Unutkan oğlum

ladies 36

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Haziran 2016
21
16
38
45
Merhaba hanimlar 10 yaşındaki oğlum esyalarini unutuyo sonrada kaybediyo.Iki cocugum var bir kiz bir erkek.Erkek olan kucuk 10 yasinda yurt dışında yaşıyoruz.Cocuklarimi iyi giydirmeye calisiyorum, gozleri disarda olmasin diye isteklerini almaya calisiyorum ama ogluma ne alsam okulda kaybediyo. Bir haftada skoter, futbol topu ve en sonda şapkasıni kaybetti.Yasadigimiz yerde yabancilar cocuklarina özel gunler disinda bişey almiyorlar, ben ise kendime almam onlara alırım.Cokta sorumsuz evde kiyafetlerini atar toplamaz, yemek tabağıni kaldirip makineye koymaz napicam bu cocukla bilmiyorum.Cok yoruyo beni aranizda benzer durum yasiyan var mi?

Kaybetmesinden ziyade ondan zorla alınıyor olabilir mi okulda,arkadaşları tarafından

Anne değilim fakat 10 yaşındaki çocuktan makineye tabak yerleştirmesini beklemek? Ne bileyim fazla mı beklentiye giriyorsunuz acaba?

Çocuk bu, unutur, kaybolur vs ama sürekli tekrarlanıyorsa kaybettiği şeyi tekrar almayın; elindekinin kıymetini anlasın

Belki de vücudunda bir şey eksiktir. Tahlil yaptırtsanız bir?

Bebekken demir eksikliği ve alerjik astimi vardi. Suan herhangi bir saglik sorunu oldugunu sanmiyorum.Zaten burda cocuklar okulda takip ediliyor.Artik yeni bir sey almayi dusunmuyorum.Evde yardim olayina gelince bizde herkes esim dahil sofra toplamada,ev temizliginde yarfimci olur çünkü herkes o evde yasiyo ve sorumluluklari var.Ama bu cocuk beni delirticek.

Beslenmesi nasıl? B vitamini ve demir seviyesine baktırdınız mı? Kırmızı et yediriyor musunuz?

Belki de her istediğini aldığınız için kıymetini bilemiyor ve önemsemiyordur nasılsa annem yenisini alır ya da başka bir şey daha alır diye. Acaba biraz yokluğu gösterseniz yani her istediğine öyle hemen sahip olamayacağını anlatsanız.Şimdi ki çocuklar genel olarak böyle eşyanın kıymetini bilmiyorlar sebep onlar da değil aslında..

Beslenmesi nasıl? B vitamini ve demir seviyesine baktırdınız mı? Kırmızı et yediriyor musunuz?

10 yasindaki oglum bu sene 3 kere gitarini unuttu okulda , bir kere ipad , 2 beden cantasi , birgun de okul cantasini
Sinifin tamami da bu sekilde
Mali kiymetlidir , aldigim seyler icin cok calistigimi bilir , kan tahlillerini duzenli yaptiriyorum sorunu yok
Okuldaki rehber ogretmen yasi geregi normal oldugunu soyluyor
Oyuna dalip unutuyor , tepki vermememizi soyledi

Evde ise ben surekli hatirlatirim oyle yapar , yapacak birsey yok alisana kadar boyle uyarmaya devam edecegim

Evet hakli olabilirsiniz bende almayi dusunmuyorum artik. Cokta konusuyorum kendi cocuklugumdan ornek veriyorum.

Skoter ve futbol topunun okulda ne işi var ki? Değerli eşyalarını göndermeyin. Bi kan tahlillerinede baktırın, B12 eksikse takviye alırsınız.

Çocuk tabağını masadan alırda makineye neden yerleştirsin onu da anlayamadım. Çok fazla sorumluluk yükleyince yapması gerekenide yapmıyor.

4,5 yaşında ki oğlum boş tabağını bardağını mutfak tezgahına getirip koyuyor desem :) biraz sorumluluk verin bence...

4,5 yaşında ki oğlum boş tabağını bardağını mutfak tezgahına getirip koyuyor desem :) biraz sorumluluk verin bence...
Çocuğum olmadığını zaten belirttim en başında ki hadsizlik etmiş olmayayım, tam okumamışsınız

Ayrıca disiplinli yetiştirmek çok güzel, yardımcı olması falan ama orada vurgulamak istediğim şuydu; yapsın ama görev gibi değil de istediği için severek yapsın. O zaman alışkanlığa dönüşür. Öteki türlü küçük çocuklara farkında olmadan çok yüklenince ters tepebilir diye düşündüm.
Yineliyorum “anne değilim” naçizane fikirlerim.

Hepimiz evde sorumluluklarimizi yerine getiriyoruz çünkü ortak yaşam alanımız oda biliyo ama tembel söylerim tamammm der aradan yarim saat gecer.Yaptirana kadar 10 kere soylerim sesim yukselince gelip yardim eder

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…