Üniversiteyi kazandığıma sevinemedim bile..

blush

Beriliçe
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
13 Eylül 2008
655
40
318
Merhaba arkadaşlar. Ben bu bölümün sıkı bir takipçisiyim. En sonunda buraya yazmak da nasip oldu.. İnanın henüz 19 yaşında olmama rağmen dertlerden sıkıntılardan yıllardır gözümü açamaz haldeyim. Ben sizlere en sonuncusunu anlatıp içimi dökmek istiyorum kısaca.

Liseden mezun olduktan sonra 2 yıl kendi çabalarımla işe girip dershaneye gidip üniversite kazandım. Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Bilişim Sistemleri Mühendisliği Tam Burslu. Puanım yüksekte değildi ama olsun istediğim alanla ilgili iyi kötü bir yer kazandım ya bu da yeter bana. Fakat maalesef gelin görün ki ailem baştan sona kadar bana hiçbir şekilde destek olmadı ve olmuyor. Kendileride üniversite mezunu oldukları halde. Ne dershaneye gönderdiler ne de şimdi okula göndermek istiyorlar. 5 kuruş fazladan masraf çıkacak diye ödleri kopuyor.. Halbuki 3 tane evimiz var biliyorum durumumuz da var yani.. Ne yapacağımı şaşırmış haldeyim. Deli gibi burs arıyorum tüm tanıdıklarımı seferber ettim. Kyk ya falan da başvurdum. Bu haftaiçide annemin dayısını arayacağım. Durumu iyi umarım anneme söylemeden bana 1000-2000 tl borç verir. Şu anda lahmacuncuda çalışıyorum, umarım üstesinden gelirim kızlar bana dua edin.

Çevreme bakıyorum da benim gibi böyle sorunlar yaşayan çok az. İnsanlar çocukları okusun diye merdiven bile siliyor. Benim ailemdeki sorumsuzluğa bakın. Nasıl bir ailenin içinde dünyaya gelmişim anlamıyorum ya çekilecek çilem varmış resmen. Eğer ileride anne olursam çocuğumun bu kadar sıkıntı çekmesine asla müsaade etmeyeceğim. Asla kendi annem gibi olmayacağım.

Başka neler yapabilirim fikri olan var mı?

İçimi dökmek istedim sadece bayanlar :5: Okuyanların gözleri dert görmesin. İyi paylaşımlar.

Öncelikle tebrik ederim....ama aileni anlayamadım sen konuştun mu onlarla okumamı neden istemiyorsunuz diye? eğer yardımcı olmayacaklarsa üzgünüm ama kıbrıs hiç de ucuz bi yer değil orda geçimini nasıl sağlamayı düşünüyorsun? bunları kafadan halledip kafan rahat gitmelisin oraya...kyk zaten herkese geri ödemeli şimdiki değeri 250tl civarı olan bir para veriyor aylık.ama üniversiten yurt ortamını ücretsiz sağlamayacaksa öğrenci evleri(genelde apartlar var) bulman gerek.kıbrısı çok bilmiyorum sadece kuzenim gitti geçen sene girne amerikan üniversitesine ve ortamın ucuz olmadığını biliyorum.Ailen destek olmayacaksa niye gittin de Kıbrısı yazdın be güzelim

millet cocugu okusun meslek sahibi olsun diye nelere katlaniyor ailen tuhafmis yani kazandigin halde destek olmamalari ilginc...maddi durumunuzda varmis seni ele gune muhtac etmeye haklari yok...sende gercekten buyuk bi azim var olmasa boyle okumak icin haril haril calisip burs aramazsin keske elden birsey gelse...INSALLAH ALLAH GONLUNE GORE VERIR YAR VE YARDIMCIN OLUR KISA ZAMANDA KURTULURSUN BU SIKINTILARDAN...AMIN:nazar:

canım, sen elinden geleni yapmışsın hala da yapıyorsun o yüzden üzme tatlı canını. Allah sana hayırlı kapılar açacaktır sen böyle sabırlı,azimli olduğun sürece. Anneni babanı da Allah'a havale et, vardır bir bildikleri de. Sen okuluna konsantre ol eminim başarılı bi öğrenci olup aileni utandıracaksın.

Bazı anne - babaları anlayamıyorum:47: Hayır durumları da varmış yani neden çocuklarının istikbalini kendi elleriyle köreltiyorlar. Allah yardımcın olsun canım. Çevrede hep görüyoruz azimli insanların başarılarını sen de onlardan birisin inşallah. Sabırlı olmaya çalış bol dua et.

