Üniversiteyi bitirdikten sonra ne yaptınız

Ben de mezun olunca boşluğa düşecekken hemen yüksek lisansa başvurdum. İstiyordum da zaten. İş bulmanızı ve yükaelmenizi sağlayacak dil, program veya başka eğitimler alabilirsiniz. KPSS'ye de çalışmak bir alternatif ama düz memurluk için şansınız pek olmayabilir.

Neden herkes bu mesajı eksiliyor anlamadım. Ben onlara kötü bir şey söylemedim ki, atansınlar hakları zaten ama ne yalan söyleyim ailemin yanında büyümek bana bir şey katmadı, ondan böyle yazdım. Neyini eleştiriyorsunuz bunun anlamadım ben.

Bu kadar kıymet bilmezlik olmaz Allah bu laflarınızi hatırlatır atanmak ile kafayı bozmuş düz memurluğu birsey sanıyorsunuz
Cahillik bu kadar pacanizdan akabilir

Öyle masa başı iş bulursaniz banada haber verin.
Ben ilk işe başladığımda asgari ücretle başladım ve bana kalmıyordu o kadar yol param da bana aitti çünkü.
Ne yaptım sabrettim işi öğreneyim diye, tecrübem olsun diye. İyi ki de sabretmişim.
Demem o ki birşeyi sabretmezseniz çaba göstermezseniz iş ayaginiza gelmez.
Hele ki ozel sektör al şu 10 bin TL'yi gel başla demez.
Biran önce kendi düşüncelerinizden çıkın

İnsanın kaderi kendi çabasına bağlıdır. Masa başı oturayım saatim bitince çıkayım? madem bu kadar vizyonunuz düşük neden o bölümü okudunuz ki? Verdiğiniz cevaplar beni çok rahatsız etti bakış açınız çok sığ, sizinle birlikte çalışmak istemezdim ki çok bol var iş yerimde yan gelip yatıp mesai dolduran. Kpss kazanmakta artık deveye hendek atlamaktan daha zor kolay gelsin

Benim arkadaşım var yetiştirme yurdunda büyüdü liseden mezun oldu hemen memur olarak atandı keşke bende orada büyüseydim ya. Biz ailemizin yanında büyüdük diye suçlu mu olduk onlar ne güzel atanıyor valla. Yıllarca kpss çalışmak zorundayız biz memur olabilmek için.
Ailemin yanında yaşadım ailemin yanında okudum. Üniversitenin son senesinde “ay masa başı iş olsa, bu bölüm de çok kötüymüş ben yapamam” demek yerine canımı dişime takıp kpssye çalıştım. Tabiri caizse yemek yerken bile çalıştım, kursa falan gitmedim arkadaşlarımın eski kitaplarıyla çalıştım. Mezun olur olmaz atandım, alanımda 200. Ü olmuştum, istediğim yere atandım. Yıllarca sürmedi ama sizin kpss çalışmanız yıllarca sürecek gibi duruyor. Çalışmaya niyetiniz yok sizin bence düz memurluk olsaydı ona da bir şey bulurdunuz.

Özel sektörde 2 yerde kısa süreli çalıştıktan sonra KPSS hazırlanıp atandım. Hayatımda verdiğim en doğru karardı. Zordu süreç ama bundan sonra rahat olacaktır. Çalışmaktan yeni bir ortama girmekten de korkmayın. Hepsi birer tecrübe.

Türkiye de ki işsizliğin büyük orandaki sebebine en güzel örnek olmuş konunuz..

İş beğenmeme !
O olmaz, bu olmaz.
Ne olur ?

Mezun olur olmaz CEO Luk mu teklif edilmeliydi ?

Kusura bakmayın siz ve benzer durumdaki genç arkadaşlar adım başı üniversite olmuş ortalık.
Eskiden belki bir farkı vardı üniversite mezunu olmanın. Şimdi zaten herkes üniversite mezunu.

İş beğenmeyerek evde geçireceğiz süreyi öyle böyle çalışarak geçirin ve çalışırken kendinizi geliştirin.

Benim arkadaşım var yetiştirme yurdunda büyüdü liseden mezun oldu hemen memur olarak atandı keşke bende orada büyüseydim ya. Biz ailemizin yanında büyüdük diye suçlu mu olduk onlar ne güzel atanıyor valla. Yıllarca kpss çalışmak zorundayız biz memur olabilmek için.
Böyle düşünmenize çok üzüldüm, aile yanında büyümenin kıymetini bilmiyorsunuz hiç orada büyüyen insanların yaşadıkları manevi zorluklardan haberiniz yok sanırım. Hiçbir şey dışarıdan göründüğü gibi kolay değildir bunu sakın unutmayın. Sırf memuriyet için ailenizden vazgeçme düşünceniz çok üzücü yaşıtımsınız muhtemelen yeni mezun olacağınıza göre.

Hayat zor ama hayattan korkmak, kaçmak daha zor inşallah içinde bulunduğunuz durumdan çıkarsınız.

Lojmanlı otellere başvurdum ama hiç dönüş olmadı, açıkçası hiç bilmediğim yerlere gidip çalışıp kalmaktan çok korkuyorum otel lojmanları hakkında hiç iyi şeyler duymadım çünkü zaten oteller de çalışanlarına hiç değer vermiyor asgari ücretin dahi altında çalıştırıyorlar. Gerçekten çok korkutucu geliyor her şey.
Asgari ücretin altında çalışamazlar yasak ve genelde çay dağıtan bile asgariden yüksek alır.
Hiç bilginiz yok.
Staj yaptığınız yerler çok önemliydi oralara tutulup kalsanız bu sorunla karşılaşmazdınız.
Şimdi de hiç geç değil.

Kendi başıma oralara gidip yalnız kalmaktan korkuyoru sadece bir de otellerin çalışma temposu yoğun ondan korkuyorum yapamayacakmışım gibi geliyor.
Bencede yapamazsın bu mıy mıy mıylıkla
Evde yat ailen bakmasına rağmen keşke yetiştirme yurdunda büyüseydim diye de çemkirirsin ara sıra
Hey allahım ya !!!

Back
X