Üniversite sorunu

mefal

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
1 Ağustos 2020
7
5
1
25
Merhaba iyi bayramlar dilerim öncelikle. 20 yaşındayım istanbulda ailemin yanında lisans grafik tasarım okuyorum. Bu sene 2. Sınıfa geçtim. Sorunum şu ki bölümümden hiç memnun değilim her zaman öğretmenlik okumak istedim ama puanım yetmediği için çizimim iyi grafik tasarıma gireyim bari dedim ancak işler hiç istediğim gibi ilerlemedi, ömür boyu bu mesleği yapmak istediğimi hiç zannetmiyorum. Bir de üstüne %50 burslu okuyorum. Hem zamanımdan hem de maddi açıdan kaybım oldu. Aklıma tekrar sınava hazırlanmak ve il dışında üniversite okumak geliyor ancak şimdiki okulumu bırakıp gitmem mantıklı mı olur hiç bilemiyorum. Ne arkadaşlarıma ne de aileme açıklayabiliyorum bu durumu. Ailemin tepkisini kestiremiyorum ancak çok istediğimi görürlerse izin verirler diye düşünüyorum. Sizce ne yapmalıyım? Tekrar mı hazırlansam yoksa okulumu bitirsem mi? Teşekkürler

ömür boyu bu mesleği yapmak istemiyorum diyorsanız karar belli aslında ,bence geri kalan zamanı güzel değerlendirin tekrar hazırlanın, bu şekilde hep stres altında kalacaksınız

nerde okudugumu bilmiyorum ama söyle bir sey okumustum '' hayatta ne yaparsaniz yapin seveceginiz bir iste calisin , böylece hergün gitmek zorunda oldugunuz yerde iskence görmessiniz '' birseylerdi . düsünsene ömrün boyunca ayni meslekte calisaksin belki , ömrün boyunca mutsuz mu olucaksin yani ?

20 yaşındasınız ve 1 sene okudunuz. Sevmediğiniz bir meslekte hayat geçmez. Hangi bölüm okumak isterdiniz ve kazanabilmek için ne kadar zamana ihtiyacınız var tahminen?

Kendini bu alanda geliştirip, okulunu bitirip akademisyen olabilirsin bence. Hiçbir şey için geç değil elbette fakat yeni bir hazırlık süreci yıpratıcı olabilir
Evet süreç çok yıpratıcı olacak bu yüzden kararsızım hem okulu yürüteceğim hem de yks çalışacağım. Allahtan öyle zor bir bölümüm yok Vize final dışında baya boş vaktim kalıyor

ömür boyu bu mesleği yapmak istemiyorum diyorsanız karar belli aslında ,bence geri kalan zamanı güzel değerlendirin tekrar hazırlanın, bu şekilde hep stres altında kalacaksınız
Haklısınız umarım cesaretimi toplayıp en iyi şekilde hazırlanırım

Evet zaten bunu düşündükçe depresyona girecek gibi oluyorum

20 yaşındasınız ve 1 sene okudunuz. Sevmediğiniz bir meslekte hayat geçmez. Hangi bölüm okumak isterdiniz ve kazanabilmek için ne kadar zamana ihtiyacınız var tahminen?
Sınıf öğretmenliği okumayı çok istiyorum umarım başarabilirim. Yaklaşık bir senem var

Alışırsın bence, eğer sektörde iş bulacağına inanıyorsan pes etme

Annem coğrafya okudu fakat atanamadı 90 alamadığı için

Bazen çok istediğin şeylere zor bir yol gider bazen hiç hiçmez

Öğretmenlik çalışma koşulları , iş imkanı da çok kolay olmayabiliyor. Bu kadar çaba sonunda ülkemiz koşullarında pişman olabilirsiniz. Grafik tasarımda akademik kariyer yapıp öğretim üyesi olmayı deneyebilirsiniz, belki öğretmenlik mesleğine yakın olabilir

Ben olsam tekrar hazirlnirdim sevmedigin bir bolum okumak veya işte calismak cok zor cunku

Çizimin iyiymiş neden sevmedin ki bölümünü. Is imkanları nasıl. Daha önce söylenmiş akademisyenlige yönelebilirsin bence de.

Şu dönemde öğretmen olmak, mantıklı mı sizce?
Öğretmenlerimizin hali içler acısı, kpss belası bir yandan, formasyonlular bir yandan, atamamayanları hiç söylemiyorum, özellerin çalışma koşulları ortada.
Bu kadar kutsal bir mesleğe ancak böyle işkence edilirdi, büyük bir başarı örneğiyiz.

Grafik tasarım ise yelpazesi çok geniş, iş alanı aşırı fazla, ihtiyaç duyulan bir meslek.

Evet insan sevmediği mesleği yapmamalı ama sevdiği mesleği de yapabilmeli!
Velev ki atanamadınız, bir kolejde haftada 6 gün tam zamanlı hem de komik bir ücrete, tüm sömürülerle çalışabilecek misiniz?

Evet zaten bunu düşündükçe depresyona girecek gibi oluyorum
Grafik tasarimin neyinden memnun kalmadiniz?
Arkadasimin kizi da bu yil tercih edecek,cok istedigini soyluyor,cizim yetenegi de var.
Ailesi kendi istiyor diye bir sey demiyor ama pisman olursa diyorlar.

Oylemi diyorsun arkadasim?
Az onceki mesajima bakabilirmisin?
Yegenim kadar seviyorum cocugu,2 yillik okuyacak grafigi,belki 4 yila tamamlarmis.
Onu acik mi diyorsun,cevremizde hic bu dalda ugrasan yok.

Merhaba sevmediğin bir şeyi yapmak çok zordur gerçekten ama bu bölümde kendini geliştirip akademisyen olabilirsin böylece öğretmenlik de yapmış olursun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…