Teşekkür ederim yanıtlarınız için. Kyk nın kredisi kıbrıs için 500 tl. Zaten tek umudum o, çıkarsa kurtuldum demektir. Aslında bilinenin aksine çokta pahalı bir yer değil. Yani en azından fakültenin içi çok değil. Ben de okumak için gidiyorum oraya, ona göre harcamalarımı yapacağım. Zaten oraya gidince hemen iş bulmam gerek, allahtan tanıdık varda o yüzden içim rahat.

Ben meslek lisesi mezunuyum diyorlar ki zaten mesleğin var üniversite okumana gerek yok deyip kestirip atıyorlar. Ama ben biliyorum masraf yapıp uğraşmak istemiyorlar asıl neden bu. Fazla da bu konu hakkında konuşmuyoruz çünkü iletişimimiz kopuk zaten aynı evde kalmıyoruz. 3 tane evimiz var demiştim ya 2 tanesi İstanbul da birinde ben diğerinde onlar kalıyor..

Kıbrısı neden yazdığıma gelince birincisi istediğim bölüm için puanım orayı tutuyordu, ikinciside ben kazanınca ailemde sevinir, isteklenir beni okuturlar sandım.. Ama yanılmışım öyle olmadı.

tebrik ederim canım kendine böyle bir yol çizmen çok güzel..kyk geri ödemeli için dikkatli ol.ayda 500den faizsiz 25.000borçlu balşayacaksın hayata.Mezun olunca senedi cuk diye eve yolluyorlar...geçen geldi de:52: hayırlı olsun

Merhaba arkadaşlar. Ben bu bölümün sıkı bir takipçisiyim. En sonunda buraya yazmak da nasip oldu.. İnanın henüz 19 yaşında olmama rağmen dertlerden sıkıntılardan yıllardır gözümü açamaz haldeyim. Ben sizlere en sonuncusunu anlatıp içimi dökmek istiyorum kısaca.

Liseden mezun olduktan sonra 2 yıl kendi çabalarımla işe girip dershaneye gidip üniversite kazandım. Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Bilişim Sistemleri Mühendisliği Tam Burslu. Puanım yüksekte değildi ama olsun istediğim alanla ilgili iyi kötü bir yer kazandım ya bu da yeter bana. Fakat maalesef gelin görün ki ailem baştan sona kadar bana hiçbir şekilde destek olmadı ve olmuyor. Kendileride üniversite mezunu oldukları halde. Ne dershaneye gönderdiler ne de şimdi okula göndermek istiyorlar. 5 kuruş fazladan masraf çıkacak diye ödleri kopuyor.. Halbuki 3 tane evimiz var biliyorum durumumuz da var yani.. Ne yapacağımı şaşırmış haldeyim. Deli gibi burs arıyorum tüm tanıdıklarımı seferber ettim. Kyk ya falan da başvurdum. Bu haftaiçide annemin dayısını arayacağım. Durumu iyi umarım anneme söylemeden bana 1000-2000 tl borç verir. Şu anda lahmacuncuda çalışıyorum, umarım üstesinden gelirim kızlar bana dua edin.

Çevreme bakıyorum da benim gibi böyle sorunlar yaşayan çok az. İnsanlar çocukları okusun diye merdiven bile siliyor. Benim ailemdeki sorumsuzluğa bakın. Nasıl bir ailenin içinde dünyaya gelmişim anlamıyorum ya çekilecek çilem varmış resmen. Eğer ileride anne olursam çocuğumun bu kadar sıkıntı çekmesine asla müsaade etmeyeceğim. Asla kendi annem gibi olmayacağım.

İçimi dökmek istedim sadece bayanlar :5: Okuyanların gözleri dert görmesin. İyi paylaşımlar.

