Unlur bir magaza calisaninda korono cikti magaza acik

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
E peki filyasyon filan diye övünüp duruyorlar koronali kişinin temas ettiği ve temas edenlerin temas ettiği herkes ailelere filan test yapılması gerekmiyor mu ? Bence kafayı değiştirmesi gereken kişi konu sahibi değil yetkili kişiler
Siz herseyi ne kadar kolay sanıyorsunuz böyle , suan günlük enfeksiyon 1000 küsür tabi bu resmî bilgiler bide hastalanıp farkında olmayanlar yada umursamayanlar var ... bu bin kişinin her biri en az günlük 10 kişiyle temas etmişse 1000*10 ve bu temas ettiklerinin bide temas ettikleri var çıkın şimdi işin içinden çıkabiliyorsanız ... dediğim gibi fazla gezmeyin sosyal mesafenizi koruyun ve hijyen kurallarını iyi öğrenin Ayrıca ufacık bir hastalık belirtisi olduğunda evde kalın başka bişey düşünmenize gerek yok !

Benim çalıştığım hastanede bir kaç iş arkadaşına da korona bulaştı , bu durumda hastaneyi kapatıp karantinaya almak gerekiyor ... ne kadar basit geliyor size böyle şeyler , biraz değiştirin bu kafayı lütfen !
Hastaneyle mağaza bir mi? Siz kafayı değiştirmeyin direkt yenisini alın isterseniz

Oraya özgü değil ki, her gün bir yerlerde koronalı biri çıkıyor. Bir yerin açılmasına izin verildi diye oralar güvenli bölgeler olmuyor otel, avm, kuaför gibi...
Ekonomik sebepler yüzünden bazı şeyler devam etmek zorunda kaldı, aynı ekonomik sebeplerden kimse kapısına kilit vuramıyor. Üstelik İstanbul'da bir avmden bahsediyoruz kim bilir kirası ne kadar. 14 gün kilit vurmak ciddi itibar kaybı olur o mağaza için, burada korona çıkmıştı diye mimler bizim halkımız..
Mart başından beri ne kuaföre ne avmye gittim, gitmeden de yaşanıyor inanın.

Korona olan kişi karantinaya alınmış zaten, tüm personelin karantinaya alınması pek mümkün görünmüyor. Daha dün yanımda çalışan arkadaşım rahatsızlandığı için hastaneye kaldırıldı, bugün pozitif olduğunu öğrendik maalesef artık olmayan yer kalmadı.

İyide arkadaşlar eğer mağazaya karantina yapılmayacaksa bile tüm çalışanlara mecburi test yapılmalı. Doğru olan bu değil mi? Çalışanlar taşıyıcıysa ve dikkat etmiyorsa ne olacak? Eğer test yapılmıyorsa mecbur karantina
Çok haklısınız ama hangi birine yetişilecek? Herkesi kendimizi dahil potansiyel virüs taşıyıcısı gibi görüp hareket etmek dışında daha mantıklı bir şey gelmez elimizden.

Kizlar merhabalar cok yakinim buyuk bir magazada viaport avmde k...n firmasinda calisiyor marka adi vermek yasak olabilir diye yazmadim. Orda calisan bir kiza korono tanisi konuluyor ve magaza karanatinaya almak yerine 65 kisilik magazasini acmaya devam ediyor. Nasil ogrendim sabah telefon geldi magazaya cagirdilar. Normal calisilmasi icin. Onu gectim kiz birebir satista bu musterileride riske atmak degilmi. Personeller olayi bilenler dunden beri cimere 184 e her yere sikayet ettik daha ne yapabliriz.

hangi viaport, biliyosunuz bir kaç tane var?
merak ettim bir tanesi evimin tam önünde ve oranın marketini kullanıyorum.

Hastanenin virüsü yayma riski daha fazla , ayrıca ne işiniz var magazada ? Hasta olmak istemiyorsanız evinizde oturun ve internetten alışveriş yapın
Sizin dediğiniz "Bireysel Önlemler". Onları kişiler yapar. Avmye gitmez, maske takar, temastan oldukça kaçınır vs.
Bir de bir toplu çalışılan işyerinde olması gereken "Toplumsal Önlemler" vardır.
Mesela test yapılması, ateş ölçülmesi ve olasi durumda karantina uygulanması.

Burada denilmek istenen "Toplumsal Önlemler " idi.
Herkes bundan tepki gösteriyor.
Toplumsal önlem alınmadan salgın asla önlenemez.
Hem Bireysel hem Toplumsal Önlemler olmalı.
Ama mağazada Toplumsal Önlem alındığı yok.
Bu skandaldır.

