karşı tarafın yorumu tamamen kendini nasıl lanse ettiğinle alakalı. sen karşındaki insana, iş güç konusu açıldığında "şu şu bölümü okudum, şu an iş arıyorum, hedefim şunlar, görüşmelere gidiyorum, fırsatları değerlendiriyorum. bir iki kriterim var ona göre ilerliyorum, ilerlemek istediğim pozisyon şu" tarzında anlatırsan bakışı farklı, "şu an çalışmıyorum, işsizim (hatta biraz da yakınma ekliyorsan atıyorum iş yok, iş hayatı zor gibi)" bakışı farklı olur. sen nasıl yansıtırsan öyle görürler. benim de karşımdaki erkeğe bakışımda iş, meslek çok önemli bir unsur. insan işsiz olabilir ama işsizlik geçici bir süredir. belli bir yaştan sonra herkesin geçim kaynağını ayarlaması lazım, kadın erkek farketmez. karşımdaki adam "işsizim, iş hayatı çok zor, kaldıramıyorum, yapamıyorum, iş yok, maaşlar düşük ve/veya çalışmayı sevmiyorum" tarzı konuşursa bakışım başka, "şu an işsizim, görüşmelere gidiyorum, hedeflerim şunlar, şu alanda ilerleyeceğim" tarzı konuşursa başka bakıyorum. işsizlik konusunda dik duruş sergileyen insana kimsenin alaycı biçimde evde yatıyorsun gibi bir laf edebileceğini sanmıyorum. ediyorsa da haddini bildirmek gerekir. ama dediğim gibi nasıl anlattığın önemli, hem erkeklere hem de çevrene. seni tenzih ederim, hatta bu sitedeki arkadaşlar yanlış anlamasın ama gerçekten kadınların çalışmasını çok da gerekli görmeyen, baba parası yemeye bayılan üniversite mezunu kesim de var ve erkekler zaman zaman acaba konuştuğum kişi bu kesimden mi diye düşünüyor olabilir. işsizlik geçici bir süreç, dik bir duruş sergile herkese karşı çünkü nasıl olsa bulacaksın, kimsenin seni buradan vurmasına izin vermemelisin. saçmalayana da haddini bildir.