Üniversitelerin Online Derslerini Takip Etmek İstiyorum

prometheus

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Nisan 2008
2.767
7.752
683
Kızlar merhaba, şu anda çalışmıyorum evdeyim. Üniversitelerin online derslerini takip etmek istiyorum. Mesela Boğaziçi üniversitesinin edebiyat ve tarih derslerini dinlemek istiyorum. Hiçbir kötü amacım yok. Panel, program, söyleşilere çok katılırdım artık bunlar da yok, kültürel anlamda beslenemiyorum korkunç bunaldım. Bilgisi olan arkadaş var mı bu konuda?

Bildiğim kadarıyla Boğaziçi'nin açık değil bir de kültürel anlamda beslenmek için kitap daha uygun olabilir gibime geldi ya da belgeseller. Çünkü Boğaziçi biraz daha metodoloji tarafından gidiyor yani tarihi değil de tarihçiliği öğretiyor. Edebiyatta da çoğunlukla öyle.

Bildiğim kadarıyla Boğaziçi'nin açık değil bir de kültürel anlamda beslenmek için kitap daha uygun olabilir gibime geldi ya da belgeseller. Çünkü Boğaziçi biraz daha metodoloji tarafından gidiyor yani tarihi değil de tarihçiliği öğretiyor. Edebiyatta da çoğunlukla öyle.
Zaten edebiyat mezunuyum; tekrar amaçlı, başka bir üniversitenin ekolünü de öğrenme amaçlı takip etmek istiyorum biraz da.

Zaten edebiyat mezunuyum; tekrar amaçlı, başka bir üniversitenin ekolünü de öğrenme amaçlı takip etmek istiyorum biraz da.

Anladım aslında Coursera ve Udemy'nin de güzel dersleri var spesifik konularda ve gerçekten ilgi çekici oluyor :) Tavsiye ederim ben de zaman zaman takip ediyorum 🥰

Çoğunlukla dersleri takip edebilmek için üniversitenin kullandığı uzaktan eğitim sisteminde öğrenci kaydınızın/hesabınızın olması gerekir. Zoom dersleri passcode ve meeting ID ile yapılır mesela. Bölüm derslerine girmeniz bu sebeple imkansız ama Boğaziçinin açık dersleri oluyor. Facebook ve instagram sayfalarında paylaşırlar oradan takip edebilirsiniz.

Bazı üniversiteler açık ders yapıyorlar ama sürekliliği olmuyor diye biliyorum. Onun dışında mesela bizim üniversite kesinlikle derslere dışarıdan katılıma izin vermiyor ve çok ciddi yaptırımları var. Ders videolarını paylaşmak hatta slaytları paylaşmak bile suç sayılıyor.

Üniversitelerin çoğu açık ders yapmıyor, yapsa dahi sürekliliği olmuyor.
Biz okulumuzun canlı ders problemına kullanıcı adı ve şifremizle giriş yapıyoruz yani maalesef siz giremezsiniz.

Çoğunlukla dersleri takip edebilmek için üniversitenin kullandığı uzaktan eğitim sisteminde öğrenci kaydınızın/hesabınızın olması gerekir. Zoom dersleri passcode ve meeting ID ile yapılır mesela. Bölüm derslerine girmeniz bu sebeple imkansız ama Boğaziçinin açık dersleri oluyor. Facebook ve instagram sayfalarında paylaşırlar oradan takip edebilirsiniz.
Çok teşekkürler😘🙏🏻

Back
X