Üniversiteyi kazandığıma sevinemedim bile..

Gelişmeleri yazayım kızlar. Güzel haberlerim var. :81:

Lahmacuncudan çıkarıldığımı söylemiştim. 2 gün aradan sonra yeniden iş buldum. Kahvaltı ürünleri satan bir dükkanda kasiyerlik yapıyorum şu an. Daha önce oraya başvurmuştum fakat öğrenci olduğum için, 1 ay sonra okulum başlayacağı için beni almamışlardı. Şimdi ise okulu dondurdum dedim yalan söylemek zorunda kaldım. Yoksa işe almayacaklardı o kadar dil dökmeme rağmen. Öğrenciye çoğu yer iş vermiyor. 15 gün sonra bir bahaneyle çıkacağım artık.

Umudum arttı biraz bayanlar.

Şimdi ise şöyle bir planım var. Fikirlerinizi yazın lütfen. Benim daha önceden biriktirmiş olduğum bir yarım altın ve üç tanede gram altın var. Geçen sordum hepsinin değeri 640 tl ediyor toplam. Lahmacuncudanda 300 tl alıcam, bu yeni kahvaltı dükkanındanda 300 tl alıcam. Toplam 1240 tl civarı eder.

Okulla 1085 tl olan harç parasını iki taksit (yarısı şimdi, diğer yarısı şubatta olmak üzere) yapmaları için rica ettim pazartesi arayacaklar beni. İnş yaparlar.. Okula kayıt olmak içinde hıv testi gerek 111 tl, noter onaylı nüfus cüzdanı fotokopisi 35 tl, bide nüfus cüzdanımı yenilicem artı uçak masrafı bir de yurt parası ama yurt parası belli değil şimdilik belki 1 ay kaldıktan sonra fln veririm parasını. Masraflarımda bunlar.

Ne diyorsunuz kızlar üstesinden gelir miyim sizce?

Kyk nın sonuçları yarın açıklanıyor bu arada. Kredi ya da yurt çıkar inş.

Son düzenleme:
Verdıgın emeklerın karısılıgını en ıyı sekılde alırsın ınsallah tatlım:16:
Aılene akıl sır erebılecek tarzda degıller. yazdıysan gormedım ama tek cocukmusun?
Bu azımle herseyı basarabılecegını dusunuyorum:7:

canım seni tebrik ederim öncelikle.. kyk inş cıkar üzülerek belirtmek istedigim bi kaç nokta var.. kyk bursları kredileri aralık yada ocak ayında baglanıyor bu 3 ayı toplu alıp almayacagnı bilmiyorum ama.. Birde kyk yurtları için depozito ücreti alınıyor kayıtta..

bu arada yasadıgın sehirdeki valilik ile görüşürsen sosyal yardmlasma birmleri sana mutlaka yardımcı olurlar.. bir defaya mahsus ama bi ihtiyacnı giderirsin.. kolay gelsin tatlım..

Evet o benimde aklıma takıldı tam burslu olduğu halde harç parası ödemek zorundayım. Ama o parayı yatırınca KTTC nin hastane hizmetlerinden yararlanabilecekmişiz ve hazırlık ingilizce kitapları falanda dahilmiş içine.

Teşekkürler. Hayır 7 yaşında bir erkek kardeşim var.

Depozito olayı. Biliyordum bunu fakat cüzi bir miktar olmalı. Ben öyle hatırlıyorum. Artık bir şekilde halledicem yeter ki çıksın. Krediye gelince o kadar geç çıktığına emin misiniz? Herkes başka bir şey söylüyor inanın. Ama yine aynı şekilde yeter ki çıksın yaa.. O zamana kadar idare edicem artık. Valilik olayınıda biliyorum. Onu araştıracağım şimdi. Sağolun önerileriniz için.

Ama o kadar çok yerden burs istedim ki.. Aralarında çok büyük firmalarda var, çok iyi bilinen yardım kuruluşları da var. İsim vermek yasak sanırım. Burs bulmak ne kadar zormuş ya.