öncelikle okuyan biri olarak söylim ailenden uzakta okumak zordur ..ama birde destek almıyorsan çok zor tahmin ettiğinden fazlası üstelik kıbrıs feci pahalı bi yer ve özel üniversiteye gideceksin hepsii için söyleyemem ama ne olursa olsun hava atacak görgüsüz adam dolu çalışmak falan diyosan oda kolay iş değil bence tavrını koy bi şekilde desteklemelerini sağla artık kocamansın üni kazanmışssın boş biri de değilsin restini çek.. kyk da burs zor iş herkese vermezler ama öğrenim kredisi nerdeyse her başvuruna veriliyo 240 tl'cik ayda kıbrısta sadece yemeğin iki katı eder kalacağın yer var sosyal hayatın var desteksiz zor seni karamsarlaştırmak için söylemiyorum
gerçekçi olmak lazım ama hayalinden vazgeç demiyorum asla vazgeçme bi daha hazırlanmak çoook zor.. zaten ikinci sene yerleştiğin halde sınava girersen puanın düşer neyse özet olarak ..uğraş bi şekilde desteklemeleri için... bide üniversite mezunlarmış niye böyle cahilce davranmışlar anlamadım kazandığın bölümü küçümsüyor olabilirler ..

Olsun canlar ya mezun olunca öderim sorun yok. Ben zaten kaç senedir çalışıyorum çalışmaya yatkın insanım, mezun olduktan 2 sene sonra başlıyorsun ödemeye onu hallederim şu an sıkıntı yok. Kredi kıbrıs için 500 tl dediğim gibi. Bir sürü insanı faceten ekledim kıbrısta öğrenci olarak okuyan. İçlerinde çalışan öğrencilerde var part time iş bulunur zor değil diyorlar bilemiyorum artık..

Hayır kazandığım bölümü küçümsemiyorlar tabiki sadece niyetleri yok hepsi bu..

Ailemi ikna konusuna gelince hiç ümidim yok ya annem aklından çıkar biz kesinlikle okutmayız dedi. Aslında belliydi bunun böyle olacağı. Bende okul kazanınca sevinirler beni okuturlar sandım aptal gibi. Aile falan boş tek gerçek sensin, bir insan için en iyi kendisi bir şeyler yapabilir başka kimseden hayır yok iyice anladım artık bunu.

Ama kesin olan bir şey var illaki destek almam gerek yoksa pasaportu vs çıkamayacağım işin içinden, 1-2 gün içinde büyük dayımı arayacağım inş bana biraz borç verir ya.

Son düzenleme:
Insallah borc alabilirsin, durumuna cok uzuldum. Ailenin tavrini hic anlayamadim gercekten. Duacinim, insallah gerekli parayi bulur, istedigin okula gidersin.

ailem üni. mezunu demişin çok ilginç okumak bilgi birikiminden başka bişeyi değiştirmiyor anlıcamız...

Walla tebrik ederim her aile senin gibi evlatlari olsun diye kendilerini parcalarlar..senin ailen tam tersi.. sende bu azim olduktan sonra herseyi basasirsin sen.. Allah yardimcin olacak mutlaka..

Arkadaşlar gelişmeleri yazayım. Büyük dayımı aradım ailemin izni olmadan bana yardım edemeyeceğini söyledi. Eğer ailem istemiyormuşsa benim okumamın bir anlamı yokmuş. Eğer istemiyorlarsa demek ki bana güvenmiyorlarmış..

Bir iki yerden daha rica ettim burs soracaklar benim yerime sağolsunlar.

Bu arada çalıştığım lahmacuncu beni işten çıkarttı.. performansımı beğenmemişler.. Bende başka bir yere başvurdum bugün.

Yarında okulu arayıp harç paramı taksit yapmalarını isteyeceğim..

Gelişmeleri sizinle paylaşmak istedim kızlar..

islerin hep ters gitmis canim...uzulme!!!ALLAH BI KAPIYI KAPATIR BIRINI ACAR...ailenle tekrar konusmayi denesen nasil olur sen cabaliyorsun ama ya gondermezlerse seni:26:
Arkadaşlar gelişmeleri yazayım. Büyük dayımı aradım ailemin izni olmadan bana yardım edemeyeceğini söyledi. Eğer ailem istemiyormuşsa benim okumamın bir anlamı yokmuş. Eğer istemiyorlarsa demek ki bana güvenmiyorlarmış..

Bir iki yerden daha rica ettim burs soracaklar benim yerime sağolsunlar.

Bu arada çalıştığım lahmacuncu beni işten çıkarttı.. performansımı beğenmemişler.. Bende başka bir yere başvurdum bugün.

Yarında okulu arayıp harç paramı taksit yapmalarını isteyeceğim..

