• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

üniversite:(

üniversteye yerleşemediim çoook kötüyümm çok istiyorum ama olmuyo :(((

Neden olmuyor canm , yanlıs anlama ama smdı sıralamalar fln baya dustu ben 5 sene once egtm fakultesıne grdgm sıralamamla su an cok daha ıyı yerlere gırılıyor.. Nereleri yazdn kı gelmedı? ıns seneye olur sıkma canını

Hakkını vererek çalıştığına inanıyor musun?
Yeterli puanı aldında yanlış tercih yüzünden mi açıkta kaldın yoksa yeterli puanı mı alamamıştın ?

puanıım yeterli değildi ama yazdığım yerlerde ona göreydi tercihlerdemi bi hata yapıyorum bilmiyorum bu 2. senem ve yine olmadı

üzülmekte haklısın ama dünyanın sonu değil unutma:34:

nerede hata yapmış olabilirsin ölç tart.

tercihlerin sırf üniversiteye girmek içinmiydi ?

olanda hayır vardır. :46:

üniversteye yerleşemediim çoook kötüyümm çok istiyorum ama olmuyo :(((

benim gibi tıp hayali kurup hiç istemediğin bi bölüme girip 3 yıl 1.sınıfı okuyup soraki 2 senede 4 yılın dersini verceğine girmee...bekle ve istediğin yere gir.sen evden sıkıldın anlaşılan kendine farklı şeyler bul.

Ek yerleştirme de daha dikkatli tercihler yaparsın birinden yardım al yaparken.
İnşallah olur o zaman.

olmadığındada vardır bı hayır

seneye daha ıyı çalışırsın artık tecrubeli sayılırsın tercıhınıde ona göre yaparsın üzülmenın bı faydası yok

Bir açıköğretim bölümü yazsaydın.. Onların kursları da var okul gibi gidip geliyorsun etkinikleri de oluyor mezuniyet baloları da. Öğretmenlik yaptım oyle bir kursta ordan biliyorum. Bazıları da iş sene evden iki sene de örgün öğretim yapıyor bölümlerin. Tabii keşke istediğin gibi olsaymış ama edebiyat psikoloji sosyoloji falan itirip pedegojik formasyonla ogretmen dahi olunabiliyor.

Çok istemek yetmez.
Çok çalış.
Çalışma yöntemini değiştir.
Daha iyi puan alabilmek için gereken neyse yap.
Aynı adımları atarsan, kendini yenilemezsen aynı sonuçlarla karşılaşıp durursun.
Farklı yollar izle ders çalıştığında.
Bunun için hocalarınla görüş.
3.ye olur inşallah. Geç kalmış değilsin hiçbir şey için.

Üzülmekte haklısın canım ama çok da hırpalama kendini, kısmetinde ne ise o olacaktır elbet, sakın vaz geçme ama sonuçta artık her şekilde üniversiteye girlebiliniyor, olmadı açıkktan denersin :34:

Son düzenleme:
Bende 1 sene hazırlanmış , maddi yetersizlik içinde imkan bulup dersaneye gitmiş ve çalışmıştım. İstediğim bölüm olmamıştı. Bi sene daha denemek içimden gelmedi bile. Aöf yazıldım. Sonrası daha büyük pişmanlık. Aöf okumak hiç okumamak gibi. Çevrede iyi mesleği olan , okuyan akrabalar arkadaşlar .. Sürekli kıyaslanmalar..
Evde oturmak , ailemin bile gözüne battı zamanla. İş bul dediler , sevmediğim işlerdi yapamadım. Şimdi AÖf önlisans okuyorum fakat LİSE Düzeyi KPSS hazırlanmaya karar verdim. Ayrıca YGS i 2 yıl aradan sonra yine deneyeceğim. Kaç doğumlusun bu arada ? Aynı şeyleri yaşamış gibiyiz.:43:

bazen ne yaparsan yap olmaz işte. biz ona ''kader'' diyoruz. böyle durumlarda sığınılacak en büyük liman ''hayırlısı''dır. demek ki varmış bir hayır. elinden geleni yaptığına inanıyorsan üzme kendini. canın sağ olsun...

