Universite sorunu..

skyrose

Guru
Kayıtlı Üye
8 Mart 2011
1.900
2.501
333
Merhaba ablalarim kardeslerim cok canım sıkkın cok bunaldım. Bana bi fikir verin lutfen. Ben yurtdısında universite okuyorum. Devletin ogrenciye resmen dusman oldugu bi ulkedeyim. Babam yuzunden geldik buraya liseyi burda okudum. Babam calısmıyor annem calısıyor onun kazandıgı evi anca gecindiriyor. Bende devlet yardımıyla okuyorum iste. Yıllık 9.000 lira ogrenim ucreti denen bisey var universiteye odeniyor. Ben bunu karsılayamayacagim icin devlet oduyor bunu borc olarak. Universiteyi bitirip calısmaya basladıktan sonra bu parayı geri odemem gerekiyor. 4 sene okuycam yani toplam 36.000 borc !! Artı yurt parası var. Ekimde 2.000 , Ocakta 2.000 ve Mayista 1.000 lira odenmesi gerekiyor yurt icin. bunu da devlet oduyor borc olarak. yani senede 5.000. 4 senede 20.000. Toplam 56.000 borc !. Mezun olduktan sonra 56.000 lira borcum olacak devlete. Bide 4 ayda bir 300 lira burs odeniyor. 300 lirayla 4 ay gecinmem gerekiyor. Ailemin bana hic bi katkısı olmuyor malesef. Cok bunalıyorum yatay gecisle Turkiye'de okumayi dusunuyorum. Ama orda kim nasıl karsılicak masraflarımı. Gerekirse bi is bulup calısırım ama okuldan vakit bulabilecek miyim? Bide kac senedir burda okuyorum oranın egitim sistemine ayak uydurabilecek miyim? Sizce bunalmakta haksız mıyım? Bunlarin yaninda manevi anlamda cok yiprandim cok yalniz hissediyorum kendimi. 12 yasimda geldim buraya alisamadim hala da alisamiyorum. Gitmek istiyorum. Ama iste bahsettigim tereddutlerim var. Ben orda okuyabilir miyim? Bilgisi olanlar yardımcı olursa cok sevinirim. Herkese simdiden tesekkur ederim.

Son düzenleme:
bunalmakta çok haklısın bir öğrenci olarak seni çok anlıyorum... buradaki şartları sistemi kendin değerlendirmek için erasmus programına başvursan belki gelirsin...

bunalmakta çok haklısın bir öğrenci olarak seni çok anlıyorum... buradaki şartları sistemi kendin değerlendirmek için erasmus programına başvursan belki gelirsin...

aynen oyle canim dusunsene universiteyi bitirdikten sonra 50.000 kusur borcum olacak devlete omrum borc odemekle gececek. Bazen okumasam daha iyi diye dusunuyorum. Erasmusla sadece 1 yilligina 3. senemde gelebiliyorum. Orda okumak icin ilk donem sonrasi Turkiye'ye yatay gecis yapmam gerekiyor.

Son düzenleme:
aynen oyle canim dusunsene universiteyi bitirdikten sonra 50.000 kusur borcum olacak devlete omrum borc odemekle gececek. Bazen okumasam daha iyi diye dusunuyorum. Erasmusla sadece 1 yilligina 3. senemde gelebiliyorum. Orda okumak icin ilk donem sonrasi Turkiye'ye yatay gecis yapmam gerekiyor.

insanı okumaktan soğutuyorlar seninde çok ciddi bi borcun olcakmış kardeşimde burslu okuyor özel bi üniversitede %50sini okul karşılıyor %50sini özel bi firma kendi burs buldu

gercekten sogudum okumaktan bazen o kadar bunaliyorum ki bosver falan diyorum ama kendimi kurtarmak zorundayim mecburum. ne guzel kardesin icin cok sevindim:) benim ailemin durumu zaten iyi degil. burda devlet universitesi diye bisey de yok butun universiteler ozel. Turkiyede bi devlet universitesinde okurum bu kadar stres yasamam en azindan.

gercekten sogudum okumaktan bazen o kadar bunaliyorum ki bosver falan diyorum ama kendimi kurtarmak zorundayim mecburum. ne guzel kardesin icin cok sevindim:) benim ailemin durumu zaten iyi degil. burda devlet universitesi diye bisey de yok butun universiteler ozel. Turkiyede bi devlet universitesinde okurum bu kadar stres yasamam en azindan.

evet senin durumunu düşününce burada devlet daha mantıklı sanırım... hem kendi ülken :) geçiş işlemleri nasıl oluyor bir araştır bence ama ailen ne der bilmiyorum:26: ne okuyorsun bu arada :)

Ailem pek sicak bakmiyor onlardan uzakta olacagim icin ama konusup bi sekilde ikna edicem. Uluslararasi Ticaret okuyorum canim.

Ailem pek sicak bakmiyor onlardan uzakta olacagim icin ama konusup bi sekilde ikna edicem. Uluslararasi Ticaret okuyorum canim.

