Üniversite ve yurt hayatı

otomatikportakal

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Eylül 2009
71
0
86
33
İstanbul
Merhaba kızlar özellikle üniversitede olanlar baya merak ettiğim şeyler var ben de üniversite öğrencisiyim ve hayatımda hiç yurtta kalmadım arada düşünüp vazgeçiyorum. Sormak istediğim bazı şeyler var yurtta kalanların bakış açısını merak ediyorum özellikle. Arkadaşlık ilişkilerinde bu yurtta kalma mevzusu çok etkiliyor mu bana düşününce çocukca geliyor hani ama bakıyorum da sanki yurtta olmadığın sürece birilerine çok çok yakın olamıyorsun. Bu konuda yorumları merak ediyorum çünkü kafam cidden karışık.

bence unı okuyan herkes 1 yılda olsa yurt hayatını tatmalı dıye düşünüyorum...emınım benım gıbı dusunen coktur evde kalmanın getırdıgı sorumluluk cok daha fazla...ve maddı kısmı daha külfetlı bana göre...evde ınsan annesı kardesı ıle kavga edıyor hıc tanımadıgın yada cok az tanıdıgın ınsanlarla aynı evde kalınca bırsure sonra tartısmalar kacınılmaz oluyor sonrada küslükler.tabı bunlar hıc istenmeyen durumlar ama yaşanıyor maalesef.....yurdun eksılerı de cok artıları da ben 4 yıl yurtta kaldım evde kalan ark larım da coktu ama yıne olsun ben yurdu tercıh ederım.....ayrıca yurtta kalan kısının ark ı daha fazla oluyor...hımm bir de yurtta bırıne eyvallah cekersın konusmazsın onunla ama evde kalınca öyle olmuyor işte.....evın düzenı yemek derdi temızlık vs ler ne bılım işte aklıma gelenler bunlar....

Hayır ben evde arkadaşlarımla kalmıyorum zaten annemle kalıyorum çünkü ailemiz üç kişi babam çalışıyor annemle de kalmazsam hepimiz farklı yerlerde olucaz diye ki rahatım yani annem gezip tozmama laf etmez yani derdim bu değil. Sadece yurtta yaşayanların gözünden gerçekten böyle arkadaşlık mevzularında bir ayrım oluşuyor mu bunu merak ediyorum ya da ne bileyim bu tarz farklar işte.

anladım unıyı nerde okuyacagını sorsam...ben kucuk bıyerde okudum yanı nufusu 450.000 olan ve maales dısardan gelen ınsanları pek sevmeyen bır sehırde aynı memleketten olanlar bırbırlerı ıle daha sıkı fıkı oluyor dısardan gelıp de yurtta kalanlarda bırbırlerı ıle tabı ki......ama yıne de dıyorum ya ıstedıgın kadar annen ızın versın aynı yatakta oturupta gece 3-4 e kadar arkadasların ıle sohbet etmenın tadı sanırım anneın yanında cıkmaz:)

hımmm cnm dedım ya yurt da guzeldır evde kalmakta ama aile ıle bılemıcem....ist da pek tekın bır sehır degıl bence annen ıle kalman dogru olabılır tatlım...

İşte dediğim gibi ailemi çok fazla bölmek istemiyorum ben orda annem evde babam işte falan. Böyle zaten iyiyiz hoş ben tek de kalırım yurtta da bana hiç fark etmiyordu atıyorum arkadaşlarımla görüşmek olsun falan ben hiç düşünmüyordum yani bir sorun diye ama şimdi bazen düşünüyorum ki acaba yurtta kalmadığımdan aramızda yeterli samimiyet olmuyor mu ya da ne bileyim bu tarz düşünceler işte arada üzülüyorum. Ve sadece bunu yurttakilerin gözünden merak ediyorum.

onu şimdiden bılemezsın cnm o senın arkadaslık ilişkine ve karsıdakı kişiye baglı mesela bır ark ın olur yurtta kalıyordur sen evde onu evıne davet edersın yemege çagırırsın arada sizde kalır arada sen kaçamak :) olarak yurda gıdersın bence hıc sorun olmaz böyle seyler....