Son düzenleme:
depozito miktarı aylık yurt ücretinin 3 katı kadardır.diyelim ki 100tl yurt 300tl depozitoyu girişte vermek zorundasın.ailene 2 açıdan kızgınım.1.si düştüğün durum 2.si durumunuz olduğu halde sana burs verecek olan kuruluşlar, durumu aileninkinden 1000kat kötü olan bi gencin elinden tutamayacak belki o bu yüzden okuyamayacak.
bol şanslar...

ahhh canım benımmm yaaa.sen bu kadar derdın ıcınde benım derdıme cevap attın.bıtanem benım bı arkadasımda aynı sorunları yasadı.ne mutlu sanakı boyle azımlı ve ısteklısın gerısı gelıcek zaten.aılede ılerde pısman olucak.sonuna kadar arkandayım bunu tum samımıyetımle soyluyorum yardımcı olucagım ne varsa soyle her konuda lütfen.helal olsun sana helal

KYK burs ve öğrenim kredileri aralıkta açıklanır, ilk parayı ocakta alırsın. Onda da toplu para gelmez. Ailenin üzerine ev falan da olduğu için muhtemelen yurt da çıkmayacak :50: ama umarım çıkar da rahat edersin.
İnşallah işlerin yolunda gider :54:

Evet cnm teşekkür ederim çok moral verdin bana. 500 tl bencede iyi miktar. Devlet yurduna yerleşemesem bile orada bir derneğin Lefkoşe de evleri var aylık 300-350 tl. Tabi yemek ve kişisel masraflar hariç. Oraya yerleşirim diyorum olmadı. Hem yine tanıdık bir öğrencide var belki dernek başkanıyla konuşup durumumu anlatıp indirim alma şansım da var. Haftasonları zaten çalışıcam. Gayet güzel geçinirim diyorum ben. Evet haklısın eğer okula gitmezsem en az onlar kadar suçlu olucam.
yurt 300-350 tl gayet iyi Kıbrıs gibi bir yerde. ama sen yine de başka yurtlara da bak belki daha uygununu bulursun. evet dernek başkanıyla konuşmak iyi fikir.

Lahmacuncudan çıkarıldığımı söylemiştim. 2 gün aradan sonra yeniden iş buldum. Kahvaltı ürünleri satan bir dükkanda kasiyerlik yapıyorum şu an. Daha önce oraya başvurmuştum fakat öğrenci olduğum için, 1 ay sonra okulum başlayacağı için beni almamışlardı. Şimdi ise okulu dondurdum dedim yalan söylemek zorunda kaldım. Yoksa işe almayacaklardı o kadar dil dökmeme rağmen. Öğrenciye çoğu yer iş vermiyor. 15 gün sonra bir bahaneyle çıkacağım artık.

Şimdi ise şöyle bir planım var. Fikirlerinizi yazın lütfen. Benim daha önceden biriktirmiş olduğum bir yarım altın ve üç tanede gram altın var. Geçen sordum hepsinin değeri 640 tl ediyor toplam. Lahmacuncudanda 300 tl alıcam, bu yeni kahvaltı dükkanındanda 300 tl alıcam. Toplam 1240 tl civarı eder.

Okulla 1085 tl olan harç parasını iki taksit (yarısı şimdi, diğer yarısı şubatta olmak üzere) yapmaları için rica ettim pazartesi arayacaklar beni. İnş yaparlar.. Okula kayıt olmak içinde hıv testi gerek 111 tl, noter onaylı nüfus cüzdanı fotokopisi 35 tl, bide nüfus cüzdanımı yenilicem artı uçak masrafı bir de yurt parası ama yurt parası belli değil şimdilik belki 1 ay kaldıktan sonra fln veririm parasını. Masraflarımda bunlar.

yurt parasını da halledebilirsen ilk 1 ay yeter galiba. biliyorum çalışıyorsun ama ingilizcen iyi ise evde çeviri yaparak vs.. de para kazanabilirsin. yani kasiyerlik dışında evde de yapabileceğin işler vardır herhalde. kyk çıkarsa gayet rahat edersin. çıkmazsa da eminim burs bulursun sen :)

Son düzenleme:
Sağol cnm.. Ailemle tekrar konuşmayacağım çünkü onlara laf anlatmak deveye hendek atlatmaktan daha zor. Zaten onlar göndermeyecek ben kendim gideceğim.
karsi cikarlarsa diye soylemistim... INSALLAH BI SORUN CIKMAZ...

o kadar azimlisinki okumaya herseyin ustesinden gelirsin evelALLAH:1:
ailene cok kiziyorum ellerinde oldugu halde seni boyle surundurup ele gune muhtac ediyorlar ne kadar yazik...
HAKKINDA HERSEYIN HAYIRLISI OLSUN...ALLAH YAR VE YARDIMCIN OLSUN INSALLAH...AMIN:nazar:

Sanırım senin şansına bu ilanı verdik.

Şirketimizin Satış Sorumlusu departmanına

·Analitik düşünce yapısına sahip
·Satış odaklı çalışabilecek ve sıcak satış konusunda tecrübe sahibi
·İkna kabiliyeti yüksek
·Türkiye Genelinde Çalışma arkadaşları aramaktayız.
·Yeni müşteriler ile anlaşmalar sağlamak,
·Reklam gelirlerinin artırılması için proje üretmek,
·Kurumsal müşteri ziyaretleri gerçekleştirmek, sunumlar hazırlamak ve ziyareti satış kapamaya çevirebilmek,
·Yönetime bu konularda sürekli raporlama yapmak.
Öğrenci arkadaşlarda bizimle çalışabilirler.

