastanesi yazamazsın cezalı oluyorsun tam süresini bilmiyorum, 6 ay olabilir.
istifa ettikten sonra belli zaman geçince istersen tekrar kuraya katılabilirsin, istemezsen katmıyorlar.
zorunlu bittikten sonra istifa edersen diploma alabilirsin, zorunluyu bitirip çalışmaya deva halinde de alabiliyosun tabi :)
bu arada tusu kazanırsan gelsin günaşırı nöbetler. nöbet parası çok çok az 5 tl gibi bişey sanırım.
yüksek çalışma saatlerine karşı az para.
asistanlık eğitimi bitince tekrar zorunlu hizmet uzmanlık belgene el koyuyolar bu sefer!
şehrin tek uzmanıysan 7/24 icapçısın, uzman ihtiyacı olduğunda gitmen gerekiyor, hele ortopedist, beyin cerrahı kardiyolog vs gibi bi bölümse yandın acilden çıkamazsın zaten, parasını yine vermiyorlar tabi ki!
böyle berbat rezalet bir sistem.
tus çalışma olaylarına filan hiç girmedim zaten yazarken.

Back
X