Kizlar merhabalar cok yakinim buyuk bir magazada viaport avmde k...n firmasinda calisiyor marka adi vermek yasak olabilir diye yazmadim. Orda calisan bir kiza korono tanisi konuluyor ve magaza karanatinaya almak yerine 65 kisilik magazasini acmaya devam ediyor. Nasil ogrendim sabah telefon geldi magazaya cagirdilar. Normal calisilmasi icin. Onu gectim kiz birebir satista bu musterileride riske atmak degilmi. Personeller olayi bilenler dunden beri cimere 184 e her yere sikayet ettik daha ne yapabliriz.
Hayat eve sığarda ihbar et butonu gelmiş ordan ihbar edin. Ama daha öncede banka şubelerinde çıktığını duydum kapamıyorlar calisanlari gönderip yeni kisiler geliyor diye biliyorum.

Benim çalıştığım hastanede bir kaç iş arkadaşına da korona bulaştı , bu durumda hastaneyi kapatıp karantinaya almak gerekiyor ... ne kadar basit geliyor size böyle şeyler , biraz değiştirin bu kafayı lütfen !

Siz cidden sağlık çalışanı mısınız??!
Temas eden insanlara bulaşmış işte. Diğer temalı insanlar kendilerine karantina yapmalı ki onlar da başkasına bulaştırmasın. Kaldı ki burası mağaza. Kasiyer enfekteyse bütün müşterilere de bütün banknotlar bulaştırabilir

Bakın Bilale yazar gibi yazdım

Bir tanıdığımda devlet dairesinde,bayram döneminde calışanlar tatile gidip dönüyor ve hastalanıyorlar,2 kişi pozitif çıkınca test yapmaya geliyorlar çalışan herkese,test sonucu çıkana kadar çalışmaya devam ettiler. Kapatalım gidelim gibi bir durum söz konusu değil yani.
Bu sebeple hepimiz kendimizi en sağlam şekilde korumaya çalışalım. Maske,mesafe,hijyen bu üçlüyü asla atlamadan,hayatımıza devam edeceğiz yapacak birşey yok ki başka.
Bilemiyoruz ki zaten,kimde var bu meret,belirti vermeden geçirenler var.

Korona olan kişi karantinaya alınmış zaten, tüm personelin karantinaya alınması pek mümkün görünmüyor. Daha dün yanımda çalışan arkadaşım rahatsızlandığı için hastaneye kaldırıldı, bugün pozitif olduğunu öğrendik maalesef artık olmayan yer kalmadı.
Size karantina var mı peki?
Yakın temasta imişsiniz.

Bence bir test yaptırın kendinize.
Umarim sizde çıkmaz.

Her bir çalışana bulaştığında marketler magazalar kapanacak olsaydı insanlar bu kez de işsizlikten yakınırdı , her yerde yağmalamalar olurdu , birazda olaya bu tarafından baksalar keske .
Hastanenin virüsü yayma riski daha fazla , ayrıca ne işiniz var magazada ? Hasta olmak istemiyorsanız evinizde oturun ve internetten alışveriş yapın

Hem 'insanlar issizlikten yakinir' diyorsunuz hem de 'ne işiniz var magazada' mi?
Internetten alisveris yapin diye emir buyururken magazalar kapanmasin diyorsunuz...peki...:deli:

Hem 'insanlar issizlikten yakinir' diyorsunuz hem de 'ne işiniz var magazada' mi?
Internetten alisveris yapin diye emir buyururken magazalar kapanmasin diyorsunuz...peki...:deli:
Tabiki kapanmasın , ordan ekmek yiyen insanlar var . Sözüm gereksiz gezenlere , mecbur kalmadıkça bende gitmiyorum kalabalık ortamlara

Napılcak peki bütün avm mi kapatılacak ne olmasını istiyorsunuz malesef normalleşmemiz gerekiyor öyle kolay değil bir iş yeri kapatmak

Siz cidden sağlık çalışanı mısınız??!
Temas eden insanlara bulaşmış işte. Diğer temalı insanlar kendilerine karantina yapmalı ki onlar da başkasına bulaştırmasın. Kaldı ki burası mağaza. Kasiyer enfekteyse bütün müşterilere de bütün banknotlar bulaştırabilir

Bakın Bilale yazar gibi yazdım
Kasiyerin maskesi olur , önündede koruma camı olursa ve el hijyenine dikkat ederse büyük ihtimal bulaştırmaz , ayrıca nakit ödemeyi bırakabilirsiniz su sıralar en azından parayla temastan kaçınırsınız . Ayrıca marketlerde de aynı sistem uygulanıyor , Ozaman marketleride kapatmak lazım

Size karantina var mı peki?
Yakın temasta imişsiniz.

Bence bir test yaptırın kendinize.
Umarim sizde çıkmaz.
Belirti olmadan test yapılmıyor. Bizim kurumda karantina uygulanması mümkün değil yaptığımız iş dolayısıyla fakat odalarımız ilaçlandı sürekli maske veriliyor, koridorlarda dezenfektanlarımız var.

• Beğen
Reactions: 000
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X