istediğim yeri kazanmam için 40 puan daha almam gerekiyordu eski sistemde..dersanedeki rehber öğretmeni yanına çağırıp 40 puan artış pek mümkün değil sen isteklerini düşür dedi.. ilk yaptığım şey dershaneyi değiştirmek oldu.. bende bilirim herhangi bir y.ö kurumuna yerleştirilemediniz yazısının acısını.. ama sonraki sene eksiğim olan dersler öncelikli olmak üzere çok sıkı kampa girdim ve istediğim yer oldu.. sıkma canını.. sadece 1 sene sosyal hayata internete muhabbete ders dışındaki hiçbir aktiviteye izin yok.. böyle dene emin ol çok daha iyi puanlar alıcaksın...

Bende 1 sene hazırlanmış , maddi yetersizlik içinde imkan bulup dersaneye gitmiş ve çalışmıştım. İstediğim bölüm olmamıştı. Bi sene daha denemek içimden gelmedi bile. Aöf yazıldım. Sonrası daha büyük pişmanlık. Aöf okumak hiç okumamak gibi. Çevrede iyi mesleği olan , okuyan akrabalar arkadaşlar .. Sürekli kıyaslanmalar..
Evde oturmak , ailemin bile gözüne battı zamanla. İş bul dediler , sevmediğim işlerdi yapamadım. Şimdi AÖf önlisans okuyorum fakat LİSE Düzeyi KPSS hazırlanmaya karar verdim. Ayrıca YGS i 2 yıl aradan sonra yine deneyeceğim. Kaç doğumlusun bu arada ? Aynı şeyleri yaşamış gibiyiz.:43:

aöfnin diğer üniversitelerden hiçbir farkı yok!!! diplomanda açıköğretim yazmıyo bu 1! hangi üniversitede okursan oku kendini geliştirmediğin sürece okusan ne fayda bu da 2! ben örgün ögretimde okudum nişanlım aöf işletme mezunu.. hiçbir şekilde aramızda bi kültür farkı vs olmadı olmaz da.. lütfen bu kadar küçümsemeyin..aöf yi bitirmek çok kolay değil ve sizin de örgün okuyanlardan hiçbir farkınız yok kendinizi asla eksik hissetmeyin ailenizin dediği çok doğru iş bulun cvniz için iş tecrübesi edinebileceğiniz yerlerde çalışın yeni mezun olan örgün öğretim mezunlarından deneyiminizle 1 adım önde olursunuz..

Tercihlerini yanlis yapmissindir.

Mesela benim sevgilimin kardesi girdi bu yil ossye. 287 gibi cok dusuk bir puan aldi.

Tabi dersane hocalari hemen aradi tercih yapma bidahaki yil indirimli oku. Zaten bu puanlarla bi yer gelmez vs.

Cocuk da tercih yapmayacakti. Ben yaptim onun yerine tercih hem istemedigi illeri yazmadim hem sadece devletten tercih yaptik hem de sadece dort yilliklari yazdi.

Sonuc olarak 9.terchi geldi hitit siyasal ve kamu :))

Bence sen de yanlis secimlerin kurbani olmussun canim :(

aöfnin diğer üniversitelerden hiçbir farkı yok!!! diplomanda açıköğretim yazmıyo bu 1! hangi üniversitede okursan oku kendini geliştirmediğin sürece okusan ne fayda bu da 2! ben örgün ögretimde okudum nişanlım aöf işletme mezunu.. hiçbir şekilde aramızda bi kültür farkı vs olmadı olmaz da.. lütfen bu kadar küçümsemeyin..aöf yi bitirmek çok kolay değil ve sizin de örgün okuyanlardan hiçbir farkınız yok kendinizi asla eksik hissetmeyin ailenizin dediği çok doğru iş bulun cvniz için iş tecrübesi edinebileceğiniz yerlerde çalışın yeni mezun olan örgün öğretim mezunlarından deneyiminizle 1 adım önde olursunuz..

