- 9 Aralık 2020
- 608
- 215
- 33
- Konu Sahibi Sonbaharimhep
-
Yardim almam gerek biliyorum ama imkanim kisitli onu beklemekten baska carem yok.Diğer konunuzu bilmiyorum ama istenmeyen gebelik sanırım. Acil yardım almanız gerekiyor. Devlet hastanesine doktor gelene kadar siz ruh sağlığınızdan olacaksınız.
Gunah mi umrumda degil diyorum allahim beni niye affetsin ama obur dunyada yanacakmisim hic korkmuyorumGünahı sevabı kenarda dursun olan olmuş artık. Böyle davranmaya devam ederseniz kanlı canlı kocaman çocuğunuzu da mahvedeceksiniz. Allah korusun yangın çıksa çocuğunuza bi şey olsa ne yapacaksınız mesela? Malesef psikolog bekleyecek durumunuz yok sizin acilen psikiyatriste gidin bir şekilde.
Ne yapabilirim esim asker baska sehire gidemem burda ki doktoru beklemek zorundayim.esim askeriyede ki psikolog ile konusmus kurtaji dusunmemeye calissin demis ve de burda bi doktor ismi vermis suan yok ama gelecek yakinda demis.geçen konunda 1500 kere konuştuk ve sen devlet hastanesine gelecek doktoru bekliyorsun yapma.. ruh sağlığı çoğu şeyden çok daha önemli özellikle küçük bir bebeğin varken
Eski konuma bakarsaniz yazdim oradaNiye aldirildi ki?
Çokk üzüldüm.. Çok üzücüHatirlayanlar vardir gecen bi post acmistim.yaklasik 3 hafta once kurtaj oldum .unutamiyorum aklimdan hic cikmiyor cok pismanimAllahim nasil gececek bu acı gozyaslarim dinmiyor.surekli bebekle ilgili kurtajla ilgili yazilar okuyorum.kafam dagilsin diye temizlik yapiyorum temizlik yaparken bile aklimda hic cikmiyor bugun sabah midem bulandi acaba duruyor mu bebegim dusuncesi gelince mutlu oluyorum halbiki doktor ultrasonla bakti rahime tertemiz dedi hayattan umidi kesmis durumdayim tam iyi olmaya calisirken kurtaj geliyor aklima diyorum sen cok kotu bisey yaptin.artik zaten mutlu olamayacaksin.yedigim yemek degil resmen zehir yiyorum sanki cok cok kotu evlat acisi cekiyorum kendimden utaniyorum.dün SMA hastalari bebekleri gordum tv de .agladim diyorum sen kotu bi annesin sahip cikamadin bebegine kotu bi insansin insanlar evlatlari yasasin diye cirpiniyor sen ise evladini kendi elinle aldirdin unutkanliklarim cok var kizimin kiyafetlerini degistirdim gecen gun kirli sepetine atacagima cope atttim ocaga yag koydum yemek icin az daha yaniyormus tesadufen mutfaga girince farkkettim hep kurtaj gununu dusunuyorum kafamdaki sarhosluk uyusukluk hissi hala oyleyim ama biraz daha iyim zihin olarak.psikologa henuz gitmedim kucuk bi yerde oturuyorum ve de devlet hastanesine gelecek olan doktoru bekliyorum.dua kismina gelince dua ediyorim fakat rabbim beni niye affetsin ki diyorim sanki evimden bi kisi eksilmis gibi kizmiydi erkek miydi neydi kime benziyor du bilmiyorum ama muthis bi tanima hissi sanki yillardir benleymis de gitmis gibi ozluyorum onu benim kucuk hashas tanemmmm
Nasil kiydim ben sana
Bi de bana sorun nefes bile zor aliyorum bazen .nasil atlaticam bazen psikolog bile beni duzeltemeyecek diyorum ben iyi olmaya calisiyorum kendimce zaten kotuydum simdi bi de kurtaji unutamiyorum.vicdan azabi cekiyorumÇokk üzüldüm.. Çok üzücü
Evet tesekkur ederimİstenmeyen gebeliklerde kürtaj sonrası depresyon, suçluluk hissi çok fazla görülüyormuş. Yaşadığınız duygu dalgalanmaları bana normal geldi ama daha da kötü hissederseniz bir psikoloğa gidin. Geçmiş olsun. Üzülmeyin siz kötü anne değilsiniz.
Yasadigim yer kisitli bekliyorumBence özelde bir psikiyatra gidin. Tedaviye ihtiyacınız var
Hic bi arkadasima anlatamadim bu durumu ailem biliyor sadece.annem normal herkesin basina gelir diyor.kimse beni anlamiyor ne durumda oldugumu.esim yanimda ama o da uzgun ne yapabikirim haklisiniz ama yazarken bile agliyorum sanki birileriyle dertlesiyor gibi bu bile bi nevi rahatlatiyor beni icim gecmiyor ama hic degilse beni anlayanlar var diyorum inanin zor durumdayim amacim yok beni konu acmakta.olani kabullenemiyorum haklisiniz size hak veriyorum ama canim gitmis cok degisik duygular allahim kimseye yasatmasinYaniyorummm unutamıyorum diye konular acmak sizin icin hicbir ise yaramsz. Acil olarak psikolojik destek alin. Ben cocugunuz icin uzuluyorum. Olan olmus kabullenin.