İlgilenenler CV'lerini : kariyermerkezi@hotmail.com.tr adresine gönderebilirler.

İlgilenirsen kimseye muhtaç olmadan geçinir gidersin 3-4 aylık kazancın ile okulunu bitirirsin emin ol.

canım öncelikle bütün mesajları tek tek okudum ve durumuna çok üzüldüm:5:
inşallah bütün istediklerin olur cnm ailenede diyecek laf yok!:20:
k.bakmazsan bişey soracağım kendi sorunumu anlatmış gibi olacak ama k.bakma:59:
en yakın arkadaşım da çok zorda kendi çabalarıyla okudu ve kazandı da para yok işte aynı durumdasınız onların da hiç durumu yok biz burs için başvurabilecek yerler arıyoruzbi kaç yere haber verdik ama cevap gelmedi:5:
bide cnm özel mesaj atacaktım ama 100mesajım olmadığı için yazıldığı gibi atamadım....

Not: Mesaj sayınız 100 olana kadar sadece yönetici ve moderatörlere özel mesaj gönderebilirsiniz.
eğer sen özel mesaj atabiliyorsan burs için başvurduğun yerleri söylersen çok sevinirim..tekrara k.bakma Allah tüm okuyanların çabalarını boşa çıkarmasın inşallah:nazar::nazar:

Son düzenleme:
Öncelikle çok takdir ettiğimi söylemek isterim kardeşim.Maşallah sana.Senin gibi öğrencileri gerçekten büyük takdir ile karşılıyorum,Rabbim yolunuzu açık eylesin.
Recruitmenturkey diye bir yahoo grubu var, iş ve çalışan arayanların ilanlarını bıraktıkları çok aktif bir grup bu.
Verdiğin ilan direkt olarak muhattaplarının email kutularına düştüğü için, dolaysız yoldan ulaşabiliyorsun.
Aynı grupta burs arayan öğrenciler de yazıyorlar.Üye olup, ilanını yazmanı tavsiye ederim.
Ayrıca başbakanlık kredileri ve okulun başarı burslarını da dene istersen.
Başarın daim olsun inşallah.

Hem iyi hemde kötü haberlerim var kızlar.

İyi haberler, allaha şükür bu sabah iş yerimden izin alıp işlerimin çoğunu hallettim. Hastaneye gittim AIDS raporu için kan tahlili yaptılar. Sonuçlar Çarşamba çıkacak bende onları alıp bağlı olduğum aile hekimliğine gidicem, orasıda onaylayacak sanırım ve rapor işi bitmiş olacak. Daha önceki mesajımda dediğim gibi 111 tl tutmadı, 23 tl mi ne verdim ben.

Nüfus cüzdanımı yenilettim, noter onaylattım 21 tl tuttu o da beklediğimden azdı çok şükür.

Aramam gereken yerler vardı (kaldığım evimizde telefon bağlı değil) ama işe geç kaldığım için yarına bıraktım onları.

Öğleden sonra işe gittim. İşteyken beni okuldan aradılar. Hani 1085 tl okul harcını taksit yapmalarını istemiştim ya.. Konu rektöre kadar gitmiş ama rektör kabul etmemiş. Aslında o harç parası değilmiş KKTC devletinin istediği bir paraymış, okulla alakası yokmuş o yüzden bir şey yapamazlarmış.. Ve o parayı yatırmadan kayıt yapmıyorlar kızlar.. Kayıt için Cuma son gün ve benim param denkleşmiyor şu an..

Bana burs konusunda yardımcı olan restoran sahibi bir abi vardı gerçi burs hala bulamadı. Ondan borç istedim. Bir ihtimal yardımcı olur belki. Yarında anneannemle büyük teyzemi arayıp borç isticem. İkisinden biri verir diye tahmin ediyorum kızlar. Ama tabi belli olmaz yine de.. Hiçbir şeyden emin değilim artık.

Kyk sonuçları dün açıklandı, dediğiniz gibi burs ve kredi Ocakta mı ne açıklanıyormuş. Sadece yurt açıklandı, o da bana çıkmadı uygun yurt yok yazıyordu. Zaten Kıbrısta sadece Lefke de devlet yurdu var. Ama Kyk yı arayıp sorduğumda Lefkoşede de yurt açılacağını yine de bir başvurmam gerektiğini söylemişlerdi. İşin aslını anlayamadım.. Yarın sabah arayıp sorucam..

