Unlur bir magaza calisaninda korono cikti magaza acik

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Siz cidden sağlık çalışanı mısınız??!
Temas eden insanlara bulaşmış işte. Diğer temalı insanlar kendilerine karantina yapmalı ki onlar da başkasına bulaştırmasın. Kaldı ki burası mağaza. Kasiyer enfekteyse bütün müşterilere de bütün banknotlar bulaştırabilir

Bakın Bilale yazar gibi yazdım
Bu mesajın alnı olsa da öpsem :D

Benim çalıştığım hastanede bir kaç iş arkadaşına da korona bulaştı , bu durumda hastaneyi kapatıp karantinaya almak gerekiyor ... ne kadar basit geliyor size böyle şeyler , biraz değiştirin bu kafayı lütfen !

🤦‍♀️🤦‍♀

Siz cidden sağlık çalışanı mısınız??!
Temas eden insanlara bulaşmış işte. Diğer temalı insanlar kendilerine karantina yapmalı ki onlar da başkasına bulaştırmasın. Kaldı ki burası mağaza. Kasiyer enfekteyse bütün müşterilere de bütün banknotlar bulaştırabilir

Bakın Bilale yazar gibi yazdım
Cherry çok haklısın da bu konu gibi bir çok örnek var.. Yani 12 mayıstan beri normallesmeye geçildi biz bir sürü böyle şey duyuyoruz o tarihten beri. Maalesef bir şey yapılmıyor, karantina bile eskisi kadar sıkı değil. Sitemizdeki M ile başlayan market zincirinde kasiyer şak diye bayılmış, covid pozitif olduğu sonra öğrenildi. Öğrendiğimizde şikayet vs için geçti. Mağaza kapanmadı, o çalışan hariç herkes tam kadro çalıştı. Olması gereken çok şey var ama olmuyor maalesef günde 90bin teste seviniyoruz ki 1 Haziran'dan sonra bu sayıda testlerin çok üstüne çıkılmalıydı.

Korona olan kişi karantinaya alınmış zaten, tüm personelin karantinaya alınması pek mümkün görünmüyor. Daha dün yanımda çalışan arkadaşım rahatsızlandığı için hastaneye kaldırıldı, bugün pozitif olduğunu öğrendik maalesef artık olmayan yer kalmadı.
Belirti verene kadar size veya digerlerine de bulastirmis olabilir? Siz de belirti çıkınca anlayacaksınız. Çıkana kadar siz de bulaştıracaksınız.

Belirti verene kadar size veya digerlerine de bulastirmis olabilir? Siz de belirti çıkınca anlayacaksınız. Çıkana kadar siz de bulaştıracaksınız.
Maalesef bu bizim elimizde olan bir durum değil. Elimizden geldiğince zaten kendimizi korumaya çalışıyoruz. Çocuklarıma annem bakıyor, annemlere gidip çocuklarımı bile görmüyorum, komşuculuk oynamıyorum, şahsi aracımla işe gidip geliyorum. En azından hiçbir mecburiyetim yok iken çarşı pazar gezip, tatillere gitmiyorum. Kontrol için dr a bile gitmiyorum.

Tabiki kapanmasın , ordan ekmek yiyen insanlar var . Sözüm gereksiz gezenlere , mecbur kalmadıkça bende gitmiyorum kalabalık ortamlara
Gereksiz gezenler ihtiyacı olmayan ürün olarak ekonomiyi canlı tutuyor. Yoksa hepimizde var bir kot pantolon, bir mont, kışın bot yazın yazlık ayakkabı. Almasak yıllarca kimse çıplak kalmaz. Herkes ihtiyacı olanı almıyor. Gezerken beğeniyorsun, indirim görüyorsun. Evlerde her şeyden fazla fazla.

Maalesef bu bizim elimizde olan bir durum değil. Elimizden geldiğince zaten kendimizi korumaya çalışıyoruz. Çocuklarıma annem bakıyor, annemlere gidip çocuklarımı bile görmüyorum, komşuculuk oynamıyorum, şahsi aracımla işe gidip geliyorum. En azından hiçbir mecburiyetim yok iken çarşı pazar gezip, tatillere gitmiyorum. Kontrol için dr a bile gitmiyorum.
Doğrusunu yapıyorsunuz. Bu magazadakiler ne yapacak? Ha bire ürün düzenleme katlama, insanların terli terli giydiği kaç ürün geçiyor ellerinden? Para, kart, poşet trafiği? Avm lerin normal zamanda bile sağlıklı olmayan hava sirkülasyonu..

Doğrusunu yapıyorsunuz. Bu magazadakiler ne yapacak? Ha bire ürün düzenleme katlama, insanların terli terli giydiği kaç ürün geçiyor ellerinden? Para, kart, poşet trafiği? Avm lerin normal zamanda bile sağlıklı olmayan hava sirkülasyonu..
Allah insanlarla birebir muhattap olan çalışanlara kolaylık versin inşallah. Bu salgının da biteceği kesin bir tarih yok ki insanları o zamana kadar evlerde gerekirse kilit altında tutalım.