Ben de 4 yıl devlet yurdunda 1 yıl evde kalmıştım..bahsettiğin arkadaşlık mevzusu şöyle oluyor; yurtta kalıyorsan arkadaş çevren kalabalık da olabilir olmayabilir de o senin sosyalliğine kalmış..ama insan ister istemez birkaç kişiye daha çok yakın oluyor ve her şeyi bu insanlarla yapıyor diyebilirim.bu ev için de geçerli eğer uyumlu arkadaşların varsa onlarla yatıp onlarla kalkıyorsun.mesela benim bölümümde aynı yurtta kalanlar hep beraber takılırlardı aynı şekilde aynı evde kalanlar da.aileyle yaşamak ise az da olsa sosyalliği etkileyebiliyor.

ben üniversite hayatım boyunca yurtta kalmış biri olarak yurdun zor bir yer olduğunu söyleyebilirim sana..daha bu sene bitti okulum ve artık evimde olduğum için çok daha huzlruyum diyebilirim..
arkadaşlık açısından bakarsak olaya, yurtta kalınca yurt arkadaşlarınla ister istemez samimi oluyosun, çünkü senin her halini görüyo zamanı geliyo tartışıyosunuz, aynı yemeği yiosunuz vs.. ama okulda böyle bi durum yok sdc onun dışarıdaki haliyle biliosun onu.. ve bu iki arkadaşlık ister istemez farklı oluyo..
ama yurtta kalanlar samimi olur, okulda olmaz gibi bişe bence yoktur.
yurt hayatı hem çok eğlencelidir ki bu odandaki arkadaşlarınla kuracağın samimiyete bağlı hem de zordur, çünkü çoookk değişik insanlar olabiliyo
sana benden nacizane bi tavsiye, evinde kalmaya devam et..

Ya annem böyle yalnız kalsın hiç istemiyorum. Babam da evde olsa içim rahat olur o zaman belki şimdi böyle içimden hiç gelmiyor yurtta kalmak. Bir de okuduğum üniversite gerçekten en iyi üniversitelerden biri şimdi isim vermiyorum hani yurtta kalsam cidden rahat olurum belki ama nedense içimden gelmiyor. Sadece tek düşüncem ben çabuk sıkılan yerinde duramayan biriyim hani evde durmak beni akşamları sıkıyor dışarı çıkıyorum genelde vs ama durmam gerektiğinde çok boğuluyorum sürekli kurslar vs arıyorum kendime. Kısa sürece umutsuzluğa kapılan biriyim o yüzden acaba yurtta olsam böyle olmaz mı diye de düşünmüyor değilim. Bu sene de böyle olacak muhtemelen ama bayadır kafamı kurcalıyor bu mesele.

bir de şu vardır mesela bazı ınsanlar yurttan cok şikayet eder oflar puflar rahata alışmışlardır sende onlardan isen bence hıc yurdu dusunme sonucta yurt evın kadar temız olamaz yurtta senın canın bırsey ıstedıgınde yapan olmaz yurtta çamasırın ıle sen ugrasırsın vs ler bunları kaldıracak bünyen varsa yurt iidir....

Yok ben Koç'ta okuyorum cidden benim tahmin ettiğim gördüğüm yurtlara göre çok iyi hani. Sadece beni zorlayan ütü falan bilmiyorum o baya zorlar gibi geliyor hani. Ama yurt hayatından korkmuyorum gerek duymuyorum sadece ama arkadaşlık ilişkilerimi etkilesin istemiyorum yoksa derdim yurtta kalamamak değil :)

bence kafanı hıc takma böyle seylere...dedıgım gıbı yurt ıle ev yanı aile ile kalınan ev asla aynı olamaz ama sen zaten kararını vermişsin annen ile kalacaksın ...bence dogru olanda o yanı dedıgın sartlarda zaten 3 kısısınız herkes ayrı bıyerde ..ben olsam bende annemle kalabılırdıim.....ya da annemi babamın gıttıgı yere yollardım öyle bır fırsat varsa tabı....