Bu arada büyük bir firma isim vermiyorum şimdi beni yardım vakfına yönlendirdi onlarıda yarın arayacağım inş bir şeyler olur..

Son düzenleme:
depozito miktarı aylık yurt ücretinin 3 katı kadardır.diyelim ki 100tl yurt 300tl depozitoyu girişte vermek zorundasın.ailene 2 açıdan kızgınım.1.si düştüğün durum 2.si durumunuz olduğu halde sana burs verecek olan kuruluşlar, durumu aileninkinden 1000kat kötü olan bi gencin elinden tutamayacak belki o bu yüzden okuyamayacak.
bol şanslar...

Doğrudur cnm.. Ama devlet yurdu çıkmadı.. Zaten okuyacağım yerde devlet yurdu yokmuş gerçi açılcak dediler ama kyk yı arayıp sorucam bu durumu yarın. Evet ya.. saçma sapan bir sebep yüzünden kim bilir kimin kısmetine mani oluyoruz.. Teşekkürler.

ahhh canım benımmm yaaa.sen bu kadar derdın ıcınde benım derdıme cevap attın.bıtanem benım bı arkadasımda aynı sorunları yasadı.ne mutlu sanakı boyle azımlı ve ısteklısın gerısı gelıcek zaten.aılede ılerde pısman olucak.sonuna kadar arkandayım bunu tum samımıyetımle soyluyorum yardımcı olucagım ne varsa soyle her konuda lütfen.helal olsun sana helal

Ne demek cnm ya olur mu.. Allah sana da sabır versin sende zor durumdasın. Umarım manevi huzuruna kavuşursun bir an önce.. Çok teşekkür ederim sana da helal olsun. Ama banlanmışsın inş cezan kalkar.

KYK burs ve öğrenim kredileri aralıkta açıklanır, ilk parayı ocakta alırsın. Onda da toplu para gelmez. Ailenin üzerine ev falan da olduğu için muhtemelen yurt da çıkmayacak :50: ama umarım çıkar da rahat edersin.
İnşallah işlerin yolunda gider :54:

Evet tatlım ya öyleymiş.. Ne saçma iş ya.. Belki durumu çok kötü olan insanlar var hiç düşünmüyorlar bunları.. Ailemin üzerine 3 tane ev var.. Yurt çıkmadı ama yukarıda söyledim evlerle bir ilgisi olduğunu sanmıyorum. Zaten kyk başvurusunu dershanedeki rehber hocamla yaptık. O evimiz olduğunu belirtmemi istemedi. Çıkmaz dedi. Ben de yazmadım evimiz olduğunu.. Utanarak söylüyorum bunu doğru değil aslında ama ne yapim mecbur kaldım. Teşekkürler.

canım aynı yaştayız senin adına hem üzüldüm hem sevindim ailenin sana destek olmaması çok kötü ama sen bunlara rağmen çalışıp kazanmışsın ve kendi başına halletmeye çalışıyosun herşeyi bu çok güzell inş burs falan bulursun bi yerden herşey dilediğince olsun:)

yurt 300-350 tl gayet iyi Kıbrıs gibi bir yerde. ama sen yine de başka yurtlara da bak belki daha uygununu bulursun. evet dernek başkanıyla konuşmak iyi fikir.

Evet cnm ama o sadece ev kirası, buna yemek, faturalar için falanda para lazım. Ama tutumlu olduktan sonra gerisi gelir herhalde.. Konuşucam yarın..

yurt parasını da halledebilirsen ilk 1 ay yeter galiba. biliyorum çalışıyorsun ama ingilizcen iyi ise evde çeviri yaparak vs.. de para kazanabilirsin. yani kasiyerlik dışında evde de yapabileceğin işler vardır herhalde. kyk çıkarsa gayet rahat edersin. çıkmazsa da eminim burs bulursun sen :)

Sağol tatlım iyi fikir çeviri yapmak.. İngilizcem idare eder. Burs için umutlarım azaldı ama bakalım neler olacak..

Son düzenleme:
karsi cikarlarsa diye soylemistim... INSALLAH BI SORUN CIKMAZ...
Hep karşılar ki zaten (: sağol cnm önerileriniz değerli benim için.

o kadar azimlisinki okumaya herseyin ustesinden gelirsin evelALLAH:1:
ailene cok kiziyorum ellerinde oldugu halde seni boyle surundurup ele gune muhtac ediyorlar ne kadar yazik...
HAKKINDA HERSEYIN HAYIRLISI OLSUN...ALLAH YAR VE YARDIMCIN OLSUN INSALLAH...AMIN:nazar:

Aynen.. sanki çile çekmek için dünyaya gelmişim ya.. nedir bu anlayamadım ki.. Tekrar teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Back
X