Karantinanın da neye göre yapılacağı belli zaten, halk sağlığı karantinaya alınacak insanın işe gitmesine müsaade eder mi? Biz sağlık çalışanı arkadaşları pcr ları negatif çktığı halde hastaneye çağıramadık, Kılavuza göre yüksek riskli bulundupu için.. çok zorluk çekti kalan arkadaşlar çnkü personel sayısı yarıya düştü. Hepsi negatif hala çok şükür. Gerekli görülmedi ise yaygaraya gerek yok.

Temas yoksa bulaşma olmaz düşüncesini bırakın artık virüs en hızlı kapalı ortamlarda yayılıyor hava yoluyla. Zaten kim bilir o mağaza çalısan kaç ürünle temas etmiştir. Başka çalışanlara bulaştırmış olma ihtimalini düşünemiyorum bile. Buz devrindeki sid'in dediği gibi hepimiz ölüceeeezz😕
Geçen bir haberde yazıyordu; pozitif adam cafede klimanın önğne oturuyor, oradaki kişiler klima havasından virüsü alıyor, onlar da dışardaki kişilere bulaştırıyor. Bu olayda tek bulaşmayan kişiler cafe çalışanları oluyor çnkü sürekli maskeliler. Maske Kullanımı çokkk önemli...

Maalesef mağazayı kapatmıyorlar, ona temas eden personelleri eve gönderiyorlar. Aynı saatlerde aynı yerlerde bulunmadıysa mağaza kapatma gibi bir şey mümkün değil. Biz bir benzerini yaşadık kovid başlangıcında. Mağaza açık kaldı, teması az olanlar devam etti. Kardesimiz yakın temaslı olduğu için biz kendi işlerimize gitmedik ama.

Tabiki kapanmasın , ordan ekmek yiyen insanlar var . Sözüm gereksiz gezenlere , mecbur kalmadıkça bende gitmiyorum kalabalık ortamlara
Gereksiz gezenler seni duyup dinleyecek mi coronali calisandan virus kaptiklarinda daha fazla yayilacak. Mecbur kalip gittigin bir gunde de virus kapma ihtimalin var.. magaza kapatilip iscinin hakki korunacak ya da saglik ikinci plana atilacak ki su an olan bu....

manisa vestel çalışanlarında ölen var hatta öz amcam pozitif buna rağmen fabrika devam... izin verilmiyor çalışanlara
Sizce fabrikayı kapatmaları mı gerekiyor? Amcanız ile yakın temaslı kişilere test yapıldı mı bilginiz var mı? Pozitif olduğunu bile bile çalıştırdıkları kimse var mı?

Arkadaslar tamam ben kafami degistreyim bulasmaz diyosunuzda bahsediken kisi satis danismani viaport outlet magazasi sureklinurun yerlestirip katlayan insanlar bunlar 65 personel hepsi birbiriyle baglantili dun testler yapildi bugun sonuclar cikacak o kizin yaninda 3 bes kisiye gectigini dusunsek hadi biri dikkatli digeri olmassa musteiyle baglanti kursa hadi eve geldi aileye tasisa yani bu boyle yayildi zaten. Benim anlamadigim personel calistigi surecte tani konulmus o ana kadar gecmemismismidir

Arkadaslar tamam ben kafami degistreyim bulasmaz diyosunuzda bahsediken kisi satis danismani viaport outlet magazasi sureklinurun yerlestirip katlayan insanlar bunlar 65 personel hepsi birbiriyle baglantili dun testler yapildi bugun sonuclar cikacak o kizin yaninda 3 bes kisiye gectigini dusunsek hadi biri dikkatli digeri olmassa musteiyle baglanti kursa hadi eve geldi aileye tasisa yani bu boyle yayildi zaten. Benim anlamadigim personel calistigi surecte tani konulmus o ana kadar gecmemismismidir
İşte böyle düşünürsek tamamen eve kapanıp marketleri dahi kapatmamız lazım. O dikkat etmezse bu dikkat etmezse diye düşünerek hareket edemeyiz ülkecek, ama herkes etrafındaki herkes korona gibi düşünüp ona göre davranmalı. Mağaza giriş çıkışlarında muhakkak dezenfektan kullanmalı, alınan eşyalar eve gelir gelmez makinaya atılmalı. Maskeden mahsetmiyorum bile. Gerekirse dışarıda iken arada maske değişimi yapılmalı (çok nemlendi ise mesela), eve girer girmez de atılmalı. Bunlar kişinin kendi için dikkat edeceği şeyler. Sağlık çalışanları Nasıl gün boyu maske ile çalışıp kıyafet değiştiriyor ise diğer çalışanlar da sağlık çalışanı gibi davrqnmalı bu süreçte bence. Aylardır yemekhaneye dahi çıkmıyorum şahsen. Bu yeni duruma adapte olmaz isek çok sıkıntı çekeriz daha.

Hanımlar lütfen dikkatli yazın ki polemik vb olmasın, sonra üzülen siz oluyorsunuz.

İşte bu yüzden bir an bile rehavete kapılmamak lazım. Virüs maalesef düşünülenden çok daha fazla kişide var.
Dediğim gibi kendiniz dahil herkes taşıyıcı gibi davranmalıyız.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X