bu 2. senem ygs de ilk sene de fazla bir puan çekememiştim 2 yıllık bölümler geliyordu ama bu sene daha iyisi olur diye gitmedim bu sene de olmadıııher ne kadar çevreme belli etmesem de çok kötüyümm toparlıyamıyorum kendimi düşünemiyorum sağlıklı acaba 3. senede denesem mi yoksa artık başka şeyler mi düşünsem?? yardımcı olursanız çok sevinirim
Bu hayatınızın sonu değil, sakın bu şekilde kendinizi üzüp sıkıntıya sokmayın. Hayata negatif baktıkça, olumsuzlukları üzerinize çekersiniz. Bende sizin gibiydim. Üniversite sınavına gireceğim ilk sene dershaneye gitmiştim, kazanamadım. 2. sene ailem, dershaneden memnun değilsen özel ders al dediler, tüm derslerden özel ders aldım. Ama inan olmadı, bir yerlerde bir yanlış yapıyordum ama ne, oturdum düşündüm ve başarabilecek gücüm olduğuna ama bu gücü doğru kullanamadığıma karar verdim. Klasik ders çalışma programlarını bir kenara bıraktım. Yine özel ders almaya başladım ama, bu sefer dersten eve gel tekrar yap, test çöz falan gibi bir program uygulamadım. Ben geceleri seviyordum, o yüzden gündüzleri genelde tv izleyerek, dışarıya çıkarak, derslere giderek ve uyuyarak geçirdim. Geceleri de sessizlikte ders çalıştım.3 Senemde istediğim 4 yıllık fakülteyi kazandım. Kendine bak, kendini tanı, nerede bir hatan var onu bul, istedikten sonra başaramayacağın birşey yok, kendine inan.
Uzun yazıcam oku lütfen
Kaç yaşındasın bilmiyorum en fazla 19 falansındır ablan sayılırım 25 yaşındayım ben liseyi bitirdim ailem sen üniv kazanamazsın dedi işe girdim dersaneye bile vermediler beni yıllarca çalıştım ama içimde kaldı üniversite üniversitelerin önünden geçtikçe bende istiyordum dedim nişanlandım eşim üniv mezunu ona özendim o arkadaş ortamındayken üniv yıllarından konuşurlardı anlamazdım anlatacak anım yoktu ezik hissederdim kendimi ona anlattım oda sende okuyacaksın dedi işten çıkarttı beni evlenince dersaneye gittim kayıt sırasında kocamı abim sandılar dersanede herkes evli kadın okuyor dedi herkes bütün hocalar tanıyordu beni üstüne derslerimde berbat ötesiydi cümlenin öğelerinii bile bilmiyordum ki gerisini sen düşün artık eşimi dinledim gece gündüz onun yönlendirmesiyle yardımlarıyla denemelerim arttıkça arttı bu fırsatı kaçıramazdım hem evime baktım hem deli gibi çalıştım şehir dışınıı yazamayacağım için İstanbul bi özel ünivde yarı bursluyum okul öncesi okuyorum sen bekarsın çok ders çalışırsan ailen denemelerin yükseldiğini gördükçe sana çooook destek olucaklar yediğin önünde yemediğin arkanda olucak annen çayını ayağına getiricek sen çalış yavrum diyecek sana da istek gelecek sana tavsiyem tek işin derslerin olsun bir yıl herşeyle bağını kopart hergün en az 500 soru çöz inan çözülüyor dershaneden çıkar yatana kadar 700 çözüdüğüm olurdu hafta sonları 1000 soru çözerdim bol bol değişik kaynaklardan değişik sorular çöz pes etme sıkılma sıkılırsan kendini motive et tv gezme internet hepsini çıkart at hayatından bu senin hayatın gelecen bunu sakın unutma tavsiyelerim kulağına küpe olsun başarılar
bu 2. senem ygs de ilk sene de fazla bir puan çekememiştim 2 yıllık bölümler geliyordu ama bu sene daha iyisi olur diye gitmedim bu sene de olmadıııher ne kadar çevreme belli etmesem de çok kötüyümm toparlıyamıyorum kendimi düşünemiyorum sağlıklı acaba 3. senede denesem mi yoksa artık başka şeyler mi düşünsem?? yardımcı olursanız çok sevinirim
merhaba canım,
şuan bir kamu kuruluşunda avukat olarak görev yapıyorum, hukuk birimimizde 2 yıllık adalet mezunu memurlarımız var, kpss ile atandılar, okurken DGS'ye girip hukuk fakültesine geçiş yapmışlar.. anlayacağın hem tıkır tıkır çalışıp maaşlarını alıyorlar hem de avukat olma yolunda ilerliyorlar..
karamsarlığa kapılma, iki yıllık olup da 4 yıllık fakülte mezunlarından daha kolay iş bulunacak bölümler de mevcut, ki kendini geliştirmeye devam edebilirsin
özellikle sağlık alanında tercih yapabiliyorsan tercih yapmanı tavsiye ederim, umarım hakkında hayırlısı olur
bu kadar önemli bir sınava hazırlanan bir kişinin nette fuzuli işlerle ne işi var? daha düzenli ve tempolu çalışmalıydın burada konulara yorum yapmak yerine.
Daha çok gençsin 19 yaş ne ki..
Bir de hedefin nedir bunu öğrenmek istiyorum?
Sana bi önerim var, 2 yıllık okuyup geçiş yapabilirsin, DGS çok daha basit...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?