Ben yurt dışında okumaya gidiyorum desem beni naparlar acaba ayyy:18: güzel bir bölüm canım :)

bence gelebilirsen gel Türkiye'ye. mezun olduktan sonra bu kadar borç. ne kadar sürer bu borcu ödemen?

Sizin eğitim sisteminizi bilemiyorum Türkiye'de de bilemiyorum uluslararası ticaret nasıldır ama alışırsın bence araştır.

nasıl hangi okullara gelebilirsin dersleri falan.

hangi ülkeymiş ya o..öğrenci birlikleri hiçbir şey yapmadı mı ?

bende yurt dışında okudum bizim orada da yabancı öğrenciler fazla ödüyordu onu simdi 780 euro yaptılar ama öğrenci vizesi

olanlara normal vizede 380 euro bu herkes için geçerliydi baya direndiler onlara yine ücretsiz belli bir döneme kadar..

bence yatay geçiş yap eğer geri oraya dönmeyeceksen döneceksen diplomanın geçerliliği olmaz

cok bunaldim gelmek istiyorum ama cesaret edemiyorum saglam bi karar alamiyorum bi turlu. bu borcu mecburen taksitle yavas yavas odiycem ama kimbilir ne zaman biter.

Ingiltere canim. Malesef durum boyle ve kimsenin biseyi degistirdigi yok. Mezun olduktan sonra hemen calismaya baslayip bu borcu odemem gerek. Az bi para da degil taksitle yavas yavas odiycem mecburen ama kimbilir ne zaman biter. Yok bidaha donmek istemiyorum buraya.

haklısın canım aslında dönmek istemiyorsan o sekilde yatay geçişi yap..

canım ama çok üstüne düşmen gerek sanırım buralarada da torpil dönüyor..

ben evlendim türkiyeye geldim yatay geçişe başvurdum ama olmadı(ben sadece bir okula yapmıştım) yalnız bir akradas vardı
valla 5 senede verdiği ders sayısı bir elin parmağını geçmezdi onun ki oldu.bende mecburen bırakmak zorunda akldım açıktan devam ediyorum inşallah seninki olur..birden fazla okula basvur..temmuz agustos aylarında oluyor..ama sen şimdeden kağıtları toplamaya başla..

transkript ve verdiğn bütün derslerin sekreterliğinden dersin içerikleri hakkında kağıt alıyorsun bunlarıda tercüme ettirecen filan uzun sürüyor başla canım ama sana tavsiye birden fazla okula var.. keşke orada bitirip dönebilseydin daha iyi olurdu senin için

İngiltereyse bence dönme. Tabi okulunun reputation ranking'ine bağlı eğer gerçekten iyi bir okuldaysan yazık etme. Mezun olduktan sonra gerek İngiltere'de gerekse Türkiye'de iyi bir iş bulabilirsin büyük şirketler mezun olunan üniversitelerin ismine bakıyor artık günümüzde. İngiltere diplomanı avantaj olarak kullanabilirsin...Üstelik yabancı dilin ileri düzeyde. Bu da bir artı biliyorsun ilerisi için.

Elimden geleni yapicam canim artik donmeyi dusunuyorum en mantiklisi bu bence ama ailem pek yanasmiyor. ben dogru karari aldigimi dusunuyorum ama ikna edemiyorum onlari. ne yapicam bilmiyorum. zorlanacagimi dusunuyorlar dersler acisindan falan. kac senedir burda okuyorum cok zorlanirsin diyorlar ama benim durumumda olan o kadar insan var ki cok calisirim bi sekilde hallederim yani.

evet iyi bir okuldayim burdan mezun olsam cok daha iyi olur ilerde is bulma acisindan ama yatay gecisle oraya gelip ordan mezun olursam da issiz kalmam. cunku yabanci dilim de ileri duzeyde dedigin gibi.

evet iyi bir okuldayim burdan mezun olsam cok daha iyi olur ilerde is bulma acisindan ama yatay gecisle oraya gelip ordan mezun olursam da issiz kalmam. cunku yabanci dilim de ileri duzeyde dedigin gibi.

evet dilin ileri düzeyde ama ülkemizde artık çoğu kişi dil biliyor, üstelik Koç, Boğaziçi,Bilent ve ODTÜ gibi okulların öğrencileri ileri düzeyde konuşuyor İngilizce artık bir zorunluluk. Bence diplomanı oradan al ki daha iyi bir yerde işe girebilesin...

Canım Yatay geçiş yapıp turkıyede devlet unıversıtesınde okursan bırıncı ogretım olursan hıc para ödemiyorsun .Sadece kalacağın yer yeme ıcme masrafın oluyor.Aslında bı yerden burs bulursan ve devlet bursuna başvurursan cıkabılır o çıkmasa bıle gerı odemelı kredı çıkıyor .O da aylık 300 tl verıyorlar.ve okulun bıtene kadar sanırım ama bu parayı çalışmaya baslayıınca ödüyorsun canım..Ordan daha ucuz bence.

Canım dıger yorumlara şimdi baktım bır kaçına.Okulun iyi yani İngilterede ordada iş bulursun.Ama okuması cok pahalı ..Hangi bölümü okuyorsun orda canımm?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…