Gelişmeleri sizinle paylaşmak istedim kızlar..

tebrik ederim canım :nazar: çok güzel bir şey başarmışsın. hem çalışıp hem okumak, dershane parasını kendi sağlayarak bir üniversite kazanmak çok zordur eminim. bence asla karamsar olma. sen zaten zoru başarmışsın. bundan sonrasını da başaracağına eminim. bu kadar emekten sonra sakın vazgeçme. ailenin yaptığı yanlış olabilir ama eğer kazandığın okula gitmezsen en az onlar kadar sen de suçlu olursun bence. en azından dene. evet biraz masraflı olur ama eğer gitmezsen ömür boyu pişman olacaksın. burs ara her yerden. bulduğun her imkanı değerlendir. iş bulmaya bak. hem belki ailenden uzak olman biraz daha iyi olur. eğer onlara yakın bir şehre gitseydin baskılarını her an hissedecektin. kyk'dan da sonuç bekle. 500 lira gayet iyi bir miktar. Kıbrıs'ta olsan bile.. ama iş bakmaya oraya gitmeden başla. tanıdık var diyosun. ne güzel işte. bir konuş. belki bir ihtimal.

tebrik ederim canım allah yardımcın olsun umarım sana yeticek parayı bulursun ben kızım daha 2.5 yaşında ama oklusun diyorumn merdeiven bile silerim yeterki üniversiteye gitsin sizde varken böyle yapmaları çok üzücü

peki ailenle konuştun mu? sebep göstermediler mi böyle yapmalarına?

Ya cnm diyorlar ki işte biz üniversite okudukta ne oldu, ne güzel mesleğin var (ben meslek lisesi mezunuyum) niye bir daha üniversite okumakla vakit kaybediyorsun diyorlar. Bir de özel üniversite ya tam burslu kazandığım halde para vericez sanıyorlar o kadar anlattım açıkladım. Ama yok ikna olmuyorlar. Bende onları ikna etmekle uğraşmayı bıraktım burs aramaya verdim tüm enerjimi.

tebrik ederim canım :nazar: çok güzel bir şey başarmışsın. hem çalışıp hem okumak, dershane parasını kendi sağlayarak bir üniversite kazanmak çok zordur eminim. bence asla karamsar olma. sen zaten zoru başarmışsın. bundan sonrasını da başaracağına eminim. bu kadar emekten sonra sakın vazgeçme. ailenin yaptığı yanlış olabilir ama eğer kazandığın okula gitmezsen en az onlar kadar sen de suçlu olursun bence. en azından dene. evet biraz masraflı olur ama eğer gitmezsen ömür boyu pişman olacaksın. burs ara her yerden. bulduğun her imkanı değerlendir. iş bulmaya bak. hem belki ailenden uzak olman biraz daha iyi olur. eğer onlara yakın bir şehre gitseydin baskılarını her an hissedecektin. kyk'dan da sonuç bekle. 500 lira gayet iyi bir miktar. Kıbrıs'ta olsan bile.. ama iş bakmaya oraya gitmeden başla. tanıdık var diyosun. ne güzel işte. bir konuş. belki bir ihtimal.

Evet cnm teşekkür ederim çok moral verdin bana. 500 tl bencede iyi miktar. Devlet yurduna yerleşemesem bile orada bir derneğin Lefkoşe de evleri var aylık 300-350 tl. Tabi yemek ve kişisel masraflar hariç. Oraya yerleşirim diyorum olmadı. Hem yine tanıdık bir öğrencide var belki dernek başkanıyla konuşup durumumu anlatıp indirim alma şansım da var. Haftasonları zaten çalışıcam. Gayet güzel geçinirim diyorum ben. Evet haklısın eğer okula gitmezsem en az onlar kadar suçlu olucam.

tebrik ederim canım allah yardımcın olsun umarım sana yeticek parayı bulursun ben kızım daha 2.5 yaşında ama oklusun diyorumn merdeiven bile silerim yeterki üniversiteye gitsin sizde varken böyle yapmaları çok üzücü

Sizi canı gönülden tebrik ediyorum keşke benim annemde sizin gibi olabilseydi. Ne olursa olsun kızınızın arkasında olun olur mu? Bari başka insanlar benim çektiğim sıkıntıyı çekmesin ya..

islerin hep ters gitmis canim...uzulme!!!ALLAH BI KAPIYI KAPATIR BIRINI ACAR...ailenle tekrar konusmayi denesen nasil olur sen cabaliyorsun ama ya gondermezlerse seni:26:

Sağol cnm.. Ailemle tekrar konuşmayacağım çünkü onlara laf anlatmak deveye hendek atlatmaktan daha zor. Zaten onlar göndermeyecek ben kendim gideceğim.

Back
X