Annemde oyle soyluyor hayirlisi buymus diyor.bebegimi ben aldirdim bunun hayrimi varDoğması gerekseydi doğardı merak etmeyin nasip değilmiş kendininizi boş yere üzmeyin. Annemler beni aldırmak için gittiklerin de düşük iğnesi yapılmış düşmemişim daha sonra zaman geçincede aldıramamışlar. Bende geçen sene zorunlu kürtaj oldum ama olması gerekiyormuş demekki ben öğrendikten 3 gün sonra oldum annelik hissi çok güzelmiş. Daha sonrasında da düşük yaptım nasip değilmiş demekki . Kendininizi suçlamaktan vazgeçin lütfen.
Bu dediginizi 1 2 ay once bende oyle dusunuyordum hayat ne cikaracagi belli olmuyorum insanin karsisina .benim icin sinavmis belkide ben gecemedimYa yapmayın ya da aldırmayın!
Bunları düşünüp pişman olmak için çok geç artık. Boş vicdan muhasebesi yapmayın bence, acil psikolojik destek alın.
Olmuyor insanin kendine soz gecirememesi bilirmisiniz.bende biliyorum duzelmem lazim bende biliyorum dediklerini ama bugun iyiysem yarin olmuyor unutamiyorum hafif bisey mi ki bi gunde gecsin. Zorluyorum kendimiGecen konunda da onlarca sayfa yorum yazildi. Kaale almıyorsun ki hep ayni konuda donup duruyorsun.
Allah sabir versin. Denecek bir sey kalmadi artk
Evet tam tani konulacak kadar psikologa gitmedim lise yillarimda agir depresyon demisti doktor.nefes almaktada zorlaniyorum bazen kendimde hic degilim kafam sarhos gibi ara ara mantikli dusunme gelince kurtaja uzuluyorum hep ama gercekten delirme hissi geliyor bazen diyorum ben yasayamiyorum cok zorÖnceki konunuzu da okudum. Depresyon, panik atak bu tür şeyleri ancak yaşayanlar bilir. Ben de yaşadım zamanında. Şu an ve bebeğinizi aldırdığınız zaman sağlıklı düşünemiyordunuz. Şu anda hala sağlıklı düşünemiyorsunuz. Psikolojik olarak mutlaka tedavi alın. Tedavi olduktan sonra sağlıklı düşünmeye başlayınca siz de fark edeceksiniz şu an ve aldırdığınız zamanda normal olmadığınızı. Bütün bunların sebebi psikolojik şeyler. Kendinizi suçlamayın. Kızınız varmış eğer bu şekilde devam ederse kızınız çok etkilenecek. Kızınız için bunları düşünmeyin oyalanın kızınıza sevginizi mutlaka gösterin ve en önemlisi mutlaka tedavi alın iyi bir psikiyatristten.
Siz iyilestiniz mi bende iyilesirmiyim kendimden hic umudum yok diyorum iyilessem bile kurtaj olayi benim hep yaram kalacak ve ben iyilesemeyecgimÖnceki konunuzu da okudum. Depresyon, panik atak bu tür şeyleri ancak yaşayanlar bilir. Ben de yaşadım zamanında. Şu an ve bebeğinizi aldırdığınız zaman sağlıklı düşünemiyordunuz. Şu anda hala sağlıklı düşünemiyorsunuz. Psikolojik olarak mutlaka tedavi alın. Tedavi olduktan sonra sağlıklı düşünmeye başlayınca siz de fark edeceksiniz şu an ve aldırdığınız zamanda normal olmadığınızı. Bütün bunların sebebi psikolojik şeyler. Kendinizi suçlamayın. Kızınız varmış eğer bu şekilde devam ederse kızınız çok etkilenecek. Kızınız için bunları düşünmeyin oyalanın kızınıza sevginizi mutlaka gösterin ve en önemlisi mutlaka tedavi alın iyi bir psikiyatristten.
Onceki konuma bakarsaniz yazdimNeden kürtaj oldunuz?
esim asker simdilik askeriyedeki psikologla konustu esim malesef yasadigim yerde doktor yok ama gelecekmis ismini falan aldik ins gorusecem.Şunu kabul edin şu an sağlıklı düşünemiyorsunuz ve bunun sebebi depresyon, panik atak her neyse o tarz bir şey tanıyı doktor koyacaktır. Yani yaptığınız şeylerin sebebi bu hastalıklar, Allah da bunları biliyor görüyor neler yaşadığınızı hissettiğinizi, affedeceğini düşünüyorum. Önceki konunuzda dediğiniz şeyler de derealizasyon ve depersonalizasyon diye geçiyor. Lütfen iyi bir doktora görünün başta kendiniz sonra kızınız ve eşiniz için.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?