kesinlikle katılıyorum...bu aöf yi baltalama çabası neden bir türlü anlayabilmiş değilim..
bir küçümseme önemsemem durumu var ama asla öyle değil...
örgünde okumayı gurur sayan aöf yi de kaale almayan bir zihniyete sahip insanlara acıyorum, çevrelerindeki kıyaslamaları görüp sızlanmaktan, aöf nin nimetlerinden mahrum kaldıklarının farkında değil...
bende çevremden örnek vereyim, kardeşim eğitim fakültesini bitirdi ve bir türlü atanamıyır kps puanları çok yüksek olmasına rağmen...
arkadaşım hemşirelik bitirdi fakülte....oda şuan atanamadığı için hastanelere minnet edip sözleşmeyle işe girme çabasında kaç senedir açıkta bekliyor öyle..
diğer arkadaşım sınıf öğretmenliği bitirdi atanamıyor...ve bunun gibi çevremde dolu insan var...örgün okumak koltuklarınızı kabartsa da iş icraata gelince bomboş kalabiliyorsunuz....kpss gibi bir duvarı aşamadığınız sürece tıp bile okusanız ne çare...
o bahsettiğim arkadaşlarım şuan aöf yi okuyor ikisi de... örgün okuyanlara saygım sonsuz yanlış anlaşılmasın...ama örgünü aöf ile kıyaslayıp da aöf yi bal kaymak gibi kolaymış ve önemsizmiş gibi gösterenlere kusura bakmasınlar yazık diyorum...
ben aöf okuyorum ve bu sene çalıştığım dersi hiç bi zaman çalışmadım...sınavların zorluğunu görmek istiyorsanız açın netten çıkmış sorulara bi bakın....birçok aöf li kaldı derslerinden...eskisi gibi değil artık....söylemesi ayıp eşşek gibi çalıştık, ama böyleyken bile canımız çıktı geçecez diye...
bu aöf yi kötüleyenlere biraz vicdan diyorum vicdan...bu kadar baltalamaya hakkınız yok...
ne demek öyle aöf yi okumak veya okumamak arasında hiç fark yok...bilmediğiniz konularda nasıl bu kadar alaycı konuşabiliyorsunuz...siz öyle düşünüyor olabilirsiniz ama benim çevremde de hep aöf sayesinde biyerlere gelmiş insanlar var...
araştırmalarınızı bi gözden geçirin...bu kadar aöf li öğrenciye de umutsuz vakaymış muamelesi yapmayın lütfen...

Benim bölümümün kpss de nitelik kodu bile yok. Ne işinden bahsediyorsunuz ? Ayrıca diplomada açıköğretim fakültesi de yazıyor. Lütfen bilmeden yargılamayın.
Ayrıca bi sağlık bölümünü bitiren lise mezunu çok iyi maaşla , çok iyi kalitede çalışırken , çalıştığı yerde bi saygı görürken , ben üni olduğu halde , kpss de iyi bi başarı elde etsem bile bölümümden atanamayacaksam , evet kalitesiz olan bir şeyler var bu sistemde. Daha iyisini yapma imkanı varsa , yapılmalı diye düşünüyorum. O yüzden yeniden gireceğim sınava.

Son düzenleme:
Neden olmuyor canm , yanlıs anlama ama smdı sıralamalar fln baya dustu ben 5 sene once egtm fakultesıne grdgm sıralamamla su an cok daha ıyı yerlere gırılıyor.. Nereleri yazdn kı gelmedı? ıns seneye olur sıkma canını

çocuk gelişimi itiyorum 2 senedir bunun için uğraşıyorum sıralamalar düştü evet sınav zorladı çünkü

Back
X