üniversite yaşamı

fyzanur

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2012
10.215
25.460
798
kızlar 26 yaşındayım . bir üniversiteyi bırakıp bu sene 2 yıllık başka birine başladım . okulun ilk haftası gitmediğim için pek fazla kimseyle kaynaşamadım . şimdi 6 tane kızdan oluşan bir grupla takılıyorum . samimi değilim öyle yanlarında takılıyorum . benim amacım kendi halimde derslere gidip gelmek milletle meraba meraba etmekti. ama hocalardan birisi bütün sene boyunca grup çalışması istediğini söyledi. grup sayısı en fazla 4 olacakmış ama biz hocaya rica edip 7 kişi olmuştuk. sonra bu kızlar cayıp farklı farklı gruplar oluşturdu . bende açıkta kaldım . şimdi ben sizden akıl almak istiyorum . ben bu grup çalışmasından nasıl kurtulabilirim? hocayla konuşmayı düşünüyorum ama ne diyebilirim? grup çalışmasına katılmadan dersi geçmek mümkünmü diye hocaya sormayı düşünüyorum ama değil diyecek büyük ihtimal. çünkü geçme notunun büyük kısmını bu oluşturcak dedi. şimdi adamla dikleşsem bi dert dikleşmesem bi dert .ben dersi dinleyip sınavlara katılmak istiyorum okadar ama bunu nasıl sağlayabilirim hocayla dikleşmeden ?

Grup çalışması varsa bir gruba dahil ol.

O bahsettiğin kızlar dışında .

Hocana ileteceğin bir durum şu an yok .

Diğer gruplarla konuş birine katıl .

Kendini soyutlamam gereksiz . Fazlaca samimi olmadan da bir grupta yer alabilirsin

Beni başka bir gruba aktarabilir misiniz hocam? Çünkü grup içinde de gruplaşma oldu ben bu şekilde verimli çalışamam, mümkünse bireysel çalışmak istiyorum de.

Grup odevlerinde arkadas olmak zorunda degilsin. Yok mu sinifta acikta kalmis birileri. Hocaya muhtemelen grup kurduklarinda bildirim yaparlar. En kotusu , hoca sizi eslestirir ama grup odevini bireysele ceviremezsin.
kimseyi tanımıyorum . birde grup çalışmasından nefret ediyorum . kurtulmanın yolu yok diyorsun yani.

Beni başka bir gruba aktarabilir misiniz hocam? Çünkü grup içinde de gruplaşma oldu ben bu şekilde verimli çalışamam, mümkünse bireysel çalışmak istiyorum de.
grupları kendiniz oluşturun dedi , hoca seçse sorun olmıycaktı zaten

işkence gibi geliyor bana ya , grup çalışmasında illa sorunlar çıkıyor . fizik dersinde ne gerek varsa grup çalışmasına .

kimseyi tanımıyorum . birde grup çalışmasından nefret ediyorum . kurtulmanın yolu yok diyorsun yani.

Merhaba deyip kaynasacaksin.

Evet yok zaten kapsamli odevleri olur. Bolumlere ayrilir ama birileri yapar birileri yapmaz. Artik sansina kimse gelirse idare etmeye calisacaksin.

Grup odevlerin asil amaci konuyu zamani dogru yonetme, bolusturme, paylasma ve iletisim yeteneklerinin gelistirilmesidir.

Grup odevi ne ise yarar deme. Ileride is aradiginda sorulacak sana bunlar. Herhangi bir sorun ciktiginda krizi nasil yonetiyorsun gibi...

+1

haklısın başa gelen çekilir diyip uyum sağlamaya çalışıyım en iyisi . sağ ol .

grup ödevi verdiğimde öğrencinin teki gelip "hocam ben bireysel çalışmak istiyorum" dese bayağı laf sayardım

hocaya kmseyle samimi olmadığını bu yüzden grubun olmadığını ve gruba yerleştirebilip bilemeyeceğini sor

grup ödevi verdiğimde öğrencinin teki gelip "hocam ben bireysel çalışmak istiyorum" dese bayağı laf sayardım
bir iki kereliğine verse dediğin gibi sayarsın da bütün sene boyunca sürekli grup ödevi isteyince ben ona sayıyorum ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…