Üniversite sorunu

Grafik tasarimin neyinden memnun kalmadiniz?
Arkadasimin kizi da bu yil tercih edecek,cok istedigini soyluyor,cizim yetenegi de var.
Ailesi kendi istiyor diye bir sey demiyor ama pisman olursa diyorlar.
Her insanın hayali farklıdır, ben sırf bir sene daha mezuna kalmamak için mecburiyetten girdim aklımda olan bir bölüm değildi. Nasıl olsa yeteneğim var alışırım diye düşündüm ama öğretmenlik çok aklımda kaldı doğrusu. Hayattaki tek keşkem diyebilirim. Eğerki kendine güveni varsa başarabileceğine inanıyorsa bence okumalı. Kendini geliştirebileceği ve çok iyi yerlere gelebileceği bir bölüm. Tek tavsiyem köklü bir üniversiteye gitsin

Merhaba sevmediğin bir şeyi yapmak çok zordur gerçekten ama bu bölümde kendini geliştirip akademisyen olabilirsin böylece öğretmenlik de yapmış olursun
İlk girdiğimde hedefim buydu ancak okurken katlanamadığımı fark ettim. Çizim yapmak çok güzel ve eğlenceli ama iş boyutuna girdiğimizde olay değişiyor. Bir yerde çalışma şansı buldum ondan sonra çok fazla soğudum
Haklısınız ancak hayatta hiçbir şeyin garantisi yok maalesef. Bu alanda iş bulacağıma inanıyorum ama çok emek harcamak lazım. Sevmediğim bir şey için de kolumu kaldırasım gelmiyor. her yerde öğretmenlik kadar grafiker mezunları da var. Özel sektöre girmek ayrı bir efor istiyor girdikten sonra da iş bitmiyor nerdeyse bütün şirketler insanları sömürüyor Keşke öğretmenliğin itibarı bu kadar zedelenmeseydi de gerçekten isteyen insanların atanamama korkusu olmasaydı çok üzgünüm

Yatay geçiş yapma imkanın varsa ve okulunda istediğin bölüm varsa onu değerlendirebilirsin. Bazı okullar bursunu kaybetmeden farklı bir bölüme geçiş yapmana olanak sağlıyor. Yönetmeliğinize bir bak derim.

Kizimizin lisenin basindan beri dusuncesi bu bolum.
Bakalim siralamayi yapacak ama puani nereye yetecek.

Oylemi diyorsun arkadasim?
Az onceki mesajima bakabilirmisin?
Yegenim kadar seviyorum cocugu,2 yillik okuyacak grafigi,belki 4 yila tamamlarmis.
Onu acik mi diyorsun,cevremizde hic bu dalda ugrasan yok.
Tabii ki, grafik tasarım her alanda iş bulur.
Çünkü işi görsel yaratıcılık olduğundan aklınıza gelebilecek her sektörde çalışma alanı vardır.
Sanat, tv, yayın, yayım, otomotiv, inşaat, ticaret, gıda aklınıza ne gelirse.
Bir markanın yeni çıkan peynirini tanıtmak, o kutuyu tasarlamak, görselini en iyi sunmak onların işidir.
Sonra pr ajansı devreye girerek reklam filmi çekilir ama yine grafik tasarımcı yer alır ajanslarda da.
Düşünün evinizdeki her şeyi, hepsi bir tasarımcı ürünü.
Logo, ürün, tanıtım vb şeyleri grafik tasarımcılar oluşturur ve marka değeri de bunlarla belirlendiğinden mesleki olarak iş sıkıntısı yoktur.
Ayrıca sanat yönleriyle eğer medyaya yönelirse sanat yönetmeni asistanlığı gibi alana da yönelebilir.
2 yıl grafik, 2 sene tv programcılığı şeklinde okursa da medyaya çok rahat atılır ama tavsiye etmem, malum hepimiz işsisiz o alanda.

Öğretmenliğin geleceği parlak değil malesef. İşsiz öğretmen ordusuna katılmak da var işin içinde. Ne öğretmenliği olduğuna göre değişir tabiki

Bu bölümü sevmiyorum ama başka bir idealim yok deseydin okulunu bitir derdim ama çalışma imkanıda bulup sevmemişsiniz daha yolun başındayken okulu dondurun ve tekrar hazırlanın.. ömür boyu sevmediğiniz işi yapmak çok zor ayrıca sınıf öğretmenliği diğerlerine göre kolay atanıyor tamam atanamayan var ama bir sürüde atanan var sonuçta ya atanamazsam diye hayallerden vazgeçmek olmaz.. sevmediği bir bölümü okumuş her gün işe giderken ayakları geri geri gitmiş ve sonunda istifa etmiş biri olarak söylüyorum.. yolun başındasın sevdiğin işi yapmak büyük mutluluk ve şans imkanın varken değerlendir..

Tesekkur ederim guzel cevap icin
Hedefi medya degil,logo tasarimi vs.
Herkes secimlerinden memnun olsun yasadikca,hayatin alternatifi yok cunki.

Formasyon alip alaniniz uzerine ogretmenlik yapabilirsiniz. Ulkedeki ogretmenlerin durumu belli. Aciktanda edebiyat ogretmenligi okursunuz boylece diger hayalinizi de gerceklestirirsiniz. okulunuzdaki CAP yan dal bunlari da arastirin. Kac yillik okuyorsunuz bilmiyorum da tek universite dünya icin az geliyor. Muhakkak 2. Ve 3. Dilleri ogrenip bunlarla ilgili de öğretmenlik yapabilirsiniz.

Bende istemediğim bi bölüm okumuştum ve çok pişmanım ! Ailene durumu anlat ve yeniden hazırlan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…