- 9 Ekim 2020
- 824
- 1.076
- 63
- Konu Sahibi VanessaRinki
-
Henüz mühendislik 1.sınıf öğrencisiyim yaşım 20 okulumdan hiç hoşnut değilim Anadolu'nun ücra köşelerinde bir okul değil lakin itü,boğaziçi ve odtü varken kendimi buraya layık görmüyorum kendime hakaret ediyormuşum gibime gelir.
Okurken tekrar hazırlanmam mümkün mü yoksa devam mı etmeliyim inanın kafam çok karışık
Çok gençsin bence istediğin yeri kazanabilirsin, istediğin bir üniversite neden olmasın okurken tekrar hazirlanabilirsjn sadece kendine güven hepsi bu kadarHenüz mühendislik 1.sınıf öğrencisiyim yaşım 20 okulumdan hiç hoşnut değilim Anadolu'nun ücra köşelerinde bir okul değil lakin itü,boğaziçi ve odtü varken kendimi buraya layık görmüyorum kendime hakaret ediyormuşum gibime gelir.
Okurken tekrar hazırlanmam mümkün mü yoksa devam mı etmeliyim inanın kafam çok karışık.
kocaeli üniversitesiHangi üniversiteye gidiyorsun?
Okulun ortalaması nasıl? Yani kendine hakaret ettiğini düşünecek kadar düşük mü puanlar? Zaten pandemi vurdu, okula gitmedin diye sayıyorum ilk dönemikocaeli üniversitesi
Merhaba keşke en başında tercih yapmasaymışsınız. Tekrar hazırlansanız bile bu sene değil sonraki sene olacak yerleştirme sınavında istediğiniz yere yerleşebilirsiniz. Ki okuduğunuz bölümü de elde tutmaya çalışırken hazırlanmak çok mümkün değil bize hocalarımız hep bunu söylerdi en azından. Üniye gidip aynı anda tekrar hazırlanırım demeyin hem okuduğunuzu kaybedersiniz hem de zaten tekrar hazırlanamazsınız . Böyleleri var mıdır tabi var ama çok çok istisnai durumlar. Gerçekten mutsuzsan bölümü tamamen bırakıp öyle hazırlanmanı tavsiye ederim yoksa elinde kalanlar tamamlanmamış 2 şey olacak. Bölümünü seviyorsan ve çok da kötü bir yerde değilsen böyle bir şeye girişme derim önemli olan kendini geliştirmen emin ol itü mezunu olup kendine bir şey katmazsan bahsettiğin ücra okul mezunlarıyla bile yarışamaz hale geliyosun..Henüz mühendislik 1.sınıf öğrencisiyim yaşım 20 okulumdan hiç hoşnut değilim Anadolu'nun ücra köşelerinde bir okul değil lakin itü,boğaziçi ve odtü varken kendimi buraya layık görmüyorum kendime hakaret ediyormuşum gibime gelir.
Okurken tekrar hazırlanmam mümkün mü yoksa devam mı etmeliyim inanın kafam çok karışık.
Değilsen şimdiden bırak hazırlanmaya başla şubatta kayıtlar başlayacak şimdi diyorsun ya tekrar hazırlanmam mümkün mü diye şimdi yapmazsan 2-3 sene sonrasını hesap et ? Henüz bilgilerin tazeyken kısa yoldan döneceksen dönHenüz mühendislik 1.sınıf öğrencisiyim yaşım 20 okulumdan hiç hoşnut değilim Anadolu'nun ücra köşelerinde bir okul değil lakin itü,boğaziçi ve odtü varken kendimi buraya layık görmüyorum kendime hakaret ediyormuşum gibime geliyor.
Kocaeli üniversitesi izmit te. İzmit öğrenci için cennettir. Pandemi var ama öncesinde her türlü sosyal kültürel faaliyete doyuracak bir yerdir. Yine de gözün daha yüksekteyse ortalamanı yüksek tutup yatay geçiş yapabilirsinBölümümün puanları düşük değil hanımlar dediğim gibi ama yine de şehrime,okulun genel yapısına ısınamadım.
Kendimi buralara layık görmüyorum derken? Bu ne kibir?Henüz mühendislik 1.sınıf öğrencisiyim yaşım 20 okulumdan hiç hoşnut değilim Anadolu'nun ücra köşelerinde bir okul değil lakin itü,boğaziçi ve odtü varken kendimi buraya layık görmüyorum kendime hakaret ediyormuşum gibime geliyor.
O zaman sana şöyle söyleyeyim kocaeli otogarı görür görmez arkamı dönüp eve gitmek istedim karşımda hala var mı bilmem bildiğin dağ başı gibi bir yer çarpık kentleşme o karanlık o bomboş otogar o kadar küçük o kadar vasat gelmişti ki sonra sabaha doğru halkevine indim servislerle orada bir köprü var ay dedim bu bavul nasıl karşıya geçer bir baktım millet yardım ediyor okuduğum süre boyunca pazara vs çıktığımda inan öğrenci misin sorusuna evet dediğim an adam tartmadan verirdi öğrenciyi çok severler halkı çok sıcaktır çoğunlu zaten rizeli kocaelinin hafta sonu kaçamak yapıp halk otobüsüyle aktarmayla istanbula bağlarsın gezer gelirsin yanıbaşında maşukiye var cennetin diğer adı kartepeye gidersin kışın karda mangal yaparsın fethiye caddesi çok güzeldir fiyatlar makuldür ev sahipleri öğrenci sever iş imkanı çoktur emin ol üniversitede olan her bölüm için şehrinde staj iş imkanın olur sanayi şehridir fabrika doludur eğer sıkıntın şehirse inan bana o burun kıvırdığın kocaeliden çıkasın gelmez tek derdin buysa bir şans verBölümümün puanları düşük değil hanımlar dediğim gibi ama yine de şehrime,okulun genel yapısına ısınamadım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?