yurt iyi bi yurt ise yurdunu sevip sevmemen rastlayacağın insanlara bağlı.gürültü falan sevmiyorsan hiç bulaşma.yada 2-3 ay kalıp deneyebilirsin senetin yoksa. sonra istediğini yaparsın.

yurtta hiç kimsenin birbirine saygısı yok gürültü eksik olmaz sınav haftaları bile umrunda olmaz kişinin ertesi gün sınavı yoksa millet rahatsız olcakmış ders çalışıyomuş hiç saygı yok..saçını düzler lavoboya düşen saçlar aynen öylece kalır, banyosunu yapar çıkarken banyoyu temizleme ihtiyacı hissetmez tuvalet aynı şekilde toplu şekilde yaşadıklarını o beyinleri algılasa belki böyle yapmazlar
bi gün bi gürültü koptu kız ortalığı ayağa kaldırıyo millet odalardan falan çıktı noluyo diye kız tuvalte girmiş ve orda gördüğü şey dengesizin biri tuvaletin duvarına çöpe atması gereken pedi yapıştırmış kimin yaptığı bulunamadı tabi. eve çıkmayı çok istedim ben ama arkadaş grubumdan kimseyi kandırmadım allahtan iki yıldı.nerde çokluk orda ......

yurt asla evin rahatlığını vermiyor anladığım kadarıyla ancak dediğin gibi yurtlardaki oda arkadaşları çok yakın oluyor. ay canım sıkıldı. yani yurta veya arkadaşlarıyla evde kalmayanların arkadaş bulma sıkıntıları oluyor öyle mi?? ilk üni.ye geldiğinde herkes yurt vs. birbirlerini bulmuş sen tek mi oluyorsun?

benim yurt yaşantım olmadı ama çevremden duyduklarıma göre ev gibisi yok.senin ne güzel böyle bir imkanın varmış niye kafanı bulandırıyorsun ki:97:.arkadaşlığa gelince mutlaka kafa dengi birilerini bulursun canım sırf bunun için yurda falan gitmeyi düşünme bence

cnmm evinde yurdunda eksisi var
arkadaş cevren sosyalliğine kalmıştır... ama sınav zamanı ark. nın sınavı yok senin varsa ses seni rahatsız edebilir istediğin zaman sesi kapatıp uyuyamazsın ışığı kapatıp yatamazsın... ama şöylede birşey eğer anlayışlı birileriyle karşılaşırsan çook eğlencelidir....ki bir ark.ım 2kişilik odadan 3 kişiliğe geçmişti oda ark.ıyla anlaşamadığı için 3üde farklı bölüm olmasına rağmen çook eğleniyorlardı... oda ark.ı faktörü önemli yane...
evin artısı kendinle yanlız kalma ihtiyacı hissettiğinde kalırsın.... banyo wc çamaşır sırası beklemezsin....
temizliğe gelince şöyle diyeyim kişilerin kendi temizliğine kalmış birşey.....
ark.ım yurtta ben evde kalıyordum... dağınık pis odada var derdi ben yurda gittiğimde o odalara dek gelmemek için girmemiştim hiçbir odaya ne kadar pistirler bilmiyorum ama odayı afedersin şey götürünceye kadar değilmiş hiçbirinin... sadece haftada bir temizlerler derdi... he başka daha pisi kötüsü varmıydı bilemem onların katı 8 odalı 8X4=32 kişiden oluşan bir kattı ve banyoyu ne kadar pisde olsalar herzaman temizleyip çıkıyorlardı ki yurt zaten banyo wc hep temizlerdi... odaları herkes tatildeyken dolapları kilitletip temizlerlerdi....

ne kadar yardımcı oldum bilemem ama geçen sene bitirdim bende okulu ve sana diyebileceğim en önemli şey ist.da olduğun için ÇOOK ŞANSLISIN çünkü tüm imkanlar elinin altında her ne istersen 2 adım ötende kıymetini bil..... üniversiitende çok iyiymiş koç benimde hayallerimdi
ama kısmet olmadı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…